Kladno – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 7:4 (kon.)
Slavia – Liberec 5:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:5 (po pr.)
Žďár n/S – Jihlava 6:7 (0:2 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (0:1, 0:3, 2:1 - N 0:1)
Mountfield HK
Úterý 29.01.2019, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Hradec Králové tak vítězí v Kotlině 5:2 a díky lépe zvládnutému nastavení si odváží domů pod Bílou věž všechny čtyři body. Sluší se podotknout, že zaslouženě, protože byl lepším týmem. Bruslařům však patří pochvala za to, že ani za hodně nepříznivého stavu nesložili zbraně a dokázali snížit, čímž alespoň trochu zmírnili svou porážku. Ode mě je to pro dnešek ze zimního stadionu v Kotlině vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek úterního večera! (20:08:59)
     
    Konec zápasu.
     
    61:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Bruslaři vyšli bodově naprázdno, zatímco Východočeši slaví i bonusový bod! TADEÁŠ PINKAS vyhrál osobní souboj s obráncem Dudychou, i když to vypadalo, že si v souboji pomohl vysokou holí. Sudí nechal pokračovat ve hře, hradecký útočník si sjel před bránu, položil si gólmana Krále na led a skóroval přízemní střelou! Bez asistence.
     
    61:18
    Hrabčák dostal skvělou přihrávku za obranu a položil si brankáře Krále na led, ale gólman Bruslařů koncem lapačky skvěle vytěsnil puk před sebe a nenechal se překonat ani z následné dorážky!
     
    60:55
    Hradec Králové rozehrává od své brány, napadat se snaží Cachnín s Kulhánkem.
     
    60:38
    Vpřed se vrhli i hráči Hradce Králové, ale i jejich útok se rozbil o brodskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes.
     
    60:15
    D. Vacík přihrál Vaňousovi, ale ten byl dobře tísněný a ztratil kotouč.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Bruslaři sice konečně protrhli ve třetí třetině své střelecké trápení a vyhráli poslední dějství 2:1, ale jejich ztráta byla už příliš velká. Prohráli tak 2:5 a Hradec Králové získává tři body. Po krátké přestávce nás čeká pětiminutové nastavení o bonusový bod, který by byl pro oba soupeře velmi cenný. Pokud se v nastavení nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tohle už je pro hosty dobré. Po pravém křídle vyváží puk ven z pásma Hradce Králové Ďuriš a domácí už nestihnou zakončit.
     
    59:35
    Brankář Král byl první u nahozeného puku a rozehrál jej na své spoluhráče. Hradec Králové už žádné překvapení nedopustí.
     
    59:11
    Bruslaři rozehrávají od své brány, zatímco běží poslední minuta základní hrací doby. Hosté už jsou v plném počtu.
     
    58:50
    Nepokoj odvedl dobrou práci a dostal puk do útočného pásma.
     
    58:28
    Bruslaři pokračují ve zkrácené přesilovce. Hradec Králové se však teď probil k puku a vyhodil.
     
    58:00
    Tecl přihrál Cachnínovi, který z levého kruhu ještě hledal na druhé straně útočného pásma Kulhánka, který byl však dobře pokrytý a nemohl tak zakončit.
     
    57:38
    Dudycha po vyhraném vhazování zamíchal s pukem na holi a vypálil z okraje kruhů. Brankář Dvořák však měl dobrý výhled na letící kotouč a zasáhl.
     
    57:28
    Dudycha našel dobrou nahrávkou do jízdy Cachnína, jenže ten byl až příliš rychlý a nemůže zakončovat, protože se dostal do ofsajdu.
     
    57:09
    Hraje se tak 4 na 4. Od modré čáry vypálil D. Vacík a jeho projektil ještě jeden z brodských hráčů před bránou tečoval. Brankář Dvořák však ukázal dobrý postřeh a kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kynčl – 2 min., krosček).
     
    56:42
    Z prostoru na okraji kruhů zakončil v pokleku Naar, ale jeho dělovku zachytil dobře postavený brankář Král. Bude se vhazovat v kruhu po pravé ruce brodského gólmana.
     
    56:21
    Hosté si opět vyměňují puk na dostřel gólmana Krále, ale bránící Bruslaři zatím odvádějí i ve třech velmi dobrou práci. Soupeři dobře vykrývají příznivé střelecké úhly.
     
    56:00
    Štohanzl hledal z těžkého úhlu na druhé straně Poppela, ale ten nemohl zachytit prudkou nahrávku. Bruslaři posunuli kotouč alespoň do středního pásma.
     
