Sokolov – Bílina 9:2 (kon.) | Kobra – Mostečtí Lvi 11:2 (kon.) | Děčín – Klatovy 5:2 (kon.)
Nymburk – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Letňany – Dvůr Králové n. L. 5:6 (po pr.) | Kolín – Trutnov 4:6 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
11:2 (3:0, 2:1, 6:1)
Mostečtí Lvi
Středa 30.01.2019, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 35. kola 2. ligy, skupiny sever. V rámci něho se na branickém zimním stadionu utkají HC Kobra Praha proti Mosteckým Lvům. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Oba týmy se nacházejí na trochu jiných tabulkových pozicích. Domácí Kobra klesla až na šesté místo a spolu s Řisuty se snaží urvat to poslední postupové místo do play-off, které v současné době patří Děčínu. To Mostu stačí v klidu držet současné třetí místo. Na první dva týmy už ztrácí docela velké množství bodů, zatímco na čtvrtý Děčín má náskok sedmi bodů.
     
    Mostecký tým ale není v současné situaci příliš ve formě. Poslední výhru totiž zaznamenal 15. prosince, od té doby odehrál dalších sedm zápasů, ze kterých si ale neodvezl ani bod. Navíc je oslabil odchod gólmana Hanuljaka do slovenské Nitry. Zatímco Kobra sice ve třech posledních zápasech také soupeři podlehla, přičemž Bílině až v prodloužení, bilance těch předcházejících je více než příznivá. Pražané navíc ještě více zbrojí před play-off a do svých řad přivedli dalšího gólmana Lukáše Langera.
     
    Předchozí vzájemné zápasy této sezóny

    15.9.2018, 2. kolo: Mostečtí Lvi – HC Kobra Praha 4:5 sn.
    Branky a nahrávky:
    28. Hrdlička (Polák), 36. Fučík (Smolka, Bakrlík), 38. Mical (Smolka), 48. Bakrlík (Čmolík, Mical) – 5. Šmerha (Schejbal), 33. Tuma (Jedlička, Šmerha), 46. Šmerha (Jedlička, Tuma), 59. Nestrašil (Ryzák), rozhodující samostatný nájezd Ryzák,

    17.10.2018, 10. kolo: HC Kobra Praha – Mostečtí Lvi 0:3
    Branky a nahrávky:
    26. Nedrda (Havlůj, Smolka), 32. Přeučil (Urbánek), 58. Hrdlička (Mála).

    21.11.2018, 19. kolo: Mostečtí Lvi – HC Kobra Praha 2:5
    Branky a nahrávky:
    13. Böhm (Vašíček, Urbánek), 52. Mical (Böhm) – 10. Kysela (Hlinka), 20. Šťastný (Nestrašil, Hlinka), 42. Kysela (Nestrašil, Hlinka), 50. Šťastný (Šergl, Verbík), 59. Šťastný (Kasík).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Cichoň) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Netolický, Šeba, Kysela, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík.

    MOSTEČTÍ LVI: Chabr (Kovařík) – Polák, Urbánek, Kunrt, Havlůj (C), Kuncl, Novák – Přeučil (A), Hrdlička, Böhm, Kýhos, Nedrda (A), Mical, Bakrlík, Mála, Smola.

    Rozhodčí: Krenželok – Žídek, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly sice vybojovali hráči Kobry, ovšem Mostečané si jej velmi rychle osvojili a vydali se překvapit Lukáše Sochůrka.
     
    01:00
    Přihrávku zpoza vlastní branky na Šergla zblokoval František Bakrlík. Přesto svůj tým na dostřel kobří branky neudržel, naopak Kobra poprvé v utkání vjela prověřit Dominika Chabra.
     
    01:49
    Jakub Verbík po levé straně poslal pass na Kyselu. Ten ale stíhán protihráčem kotouč nedokázal přesně zachytit a mostecký tým vyrazil proti Sochůrkovi.
     
    02:27
    O překvapivou střelu na Sochůrka se postaral Miroslav Kuncl. Gólman Kobry le i přes zakrytý výhled dokázal v poslední chvíli zareagovat a puk betony vyrazit na opačnou stranu.
     
    03:25
    Tak to byla enormně drzá a úspěšná akce v podání Tomáše Šmerhy! Velmi rychlým pohybem přejel po celé délce ledové plochy a z velmi těsné hranice brankoviště vypustil kotouč na Chabra. Mostecký gólman neměl v této chvíli svou branku zcela pod kontrolou, načež mu pomohl jeden z obránců Mostu, který kotouč vyhodil do bezpečí.
     
