Vancouver – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.) | Edmonton – Carolina 4:7 (kon.)
Colorado – Nashville 1:4 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Nashville Predators
Pondělí 21.01.2019, 21:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Pekka Rinne (NSH) 1 inkasovaná branka, 35 zásahů
    2. Viktor Arvidsson (NSH) 1+0
    3. Alexander Kerfoot (COL) 0+0 (23:45:51)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:27.
    Zblokované střely – 8:21.
    Vyloučení – 6:7.
    Využití přesilovek 0/7 – 0/6.
    Vhazování – 33:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nashvillu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Colorado se v poslední periodě snažilo zapnout vyšší rychlostní stupeň, avšak hráči soupeře hráli hodně zodpovědně. Domácí tak doplatili na neproměňování vyložených šancí, avšak pochvalu si zaslouží finský brankář Rinne, jenž dnes pořádně podržel svůj celek. Colorado to ještě v koncovce utkání zkoušelo bez brankáře, což vedlo k další inkasované brance.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Dries se snažil tečovat puk před Rinnem, což se sice povedlo, avšak kotouč směřoval daleko vedle branky. O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Matt Calvert – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Matt Irwin – 2 min., bitka).
     
    58:07
    Tak ještě jedna bitka! Calvert tak dlouho provokoval Irwina, až přeci jenom došlo k pěstnímu souboji. Jako první spadl na zem druhý jmenovaný.
    57:07 Ryan ELLIS - 1:4
     
    57:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí to zkusili bez brankáře, což se jim vymstilo! Ve vlastním pásmu se totiž dostal k puku RYAN ELLIS, který nahozením přes celou osu hrací plochy zamířil do opuštěné svatyně. Varlamov se tak vrací zpět do branky.
    Asistence: Calle Järnkrok, Mattias Ekholm.
     
    57:00
    Ellis nahazoval puk od pravého hrazení, Varlamov si ale s tímto pokusem poradil nadvakrát. Nashville hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje, tedy daleko od vlastní branky.
     
    56:14
    Landeskog dokázal před brankou tečovat prudkou střelu od modré čáry, i přesto se jednalo o teč mimo branku. Rinne měl nyní trochu štěstíčka.
     
    55:24
    O rozehrávku se před malým momentem postaral Girard, který nahazoval na druhou stranu. Nashville se jako první dostal ke kotouči, se kterým nyní pracuje.
     
    54:11
    Nashvillu se nyní nepovedla předávka kotouče, hosté tak museli vyklidit útočnou zónu. Na opačné straně nedokázal Dries obejít důrazného Irwina.
     
    53:24
    Forsberg viděl vedle rozjetého Arvidssona, který to zkoušel střelou z velkého úhlu. Varlamov byl i tentokráte připraven, domácí peláší na druhou stranu.
     
    51:20
    První formace Colorada opět zmáčkla soupeře, následně byla přihrávka sražena na jednu ze střídaček. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:07
    Zadorov opět nahazoval puk k zadnímu hrazení, kam si jako první sjel jeho kolega Andrighetto. Nashville ale zapracoval velmi dobře, puk dostal z vlastní třetiny.
     
    49:30
    Následně se domácím podařila rychlá souhra, na jejíž konci byl Wilson. Rinne se i tentokráte dokázal včas přesunout k tyči.
     
    49:20
    Zřejmě ani tato přesilová hra nebude využita. Coloradu se přesilovky v dnešním utkání moc nedaří, naopak soupeř během krátké chvíle vyhodil potřetí.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 37. Kerfoot (Girard) – 26. Bonino (Järnkrok), 27. Arvidsson (F. Forsberg, Sissons), 38. Josi (Watson), 58. Ellis (Järnkrok, Ekholm)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Barrie, Girard, Nemeth, Cole, Zadorov, Barberio – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – C. Wilson, Söderberg, Compher – Calvert, Kerfoot, Andrighetto – G. Bourque, Dries, Nieto.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – P. K. Subban, Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Hamhuis, Irwin – Arvidsson, Järnkrok, F. Forsberg (A) – Watson, Bonino, Hartman – C. Smith, Sissons, Blackwell – Grimaldi, F. Gaudreau, Fiala.

    Rozhodčí: Brenk, Meier – Tobias, Cormier
    thejrc.org