    55:33
    Velká komplikace pro Bruslaře, kteří se budou minutu a 10 sekund bránit jen ve třech hráčích! Hosté si vyžádali oddechový čas a poradí se, jak přesilovku co nejlépe sehrát ke gólovému konci.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (P. Vacík – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:11
    Dlouhou kombinaci Východočechů zakončil bek Naar, jehož prudká rána z první od modré čáry vyprášila Králův beton. Hosté dál drží puk.
     
    54:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:26
    Čelanského soubor se po chvilce snažení přeci jen dostal do útočného pásma a znovu se tlačil v Dvořákově blízkosti do koncovky. Obrana Východočechů si však poradila.
     
    54:00
    Hradec Králové se tlačí dopředu, ale Havlíčkův Brod si teď velmi pečlivě hlídá zadní vrátka.
     
    53:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Bruslaři však sympaticky neskládají zbraně a jsou za to odměněni další přesnou trefou! Snižují tak na 2:5! Marek Tecl posunul puk Richardu Cachnínovi, jenž posunul kotouč na MARTINA NEPOKOJE. Havlíčkobrodský útočník se s tím vůbec nepáral a z voleje vykouzlil úchvatnou ránu, jež zapadla přesně do horního růžku Dvořákovy svatyně! Asistence: Richard Cachnín, Marek Tecl.
     
    52:54
    Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku, drží puk v hradeckém pásmu, kde si přihrává.
     
    52:31
    Nakonec to byl D. Vacík, kdo se protlačil ke střele od modré čáry. Gólman Dvořák však měl dobrý výhled a hrací předmět vyrazil betony ke svým spoluhráčům.
     
    52:06
    Bruslaři po zisku puku přesunuli děj hry do hradeckého pásma. Jejich soupeř však velmi dobře zvládá osobní souboje u hrazení.
     
    51:37
    Broďáci jsou i nadále pod tlakem. Brankář Král však nemusí zasahovat, střely Východočechů jsou prozatím poměrně nepřesné.
     
    51:06
    Hradec Králové však aktivně přistupoval k protihráčům a nedal jim ani píď prostoru k tomu, aby mohli něco vymyslet. Nyní už jsou to hosté, kdo útočí.
     
    50:40
    Havlíčkobrodská družina vyhrála vhazování v útočném pásmu a hledá si prostor k zakončení.
     
    50:17
    Petržilka získal puk ve středním pásmu a nadechl se k velkému sólu. Prokličkoval přes střední pásmo a vzápětí u hrazení se zbavil protihráče svou zasekávačkou, jenže už potom nedokázal přesně přihrát.
     
    49:37
    Kulhánek si řekl o přihrávku, rozkmital své rychlé nohy, natlačil se za soupeřovu obranu a dostal se až před bránu, ale na brankáře Dvořáka si nepřišel!
     
    49:05
    Dobrá zpráva pro havlíčkobrodské fanoušky! Reprezentační obránce Dominik Vacík je už zpět ve hře.
     
    48:57
    Naar vypustil od modré čáry z voleje razantní dělovku, kterou ještě tečoval před bránou clonící Janda, ale brankář Král puk skvěle vyrazil betonem do ochranné sítě!
     
    48:37
    Švec odvedl dobrou obrannou práci, když kus černé gumy posunul ven z brodského pásma. Čárový sudí nakonec odpískal postavení mimo hru hostů.
     
    48:13
    Parta z Kotliny zahrozila i při vlastním oslabení. Holenda vystřelil zblízka, ale našel jen pozorného gólmana Dvořáka, který schoval puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    47:33
    Hradec Králové sice ztratil puk, ale už je usazen v útočném území a přikoval Bruslaře do obranného postavení.
     
    47:15
    Dominik Vacík se stále nemohl po nepříjemném zásahu pukem zapojit do hry a i nadále sedí s bolestivou grimasou v obličeji na střídačce. To by byla pro domácí hodně velká ztráta...
     
    47:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vaňous – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:46
    Bruslaři chvíli vířili vodu v útočném pásmu, ale do slibnější příležitosti se přes dobře bránícího soka neprotlačili. Nyní už mají puk na holích hosté z Hradce Králové.
     
    46:18
    Hra se přesunula na druhou stranu, kam zavezl kotouč obránce Kerber, který dosprintoval jako první k nahozenému kotouči.
     
    45:54
    Havlíčkův Brod se ne a ne osvobodit. Hosté jsou hodně aktivní a stále se tlačí do slibných palebných pozic.
     