    04:43
    Kobra to zkouší proti Chabrovi i nadále. Obrana mosteckého týmu je ale přecijen pozorná a rychle zvládá blokovat šance Pražanů.
     
    05:14
    Vladimír Kýhos se snaží osvobodit vlastní obranné pásmo. Úkol to je ale velice náročný a mosteckému forvardovi se v něm příliš nedaří. Přesto se nakonec Most osvobodil a vyvezl kotouč na opačnou stranu.
     
    05:59
    Byl to znovu Šmerha, který si drze počínal proti dvojici mosteckých hráčů. Tentokrát zakončil pohotovou kombinaci, kterou ale Chabr vyrazil.
     
    06:44
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobří tlak přinesl první vstřelenou branku utkání! Z rychlé akce po pravé straně dokázal pražský tým poslat do vedení LUKÁŠ NETOLICKÝ. Asistence: Filip Hlinka, Jaroslav Kasík.
     
    07:20
    Tak jako Luděk Říha bránil mosteckou čest na nedalekých Kavčích horách, tak ani Mostečtí Lvi nechtějí nechat aktuální stav jen tak. Ihned po obdržený gólu se zformovali u vlastní branky, odkud bleskově vyrazili proti Sochůrkovi. Z velkého kombinačního tlaku toho ale příliš nevytěžili a museli se vrátit zpět.
     
    09:01
    Velkou akci na mostecké straně měl na své holi František Bakrlík. Po rychlém protiútoku si nabruslil středem pole přímo před Sochůrka, který ale proti němu vykouzlil famózní zákrok a udržel svůj tým ve vedení.
     
    10:22
    Kombinaci na jeden dotek rozehrála Kobra v útočném pásmu. Jejím vyústěním je ale pouze přenesení těžiště hry do pásma středního, z něhož se ale Pražané dokázali ihned vrátit zpět.
     
    11:03
    Vladimír Kýhos nevyhodil kotouč přes Marka Ryzáka ven z obranné třetiny. Stala se tak naprosto opačná situace, kterou pohotovým zákrokem uhasil Dominik Chabr.
     
    11:36
    Průjezd Tomáše Šmerhy se zadrhl o holi některého z mosteckých obránců. Přesto ještě stihl vyhodit snaživý útočník Kobry kotouč na Marka Ryzáka, který od modré vypálil. Jeho dělovku ale Chabr bez větších obtíží přikryl k tělu.
     
    12:40
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Štěpán Urbánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:58
    Přesilovka ještě více potvrdila kobří dominanci v útočném pásmu. Lví branku ale hájí precizní Dominik Chabr, který velmi spolehlivě blokuje jakýkoliv střelecký pokus Pražanů.
     
    13:05
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Aleš Havlůj – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:05
    Tento stav se nelíbí hrstce mosteckých fanoušků, kteří spílají sudím na ledové ploše. Jejich idolům se ale zatím i ve třech daří vyvézt kotouč až na opačný konec ledové plochy.
     
    13:42
    Kobra se ale velmi rychle dokázala vrátit zpět a pokračovat v drtivém tlaku na mosteckou branku.
     
    13:59
    Kobra právě vstřelila branku!
    Výsledkem toho je další gól Kobry. Po úspěšné kombinaci pražského týmu v útočném pásmu se opřel do kotouče JAROSLAV KASÍK, jemuž nečinilo velký problém z blízkosti překonat Chabra. Asistence: Tomáš Šmerha, Dominik Šteiner.
     
    15:05
    Hosté v plném počtu.
     
    15:17
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zdá se, že Chabrovo kouzlo z úvodu je ta tam. Další bleskovou kombinaci Kobry od vlastní branky přeměnil v mezikruží v navýšení vedení již o tři branky JAN ŠERGL. Asistence: Marek Ryzák, Filip Hlinka.
     
    16:09
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Šimon Antončík – 2 min., držení).
     
    16:48
    Zdá se, že přesilovka hráčům s hashtagem #dyckymost na helmách prozatím svědčí. Mostečané se po delší době sehráli v útočném pásmu a Lukáš Sochůrek musí být ve střehu.
     
    17:39
    Jejich snažení ale netrvalo příliš dlouho. Kobra dokázala vyvézt hru před Chabra a uvolnit tak napětí před svou brankou.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Šteiner – 2 min., podrážení).
     
    18:09
    Kobra pokračuje ve čtyřech.
     
    18:28
    Pražané uvolnili dlouhotrvající tlak Mostu před vlastní brankou. Lvi tak musí začínat od píky a znovu se musí přesunout před Sochůrka. Jejich snaha ale byla úspěšná.
     
