Jablonec – Žižkov 2:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 20.01.2019, 11:00 • Mšeno, UMT • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce! Neděle nám nabídne opět několik přátelských zápasů, FK Jablonec v jednom z nich narazí na druholigového soupeře, tím bude FK Viktoria Žižkov.
     
    Jablonečtí fotbalisté za sebou mají čtyři přípravná utkání. Třikrát to bylo v rámci Tipsport ligy, prvoligový tým nejprve remizoval s Pardubicemi (0:0), porazil Varnsdorf (1:0) i Chrudim (3:1). Jejich dalším soupeřem byl divizní lídr FK Jiskra Mšeno – Jablonec si zastřílel, soupeři nasázel osm branek, přičemž ani jednou neinkasoval. Pražané doposud odehráli tři přátelské duely. Nejprve podlehli Mladé Boleslavi (0:3), poté i Bohemians Praha (0:2). Jediné vítězství přišlo proti Litoměřicku (2:1).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté v zelených dresech kombinovali po pravé straně hřiště, následně míč putoval do vápna. Střelecký pokus Peřiny byl zblokovaný!
     
    3
    Pražané teď přenesli těžiště hry na levou stranu, hlavní rozhodčí na signalizaci čárového přerušil hru, všemu předcházel ofsajd.
     
    4
    Hodně nepřesná rozehrávka pražské Viktorie. Balón skončil v zámezí, následovat bude úvodní rohový kop tohoto utkání.
     
    5
    Chytrá přihrávka za obranu měla najít Chramostu. Před ním na poslední chvíli zasáhli zadáci soupeře, kteří poté odkopli do bezpečí.
     
    7
    Po centru z levé strany se jeden z hráčů pražského celku dostal k hlavičce. Ta byla nepřesná, odkopávat bude brankář Hanuš.
     
    8
    Jablonečtí drželi míč na svých kopačkách. Zkoušeli do středem hřiště, jenže přes pozorně bránící obranu protivníka se nedostali.
     
    9
    Prvoligový tým má podle očekávání zatím lehce navrch a je aktivnější, nyní vybojoval svůj druhý roh, ten v tuto chvíli rozehraje z levé strany.
     
    10
    Na pravé straně se probíjel Holeš. Místo centru však ještě dělal kličku, balón si hodně předkopl, o míč nakonec přišel.
     
    11
    Jablonec teď svého protivníka dlouho držel na jeho polovině. Pro centrovaný míč od Holeše si došel žižkovský brankář.
     
    13
    Na zemi zůstal ležet jeden z jabloneckých hráčů. Ten se po chvíli zvedl z hrací plochy a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    14
    Balón šel do zámezí od fotbalisty v zeleném dresu. Následovat bude odkop od branky pražského týmu, Žižkov s následnou rozehrávkou nijak nepospíchá.
     
    15
    Boj o míč u rohového praporku. Balón šel do zámezí pravděpodobně od Holeše, hlavní sudí ukazuje na rohový kop pro Žižkov.
     
    16
    Nacvičený signál druholigového týmu, vzápětí zakončení zpoza velkého vápna. To bylo hodně nepřesné, odkopávat bude Hanuš.
     
    17
    Obrovský závar před jabloneckou brankou! Hned dva hráči se dostali ke střele z bezprostřední blízkosti, Hanuš teď svůj celek zachránil před inkasovanou brankou!
    17. Šance Žižkova
     
    19
    Kratochvíl vybojoval autové vhazování, které rychle rozehrál. Ten stejný fotbalista byl následně faulován poblíž postranní lajny.
     
    20
    Právě Kratochvíl rozehrával standardní situaci. Centrovaný míč však našel pouze hlavu prvního bránícího fotbalisty soupeře.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi. Možná až nečekaně zatím sledujeme vyrovnané utkání, na branku stále čekáme.
     
    22
    K odraženému míči na za hranicí velkého vápna dostal Považanec, který napřáhl ke střele. Ta byla ale hodně nepřesná!
     
    23
    Z pravé strany zakončoval Kratochvíl. Jeho pokus směřoval doprostřed branky, žižkovský brankář byl pozorný a balón vyrazil!
     
    25
    Pražané teď kombinovali na útočné polovině poblíž rohového praporku. Balón poté ztratili, rozehrávat bude gólman Hanuš.
     
    26
    Série nepřesností ve středu hřiště. Žižkov poté zahrozil po pravé straně, celou situaci ale dobrý výběhem vyřešil Hanuš.
     
    27
    Žižkov se nyní marně dožadoval odpískání faulu. Jejich útočná akce ale pokračovala, z celé situace byl zblokovaný střelecký pokus.
     
    29
    Pražský tým si pomohl faulem u postranní lajny. Holeš rychle rozehrál, míč posunul na Hovorku, který přenáší těžiště hry na levou stranu.
     