    45:29
    Domácí jsou v plném počtu, oslabení nejenže ustáli bez úhony, ale navíc v něm i vstřelili svou čestnou branku. Východočeši však i nadále dotírají na gólmana Krále.
     
    45:10
    Hosté pokračují v přesilovce a pokračují v náporu! Tvrdou ránu od modré čáry schytal mezi kruhy v obětavém pádu obránce D. Vacík a zůstal ležet otřesený na ledě. Brankář Král pak skvěle zlikvidoval střelu Langa zblízka!
     
    44:17
    Hradec Králové získal kotouč a rozehrává od své brány.
     
    43:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    PAVEL VAŇOUS to provedl naprosto parádně, když nevymýšlel zbytečně nic složitého, sjel si až před bránu do dobré palebné pozice a krásnou ranou skóroval přesně pod víko!
     
    43:54
    To provede sám faulovaný Pavel Vaňous!
     
    43:54
    Vaňous ujel soupeřově obraně a hradecký kapitán Kukla ho ve vyložené gólové pozici fauloval, za což sudí Ondráček nařídil trestné střílení!
     
    43:39
    Další útok Hradce Králové zastavil ofsajd. Domácí dnes prostě nestíhají a z toho pramení i jejich časté fauly.
     
    43:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kulhánek – 2 min., podrážení).
     
    42:53
    Daniel Šedivý vypálil z předbrankového prostoru a Bruslaři mohou děkovat brankáři Královi, že štiplavou střelu vyrazil svým betonem do rohu pásma.
     
    42:15
    Po přerušení hry se bude vhazovat v pásmu Mountfieldu. Bruslaři se určitě pokusí vstřelit alespoň čestnou branku, aby alespoň trochu zmírnili už tak hrozivou ztrátu.
     
    41:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    No, a je z toho pětka, kterou symbolicky dává hradecká pětka! Královéhradecký kapitán MIROSLAV KUKLA dostal na modrou čáru nabito od Petra Poppela a opřel se do puku, který doletěl až za záda brankáře Krále, který zřejmě hrací předmět přes hradbu těl před sebou vůbec neviděl! Asistence: Petr Poppel, Tadeáš Pinkas.
     
    41:20
    Štohanzl přihrál za bránu V. Sílovi, ale ten si prudký pas nezpracoval a domácí získali puk, po čemž rychle vyhodili.
     
    41:10
    Východočeši vyhráli důležité vhazování a hned prověřili z dobré pozice v prostoru kruhů Královu pozornost. Hra je přerušena.
     
    40:50
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Cachnín – 2 min., sekání).
     
    40:32
    Hosté se znovu dostali do útočného pásma, kde si přihrávají.
     
    40:15
    Hrabčák získal chvíli po vhazování a kotouč a z prostoru mezi kruhy zkusil štěstí. Brankář Král jeho projektil vyrazil vedle své brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už se rovnají na vhazování u středového kruhu.
     
    Pro Bruslaře je situace o to horší, že jejich velký konkurent v boji o záchranu, Žďár nad Sázavou, vede v derby Vysočiny nad Duklou Jihlava 4:1.
     
    Druhá třetina je u konce a odvíjela se takřka po celou dobu podle královéhradeckého scénáře. Východočeši na hrací ploše jasně dominovali a zaslouženě se dočkali dalších tří tref. O dvě z nich se postaral Dominik Šedivý a jednou mířil přesně do černého dnes další dvougólový střelec Vojtěch Síla. Bruslaři mají o přestávce rozhodně o čem přemýšlet, zatím to z jejich strany rozhodně není dobrý výkon. Třetí dějství začne zhruba v 19:26, stav je jednoznačný 0:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Holenda posouval puk na Vaňouse, jenž sice ve středním pásmu kotouč nezachytil, ale ke kotouči se vzápětí probil dravý D. Vacík, jehož pumelice z pravého kruhu však byla nepřesná a svůj cíl minula o notný kus.
     
    39:15
    Hra je přerušena. Havlíčkův Brod už má hodně málo času, aby v prostřední části poprvé skóroval a vykřesal tak alespoň naději na bodový zisk.
     
    38:50
    Bruslaři znovu jen posunuli kotouč do středního pásma, dál je aktivně hrající a agresivnější soupeř nepustil.
     
    38:15
    V. Síla dnes hraje velmi dobrý zápas, je takřka u všeho podstatného. Teď se dostal ke střele z pravého kruhu, když gólman Král ležel. Naštěstí pro domácí však netrefil zcela odkrytou branku!
     
