Třinec – Zlín 2:1 (kon.) | Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Berani Zlín
Středa 30.01.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga vstupuje do své závěrečné čtvrtiny, do konce základní části zbývá odehrát ještě třináct kol. Oceláři Třinec v své domovské WERK ARENĚ přivítají tým PSG Berani Zlín. Duel startuje v sedmnáct hodin, ke sledování přenosu jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři do závěrečné fáze základní části vstoupí z druhé pozice. Hráči s drakem na prsou po nepovedeném utkání s Mladou Boleslaví přenechali pozici lídra extraligy libereckým Bilým Tygrům, na které Slezané ztrácejí jediný bod. Třetí Hradec Králové má po devětatřiceti odehraných duelech manko tří bodů, podobně na tom jsou Vítkovice, ty však odehrály o tři zápasy více. Trenéři Václav Varaďa, Marek Zadina a Jiří Raszka nemohli v posledním kole počítat se třemi zkušenými obránci Lukášem Krajíčkem, Vladimírem Rothem a Guntisem Galvinše.

    ”Je to citelná ztráta, jsou to zkušení borci a hodně chybí. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, jsme jeden tým, jedno mužstvo. My, co jsme zůstali, musíme potáhnout mladší k lepším výkonům a nedostávat tolik branek na domácím ledě,“ říká obránce Martin Gernát. „Věřím, že se dáme do kupy, řekneme si co máme dělat a proti Zlínu znovu ukážeme svou sílu. Uděláme vše pro to, abychom vyhráli,“ dodává elitní bek Ocelářů.

    Poslední zápas Ocelářů

    27. ledna 2019: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 2:5 (0:1, 1:2, 1:2).
    Branky a nahrávky:
    36. Chmielewski (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 55. Martin Růžička (Werek, Polanský) – 18. M. Látal (Pláněk, P. Musil), 24. Žejdl (M. Látal, P. Musil), 38. P. Kousal (Flynn), 41. Němeček (Klepiš, Vondrka), 51. Skalický (Dlapa, Klepiš).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec (51. L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Matyáš, Zahradníček – Chmielewski, Marcinko, Werek – Martin Růžička, P. Vrána, Dravecký – Hrňa, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik.
    Podaří se Zlínu vyzrát na aktuálně druhý tým tabulky Tipsport extraligy?
     
    PSG Berani Zlín

    Berani vstoupí do poslední čtvrtiny Tipsport extraligy z jedenáctého místa. Tým hlavního kouče Roberta Svobody v dosavadním průběhu extraligy získal padesát tři bodů, na desátý Litvínov Zlínští ztrácejí pouhé tři body. Týmu z Baťova města se ale v poslední době příliš nedaří. Ševci vyhráli jen tři z posledních deseti klání, povedenou sérii tří výher v posledním období vystřídala zase šňůra dvou porážek s Olomoucí a v Brně. „Hráli jsme vyrovnaný zápas a měli jsme obrovské šance. Hodně nás mrzí především ta na vyrovnání stavu na 3:3. Místo toho nás Kometa potrestala, neboť má zkušený tým a zaslouženě vyhrála," hodnotil asistent trenéra Martin Hamrlík poslední duel na ledě Komety.

    Produktivitu Zlína v letošní sezoně táhne útočník Jiří Ondráček. Třicetiletý forvard se jako jediný ze zlínského celku dostal na třiceti bodovou hranici (11+19), Ondráček je zároveň nejlepším nahrávačem svého týmu. Mezi obránci se daří Ralfsi Freibergsovi, který prozatím posbíral devatenáct kanadských bodů (4+15). Ve statistice účasti na ledě je však s deseti kladnými body nejlepší David Nosek. Brankářskou jedničkou se po návratu z Komety stal Libor Kašík, který zatím stihl odchytat šest zápasů. Kašík drží úspěšnost těsně pod hranicí 93%, průměrně inkasuje 2,02 branky na zápas.