    30
    Jedna třetina tohoto duelu je téměř za námi. V tuto chvíli sledujeme dlouhou rozehrávku fotbalistů v zelených dresech, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    31
    Na zadní tyči číhal Chramosta, který už se chystal k zakončení hlavičkou. Na poslední chvíli ale zasáhla obrana soupeře, která míč odvrátila na rohový kop.
     
    32
    Žižkov sice vhazoval, ovšem balón nedokázal udržet na svých kopačkách. Pro míč běží Holeš, který bude znovu rozehrávat.
     
    34
    Na první vážnější příležitost i nadále čekáme. Zatím nám tento přípravný zápas mnoho vzrušení nenabídl, hraje se převážně ve středu hřiště.
     
    35
    Míč měl na noze jen kousek za velkým vápnem Halgoš. Místo střely však ještě přihrával, což se ukázalo jako špatné řešení.
     
    36
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka prvního poločasu. U balónu je opět Hanuš, který si dnes na nedostatek práce stěžovat nemůže.
     
    37
    Balón se odrazil vysoko, Dočekal se poté pokoušel o nůžky. Akrobatické zakončení mu vyšlo, balón však mířil vedle branky!
     
    38
    Výborný zákrok brankáře Hanuše, který byl včas u své levé tyče, následně vyrazil na rohový kop. Druhý roh pro Žižkov v tomto duelu.
     
    39
    O malou chvíli později přišel také třetí roh pro pražský celek. Jejich následnou útočnou snahu ale zastavil čárový rozhodčí, ofsajd!
     
    40
    Tak to byla stoprocentní příležitost pro Jablonec, vůbec první v tomto zápase! Míč dostal přesně na hlavu Chramosta, který z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat žižkovského brankáře a k překvapení všech se skóre nemění!
    40. Chramostova šance
     
    42
    Dobré zpracování míče od Pleštila, následně kombinace s Kratochvílem. Po rychlé narážečce přišla nepřesná přihrávku, u míče už Žižkov.
     
    43
    Závěr prvního poločasu se blíží, domácí teď znovu kombinují na vlastní polovině. U balónu je Hanuš, jablonecký brankář hledá komu by rozehrál.
     
    44
    Balón teď propadl jabloneckou obranou. Následné zakončení žižkovského útočníka bylo nepřesné, směřovalo nad branku!
     
    45
    Za míčem se vydal Pleštil. Ten už ale balón nestihl na hrací ploše, následně s ním frustrovaně praštil o zem. Víc už se v prvním poločase nejspíše nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Nějaký velký počet pohledných fotbalových akcí k vidění nebyl, největší příležitost měl pět minut před koncem Chramosta. Jablonecký útočník ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat žižkovského gólmana.
     
    Druhý poločas začne za malou chvíli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nedorozumění na straně Jablonce. Pro balón si nakonec vyběhl žižkovský brankář, který vzápětí míč vykopl na polovinu soupeře.
     
    48
    Další zajímavá příležitost pro Žižkov! S první střelou si poradil jablonecký brankář, následná dorážka už byla hodně nepřesná!
     
    50
    Na hřišti je už také Ikaunieks, který nyní dobře napadal rozehrávku soupeře. Fotbalisté pražského celku budou vhazovat.
     
    51
    Úvodní pětiminutovka druhé půle je za námi, obrázek hry se zatím výrazně nemění. Znovu musel zasahovat brankář Hanuš!
     
    52
    Několik nepřesností ve středu hřiště, Jablonec dnes v rozehrávce nepůsobí vůbec jistým dojmem, přišla další chybná přihrávka.
     
    54
    Jablonečtí teď rychle rozehráli rohový kop, následně se dostali ke střele. Zpoza velkého vápna zakončoval Kubista, jeho pokus skončil vysoko nad brankou!
     
    55
    Přihrávku za obranu dostal Jovovič, který se hnal do zajímavé střelecké pozice. Na poslední chvíli přišel dobrý obranný zákrok žižkovských zadáků.
     
    56
    Po nepřesné rozehrávce žižkovského brankáře se Kubista pokoušel zakončit přes polovinu hřiště. Nemířil ale přesně!
     
    58
    Dobré naznačení Sobola u postranní lajny. To však k ničemu nevedlo, jablonecký fotbalista poté přihrával zpět vlastnímu brankáři.
     
    59
    Další nepřesnosti v jablonecké rozehrávce. Nutno dodat, že terén dnes nějakým pohledným akcím nenahrává, umělka je hodně zamrzlá.
     
    60
    Za námi téměř dvě třetiny tohoto duelu, my stále čekáme na změnu ve skóre. U míče je znovu Hanuš, který je na zrodu většiny akcí.
     
    61
    Za obranou pražského týmu se ocitl Jankovič. Ten s tím ale příliš nepočítal, že se dostane k míči, následnému zakončení chyběla razance.
     
    62
    Do vzdušného souboje se dostali hráči z obou celků. Odnesl to ale jablonecký Hovorka, na kterého byl odpískaný faul.
     