    37:47
    Celek zpod Bílé věže zachytil i další postupný útok soupeře ve středním pásmu a sám může vymýšlet, jak naloží se získaným kotoučem.
     
    37:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí inkasují už počtvrté a s jejich vyhlídkami na zdramatizování zápasu to teď vypadá dost černě! Kotouč získal DOMINIK ŠEDIVÝ, který se protáhl brodskou obranou jako nůž máslem, položil si brankáře Krále a i když z první střely trefil maskovanou oporu Bruslařů, z dorážky už se nemýlil! Obrana Bruslařů byla teď hodně málo důrazná. Bez asistence.
     
    36:46
    Bruslaři sice získali puk a zastavili tak útok soupeře, do brejku ale uhánět nemohli, protože byli vystaveni do postavení mimo hru. Museli tak prostor v hradeckém území vyklidit a hosté mohou v klidu rozehrát.
     
    36:18
    Teď se domácí hráči osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. V jejich pásmu tak proběhne další vhazování.
     
    36:01
    Hostů je i nadále plný led. Havlíčkův Brod v obraně neví, kam dřív skočit, a gólman Král má neustále hodně práce.
     
    35:33
    Hosté i nadále pevně třímají otěže zápasu ve svých rukou. Havlíčkův Brod se musí po většinu času bránit, hraje hodně bez puku, což samozřejmě stojí spoustu sil.
     
    35:03
    Mountfield je zatím i silnější v osobních soubojích. Nyní vybojoval kotouč v nepřehledné skrumáži u hrazení v brodském pásmu.
     
    34:53
    Hra je přerušena a buly proběhne ve středním pásmu blíže modré čáře Havlíčkova Brodu.
     
    34:22
    Hosté sice pokazili rozehrávku, když Bruslaři opět dobře napadali. Nic nebezpečného z toho ale nakonec nebylo, protože soupeře brzy odzbrojili.
     
    34:10
    Z tohoto důležitého souboje nakonec vyšel vítězně Mountfield a může vyvézt kotouč pryč ze svého území.
     
    33:50
    Havlíčkův Brod dostal puk do útočného pásma a bojuje o něj se soupeřem za Dvořákovou bránou.
     
    33:23
    Bruslařům to teď zaskřípalo při rozehrávce. Nahozený puk doklouzal až na icing.
     
    33:06
    Havlíčkův Brod nepolevuje a snaží se s hodně nepříznivým stavem něco udělat. Zatím mu však chybí větší přesnost a v posledních minutách i více pohybu.
     
    32:52
    Hosté už se znovu radovali, ale naštěstí pro Bruslaře branka neplatí! Bylo jí totiž dosaženo vysokou holí.
     
    32:17
    Kulhánek našel Nepokoje, který ze záklonu zblízka o kousek minul bránu, a vzápětí přihrál Cachnín zpoza brány Teclovi, jenž z předbrankového prostoru vyprášil Dvořákovy betony!
     
    31:59
    Kynčl stál na konci dlouhé akce Východočechů a vypálil od modré čáry. Brankář Král viděl jeho střelu a kotouč dokázal ztlumit na hrudi až do přerušení hry.
     
    31:42
    Hradec Králové je teď na koni a dál tluče do obranného valu Havlíčkova Brodu.
     
    31:22
    Havlíčkův Brod už je v plném počtu. Až na nebezpečnou Poppelovu střelu toho v oslabení rozjetému Hradci Králové moc nedovolil. Domácí už ale budou muset nějakou branku vstřelit, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    30:36
    Havlíčkův Brod se zatím dobře brání, nyní opět vybojoval kotouč a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    30:17
    Poppel vypálil z levého kruhu zápěstím a vypadalo to, že jeho dělovka dokonce zacinkala na Královu tyčku! Domácí vzápětí vyhodili puk do bezpečí.
     
    29:50
    Domácí získali puk a rychle jej vyhodili přes celou délku hrací plochy.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    29:10
    Ta už trvá dost dlouho, mladým Bruslařům se stále nedaří získat puk a přerušit hru. Hosté kombinují v Králově blízkosti.
     
    28:30
    Domácí jsou jako opaření, tohle už budou mít proti silnému soupeři hodně těžké. Navíc budou hrát oslabení, fauloval obránce Dudycha a hosté mají ponechanou výhodu.
     
    28:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle už je pro brodské barvy hodně zlé, Východočeši vedou už o tři branky! Samuel Hrabčák získal puk a nahrál Daliboru Ďurišovi, jehož přesný pas zpoza brány našel nepokrytého DOMINIKA ŠEDIVÉHO, jehož svižná rána z první zapadla za bezmocného gólmana Krále! Asistence: Dalibor Ďuriš, Samuel Hrabčák.
     