    Poslední zápas Zlína

    27. ledna 2019: HC Kometa Brno – PSG Berani Zlín 4:2 (1:1, 2:1, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    10. Mueller (M. Erat, Plekanec), 22. Köhler (Gulaši, P. Holík), 33. Köhler (P. Holík, Mueller), 55. P. Holík (Zaťovič, Štencel) – 19. Fořt (J. Ondráček, Řezníček), 26. Kubiš (J. Ondráček).

    Sestava Zlína v posledním zápase: Kašík – Žižka, Freibergs, Řezníček, Gazda, Zbořil, Valenta, Ferenc – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – E. Kulda, Herman, Lakatoš – Šlahař, Fryšara, Popelka – Honejsek, P. Sedláček, Anděl.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři se po druhé reprezentační přestávce představili na ledě zlínských Beranů, velmi vyrovnané klání nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. V něm nejprve domácí Dominik Lakatoš spálil velkou šanci, v protiakci pak bekhendovým blafákem rozhodl Martin Růžička. Dva body tak putovaly do Slezska.

    19. prosince 2018: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 2:3 p. (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    25. Nosek (Lakatoš), 54. Lakatoš (Freibergs, Herman) – 40. Martin Růžička (Gernát, Mikulík), 50. Gernát (Polanský, Krajíček), 61. Martin Růžička (Krajíček).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – M. Doudera, Roth, Gernát, Matyáš, D. Musil, Galvinš – Werek, Marcinko (C), Hrňa – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Polanský, O. Kovařčík – Chmielewski, Hladonik, Svačina.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Žižka (C), Gazda, Řezníček, Valenta, Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček (A) – Lakatoš, P. Sedláček, Šlahař – Herman, Fryšara, Honejsek – E. Kulda, Popelka, Werbik.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Tošenovjan, Polák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvod zápasu mezi Oceláři a Zlínem obstará slavnostní ceremoniál, při kterém útočník Martin Růžička obdrží památeční dres za 400 kanadských bodů v dresu s drakem na prsou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácím se ale pak nepovedl útok, do protiakce proto šli hosté, pronikajícího Tomáše Fořta na modré podrazil Tomáš Marcinko. Přesilovka pro Zlín.
     
    00:58
    Pavel Kubiš se u levé Hrubcovy tyče dostal do dobré příležitosti, kdy se k hostujícímu útočníkovi srazila jeho vlastní přihrávka. Kubiš ale přestřelil.
     
    01:20
    Hladonik ve vlastní pásmu sebral kotouč Hermanovi, třinecký útočník následně odpálil kotouč za Kašíkovu branku.
     
    01:45
    Beranům se nedaří dostat do útočného pásma. Hosté drží kotouč v blízkosti vlastní branky a s rozehrávkou vyčkávají.
     
    02:10
    Zlínští již jsou v útočné třetině. Kubiš dostal kotouč do předbrankového prostoru, hostující útočník si ale musel puk zpracovat, čímž Hrubcovi umožnil se přesunout.
     
    02:35
    Oceláři hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě z pravé strany nepříjemně pálil Fořt, Hrubec ale nemusel zasahovat.
     
    03:03
    Chmielewski na útočné modré zachytil hostující rozehrávku, polský útočník se nijak nerozpakoval a nahodil puk na Kašíka. Hostující brankář raději ukryl kotouč do lapačky před dojíždějícím Polanským.
     
    03:45
    Beranům se nepovedl přechod středního pásma, Oceláři toho mohli využít v přečíslení dvou proti jednomu! Akci táhl Jiří Polanský, který nakonec zvolil individuální zakončení. Jeho pokus ale Kašík dokázal zneškodnit!
     
    04:14
    Hosté se podívali do třinecké třetiny, střelu Popelky z ostrého úhlu do lapačky zachytil Hrubec.
     
    04:40
    Werek po levé straně zatáhl kotouč do útočného pásma, po Hrňově přihrávce pak od modré mohl pálit Roth. Třinecký bek ale trefil prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil do střední třetiny.
     
