Motor ČB – Kadaň 4:1 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 7:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.)
Vsetín – Litoměřice 3:6 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 2:5 (kon.) | Přerov – Kladno 6:2 (kon.)
Slavia – Havířov 4:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:1 (0:0, 6:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 30.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 074 diváků. (19:57:26)
     
    Utkání 52. kola v Jihlavě je dnes minulostí. O zápase rozhodla naprosto jednoznačná druhá třetina, kterou ovládla Jihlava poměrem 6:0 a třetí třetina se tak dohrávala už pouze z povinnosti. Co ale může domácí mrzet, je ztráta čistého konta. Slovan se totiž prosadil jednou, gólem Lukáše Blahy ve 49. minutě. Více ale toho nestihl. Jihlava se také dokázala prosadit jednou, ve 44. minutě udeřil opět Matěj Pekr. Konečný výsledek tak zní 7:1. Během podávání ruk jsme mohli vidět třeba setkání Davida Honzíka s Janem Veselým, ještě dříve slávistických spoluhráčů. Srdečné pozdravy také přijímal Jan Pohl s Martinem Osmíkem a Tomášem Harkabusem, ti v Ústí dříve hráli.

    Dámy a pánové, dnešní zápas je za námi. S přáním příjemného zbytku týdne se s vámi loučím a budu se z Jihlavy těšit zase až po delší době napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Štebih podél prken vyhodil až za Volkeho a zřejmě se již dalšího gólu v Jihlavě nedočkáme.
     
    58:43
    Hesova střela se neujala a přes Dostálka Jihlava uklidňuje nastalé nebezpečí ve svém pásmu.
     
    58:38
    Závěr utkání dohraje Dukla v oslabení. Kajínek zastavil Krliše na hraně pravidel, podle názoru hlavního sudího jej hákoval a dostává dvě minuty za hákování.
     
    57:30
    Fajkus si kličkou nepřišel na Zdvořáčka, který ho bez potíží ubránil. V útoku se za Slovan pokoušel dostat ke střele Gottfried, Lundström bez potíží chytil.
     
    56:34
    Dostálek nezpracoval kotouč od Harkabuse a domácí se dostali z útočného pásma do toho neutrálního. Další přihrávka zpět ale byla ještě horší, šla na zakázané uvolnění a bylo po akci.
     
    55:42
    Hlavní sudí nyní zaklekl poctivě bez cizího zavinění v rohu kluziště, což pro něj znamená salvu smíchu z tribun. Sám sudí to ale bere v klidu a přesouvá se do těžiště hry.
     
    54:58
    Poslední pětiminutovku zápasu načala Dukla zakázaným uvolněním, což znamená přestěhování hry před Lundströma, který se dostal ke konci třetiny do nějakého brankářského módu.
     
    53:34
    Lundström musel předvést dva zákroky, nejprve proti střele Hese od modré, následně proti dorážce Kropáčka z úhlu. Oba chytil a začíná komerční přestávka.
     
    52:43
    Oba týmy berou závěr zápasu fakticky na pohodu. Ústí se stále snaží sympaticky hrát do útoku, Dukla se zase stáhla se silami a šetří se na další zápasy před reprezentační pauzou.
     
    51:22
    Klíma po buly ustřelil kotník tvrdou střelu Fajkusovi, který tak zažívá povedenou premiéru na jihlavském ledě. Po jedné noze dojel střídat, přesto drží domácí stále útočné pásmo.
     
    50:55
    Čachotský měl otevřený prostor mezi kruhy, kam i dostal přihrávku, z první ale míří vysoko nad!
     
    50:06
    Ústí ale hraje sympaticky až do konce, nyní si vytvořilo drobný tlak v útočném pásmu a pokud pátrám v paměti, tak to je snad druhá či třetí delší okupace vlastního útočného pásma.
    48:43 Lukáš BLAHA - 7:1
     
    48:43
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí hráče tento gól štve snad více, než kdy jindy. Lundström totiž přijde o čisté konto. Jandus od pravého mantinelu přistrčil na LUKÁŠE BLAHU, který si mezi kruhy našel prostor a propálil domácího gólmana mezi betony – 7:1! Asistence: Tomáš Jandus, Jakub Planý.
     
    46:51
    Anděl nejprve ztratil při hrátkách v útočném pásmu kotouč, jenže v obranném pásmu si ho sám dojel a do útoku se vydal znovu, tentokrát už musel Volke zasahovat.
     
    46:39
    Volke včas zasáhl proti Čachotského dorážce a spustil další komerční přestávku v tomto zápase. Spokojeni jsou na tribunách všichni. Diváci za vysokou výhru Dukly, městská policie spokojena s nulovým počtem fanoušků hostí, což se dá říci i o pořadatelích v hostujícím sektoru.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Kajínek (J. Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (J. Holý), 26. Anděl (Pekr, J. Pohl), 28. D. Váňa (Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. J. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (T. Jandus, Planý)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek (C), J. Holý, Štebih (A), Matějíček, J. Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – D. Váňa, Půža.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (41. Volke) – M. Zdvořáček (C), D. Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Štochl – Krliš (A), Schwamberger, J. Veselý – T. Jandus, Kropáček (A), Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý.

    Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 1 074
    thejrc.org