    26:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácím nakonec není zlepšený herní projev nic platný, Východočeši využívají přesilovku a vedou už o dvě branky! Martin Štohanzl nabil na modrou čáru Miroslavu Kuklovi, jenž vypálil z voleje. Mezi kruhy se skvěle zorientoval clonící VOJTĚCH SÍLA, jemně tečoval puk mimo Králův dosah a vstřelil tak dnes svůj druhý gól! Asistence: Miroslav Kukla, Martin Štohanzl.
     
    26:40
    Hradec Králové už je zpět v útočném pásmu a hledá si prostor ke střele.
     
    26:20
    Parádní obranný zákrok předvedl bojovný brodský útočník Vaňous. Mezi kruhy zachytil prudkou střelu Kukly a vyhodil kotouč až k hradecké bráně.
     
    26:00
    Východočeši hned získali puk a kombinují v přesilovkovém vzorci.
     
    25:53
    Uvidíme, jak Mountfield naloží se svou přesilovkou.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (D. Vacík – 2 min., podrážení).
     
    25:37
    Hra se rychle přesunula k brodské bráně. Hráči obou týmů bojují o puk v rohu pásma.
     
    25:17
    Havlíčkův Brod dobře napadá rozehrávku svého soupeře a získává díky tomu spoustu puků do své moci. V úvodní dvacetiminutovce se mu forčeking, ke kterému své svěřence trenéři Čelanský a Duben pravidelně nabádají, moc nedařil.
     
    25:04
    Obránce Kerber zkusil štěstí od modré čáry a Petržilka se snažil dobře tečovat letící puk, ale o kousek na něj nedosáhl. Gólman Dvořák střelu lapil a přerušil hru.
     
    24:40
    Hosté už jsou kompletní a brání se v plném počtu hráčů. Domácí jsou však na koni a v těchto chvílích ovládají hru.
     
    24:05
    Nepokoj se vydal ze zadní řady na útočný výlet a zavezl puk až za bránu soupeře, odkud poslal přesný pas svému spoluhráči u hrazení.
     
    23:40
    Havlíčkobrodská přesilovková kombinace pokračuje a tentokrát z toho pramení i dost střelby. Brankář Dvořák ale moc práce nemá, střelecké pokusy většinou míjejí jeho svatyni.
     
    23:15
    Ve slibné šanci se vzápětí ocitl Cachnín. Brodský kapitán pálil z voleje v pravém kruhu po přiťuknutí svého spoluhráče, ale vyprášil příklepem jen Dvořákovy betony.
     
    22:55
    Na konci brodské kombinace v útočném pásmu stál D. Vacík. Jeho rána od modré čáry sice měla potřebnou razanci, ale nikoliv přesnost. Puk skončil vedle Dvořákovy klece.
     
    22:31
    Mountfield rychle získal puk a vyhodil přes celou délku hřiště.
     
    22:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lang – 2 min., pozdní dohrání).
     
    22:05
    Kašpar si srovnal puk na hůl na okraji kruhů a vypálil, ale kotouč proletěl těsně vedle Královy brány. Hradec Králové dál drží puk a pokračuje v akci.
     
    21:41
    Soubor z Kotliny chvíli držel hru v hradeckém pásmu, jenže o kotouč přišel a musí kvapit rychle zpět před hrozícím protiútokem soupeře.
     
    21:25
    Domácí hokejisté vlétli do prostřední části s velkou chutí. Uvidíme, jestli jim to přinese kýžené ovoce.
     
    20:44
    Hra byla přerušena po přihrávce rukou jednoho z hostů. Puk už mají Bruslaři a hledají si cestu ke hradecké bráně.
     
    20:15
    Kulhánek pálil z dobré pozice před hradeckým brankovištěm, jenže nesešteloval si dobře mířidla a poslal kotouč jen těsně vedle levé Dvořákovy tyčky!
     
    20:09
    Jenže hosté pokazili rozehrávku a vyhodili jen na icing. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce gólmana Dvořáka.
     
    20:06
    Dominik Šedivý vyhrál vhazování ve středovém kruhu a Hradec Králové tak může založit první útok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat.
     