    05:05
    Oceláři pokračovali v aktivní hře a opět se dostali před Kašíka. Zlínský gólman si musel dávat pozor proti Marcinkově teči Gernátovy střely, kotouč ale nakonec minul branku. Zlín vyhazuje na icing.
     
    05:30
    Vrána z rohu kluziště poslal kotouč na modrou, odkud pálil Galvinš. Kašík se musel hodně natáhnout, aby zneškodnil pokus lotyšského zadáka.
     
    05:48
    Kašík znovu zasahuje. Druhá třinecká formace si připravila další střeleckou příležitost, pokus Martina Růžičky ale hostujícího brankáře nepřekvapil.
     
    06:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři naplno převzali otěže zápasu a otevírají skóre! Třetí formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, Michal Kovařčík přihrávkou skrz útočné pásmo dostal do hry Martina Gernáta. Ten si sjel blíže k brance a naservíroval puk nehlídanému JIŘÍMU POLANSKÉMU! Třinecký rekordman si stáhl puk na bekhend a přehodil ležícího Kašíka! Asistence: Martin Gernát, Michal Kovařčík.
    06:10 Jiří POLANSKÝ - 1:0
     
    06:44
    Zlínu se povedlo dostat do útočné třetiny, akce hostujícího celku ale končí jednoduchým zákrokem Hrubce. Komerční přestávka.
     
    07:12
    Werek ukázal svou kanadskou dravost a velmi elegantně dostal hru před zlínskou branku. Po jeho přihrávce mezi sebou kombinovali třinečtí beci, Galvinšovi ale sudí odpískali ofsajd.
     
    07:37
    Oceláři se znovu dostali do útočného pásma. Růžička hledal před brankou stojícího Vránu, přihrávku ale hosté zastavili. Zlín následně přesunul hru do neutrální zóny.
     
    08:15
    Oceláři dlouho vyčkávali s rozehrávkou, Polanský se pak nedostal kolem bránícího Fořta. Hostující forvard následně chtěl otočit hru na druhou stranu kluziště, vracející se Polanský si ale kotouč sebral zpět do své moci.
     
    08:53
    Oceláři znovu dobývají zlínské území, obrana Beranů ale zatím domácí hráče do větších šancí nepouští.
     
    09:30
    Po Galvinšově nahození do útočné třetiny se bude vhazovat před brankářem Kašíkem.
     
    10:04
    Zlínu se povedlo vyhrát buly ve vlastním pásmu a následně i skvěle využít pravidlo o hybridním icingu. Lakatoš se dostal za třineckou defenzivní linii, sebral si volný kotouč, jeho akci ale zastavil pozorný Hrubec.
     
    10:35
    Chmielewski se chtěl obtočit kolem hostující branky a zasunout puk za přesunujícího se Kašíka, polskému útočníkovi ale v rozhodující chvíli utekl kotouč. Hosté následně odehráli puk na icing.
     
    11:10
    Hostům se nepovedla rychlá akce, když Hrubec vychytal Hermana. Na druhé straně se domácí dostali do přečíslení dvou proti jednomu, po přihrávce Michala Kovařčíka ale Jiří Polanský pálil jen do horní tyče Kašíkovy branky!
     
    11:50
    Oceláři drželi kotouč ve vlastním pásmu, dobré napadání Lakatoše ale domácí o puk připravilo. Hosté se nicméně ke střele nedostali.
     
    12:29
    Do útoku tak opět šli domácí. Martina Růžičku v dobré šance zastavil bránící Žižka, Kašík pak do ochranné sítě vyrazil ránu Matyáše. Komerční přestávka.
     
    12:55
    Musil v rohu hostujícího pásma přišel o kotouč, protiakci Zlína pak ale zastavil pozorný Galvinš.
     
    13:05
    Rozjetý Štěpán Fryšara dostal přihrávku mezi bránící čtveřici Třince, hostující útočník ale poslal puk jen do Hrubcovy lapačky.
     
