Česko – Čína 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (0:0, 1:1, 0:4)
Čína
Úterý 22.01.2019, 16:30 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Další utkání tedy bude na programu ve čtvrtek v 17:15 a rád vás jím opět provedu. Pro dnešek se ale z roudnického zimního stadionu loučím a přeji hezký zbytek úterního večera. (18:32:09)
     
    Oba týmy se ale utkají ještě jednou o dva dny později v litoměřické Kalich Areně. Pro další utkání ovšem trenér Zuziak zvolil úplně jinou sestavu, taktéž s řadou úplně nových hráček v ženském juniorském výběru.
     
    V Roudnici nad Labem je dobojováno. Po výrazné třetí třetině v podání čínských hráček došlo k ustavení výsledku lepšího pro čínskou stranu. Český tým tak s řadou debutantek odchází poražen, přestože více jak dvě třetiny byl rovnocenným partnerem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Čína (Liu Siyang – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    59:32
    Domácí v plném počtu.
     
    59:17
    Češky to ale zkoušejí i nadále. Barbora Kafková střelou zprava po zemi nastřelila betony Yue.
     
    57:59
    Z obranného bloku si to zamířila zcela sama středem ledové plochy Tereza Plosová. Nikým nehlídaná navíc projela až do útočného pásma. K vystřelení se ale odhodlala příliš brzo, čímž obloukovitá střela jen velmi těsně doputovala až k čínské brance.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu Česko (Zdeňka Suchánková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:36
    České hráčky se ještě pokoušejí o kontaktní gól. Při posledním pokusu ale Tereze Mazancové odskočil kotouče během zpracovávání těsně před brankovištěm a ozubená kola české útočné letky se tak zadrhla.
     
    55:40
    Čína právě vstřelila branku!
    Zdá se být rozhodnuto! MA RUI se zcela sama vydala středem pole proti brance Krejčové, za jejíchž záda také kotouč z velmi těsné blízkosti uklidila. Bez asistence.
     
    55:00
    Češky vytvořily důmyslný blok na modré čáře. Výsledkem čehož byl odevzdaný puk směrem k brance, kam si pro něj sjela Adéla Wojnarová.
     
    54:44
    Číňanky se tak dostaly do útočného pásma, kde se znovu sehrály a započaly další ostřelování branky Jaroslavy Krejčové.
     
    53:41
    Češkám se povedlo vynést hru dále od své branky. Velmi snadno ale po krátkém tlaku odevzdaly kotouč soupeřkám. Umožnily jim tak další kombinační souhru a postupný protiútok.
     
    52:56
    Prověřit Yue se jala Patricie Škorpíková. Její střela ale mířila příliš vysoko a odrazila se pouze o plexisklo za čínskou brankou.
     
    51:46
    Enormní tlak Číňanek na českou branku s přibývajícími minutami ještě více narůstá. Češky se ale velmi statečně brání a blokují větší množství střel.
     
    50:32
    Domácí v plném počtu.
     
    50:32
    Čína právě vstřelila branku!
    První využitá přesilovka z čínské strany! Po sérii dlouhých přihrávek po vnější hranici útočného pásma tvrdě namířila GUAN YINGYING, jejíž dělovka tvrdě a nekompromisně zaplula za záda Krejčové. Asistence: Chi Zhang, Wang Chang
     
    49:25
    Svou další přesilovku rozehrály Číňanky v obranném pásmu. Velmi brzy se jim ale povedlo sehrát a zahájit útočnou výpravu proti brance Krejčové. Obrana českého týmu je ale pevně zformovaná.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 37. Plosová (Pejšová, Horáková) – 35. Mengying, 44. Mengying (Yuzi, Shuang), 46. Mengying (Di, Yuzi), 51. Yingying (Zhang, Chang), 56. Rui


    Česko: Mathauserová (31. Krejčová) – Vaněčková, Horáková G., Suchánková, Wojnarová, Plosová, Pejšová (C) – Machková, Kafková, Trnková, Škorpíková (A), Mazancová (A), Horvátová, Kalová, Horáková T., Nowáková.
    Čína: Yue (Jiaxin) – Yuzi, Di, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang (A), Xiaoxue, Zhang, Mengying (C), Shuang, Naiyuan, Yingying (A), Kexin, Xintong, Rui, Xinyu

    Rozhodčí: Malá – Hryzáková, Pipková
    ocianews.com