    První třetina je v Kotlině za námi. Hosté v ní byli aktivnější a zcela zaslouženě vedou 1:0, když hezkou nabídku od Martina Štohanzla přetavil v přesnou trefu Vojtěch Síla. Domácím se směrem dopředu moc nedařilo,opravdu velkou šanci si vytvořili až v 19. minutě, ale gólman Dvořák podržel svůj tým. Prostřední část začne přibližně v 18:40.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Broďáci se teď zvedli a dál se snaží ohrozit gólmana Dvořáka. Hosté je však drží jen v prostoru za svou bránou, odkud maskované opoře Mountfieldu bezprostřední nebezpečí nehrozí.
     
    19:07
    Holenda ještě v tísni hledal rozjetého Vaňouse, ale k tomu kotouč nakonec nedoklouzal, protože u něj byli první hosté.
     
    18:48
    Tohle byla obrovská šance! Petržilka s Holendou zblízka ztroskotali na gólmanu Dvořákovi a puk se z nepřehledné skrumáže před bránou odrazil na modrou čáru k obránci Kerberovi, jehož ránu však brankář Dvořák skvělým zákrokem zneškodnil!
     
    18:35
    Čelanského svěřenci to ještě v závěru úvodní dvacetiminutovky zkoušejí. Nyní si však nepohlídali přechod do útočného pásma a dopustili se ofsajdu.
     
    18:10
    Před Kulhánkem se na pravé straně otevřela trochu volného prostoru, jenže než stihl brodský útočník přihrát svým spoluhráčům, byl o hrací předmět odzbrojen.
     
    17:40
    Havlíčkův Brod se zatím očividně trápí v útočné fázi. Hradec Králové velmi zodpovědně brání a spoustu útoků soupeře zastavuje už v neutrální zóně.
     
    17:05
    Východočeši už mají znovu puk na holích a okupují soupeřovu třetinu.
     
    16:38
    Holenda se vydal po pravé straně do útočného pásma. I když byl dohrán tělem, poslal puk do blízkosti brankoviště, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    16:10
    Havlíčkův Brod se hnal do rychlého protiútoku po zisku kotouče, jenže vše skončilo jen nepřesnou přihrávkou. Kotouř je opět na královéhradeckých holích.
     
    15:49
    Domácím hráčům se zatím nedá upřít snaha, ale hosté jsou všude o krok dříve.
     
    15:20
    Domácí byli pod tlakem a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    15:10
    Mountfield se opět probil k zakončení. Rána z okraje kruhů však byla zblokována jedním z havlíčkobrodských hráčů jen do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    14:48
    Oba týmy pustily na hrací plochu čerstvé síly. Hrát mohou hosté, kteří ve svém území drží puk na holích.
     
    14:21
    Kulhánek spěchal s pukem dopředu, ale byl čistě odstaven protihráčem tělem už ve středním pásmu. Bruslaři tak musejí o puk bojovat u mantinelu.
     
    13:25
    Hra se teď rychle přesouvá od jedné branky ke druhé. Hosté jsou však zatím o poznání lepší. Daří se jim více v kombinaci a dostávají se do zakončení.
     
    12:48
    Poppel hledal před brankou Štohanzla, který měl znovu dost prostoru. Nestihl však trefit prudký pas, Hradec Králové dál pokračuje v útočné aktivitě.
     
    12:10
    Skvělý obranný zákrok předvedl Dudycha, který zablokoval u brány nahrávku V. Síly. Vzápětí přiletěla prudká rána od modré čáry, jež prosvištěla kousek vedle levé Královy tyčky.
     
    11:41
    Parta z Kotliny se postupným útokem dostala na dostřel gólmana Dvořáka, jen že to bylo vše. Opět zaúřadovala pozorná defenziva Mountfieldu. Hosté mají puk.
     
    11:15
    Východočeši jsou zatím aktivnější a dál buší do obranného valu svého soupeře. Brankář Král musí být neustále ve střehu, na nedostatek práce si zatím stěžovat nemůže.
     
    10:55
    Mladým Bruslařům se přesilovka vůbec nepovedla, nedokázali se pořádně probít ani k ohrožení brankáře Dvořáka, jenž byl v podstatě bez práce. Jeho spoluhráči v poli odvedli skvělou defenzivní práci.
     
    10:20
    Při vlastním oslabení se vydali hosté do brejku. V. Síla našel ze strany mezi kruhy postaveného Kuklu, ten však nedokázal dobře trefit puk. Pro hosty velká škoda.
     
    10:03
    Hráči obou týmů teď bojují o puk v blízkosti hrazení hradeckého pásma, což samozřejmě více vyhovuje oslabeným hostům, kteří se zatím brání na jedničku.
     
