Plzeň – Litvínov 7:1 (kon.) | Vítkovice – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 8:5 (kon.)
Zlín – Olomouc 1:2 (kon.) | Pardubice – K. Vary 2:3 (po pr.)
konec
BK Mladá Boleslav
8:5 (3:3, 2:0, 3:2)
Mountfield HK
Pátek 25.01.2019, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:23 Martin PLÁNĚK - 8:5
     
    57:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Závěr zápasu Hradci Králové hrubě nevychází. Obránci jako by naprosto rezignovali, nebo už neměli síly. Mezi modrou čárou a kruhy se napřáhl a bez problémů prostřelil Brandona Maxwella. Asistence: Michal Vondrka, Jakub Klepiš.
     
    56:38
    Zdejší ŠKOENERGO Aréna tleská a někteří diváci již sledují zápas ve stoje. Mladá Boleslav poprvé v této sezóně v zápase dokázala vstřelit více než pět gólů.
    56:38 Radim ZOHORNA - 7:5
     
    56:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nejspíš definitivně zpečetil tři body pro domácí RADIM ZOHORNA. Hosté naprosto zaspali při bránění, Zohorna si najel přímo před gólmana a podobně individuální akci zakončil střelou do horní části brány. Asistence: Martin Látal.
    56:27 David ŠŤASTNÝ - 6:5
     
    56:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tlak domácích se stupňoval, toho využil DAVID ŠŤASTNÝ, jenž si z pravého kruhu popojel ještě blíž k bráně a zakončil do její horní části. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    55:22
    To byla obrovská šance pro Jakuba Klepiše. V pádu v mezikruží usměrňoval přihrávku mezi tyče, jenže tím, jak padal, nezvládl efektivně zamířit.
    47:07 Matej PAULOVIČ - 5:5
     
    47:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí opět Mountfieldu dopřáli dost prostoru a z mezikruží pohotově zakončil po naprosto přesné přihrávce MATĚJ PAULOVIČ. Asistence: Juraj Bezúch, Maris Bicevskis.
     
    46:37
    Je to tak, jak jsme už predikovali před zápasem – návštěva ŠKOENERGO v tomto zápase jen stěží přesáhla tři tisíce diváků. Konkrétně jich dorazilo 3 015.
    45:21 Tomáš VINCOUR - 5:4
     
    45:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilovka ze strany Hradce Králové, a to po pouhých 10 sekundách. Rychlá souhra Mountfieldu se vyplatila a puk mezi tři tyče nasměroval TOMÁŠ VINCOUR. Asistence: Filip Pavlík, Radek Smoleňák.
     
    45:11
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavel Kousal – 2 min., podrážení).
     
    41:04
    Mladá Boleslav bude hrát přesilovku. Na dvě minuty odjel na trestnou lavici Matěj Chalupa (HKM), dopustil se podrážení.
     
    36:16
    Hradec Králové vystřídal gólmana. Jaroslava Pavelku vystřídal Brandon Maxwell, který v minulosti působil v Mladé Boleslavi.
    36:16 Radim ZOHORNA - 5:3
     
    36:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají na rozdíl dvou gólů. Po střele exhradeckého Martina Pláňka od modré čáry zvládl gólman puk ještě vyrazit, jenže v levém kruhu nezaváhal RADIM ZOHORNA a stihl zakončit dříve, než se Jaroslav Pavelka přesunul. Čerstvá posila Mladé Boleslavi se tak prosadila poprvé v tomto klubu. Asistence: Martin Pláněk, Jakub Klepiš.
     
    34:54
    Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostal Richard Nedomlel (HKM).
     