    19:21
    Horní tyč zazvonila po vydařené spolupráci mezi Viktorem Nestrašilem a Tomášem Šmerhou! Druhý zmiňovaný získal přihrávku na hranici mezikruží, kterou z první vypálil na branku. Dominik Chabr měl ale hodně štěstí a kotouč zachytil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla velice útočný hokej. Domácí Kobra ale byla po chvilce otálení daleko úspěšnější a díky tomu zaslouženě vede již 3:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    První buly druhé třetiny připadlo Kobře, která zvolila rozvážnou rozehrávku od vlastní branky. O to rychlejší ale bylo nahození kotouče přes všechny tři čáry až k Chabrovi.
     
    21:12
    Mostečané ale velmi rychle obrátili a zatlačili soupeře před vlastní brankou. Napětí ale dokázal lehce zmírnit Tomáš Šmerha, který nasměroval kotouč odrazem o mantinel na zakázané uvolnění.
     
    22:00
    Martin Kunrt z mezikruží tvrdě vypálil směrem na Sochůrka. K jeho smůle mu ale kotouč velmi rychle zblokoval obránce Kobry, od něhož zahájili Pražané zpětný protiútok před Chabra,
     
    23:01
    Po delší době se navíc Kobra drží v útočném pásmu.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Šimon Antončík – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:12
    Velmi rychle mohl Antončíka poslat zpět na led Miroslav Polák! Jeho napálení křižmo z levého kruhu ale dokázal Sochůrek nakonec s velkým štěstím zbrzdit o betony a následně přikrýt lapačkou.
     
    24:09
    Kobře se podařilo vynést hru daleko od vlastní branky, kde navíc drze napadá rozehrávku Mostu Dominik Šteiner.
     
    24:49
    Mostečané to ale nevzdávají a stále snaží přesouvat do útočného pásma. Každý další jejich pokus je ale stále méně a méně efektivní, čehož Kobra využívá k jejich napadání svatyně Dominika Chabra.
     
    25:02
    Domácí v plném počtu.
     
    26:13
    Od vlastní branky s klidem a ohromným volným prostorem rozehrávají hráči Mostu. Díky tomu se dostali až ke střele na Sochůrka, ovšem i s tou si dokázal gólman Kobry s velkým úsilím poradit.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Verbík – 2 min., hákování).
     
    27:07
    Další přesilovka otevřela další šanci Mostu k napadání kobří branky. Obrana Pražanů ale stejnoměrně přidává na důrazu, čímž se jí daří držet Lvy celkem daleko od bezprostředního ohrožení Lukáše Sochůrka.
     
    28:11
    Kroužením kolem Sochůrkovy branky se Mostečané snaží najít ideální palební prostor. Nakonec se jim vystřelit podařilo, ovšem i tuto šanci Sochůrek zneškodnil.
     
    28:37
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Na tu další byl ale již krátký! Most rozehrál velmi rychlou kombinaci v útočném pásmu, která vyústila v překvapivou trefu z hole TOMÁŠE PŘEUČILA. Asistence: Štěpán Urbánek, Aleš Havlůj.
     
    28:37
    Domácí v plném počtu.
     
    29:10
    Kobra se ale po obdrženém gólu semkla a ihned po vhazování se vydala před Chabra. Mostecká obrana jim tam ale po chvíli otálení vystavila těžkou stopku a sama se vydala prověřit Sochůrka.
     
    30:12
    Další průnik Lvů tentokrát zastavili sudí, kteří vyhlásili ofsajd.
     
    30:17
    Od vlastní branky započala Kobra poněkud slibnou rozehrávku. Již ve středním pásmu ale narazila na důrazný mostecký blok, který své vytyčené území celkem úspěšně bránil. Po nějaké době přesto nájezdu Pražanů odolat nedokázal.
     
    31:36
    Sám proti čtyřem se vydal do průniku Štěpán Urbánek. Celkem zákonitě ale proti takto násobné přesile o kotouč přišel. Celá akce tak vyústila k zakončení na Chabra, které ale mostecký gólman zneškodnil.
     
    32:24
    A další povedený zákrok z dílny Dominika Chabra. Tentokrát proti kombinační akci v podání dua Kysela – Antončík.
     
    32:42
    Ještě v útočném pásmu se pokusil Tomáš Šťastný ukořistit kotouč pro sebe. Ve svém snažení sice úspěšný nebyl, přesto Mostečané pouze vyhodili obloukem kotouč. K jejich smůle ale pouze na hůl Romana Verbíka, od něhož Kobra zahájila další útok.
     
