Getafe – Valencia 1:0 (kon.)
konec
Getafe CF
1:0 (0:0)
Valencia CF
Úterý 22.01.2019, 21:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:16. (23:23:52)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první střetnutí ve čtvrtfinále španělského poháru končí. Getafe půjde do odvety na půdě soupeře s jednobrankovým náskokem.

    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách do útoku příliš netlačil. První vzrušení přišlo až při střele Leea, který ale z nadějné pozice přestřelil branku. Následně přibírali otěže zápasu domácí fotbalisté. Arambarri z nařízeného volného přímého kopu z hranice vápna ale trefil pouze obrannou zeď. Až v závěru první půle se Getafe dostalo více do tempa, ale Ángel ani následně Mata nevyzráli na skvěle chytajícího Doménecha. Ani po změně stran se tempo zápasu výrazně nezvýšilo. Až s příchodem střídajících hráčů se hra směrem dopředu o něco okysličila. Jediným střelcem zápasu se tak stal Jorge Molina, který přišel do utkání až po více něž hodině hry. V pokutovém území si skvěle zpracoval centr z levé strany, navedl si míč na levačku a následně zakončil pod břevno.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po Maksimovićově centru pádil do pokutového území Jaime Mata. Na Paulistu ale nestačil rychlostně a tak míč zasekl, otočil se zády k brance a ještě se snažil najít Molinu. Střelec jediného dnešního gólu, ale už zakončovat nemohl.
     
    90+1
    Toni Lato chtěl co nejdříve získal míč pro svůj tým, že šel do souboje s Matou až příliš ostře. Další žlutá karta pro hostujícího fotbalistu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Foulquer při snaze získat míč vracel do Lata. Hostům se ale rychlá rozehrávka nevyplatila a míč tak skončil po chybě Pareja jen u Chichizola.
     
    89
    Damián Suárez zůstal ležet na trávníku. Po lehkém protažení se zvedá a závěr zápasu může pokračovat. Domácím se daří držet soupeře daleko od své branky.
     
    88
    Rodrigo nebyl vůbec ve špatném postavení. Ještě hledal přízemní přihrávkou Čeryševa v pokutovém území, ale místo toho poslal míč jen do rukavic domácího brankáře.
     
    87
    Rozehrávat volný přímý kop nemohl nikdo jiný než Dani Parejo. Míč ale skončil pouze na obranné zdi a domácí bez větších komplikací odpravili balon do bezpečí.
     
    86
    Diakhaby se musel z obrany vysunout více před vlastní vápno. Následně hledal Čeryševa, který byl ale povalen Maksimovićem. Vše se přesune před domácí branku.
     
    85
    Leandro Chichizola nespěchá s rozehrávkou. Po dlouhém výkonu zařval bolestí po souboji Molina. Ihned po odpískání se ale domácí útočník zvedá z trávníku a může se pokračovat.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Portillo, přichází Cristóforo.
     
    83
    Hosté nakonec přetlačili Gonzáleze, k balonu se dostal Rodrigo, ale střelu bez razance si Chichizola u své tyče s klidem pohlídal.
     
    82
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá Valencii na srovnání stavu. Cabrera se dopustil faulu, hosté rychle rozehráli, ale před vápnem zastavil akci González.
     
    81
    Valencia se snaží o rychlou odpověď. Rodrigo přihrával na Čeryševa, ale ten byl opět v těsném ofsajdu za posledním obráncem Getafe.
    79. Jorge MOLINA - 1:0
     
    79
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Getafe se dostává před koncem zápasu do vedení! Hlavní rozhodčí nedopískal faul Cabrerovi a domácí mohli pokračovat do útoku. Parejo zaváhal ve středu pole, následně centroval parádně do pokutového území Foulquer, který našel na malém vápně JORGEHO MOLINU. Útočník Getafe si ještě dokázal balon posunout na levou nohu a poté zakončil před břevno.

    Vít Schück

    Branky: 79. Molina

    Karty:   61. González (GET), 65. Arambarri (GET) – 57. Vezo (VAL), 66. Wass (VAL), 72. Doménech (VAL), 75. Čeryšev (VAL), 90+1. Lato (VAL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:16.
    Getafe CF: Chichizola – Suárez, Dakonam, González, Cabrera – Portillo (84. Cristóforo), Maksimović, Arambarri, Antunes (60. Foulquer) – Ángel (71. Molina), Mata
    Náhradníci: Soria – Sáiz, Cristóforo, Ibáňez, Molina, Miquel, Foulquier

    Valencia CF: Doménech – Vezo (65. Piccini), Paulista, Diakhaby, Lato – Torres, Wass, Parejo, Lee – Gameiro (69. Čeryšev), Mina (46. Rodrigo)
    Náhradníci: Neto – Soler, Čeryšev, Gayá, Rodrigo, Piccini, Garay

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    Úterý 29.01.2019
    Valencia - Getafe 3:1

    Branky: 62. Rodrigo, 90+3. Rodrigo, 90+4. Rodrigo – 1. Molina

    Karty:   45+1. Paulista (VAL), 46. Mina (VAL), 70. Garay (VAL), 90+5. Rodrigo (VAL) – 11. Mata (GET), 23. Suárez (GET), 27. Dakonam (GET), 45. Portillo (GET), 45+1. Chichizola (GET), 86. Molina (GET), 90+6. Arambarri (GET)   74. Dakonam (GET)

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:19.
    thejrc.org