    13:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají stav utkání! Ocelářům se nepovedl přechod středního pásma, Zlínští se následně dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které s velkou dávkou štěstí využili! Hrubec vyrazil střelu DANIELA GAZDY přímo do dojíždějícího Ondřeje Kovařčíka, který si nešťastně srazil puk do vlastní branky! Asistence: Jakub Herman, Antonín Honejsek.
    13:31 Daniel GAZDA - 1:1
     
    14:30
    Na jedné straně se svou střelou neuspěl Hrňa, na druhé pak kotouč neposlouchal Kuldu.
     
    14:56
    Zlínští si vytvořili chvilkový tlak v útočném pásmu, který korunovala střela Žižky a následná dorážka Werbika. Hrubec byl proti oběma pokusům připraven.
     
    15:37
    Růžička pouštěl kotouč do útočného pásma pro najíždějícího Vránu, ten se ale kolem bránících hráčů neprotlačil.
     
    16:14
    Oceláři drží hru v útočném pásmu. Z pravé strany to nepřesně zkoušel Polanský, Kašík pak se štěstím vyrazil pokus Doudery od modré.
     
    16:43
    Aktivita domácím přináší první početní výhodu. Štěpán Fryšara si v souboji s Michalem Kovařčíkem pomohl hákováním.
     
    17:00
    Vrána z mezikruží poslal kotouč na levou stranu, odkud pálil Růžička, Kašík vyrazil puk do rohu. Domácí zůstávají v útočném pásmu.
     
    17:23
    Do další velké šance se dostal Marcinko, ten ale v předbrankovém prostoru nedokázal dorazit vyraženou Růžičkovu střelu. Roth následně neudržel puk na modré čáře a domácí se musí vrátit do vlastního pásma.
     
    18:00
    Kašík v lapačce neudržel ránu Wereka z levé strany, kotouč se odrazil přímo k Polanskému, ten ale svou dorážku poslal nad hostující klec. Zlín se osvobozuje.
     
    18:30
    Gernát na modré ztratil kotouč, Pavel Kubiš toho mohl využít v samostatném úniku! Hostující útočník mířil mezi Hrubcovy betony, třinecký brankář je ale včas srazil k sobě!
     
    19:01
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě své štěstí z pravé strany zkoušel Chmielewski, Kašík vyrazil kotouč ramenem.
     
    19:36
    Valenta ze středního pásma nahodil kotouč na třineckou branku, Hrubec raději podržel puk v lapačce. Buly po pravé ruce gólmana Ocelářů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, v Třinci je skóre vyrovnané 1:1. Do zápasu vstoupili lépe hosté ze Zlína, kteří si hned v první minutě vybojovali přesilovou hru, tu ale nevyužili. Skóre zápasu tak v sedmé minutě otevřel Jiří Polanský, který využil přesné přihrávky Martina Gernáta. Hosté odpověděli ve čtrnácté minutě, kdy Hrubec vyrazil střelu Daniela Gazdy jen do vracejícího se Ondřeje Kovařčíka, od něhož se puk odrazil do branky. Oceláři následně nevyužili početní výhodu, Kubiš pak neproměnil samostatný únik.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    První útočnou akcí druhé třetiny se prezentovali hosté ze Zlína. Kubiš si nahodil puk do útočného pásma, hostující útočník ale neobešel bránícího Marcinka. O chvíli později pak mimo branku pálil Šlahař.
     
    21:20
    Na druhé straně se do střelecké příležitosti dostal Martin Růžička. Třinecký útočník si ale dlouho rovnal kotouč na holi, svůj pokus proto poslal jen do prvního bránícího hráče.
     
    22:03
    Zlínu se nepovedlo nahození do útočného pásma, na druhé straně kluziště pak Kašík musel pomoci s rozehrávkou před dojíždějícím Ondřejem Kovařčíkem.
     
    22:39
    Oceláři budou mít k dispozici početní výhodu, Edgars Kulda totiž vysokou holí trefil jednoho z protihráčů.
     