    32:34
    Obrovská šance Michala Vondrky, který jel sám na bránu, jenže jeho blafák úspěšný nebyl.
    23:59 Lukáš PABIŠKA - 4:3
     
    23:59
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle už vysoká hůl není a Středočeši se přeci jen ujímají vedení. První střelu ještě hradecký gólman vyrazil, ale na následnou dorážku LUKÁŠE PABIŠKY byl krátký a nestihl se ideálně přemístit. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    22:47
    Domácí sice vstřelili branku, dosáhli jí ale vysokou holí, oznámil hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím Kostkou. Gól tedy nebyl uznán a pokračuje se za stavu 3:3.
     
    15:23
    První vyloučení na domácí straně, i druhý trest v tomto duelu je za podrážení. Vykázaným hokejistou je David Šťastný (MBL).
    13:54 Tomáš LINHART - 3:3
     
    13:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno. Při velké skrumáži v boleslavském brankovišti dokázal došťouchat kotouč mezi tři tyče TOMÁŠ LINHART. Asistence: Lukáš Cingel, Lukáš Vopelka.
    09:14 Oldrich KOTVAN - 3:2
     
    09:14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka. Na modré čáře se napřáhl OLDRICH KOTVAN a puk rozvlnil bez teče dolní část sítě v hradecké brance. Asistence: Michal Vondrka, Pavol Skalický.
     
    08:11
    Po faulu v obranném pásmu dostal dvouminutový trest za podrážení Daniel Rákos (HKM).
     
    06:49
    Na ledě se zmítá v bolestech Němeček, za doprovodu lékaře nakonec odchází na střídačku. Zdá se, že dostal něčím do obličeje.
    06:49 Pavol SKALICKÝ - 2:2
     
    06:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácím se podařilo bleskově vyrovnat zásluhou PAVLA SKALICKÉHO, jemuž se podařilo s milimetrovou přesností zakončit pod víko, když tečoval povedenou střelu Jiřího Kurky z pravého kruhu. Asistence: Jiří Kurka, Jakub Klepiš.
    06:26 David BERNAD - 1:2
     
    06:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Začíná se rýsovat gólová přestřelka. DAVID BERNAD měl několik sekund puk na modré čáře, nejprve naznačil střelu, ale ještě chvíli vyčkal, aby se někdejší vicemistr juniorské extraligy napřáhl a přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Asistence: Oscar Flynn, Pavel Kousal.
    05:17 Petr ZÁMORSKÝ - 0:2
     
    05:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná souhra Mounfieldu a rázná střela PETERA ZÁMORSKÉHO od modré čáry znamená druhý gól během necelé minuty pro východočeský tým. Hosté také domácímu brankáři poměrně dobře stínili. Asistence: Lukas Lessio, Lukáš Vopelka.
    04:32 Oskars CIBULSKIS - 0:1
     
    04:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Těžko říct, co zrovna obránci Mladé Boleslavi dělali, každopádně nechali Hradeckým dost prostoru na to, aby se prosadili a otevřeli gólový účet klání. První střelu dokázal Jan Růžička ještě vyrazit, jenže následně se nestihl ideálně přemístit a z levého kruhu se trefil přesně OSKARS CIBULSKIS. Asistence: David Rákos, Juraj Bezúch.
    Marken.cz

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 7. Bernad (Flynn, P. Kousal), 7. Skalický (Kurka, Klepiš), 10. Kotvan (Vondrka, Skalický), 24. Pabiška (Žejdl), 37. R. Zohorna (Pláněk, Klepiš), 57. Šťastný (Žejdl), 57. R. Zohorna (Látal), 58. Pláněk (Vondrka, Klepiš) – 5. Cibulskis (Rákos, Bezúch), 6. Zámorský (Lessio, Vopelka), 14. Linhart (Cingel, Vopelka), 46. Vincour (F. Pavlík, Smoleňák), 48. Paulovič (Bezúch, Bičevskis)


    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Němeček, Kotvan, Kurka, Dlapa, Pláněk, Eminger – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.
    Mountfield HK: J. Pavelka (37. Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák (C), Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – Lessio, Cingel, Vopelka – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Bezúch, Rákos (A), Vincour.

    Rozhodčí: Šír, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 015
    thejrc.org