    33:29
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (František Bakrlík – 2 min., podrážení).
     
    33:37
    Další přesilovka umožnila Kobře zapuštění pozic v útočném pásmu. Sérií přihrávek ale stále nenacházejí ideální příležitost pro bezprostřední vypálení na branku Chabra.
     
    34:32
    V tomto snažení pokračuje Kobra i nadále. I nadále se ale drží téměř bez střely.
     
    34:51
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nakonec ale trochu překvapivou střelou ukončuje ŠIMON ANTONČÍK tuto přesilovku, jemuž se povedlo dotečovat do branky prudké nahození Tomáše Šmerhy přes řadu mosteckých obránců. Asistence: Tomáš Šmerha, Jaroslav Kasík.
     
    36:33
    Větší tlak ale v posledních minutách mají hráči Mostu. Kobře se sice na malou chvíli podařilo zmírnit tlak vyhozením kotouče na zakázané uvolnění, o to důrazněji ale Lvi zaútočili o chvilku později.
     
    36:58
    Hráči Mostu pokračují v tlaku na kobří branku. Proti nim ale dokázal vybruslit Lukáš Netolický, který také zcela sám prověřil Chabra. Snaha o blafák mu ale nevyšla a mostecký gólman přistrčil kotouč na některého ze svých spoluhráčů.
     
    38:29
    Velmi nadějně si počínal Adam Novák po blokaci kobřího nájezdníka ve středním pásmu. Jeho šance ale brzy vzala za své díky ofsajdu.
     
    38:41
    Kobra právě vstřelila branku!
    Naproti tomu Kobra ještě v závěru navyšuje své vedení! Z levé hranice brankoviště poslal kotouč za záda bezmocného Chabra JAN ŠERGL. Asistence: Marek Ryzák, Jakub Schejbal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tato třetina zprvu patřila Mostu, který také dokázal snížit. Poté ale Pražané zařadili na vyšší stupeň, čímž otočili a navýšili své vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Po úvodním mosteckém tlaku se Pražané velmi rychle přesunuli před Chabra. Ani tam se ale příliš vzruchu neudálo a hra se opět přesunula před Sochůrka.
     
    41:14
    Těžiště hry se stále drží před Sochůrkem. Gólman Kobry se ale sveřepě drží a velmi účinně blokuje mostecké akce.
     
    42:30
    Kobra právě vstřelila branku!
    Krásný gól z dílny TOMÁŠE ŠŤASTNÉHO! Zcela sám se ocitl za mosteckou obranou a z mezikruží poslal kotouč do Chabrova protipohybu. Kobra tak vede již o pět branek! Asistence: Roman Verbík
     
    43:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    Demoliční tlak Kobry pokračuje! Ihned po vhazování se po vydařené souhře dostal ke kotouči FILIP HLINKA, který pohotově poslal kotouč přímo za záda Dominika Chabra. Asistence: Viktor Nestrašil, Jan Šergl.
     
    43:06
    Střídání v týmu MOSTEČTÍ LVI: ze hřiště odchází Dominik Chabr, přichází Jakub Kovařík.
     
    44:11
    I po změně mosteckého gólmana to Kobra stále zkouší v útočném pásmu. Z těsné blízkosti se pokusil o dorážku kotouče za Kovaříka Tomáš Šťastný. Ovšem ani on, ani další jeho spoluhráči Kovaříka gólově nepokřtili.
     
    45:10
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nájezd Tomáše Šmerhy přinesl další gól Kobry. Tento kotouč sice Kovařík dorazil, ovšem pouze na hůl DOMINIKA ŠTEINERA, který našel zcela volný prostor u levé tyče, kam také elegantně kotouč uklidil. Bez asistence.
     
    46:14
    Kobra právě vstřelila branku!
    S ledovým klidem přidává Kobra jednu branku za druhou! Další úspěšnou kombinaci z pravé strany poslal za Kovaříkova záda MAREK RYZÁK. Asistence: Filip Hlinka, Viktor Nestrašil
     
    46:14
    Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Lukáš Sochůrek, přichází Oldřich Cichoň.
     
    47:34
    Mostečané to i přes vysoce nepříznivý stav stále nevzdávají a pokoušejí se alespoň o kontaktní gól. Pro Oldřicha Cichoně ale příliš náročného úkolu nenastalo, navíc hráči Kobry rychle přesunuli hru před Kovaříka.
     