    22:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka domácích trvala jen třináct vteřin, Oceláři znovu jdou do vedení! První akce se domácím příliš nepovedla, když Petr Vrána nedokázal zpracovat prudký pas Rotha, třinecký útočník ale posunul puk Martinovi Růžičkovi, který křížným pasem vyzval ke střele ERIKA HRŇU! Ten trefil horní růžek Kašíkovy branky! Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána.
    22:53 Erik HRŇA - 2:1
     
    23:08
    Oceláři přispěchali s dalším útokem, Ondřej Kovařčík se ale k puku nedostal, Kašík raději ukryl kotouč do své lapačky.
     
    23:17
    Po akci Marcinka u hostující branky zůstal na ledě ležet gólman Libor Kašík. Sudí přerušili hru, vypadá to však, že brankář Zlína bude v pořádku.
     
    23:33
    Oceláři budou hrát další přesilovku, Dalibor Řezníček vysokou holí zasáhl obličej Ethana Wereka. Kanaďan má krvavý šrám, Oceláři tak budou mít k dispozici čtyři minuty hry v pěti proti čtyřem.
     
    23:53
    Hrňa neudržel kotouč na modré, hosté se osvobodili.
     
    24:16
    Oceláři jsou zpátky v útočném pásmu. Růžička s Hrňou připravili střeleckou pozici pro Rotha, ten ale od modré netrefil branku. Domácí pokračují s kotoučem na holi.
     
    24:54
    Růžičkova přihrávka na Hrňu byla sražena k Marcinkovi, ten ale na Kašíka nevyzrál. Hosté se osvobodili.
     
    25:15
    Domácí jsou opět v útočné třetině. Michal Kovařčík dostal puk do prostoru mezi kruhy, Kašíka ale nepřekonal.
     
    25:34
    Podobně se o chvíli později nevedlo ani Svačinovi, který z dobré pozice trefil jen bránícího hráče. Oceláři jsou stále v útočném pásmu.
     
    26:04
    Gernátovo sražené nahození skončilo v rohu kluziště, tam se ke kotouči nejrychleji dostal Polanský.
     
    26:42
    Třinečtí střídají v průběhu hry, hostující čtveřice již je znatelně unavená. Berany ale nyní osvobodil Lakatoš, který znemožnil střelu Hrňovi a následně odpálil puk do třinecké třetiny.
     
    27:27
    Oceláři jsou opět před Kašíkem. Marcinko tečoval Gernátovo nahození těsně vedle branky, Vránu pak zázračně vychytal ležící Kašík.
     
    27:52
    Hosté jsou kompletní. Berani se okamžitě dostali do středního pásma, do území u Hrubcovy klece už se ale nepodívali.
     
    28:43
    Kulda se chtěl prokličkovat kolem bránícího Galvinše, v souboji dvou Lotyšů byl úspěšnější ten třinecký.
     
    29:13
    Berani chvíli drželi puk v útočné třetině, ke střeleckému pokusu se ale nedostali. Na druhé straně pak nevyšla akce Musilovi.
     
    29:35
    Hosté chtěli rychle rozehrát z vlastního pásma, rozehráli však pouze přes celé kluziště. Kotouč ale byl tečován domácími hráči a sudí uznali svou chybu, vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    29:59
    V dnešním utkání velmi aktivní Polanský se natlačil do útočného pásma, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    30:31
    Oceláři točili hosty v jejich pásmu, Růžička pak připravil dobrou pozici pro střílejícího Chmielewského, ten ale přestřelil.
     
    31:03
    Dravecký hledal přihrávkou přes šíři útočné třetiny Růžičku, ten ale nedokázal zpracovat prudký kotouč. Hosté přesouvají hru na druhou stranu kluziště.
     
    31:36
    Berani se sice dostali do útočné třetiny, na Hrubce už ale nevystřelili. Kotouč míří na opačnou stranu hrací plochy.
     
    31:45
    Jiří Polanský se chtěl dostat kolem bránícího Nicolase Werbika, zlínský útočník ale třineckého hráče zastavil nedovoleným způsobem. Přesilovka pro domácí.
     