    09:34
    Hosté znovu získali kotouč a okamžitě jej odpálili až do Královy blízkosti. Domácí hokejisté začínají novou útočnou akci.
     
    09:17
    Východočeši dostali puk do třetiny domácích, ale už jsou seskupeni v obranném postavení kolem gólmana Dvořáka.
     
    08:55
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kašpar – 2 min., podrážení).
     
    08:36
    Havlíčkův Brod si zahraje přesilovou hru, gólman Král tak kvapil na střídačku a pustil do hry šestého hráče. Hradec Králové však dostal puk ven z pásma a pak přerušil rychle hru.
     
    08:04
    Havlíčkův Brod drží puk a obléhá obranný val Východočechů. Zatím bez přesné=ho zakončení.
     
    07:45
    T. Pinkas hledal nahrávkou zpoza brány Daniela Šedivého, který stál dobře v předbrankovém prostoru, ale prudkou nahrávku nedokázal zasáhnout.
     
    07:10
    Bruslaři získali puk a přesunuli děj hry do hradeckého území. Stále se jim však nedaří vytvořit si slibnější šanci.
     
    06:38
    Hra se otočila na druhou stranu hrací plochy. Hosté jsou zatím střelecky aktivnější, v těchto chvílích jim ale chybí více klidu a přesnosti na holích. Puky létají jen vedl Královy svatyně.
     
    06:05
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a hledal si prostor k zakončení, jenže obrana Východočechů je zatím pevná jako skála a domácí do koncovky moc nepouští.
     
    05:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to j studená sprcha pro Bruslaře, hosté jdou do poměrně rychlého vedení! Martin Štohanzl táhl útok po pravém křídle, sjel si až k bráně a předložil puk na druhou stranu brankoviště osamocenému VOJTĚCHU SÍLOVI, jenž z voleje prostřelil přesouvajícího se brankáře Krále! Asistence: Martin Štohanzl.
     
    04:55
    Tohle bylo nebezpečné! V. Síla bekhendem trefil ze strany Králův beton a ze vzduchu se snažil dorážet zblízka Poppel, jenže netrefil hrací předmět!
     
    04:35
    Na konci havlíčkobrodské kombinace stál obránce Nepokoj, který nastupuje i za druholigový A-tým. Od modré čáry však našel jen Dvořákovu nachystanou náruč.
     
    04:10
    Hosté kombinovali v útočném pásmu a nakonec z toho byla střela od modré čáry. Tu zblokoval Cachnín a hledal najíždějícího Tecla, který však na kotouč nedosáhl.
     
    03:17
    Hra byla nakonec přerušena. Vhazovat se bude v pásmu hostů.
     
    02:50
    Hráči bojují o puk v rohu hradeckého pásma. Uvidíme, kdo nakonec získá kotouč.
     
    02:17
    Sledujeme teď neurovnanou pasáž zápasu plnou nepřesností. Ani jednomu z mužstev se nedaří v kombinaci, brankáři tak nemají vůbec žádnou práci.
     
    01:50
    Domácí se sice na chvíli probili do útočného pásma, ale nevzešlo z toho nic nebezpečného. Teď už kvapí s kotoučem na holích vpřed hráči Hradce Králové.
     
    01:30
    Nebezpečí na druhé straně! Z pravého kruhu bekhendem protáhl Králův beton V. Síla. Akce pokračovala a do puku na modré čáře práskl vší silou Pěnčík, ale o kousek minul brodskou bránu.
     
    01:05
    Oba soupeři se zatím pravidelně střídají u puku. Hosté chvíli kombinovali v Králově blízkosti, ale k zakončení se nedostali. Na druhé straně vypálil z levého křídla Holenda, ale brankář Dvořák byl pozorný.
     
    00:35
    Dopředu se po zisku kotouče prodrali i domácí, jenže vše skončilo nepřesnou střelou.
     
    00:10
    Úvodní buly ve středovém kruhu sice vyhráli Bruslaři, jenže dopustili s chyby v rozehrávce. Puk zachytil Hrabčák, jehož rána z mezikruží prověřila Královu pozornost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na začátek důležité bitvy. Každou chvíli začneme!
     
    A na hrací ploše už se prohánějí i hráči Mountfieldu, které z útrob stadionu přivedl gólman Daniel Dvořák.
     
    Už je vše v pořádku. Mladí Bruslaři už jsou na ledě, z kabiny vyjel jako první gólman Daniel Král. Nechybí už ani rozhodčí. Ještě čekáme na hosty z Hradce Králové.
     
