Los Angeles – St. Louis 4:3 (kon.) | Vegas – Minnesota 2:4 (kon.) | Florida – San Jose 6:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Minnesota Wild
Úterý 22.01.2019, 00:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Mějte se fajn! (03:06:38)
    Mikko Koivu vstřelil svůj 200. gól kariéry a spolu s bratrem Sakem se tak zařadili mezi sourozenecké klany, které v NHL překonaly tuto metu.

     
    Česká stopa

    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:23
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Charlie Coyle (MNS) 1+0
    2. Colin Miller (VEG) 0+2
    3. Paul Stastny (VEG) 0+1
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku – 32:22 (5:6, 19:8, 8:8)
    Zblokované střely – 18:19
    Vyhraná vhazování – 39:30
    Trestné minuty – 4:10
    Hity – 41:27
     
    Hokejisté Minnesoty zvítězili v Las Vegas 4:2 a získali tak do tabulky důležité body v boji o play off. Pojďme si zrekapitulovat to nejdůležitější, co se v utkání stalo...

    První třetina nenabídla nějaký vzrušující hokej. Hra byla hodně kouskována a to se projevilo na jejím tempu. Přesto mohli být spokojenější domácí, které poslal už ve 4. minutě v přesilovce do vedení Alex Tuch. Wild byli nejblíže vyrovnání po akci Jasona Zuckera, který střílel do brankové konstrukce.

    Druhá třetina už přinesla mnohem lepší podívanou. Hrálo se svižně a k vidění byly také šance na obou stranách. Zlatí rytíři mohli nejprve navýšit svůj náskok, ale Brandon Pirri netrefil zcela prázdnou branku. Poté přišly chvíle Minnesoty, která dokázala během 73 sekund otočit skóre na 2:1. Nejprve se trefil Marcus Foligno a poté využil přihrávky před odkrytou klec Eric Staal. Tým z města hříchů a hazardu však odpověděl také poměrně rychle a Max Pacioretty srovnal na 2:2.

    Ve třetí části to už bylo o tom, kdo strhne vedení na svou stranu. Domácí v jejím úvodu neproměnili dlouhou přesilovku 5 na 3 a to je teď může hodně mrzet. V čase 54:29 totiž vstřelil nakonec vítězný gól hostující Charlie Coyle. Pojistku pak přidal 13 sekund před koncem do prázdné klece Golden Knights Mikko Koivu.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Mikko KOIVU - 2:4
     
    59:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté rozhodují zápas! Zach Parise se dostal ke kotouči ve středním pásmu a přesto, že byl pak faulován, dokázal v pádu posunout kotouč na MIKKA KOIVUA, který to měl před prázdnou brankou už snadné. Finský útočník zaznamenal svou 200. trefu v NHL. Asistence: Zach Parise.
     
    59:18
    Po vhazování měl napřaženo Colin Miller, trefil jen Pariseho.
     
    59:14
    Oddechový čas si vyžádali hosté.
     
    59:14
    Od modré čáry vypálil WIliam Karlsson. Dubnyk předvedl důležitý zákrok, když puk nevyrazil a neumožnil tak domácím pokračovat v náporu.
     
    59:01
    Domácím zbývá na vyrovnání minuta!
     
    58:37
    Dubnyk nyní přerušil hru a tentokrát už Golden Knights vsadí na hru bez brankáře! Před tím ale proběhne time out, který si vyžádal Gerard Gallant.
     
    58:29
    Už tak chtěl učinit, ale domácí přišli o pásmo a následně se vystavili do ofsajdu.
     
    58:11
    Domácí se usadili v útočné třetině. Každou chvíli se dá očekávat, že Fleury zamíří na střídačku.
     
    57:47
    Cody Eakin zavezl puk do útočného pásma, ale netrefil branku.
     
    56:35
    Série zakázaných uvolnění pokračuje. Dalšího se dopustili Divočáci.
     
    56:21
    Zakázaného uvolnění se vzápětí dopustili také domácí hokejisté.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Tuch (Marchessault, C. Miller), 33. Pacioretty (Stastny, C. Miller) – 30. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Seeler), 31. E. Staal (Greenway, Suter), 55. Coyle (Spurgeon, E. Staal), 60. M. Koivu (Parise)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt (A), McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, Pirri – Tuch, Stastny, Pacioretty – Carrier, Eakin, O. Lindberg – Reaves, Bellemare (A), Nosek.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Pateryn, Brodin, Belpedio, Seeler – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Coyle, E. Staal, Greenway – Åberg, V. Rask, Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A).

    Rozhodčí: Hebert, L'Ecuyer – Gibbons, Gawryletz

    Diváci: 18328
    thejrc.org