    64
    Další dva fauly Pražanů během krátké chvíle. Sobol se zvedá z trávníku, fotbalisté v zelených dresech budou rozehrávat.
     
    65
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali vstřelené branky! Z nějakých dvaadvaceti metrů napřáhl VLADIMIR JOVOVIČ, jehož nechytatelná rána skončila až v síti! To byla parádní trefa od fotbalisty z Černé Hory!
    65. Vladimir JOVOVIČ - 1:0
     
    67
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareaguje Žižkov. Ten v tuto chvíli zaútočil po pravé straně, následně vybojoval rohový kop.
     
    68
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Následoval rohový kop, po kterém se znovu mění skóre! MAREK OPLUŠTIL se dostal k hlavičce, ta směřovala k tyči a nakonec zapadla až do sítě, srovnáno!
    68. - 1:1
     
    69
    Pražané se znovu vydali na útočný výlet! Střelecký pokus zpoza velkého vápna teď minul jabloneckou branku, Hanuš si musel pořádně oddechnout.
     
    70
    Hodně ostrým zákrokem si ve středu hřiště pomáhal jeden z jabloneckých hráčů, následovat bude standardka pro Žižkov.
     
    71
    V pokutovém území pražského klubu došlo ke srážce dvou hráčů. Žižkovský fotbalista zůstává ležet na zmrzlé umělce, hra je přerušena.
     
    72
    Na levé straně míč podržel Jovovič, který přihrával pod sebe. Centrovaný míč Kubisty se do vápna soupeře už nedostal.
     
    74
    Kousek za hranicí velkého vápna upadl Ikaunieks, který se dožadoval odpískání faulu. Hlavní rozhodčí byl jiného názoru.
     
    75
    Štěpánek poslal výborný pas na levou stranu, kde se s ním rozeběhl Jovovič. Ten dělal kličku na střed, o balón nakonec přišel.
     
    76
    Z pravé strany teď do pokutového území Jablonce směřoval centr. Fotbalisté v zelených dresech odvrátili na rohový kop.
     
    77
    Pražané mohli jít do vedení! Opět to bylo po rohovém kopu, s nebezpečnou hlavičkou si poradil Hanuš, který míč reflexivně vyrazil na další roh!
     
    79
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná desetiminutovka hry. Balón nyní skončil v zámezí, rozehrávat bude prvoligový celek.
     
    80
    Míč se dostal opět až za postranní lajnu. Rozehrávat bude žižkovský brankář, ten však rozhodně nikam nepospíchá.
     
    81
    Žižkov se nyní vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu po údajné ruce jednoho z jabloneckých fotbalistů. Hlavní rozhodčí však stejného názoru nebyl!
     
    82
    Na druhé straně se jablonecký fotbalista dostal do samostatného úniku. Brankář Pražanů byl rychle na zemi a vytáhl výborný zákrok!
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Totožná situace jako před malou chvílí! Výbornou přihrávku za obranu dostal DAVIS IKAUNIEKS, který tváří v tvář překonal žižkovského brankáře!
    83. Davis IKAUNIEKS - 2:1
     
    85
    Po levé straně zatáhl ve druhé půli velmi aktivní Jovovič. Vypadalo to na odkop od branky, rozhodčí ukazuje směrem na rohový praporek.
     
    86
    Žižkov se dostal do zajímavě se rozvíjející akce. Celou situaci však nevyřešil úplně nejlépe a na pravé straně přišel o míč.
     
    88
    Pražané ještě rozhodně nic nevzdávají. Pro centr z pravé strany si ale bez větších problémů došel brankář Hanuš, který ihned rozehrál.
     
    89
    Jedna z posledních akcí tohoto utkání. Viktorii teď zastavil praporek čárového rozhodčího, který signalizoval ofsajd!
     
    90
    Žižkov chyboval v rozehrávce a na brankáře pražského klubu se opět řítil jablonecký fotbalista. Ten ale znovu neuspěl!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Jablonec potvrdil roli favorita, ovšem vítězství se nerodilo snadno. První poločas nám branku nepřinesl, do druhé půl pak naskočili Jovovič s Ikaunieksem, kteří rozhodli o výhře prvoligového celku. Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (13:17:54)

    Štěpán Slovák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 65. Jovovič, 83. Ikaunieks – 68. Opluštil


    FK Jablonec: Hanuš – Holeš (46. Jankovič), Hovorka, 46. (Štěpánek), Sobol – Pleštil (46. Acosta), Kratochvíl (46. Fábry), Hübschman (46. Kubista), Považanec (46. Breda), Peřina (46. Jovovič) – Chramosta (46. Ikaunieks)
    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Antl, Rothe (73. Ippolito), Opluštil, Žužulka (46. Vitija) – Urbanec (46. Stříž), Batioja, Halgoš (65. Šustr), Frisoni- Cabaña (60. Vrána) – Dočekal (60. Zeman)

    Rozhodčí: Martínek

    Diváci: 150
    thejrc.org