    32:03
    Galvinšův pokus od modré byl sražen do rohu kluziště, hosté pak odrazem o mantinel poslali puk do ochranné sítě.
     
    32:28
    Werek zkusil překvapivou střelu z pravého kruhu pro vhazování, Kašík ale byl připraven.
     
    32:38
    Růžička si po vhazování potáhl kotouč na levou stranu kluziště, svou prudkou ránu ale poslal jen do Kašíkova ramene. Hosté se osvobodili.
     
    33:17
    Růžičkovi se nepovedla rozehrávka na Hrňu, hosté se tak mohli dostat do útočné třetiny. Hrubec zlikvidoval pokus Kubiše a okamžitě rozehrál ke svým bekům.
     
    33:54
    Zlín je kompletní. Oceláři se v závěru přesilovky do útočného pásma nedostali. Berani se po návratu potrestaného Werbika chtěli dostat do útočné třetiny, zastavil je však ofsajd. Komerční přestávka.
     
    34:47
    Chmielewski se po Werekově pasu dostal do útočného pásma, jeho rána ale letěla nad Kašíkovu branku. Na druhé straně pak na Hrubce najížděl Popelka, hostující útočník ale trefil jen připraveného brankáře Ocelářů.
     
    35:59
    Vránova formace držela kotouč v útočném pásmu, Oceláři si ale pouze přihrávali a Kašíka neohrozili. Střelu Žižky z protiakce pak Hrubec zlikvidoval.
     
    36:38
    Matyáš dlouhým pasem do středního pásma vyslal do akce Marcinka, slovenský útočník ale příliš otálel se střelou, čímž umožnil hostujícímu Gazdovi se vrátit. Na druhé straně pak Gernát obětavě zastavil ránu Kuldy.
     
    37:14
    Jakub Herman dostal přihrávku za třineckou defenzívu a řítil se sám na Hrubce! Zlínský útočník sice byl tísněn vracejícím se Chmielewskim, Herman i tak dokázal nebezpečně vystřelit. Hrubec vyrazil puk ramenem!
     
    37:43
    Hosté se následně dostali do tlaku, Třinečtí se brání jen za cenu icingu.
     
    38:12
    Oceláři se rychle dostali do útočného pásma, Růžičkovu přízemní střelu ale Kašík dokázal vyrazit do ochranné sítě.
     
    38:40
    Marcinko s Werekem dlouho drželi kotouč v rohu hostujícího pásma, Třinečtí se ale k ohrožení Kašíka nedostali, hosté se osvobozují za cenu icingu.
     
    38:55
    Gernátova sražená střela se odrazila k Draveckému, slovenský forvard ale pouze promáchl. Hosté odpálili puk na další zakázané uvolnění.
     
    39:20
    Dravecký se Svačinou neudrželi puk v rohu kluziště, Gerenc tak mohl poslal hru do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Oceláři vedou o jednu branku. Domácí vstoupili do prostřední dvacetiminutovky velmi aktivně, v dvacáté třetí minutě se přesilovkovou trefou Erika Hrni dostali do vedení, které v dalším průběhu periody udrželi. Slezané mohli své vedení navýšit v dlouhé čtyřminutové přesilovce, tlak domácích ale kýženou trefu nepřinesl. Hosté mohli odpovědět v nájezdu Jakuba Hermana, brankář Hrubec ale byl pozorný.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    První buly poslední třetiny pro Oceláře. Werek se následně hnal do útočného pásma, proti bránícímu Žižkovi ale neuspěl. Na druhé straně Roth do ochranné sítě srazil střelu Kubiše.
     
    40:48
    Vrána v útočném pásmu dojel vystřelený kotouč a připravil šanci pro Růžičku. Ten mířil mezi Kašíkovy betony, hostující brankář je včas srazil k sobě.
     
    42:00
    Doudera ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a zavezl puk před Kašíkovu branku. Po souboji v rohu kluziště se do šance dostal Werek, Kanaďan ale netrefil zlínskou branku.
     
