Nové Zámky – Poprad 5:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
HK Poprad
Úterý 29.01.2019, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:59:37)
     
    Je dobojováno! Předehrávka třiapadesátého kola dopadla vítězně pro mužstvo, které mělo před zápasem o něco lepší lepší formu, a také bylo pasováno do role favorita. Nové Zámky po dvou vyrovnaných třetinách vedly 2:1. Kamzíci na startu třetí třetiny nezužitkovali svou převahu a v posledních devíti minutách dostali další tři góly. Novozámecký tým tak vyhrává čtvrtý zápas v řadě a zvyšuje svůj náskok před sedmým Trenčínem a osmým DVTK na deset bodů. A zároveň se přiblížilo čtvrté Nitře a pátému Popradu jen na dvoubodový rozdíl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:00
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Ještě jedno potvrzení domácího vítězství! Andreas Štrauch vystihl jednu z přihrávek a srazil puk na TOMÁŠE POSPÍŠILA, který z obranné modré čáry trefil odkrytou klec. Asistence: Andreas Štrauch.
     
    58:48
    Svitana o nějakou tu vteřinu odložil střelu z vrcholku levého kruhu. Ta byla sražená doprava, kde další z hostů netrefil puk při pokusu o dorážku z těžkého úhlu.
     
    58:25
    Zatímco Vošvrda odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče do pole, tak jeho protějšek Kristín snadno lapil propagační střelu z pravého křídla.
     
    58:05
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Necelé dvě minuty před koncem je asi definitivně rozhodnuto! EDUARD ŠIMUN dostal od Urbana puk do brejku dvou na jednoho. Nabízela se mu zpětná přihrávka na Urbana, místo které vystřelil sám z vrcholku pravého kruhu a prudkým švihem propálil Vošvrdu. Asistence: Tomáš Urban, Filip Bajtek.
     
    57:59
    Kamzíci se naopak musí neustále vracet pro puk k vlastní brance a přitom jim velmi rychle utíká čas, kterého už moc nezbývá.
     
    57:23
    Novozámečtí už rezignují na bezhlavou ofenzivu a vystačují si s odpalováním kotouče do co největší vzdálenosti od Kristínovy klece.
     
    56:36
    Mlynarovič přenechal puk Brejčákovi, který to zkusil zpoza levého kruhu, ale puk byl sražen jenom do rohu, kde ho získala domácí obrana.
     
    55:50
    Zbořil dokázal hodit puk za hostující obranu, kam si nabruslil Bajtek, nicméně zblízka si na Vošvrdu nepřišel.
     
    55:25
    Dnešní utkání sleduje 858 diváků.
     
    55:03
    Hainovo nahození od modré čáry bylo těsně před Vošvrdou tečované. I v tomto případě se skákavý puk za brankovou čáru nedostal.
     
    54:33
    Kristín měl trochu času na rozehrávku po zachycení nepřesné přihrávky. Hra se rychle přelévá do útočného pásma Nových Zámků.
     
    53:58
    Domácí v plném počtu.
     
    53:55
    Svitanova nenápadná střela propadla přes Kristína a Novozámečtí měli pořádnou kliku, že puk vyletěl z jeho výstroje do prostoru vedle branky.
     
    53:22
    Zagrapan vyhrál buly, jenže Poprad o kotouč hned poté přišel. Další akce začíná až od hokejky Tomáše Vošvrdy.
     
    53:02
    Salijův projektil od modré čáry Kristín vpádu vyrazil. Hra se vzápětí přerušila kvůli přihrávce rukou a byla vykázána do středního pásma.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Bajtek (Šimun, Kudla), 39. Šimun (Urban), 52. Ručkay (Zbořil), 59. Šimun (Urban, Bajtek), 59. Pospíšil (Štrauch) – 12. Buzzeo (Takáč, Brejčák), 52. Karalahti (Abdul, Svitana)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (Košarišťan) – Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Kudla, Hatala, Henderson, Slávik – Jurík, Zbořil, Ručkay – Šimun, Urban, Bajtek – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Rogoň.
    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Ťavoda, Brejčák, Miner, Salija, Erving, Karalahti, Petran – Bondra, Heizer, Miller – Abdul, Mlynarovič, Svitana – Buzzeo, Zagrapan, Takáč – Belluš, Kundrik, Macík.

    Rozhodčí: Stano, Novák – Valo, Gegáň

    Diváci: 858
    thejrc.org