    Vtipná situace. Na časomíře ještě před začátkem zápasu naskočil stav 15:0.
     
    Domácím stále chybí mladý a šikovný útočník Marek Kopic, který si při zápasu s Mladou Boleslaví zlomil nohu a sezona pro něj předčasně skončila. O berlích alespoň pravidelně chodí podporovat své spoluhráče.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Dudycha, D. Vacík, Horák, Nepokoj, Škareda, Kerber – Tecl (A), Cachnín (C), Kulhánek – Holenda, Vaňous, Petržilka – Švec, Hromádka, Najman – Pártl, P. Vacík, Fiala

    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), M. Pinkas, Naar, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Štohanzl (A), Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, V. Síla, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Poppel

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Tomáš Kotrba, Jiří Roupec.
     
    Vzájemné zápasy obou soupeřů v sezoně 2018/2019:

    Havlíčkův Brod – Hradec Králové 1:0 (nadst. 1:0)
    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 5:2 (nadst. 0:1)
    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 3:2 (nadst. 1:0)
    Havlíčkův Brod – Hradec Králové 2:5 (nadst. 1:0)
    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 1:2 (nadst. 1:0)
     
     Mountfield HK má v této sezoně úplně jiné ambice než jeho dnešní soupeř. V základní části se mu sice nepovedlo skončit v první trojce skupiny B, což by mu před nadstavbou zajistilo jistotu účasti v play off, ale v nadstavbové části aktuálně drží čtvrtou příčku, poslední, z níž se do prestižních vyřazovacích bojů postupuje.

    Situace je v této části tabulky velmi vyrovnaná. Pátý Havířov má na kontě stejně jako Východočeši 68 bodů a o play off ještě určitě ze všech sil zabojuje. O pouhé dva body zpět je Mladá Boleslav a větší ztrátu už má sedmé Kladno, jež ztrácí na Hradec Králové už 5 bodů. Třetí Zlín už nastřádal 72 bodů a ve srovnání se svými pronásledovateli má jeden zápas k dobru.

    Celek zpod Bílé věže v poslední době zaváhal se soupeři, které měl podle papírových předpokladů porazit. Doma padl 2:3 po samostatných nájezdech s předposledním Přerovem a bodově naprázdno vyšel i z bitvy s jihlavskou Duklou (1:3). Vzápětí si však spravil chuť, když na svém ledě získal tři body proti Žďáru nad Sázavou (5:3), ovšem v nadstavbě ztratil s Plameny cenný bod.
     
     BK Havlíčkův Brod svádí i nadále velmi tuhou bitvu o extraligovou záchranu. Všech předešlých 6 zápasů odehrál v domácím prostředí, kde urval tři výhry. A mohlo z toho být ještě více bodů, kdyby mladí Bruslaři proti Kladnu a následně i proti Mladé Boleslavi nepromrhali dvoubrankové vedení.

    Svěřenci trenérů Jiřího Čelanského a Miroslava Dubna zvládli v poslední době nesmírně důležité duely, když získali všechny čtyři body proti Přerovu i regionálnímu rivalovi ze Žďáru nad Sázavou. Právě s těmito dvěma soupeři svádí Havlíčkův Brod tuhý boj o bytí a nebytí mezi extraligovou konkurencí.

    Sestupují poslední dva týmy a parta z Kotliny je třetí od konce, o jediný bod před Přerovem (má jeden zápas k dobru) a o šest bodů před posledním Žďárem nad Sázavou (má dva zápasy k dobru).
     
    Příjemný úterní podvečer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás čeká další zápas DHL Extraligy juniorů. V rámci Skupiny o umístění na 13. – 24. místě se spolu střetnou domácí BK Havlíčkův Brod a Mountfield HK. Utkání začíná v 18:00.
    GSA

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 44. Vaňous (TS), 54. Nepokoj (Cachnín, Tecl) – 6. V. Síla (Štohanzl), 27. V. Síla (Kukla, Štohanzl), 28. Dominik Šedivý (Ďuriš, Hrabčák), 38. Dominik Šedivý, 42. Kukla (Poppel, T. Pinkas), 62. T. Pinkas


    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Dudycha, D. Vacík, Horák, Nepokoj, Škareda, Kerber – Tecl (A), Cachnín (C), Kulhánek – Holenda, Vaňous, Petržilka – Švec, Hromádka, Najman – Pártl, P. Vacík, Fiala
    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), M. Pinkas, Naar, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Štohanzl (A), Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, V. Síla, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Poppel

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Tomáš Kotrba, Jiří Roupec
    thejrc.org