    42:45
    Werek neuspěl s dalším střeleckým pokusem, po rychlém přechodu středního pásma pak na druhé straně Hrubce ohrozil Popelka, třinecký brankář vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    43:23
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, k ohrožení Kašíka se ale nedostali. Hosté to zkusili dlouhým pasem na útočnou modrou, ani akce Zlína ale úspěch nepřinesla.
     
    44:07
    Růžička zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal jej Vránovi. Centr druhé třinecké formace pak hledal na pravé straně číhajícího Draveckého, slovenský forvard ale pouze promáchl.
     
    44:40
    Růžička se zpoza hostující branky vymotal až do prostoru mezi kruhy, svou následnou střelu ale poslal jen do připraveného Kašíka. Hra se poté velmi rychle otočila na třineckou stranu kluziště, Hrubec musel likvidovat ránu Hermana.
     
    45:20
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu. Musil od modré přestřelil, Galvinšův pokus pak hosté srazili do rohu kluziště.
     
    45:43
    Berani se pokusili o rychlý přechod středního pásma, zastavil je však ofsajd.
     
    46:14
    Kubišovi se nepovedlo dostat do útočné třetiny kolem bránícího Rotha, na druhé straně pak se svou akcí neuspěl Werek.
     
    46:36
    Ethan Werek se po Růžičkově průniku do útočné třetiny dostal k dalšímu střeleckému pokusu, kanadský útočník se proti Kašíkovi neprosadil ani střelou z bekhendu.
     
    46:58
    Chmielewski se po levé straně kluziště natlačil do zlínské třetiny, jeho následnou střelu ale Kašík vyrazil do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    47:28
    Polanský s Draveckým dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, první jmenovaný pak poslal puk na modrou čáru, odkud pálil Galvinš. Ten ale trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    47:48
    Hostům se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    48:38
    Druhá třinecká formace předvedla velmi rychlou akci po levé straně kluziště! Martin Růžička v útočném pásmu předal kotouč rozjetému Petru Vránovi, ten si objel branku a chtěl zasunout puk za ležícího Kašíka! Zlínský gólman již byl překonán, kotouč z brankové čáry ale v posledním okamžiku odpálil Edgars Kulda!
     
    49:24
    Zlínští chtěli oplatit podobně nebezpečnou akcí, střela Popelky z rohu kluziště ale Hrubcovi příliš starosti nenadělala. Po odpískání se u třinecké branky do sebe pustili Polanský s Popelkou, sudí celou situaci rychle uklidnili.
     
    50:00
    Berani se po vhazování ve středním pásmu dostali do útočné třetiny, Hrubce ale hosté neohrozili. Na druhé straně se pak nevedlo Růžičkovi.
     
    50:29
    Petr Vrána mohl přidat třetí branku domácích, třinecký útočník ale z dobré pozice trefil jen tyč Kašíkovy branky!
     
    51:08
    Hosté se pustili do rychlé protiakce, kterou ale Lakatoš nezakončil. Po vzájemném souboji s Antonínem Honejskem pak na ledové ploše zůstal ležet Vladimír Roth, sudí raději přerušili hru.
     
    51:51
    Honejskovi se nepovedlo prokličkovat mezi čtveřicí soupeřů, na druhé straně pak Werek marně stíhal rozehrávajícího Gazdu.
     
    52:22
    Dravecký z rohu kluziště hledal před brankou číhajícího Svačinu, ten ale na prudký pas nedosáhl. Po další akci Ocelářů byl kotouč sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    52:22
    Dnešní utkání sleduje 4 205 diváků.
     
    52:25
    Vrána vyhrál buly na Douderu, střelu třineckého beka ale do ochranné sítě přizvedl Lakatoš.
     
    52:35
    Vrána se po Růžičkově pasu dostal do své třetí velké šance, jeho klička do bekhendu ale skončila na Kašíkově lapačce.
     
    52:50
    Oceláři se museli pro kotouč vrátit do vlastního pásma, po špatné rozehrávce ale puk skončil jen na icingu.
     
