K. Vary – Chomutov 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 9:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
9:2 (1:2, 6:0, 2:0 - N1:0)
VHK ROBE Vsetín
Středa 30.01.2019, 18:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Kometa nakonec získala kompletní čtyři body, čímž vsetínskému konkurentovi v tabulce utekla na sedmibodový rozdíl. Dnešní vítězství domácích bylo zcela zasloužené, ovšem je třeba ocenit i bojovnost Valachů, kteří do Brna přicestovali v improvizované sestavě. To je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna přeji příjemný zbytek večera. (20:33:45)
     
    Konec zápasu.
     
    60:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Napodruhé už to však KARLU PLÁŠKOVI vyšlo, když se prosadil přesnou střelou tentokrát z levého kruhu a zajistil Brnu i čtvrtý bod.
     
    60:24
    Plášek se po individuální akci dostal ke střele z pravého kruhu, Chrástecký jeho střelu úspěšně zneškodnil.
     
    60:11
    Prodloužení bylo zahájeno, Kometa s pukem za vlastní brankou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní část je minulostí. Domácí Kometa až na první třetinu zcela ovládla průběh utkání a připisuje si plný tříbodový zisk. Nyní se bude muset ještě rozhodnout o zbývajícím čtvrtém bodu. Následovat bude pětiminutové prodloužení tři na tři, pokud se ani v něm nerozhodně, budou po krátké úpravě ledu probíhat samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vsetín drží kotouč daleko od své branky, desítku už domácím nepovolí.
     
    59:02
    Kadlicovo nahození bekhendem Chrástecký vyrazil, Brňané jsou stále na kotouči.
     
    58:10
    Oba celky kompletní.
     
    58:05
    Vsetínští nyní statečně brání, odzbrojen byl nadvakrát Minárik.
     
    57:08
    Chrástecký nyní vyrazil střelu Holemého, k dorážce se dostal Popelka, jehož vsetínský brankář vychytal, Popelku to evidentně štve, Kometa nadále hledá cesty ke kýžené desítce.
     
    56:10
    Současné vyloučení, za Vsetín odjíždí na trestnou lavici Patrik Zeman, dvě minuty hrubost. Viníkem z brněnské Komety je Sebastian Bartes, jenž se provinil stejným prohřeškem. Oba celky hrají ve čtyrech.
     
    55:57
    Vsetín se nyní ocitl v tutové příležitosti, Ondračka našel v mezikruží Jindru, jenž se opřel do puku, trefil však pouze připraveného brankáře Micku!
     
    55:27
    Kometa usiluje o desátou branku, útočnou kombinaci nyní zakončil prudkou střelou Mlčák.
     
    54:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru a přidává do sítě Vsetína devátou branku. Meluzin povedenou zadovkou zpoza branky našel dobře postaveného MICHALA KUNCE, jenž střelou z voleje prostřelil Chrásteckého. Asistence: Erik Meluzin.
     
    53:32
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    53:06
    Poměr sil na ledě se srovná, tedy na dobu dvaceti vteřin které zbývají do návratu Mlčáka na led. Za Vsetín je potrestán menším trestem za držení hole Šimon Jenáček
     
    52:34
    Kometa se osvobozuje.
     
    51:32
    Tresty jsou následující: Oba aktéři pěstního souboje fasují pět minut plus do konce za hrubost. Za Kometu je navíc potrestán Mlčák, dvě minuty za hrubost. Valaši si tak zahrají přesilovou hru.
     
    51:32
    Pěstní souboj skončil nejspíš remízou, oba aktéři si však sportovně podali ruce a určitě pobavili hrstku přítomných diváků.
     
    51:32
    Nyní se na ledě strhl pěstní souboj jako v NHL, v hlavních rolích Kowalczyk se vsetínským Petriskou.
     
    51:21
    Kowalczyk předložil kotouč Škvrněmu, jenž pálil z mezikruží nad branku.
     
    50:48
    Vsetín kompletní.
     