    48:58
    Štěpán Urbánek zachránil kotouč před dojíždějícím Nestrašilem. Mostu se tím pádem povedlo vyjet směrem do útočné třetiny. Zbrzdil je ale ofsajd.
     
    49:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Verbík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (František Mála – 2 min., sekání).
     
    50:28
    Zdá se to překvapivé, ale Most je při hře čtyři na čtyři aktivnější! Velkou šanci na překonání Cichoně měl Miroslav Kuncl, ovšem debutant v kobřím dresu včas vytáhl betony a kotouč vyrazil.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Martin Mical – 2 min., podrážení).
     
    51:31
    Svou další přesilovku začíná Kobra rozehrávkou od vlastní branky. Na to ale Most reaguje poněkud podrážděně.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Štěpán Urbánek – 2 min., podrážení).
     
    51:43
    Domácí v plném počtu.
     
    51:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    Meta číslo deset pokořena! Kobra se po vhazování velmi rychle zkonsolidovala před brankovištěm a sérii rychlých přihrávek doklepl za Kovaříkova záda JAKUB SCHEJBAL. Asistence: Filip Hlinka, Viktor Nestrašil.
     
    51:58
    Most pokračuje ve čtyřech.
     
    53:02
    Kobra právě vstřelila branku!
    Lvi si konečně opět zahrají v pěti mužích na ledě! O to se postaral JIŘÍ KYSELA, který velmi precizně poslal za Kovaříkova záda další povedenou kobří souhru. Asistence: Šimon Antončík, Jakub Verbík.
     
    53:02
    Hosté v plném počtu.
     
    54:20
    Hráči Kobry už s naprostým klidem zkoušejí různé hokejové parádičky v nájezdech. Obrana Mostu je ale přecijen neklidná a tyto šance velmi důrazně blokuje.
     
    55:09
    Kobra pozvolna rozehrává od vlastní branky. Do narážečky se tím pádem přesunuli Lukáš Netolický s Jiřím Kyselou. Kyselovi se ale doklepnout kotouč za Kovaříkova záda nepodařilo.
     
    56:17
    Do samostatného průniku se probil Pavel Smolka! Kobří obraně se ale přecijen povedlo ho zastihnout, navíc Cichoň pohotově zareagoval.
     
    56:37
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Tomáš Přeučil – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:47
    Ani hra čtyři na čtyři na herním obrazu nic nezměnila. Hráči Kobry nadále drží otěže hry a její těžiště před Kovaříkem.
     
    57:27
    Mostu se ale povedlo nakonec přesunout před Cichoně. Příliš velkého tlaku ale v útočném pásmu nepředvedli, načež byli vystrčeni do pásma středního.
     
    57:59
    Utkání je v tuto chvíli přerušeno. Hlavní sudí se po srážce již nezvedl ze země a z ledu byl odnesen na nosítkách.
     
    57:59
    Zápas tudíž dopískají pouze čároví rozhodčí Žídek a Hnát.
     
    58:01
    Kobra si už pouze s naprostým klidem kombinuje. Most si je vědom své situace a do žádné velké šance se již nepouští.
     
    58:37
    Oba týmy v plném počtu.
     
    59:12
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Přesto v samém závěru ještě Mostečané upravují skóre. Dlouhou souhru před Cichoněm dokázal proměnit v gólovou trefu TOMÁŠ PŘEUČIL. Asistence: František Bakrlík.
     
    59:51
    Kobra to ještě zkouší v útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Velmi jednoznačná třetí třetina! Kobra během ní celkem jasně upevnila svou pozici a bere zaslouženě tři body. (20:15:57)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Netolický (Hlinka, Kasík), 14. Kasík (Šmerha, Šteiner), 16. Šergl (Ryzák, Hlinka), 35. Antončík (Šmerha, Kasík), 39. Šergl (Ryzák, Schejbal), 43. Šťastný (R.Verbík), 44. Hlinka (Nestrašil, Šergl), 46. Šteiner, 47. Ryzák (Hlinka, Nestrašil), 52. Schejbal (Hlinka, Nestrašil), 54. Kysela (Antončík, J.Verbík) – 29. Přeučil (Urbánek, Havlůj.), 60. Přeučil (Bakrlík)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (47. Cichoň) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Netolický, Šeba, Kysela, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík.
    Mostečtí Lvi: Chabr (44. Kovařík) – Polák, Urbánek, Kunrt, Havlůj (C), Kuncl, Novák – Přeučil (A), Hrdlička, Böhm, Kýhos, Nedrda (A), Mical, Bakrlík, Mála, Smola.

    Rozhodčí: Krenželok – Žídek, Hnát
    thejrc.org