    53:36
    Zlínští dostali domácí pod tlak, Hrubce ale nepřekonali. Kašík si pak musel poradit s lehký nahozením Chmielewského ze středního pásma.
     
    54:39
    Oceláři se začínají soustředit na defenzívu a raději se zbavují kotouče, než aby udělali chybu. Hosté toho ale zatím nejsou schopni využít, jejich poslední rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    55:13
    Werek ve středním pásmu pozdržel hostující rozehrávku, Ondráčkovi pak sudí odpískali ofsajd. Buly před Kašíkem.
     
    56:00
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu. Dravecký to zkoušel bekhendem z prostoru mezi kruhy, Kašík však byl připraven. O chvíli později pak Rothovu bombu od modré schytal Polanský.
     
    56:25
    Vránova lajna držela hru poblíž Kašíkovy branky, Ocelářům ale sudí následně odpískali přihrávku rukou. Buly v neutrální zóně.
     
    56:39
    Růžička na útočné modré tečoval hostující rozehrávku, toto zpomalení pak do ofsajdové pozice vystavilo Gazdu.
     
    56:48
    Zlín má dobrou šanci ke srovnání, po faulu Ethana Wereka totiž hosté budou hrát v početní výhodě. Hostující trenéři si berou oddechový čas.
     
    56:48
    Libor Kašík zůstává na střídačce, hosté to zkusí v šesti proti čtyřem!
     
    57:18
    Hosté kontrolovali puk v útočném pásmu, Freibergsovi pak ale nesedla střela a Dravecký poslal kotouč do neutrální zóny.
     
    57:48
    Honejsek svou tvrdou střelou minul branku, Vrána pak odpálil puk za zlínskou klec.
     
    58:11
    Dravecký získal kotouč v souboji se Žižkou, třinecký útočník pak ve snaze vystřelit kotouč na prázdnou branku Zlína trefil Žižku přímo do obličeje. Hra je přerušená, vhazovat se bude poblíž zlínské branky, Kašík se tak vrací do brankoviště.
     
    58:25
    Hosté se chtěli rychle vrátit do útočného pásma, zastavil je však ofsajd.
     
    58:35
    Zlín je v útočném pásmu, Kašík je opět na střídačce!
     
    58:52
    Werek je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Zlínští po zbytek přesilovky drželi hru v útočné třetině, Hrubce ale neohrozili.
     
    59:26
    Petr Vrána mohl rozhodnout o třinecké výhře, prázdnou branku ale netrefil. Zlín pak hrál se sedmi bruslaři v poli, Oceláři dohrají utkání v početní výhodě. Trest pro hráčskou lavici odpyká Antonín Honejsek.
     
    59:50
    Oceláři dlouho drželi puk v útočném pásmu, od modré pak vypálil Roth. Kašík má puk v lapačce.
     
    59:50
    Ethan Werek dvakrát nezvládl buly a byl vyloučen za zdržování hry. Kanaďan pak neudržel nervy na uzdě a od sudích inkasoval osobní trest za nesportovní chování.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z těsného vítězství 2:1 se radují domácí Oceláři. Slezané v závěrečné třetině ubránili tlak hostí a udrželi své hubené vedení.
     
    Nejlepší hráči

    Jiří Polanský (1+0) – Daniel Gazda (1+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký večer. Na shledanou. (19:25:11)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. Polanský (Gernát, M. Kovařčík), 23. Hrňa (Martin Růžička, P. Vrána) – 14. Gazda (Herman, Honejsek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – M. Doudera, Roth, Gernát, Matyáš, D. Musil, Galvinš – Werek, Marcinko (C), Hrňa – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Polanský, O. Kovařčík – Chmielewski, Hladonik, Svačina.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Žižka (C), Gazda, Řezníček, Valenta, Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček (A) – Lakatoš, P. Sedláček, Šlahař – Herman, Fryšara, Honejsek – E. Kulda, Popelka, Werbik.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Tošenovjan, Polák

    Diváci: 4 205
    thejrc.org