    50:34
    Valaši se osvobozují.
     
    50:10
    Kometa doráží na vsetínskou branku, v další slibné pozici byl Minárik, Chrástecký nyní úspěšně vyrazil.
     
    49:50
    Minárik si nyní počkal na najíždějícího Kunce, jenž se dostal ke střele z mezikruží, vsetínskou branku však těsně minul.
     
    48:51
    Kometa hraje v plném počtu, začíná její klasická přesilovka 5 na 4.
     
    48:48
    Vsetín se bude nyní bránit početní výhodě soupeře. Dvě minuty za podrážení vyfasoval Martin Kožený.
     
    47:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se ihned po vhazování ve vlastním pásmu dostala do rychlého protiútoku. Malý dokázal přečíslení dva na jednoho vyřešit přesnou přihrávkou na DANIELA KOWALCZYKA, jenž posílá Kometu už do šestibrankového náskoku. Asistence: Jakub Malý, Michal Kunc.
     
    46:51
    Nyní budeme svědky hry 4 na 4, rozhodčí netolerovali ostřejší výměnu názoru mezi Kučeříkem a Frimelem a posílají oba borce zchladit na trestnou lavici, rozsudek zní – dvě minuty hrubost.
     
    45:37
    Brňané nedávají Valachům ani možnost rozehrát, nyní jim snahu o vysvobození překazil Meluzin, Chrástecký však přikryl kotouč pod svou rukavici a dává tak svým spoluhráčům čas na vydechnutí.
     
    44:58
    Kometa neustává ve své útočné aktivitě, Vsetínští však i za vysoce nepříznivého stavu statečně brání.
     
    44:09
    Kometa díky Malému okamžitě otočila hru a vhazovat se bude znovu před vsetínskou brankou.
     
    43:55
    Snaha Valachů o průnik do útočné třetiny končí ofsajdovou situací.
     
    43:43
    Další útočnou akci Komety měl na svědomí Svozil a svou prudkou střelou zápěstím protáhl Chrásteckého, jenž však nakonec kotouč zachytil do své lapačky.
     
    42:50
    Ihned po vhazování se snažil vsetínské nepozornosti využít Meluzin, jeho svižná střela však byla vytěsněna pohotovým zákrokem brankáře Chrásteckého.
     
    42:26
    Kometa kontroluje hru a pouští se do dalších útočných akcí, nyní se dokázal prokličkovat mezi vsetínskou obranou Plášek, už měl na lopatě i vsetínského brankáře, ale v klíčovém okamžiku mu kotouč sjel z hole.
     
    41:21
    Vsetínští si nyní nerozuměli v rozehrávce a jako tank se mezi ně přiřítil Kadlic, jeho koncovka však skončila pouze na zadním plexiskle.
     
    40:30
    Minárik se dostal ke střele z levého kruhu, kotouč proletěl jen těsně kolem spojnice vsetínské branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa ve druhé třetině dokázal do vsetínské branky nastřílet šest branek, čímž nejprve srovnala stav utkání a pak prudce otočila. Vsetínští domácím nestačili a po většinu prostředního dějství se museli bránit útočným akcím domácích. Valaši se mohli do zápasu za stavu 2:4 vrátit v početní výhodě, ale místo toho přišlo inkasování páté branky a od té doby už Kometa dominovala. Před třetí třetinou tak Brňané mají nakročeno k důležitému zisku tří bodů. Třetí třetina odstartuje v DRFG areně v 19:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa pokračuje v kanonádě! Holemý nejprve pukem trefil bránícího Zemana, jenž se skácel k ledu, následně Holemý vypálil podruhé, Chrástecký kotouč pouze vyrazil a z úspěšné dorážky se radoval SEBASTIAN BARTES. Asistence: Jan Holemý, Jan Mlčák.
     
    38:29
    Individuální akce v podání vsetínského Jenáčka, ten se dokázal prodrat mezi brněnskými obránci, ovšem na úspěšně zakončení už mu nezbyly síly.
     
    37:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský útok si nyní doslova vyťukal vsetínskou obranu. Vše začalo u Krejčího, jenž poslal do výhodné střelecké pozice Meluzina, ten se však neukvapil a ještě vyšperkoval pozici pro STANISLAVA SVOZILA, jenž už neměl problém úspěšně zakončit povedenou souhru domácí Komety. Asistence: Erik Meluzin, Petr Krejčí.
     
    36:44
    Jenáček nyní otestoval pozornost Micky střelou od modré čáry, jeho padáček ovšem úspěch neslavil.
     
    35:39
    Mezitím Kometa pokračuje v útočné operaci ve vsetínské třetině, před Chrásteckým nyní zakončoval Popelka, vsetínský brankář úspěšně zasáhl.
     
    34:55
    Vsetínský Krupa nyní s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku, nejspíš utrpěl poranění dolní končetiny.
     
    33:58
    Jindra byl nyní blízko ke korigování skóre, brněnskému brankáři Mickovi však pomohla horní tyč!
     
    33:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa zvyšuje své vedení na rozdíl tří branek! Nyní se vsetínskou obranou prohnal KAREL PLÁŠEK, jenž uplatnil své zkušenosti z Tipsport extraligy a ač byl obtěžován vsetínskými obránci, dokázal kotouč zavěsit pod horní tyč Chrásteckého svatyně. Asistence: Jan Holemý, Marek Škvrně.
     
    33:06
    Škvrně se nyní dostal do bekhendového zakončení, které by nejspíš ve vsetínské brance neskončilo, ovšem Chrástecký nechtěl nic ponechat náhodě a pro jistotu kotouč zachytil do své lapačky.
     
    32:22
    Vsetín se snaží, ale když už se dostane ke střele, postrádají jeho pokusy přesnost, nyní se nepodařilo trefit branku Frydrychovi.
     
    31:39
    Nepovedená rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Micku.
     
    30:57
    Valaši se nyní snažili probojovat do obranné třetiny Komety, ovšem důrazní obránci Svozil s Kučeříkem byli zásadně proti.
     
    29:37
    Valachům se nyní podařilo omezit brněnský nápor, hra se momentálně odehrává převážně ve středním pásmu.
     
    28:46
    Vsetín se nyní snaží udržet v útočném pásmu, od modré čáry to zkoušel Zeman, ovšem Micka měl na jeho střelu pohodlný výhled a bez větších problémů ji ukryl ve své lapačce.
     
    28:36
    Po delší době práce pro brněnského brankáře Micku, jenž musel řešit nahození v podání Koženého.
     
    28:12
    Po buly se do střelecké pozice dostal Holemý, jeho pokus dokázal Chrástecký vyrazit do ochranné sítě.
     
    27:36
    Vsetínský pokus o přechod do středního pásma zastavil ještě před modrou čárou Kowalczyk a okamžitě napálil puk směrem ke vsetínské brance, kde jej do lapačky ukryl Chrástecký, vhazuje se po jeho pravici.
     
    27:14
    Minárik nyní pálil z pravého kruhu, Chrástecký dokázal svou lapačkou vyškrábnout puk nad branku, Kometa je v permanentním náporu.
     
    26:52
    Domácí opět aktivní v útočném pásmu, střelou z otočky se nyní v mezikruží prezentoval Škvrně, Chrástecký dokázal pohotovým betonem vyrazit.
     
    26:27
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    26:11
    Kometa zvládá oslabení s velkou bravůrou, Valaši se prakticky k ničemu nedostali.
     
    25:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa udeřila ve vlastním oslabení! Vsetínskou kombinaci v útočném pásmu vystihl Minárik a před brankou Vsetína předložil kotouč PETRU KREJČÍMU, jenž neměl problém uklidit puk do hostující branky. Asistence: Marek Minárik.
     
    24:17
    Vsetín bude mít příležitost vyrovnat, dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku fasuje brněnský obránce Adam Studený.
     
    24:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otáčí skóre zápasu! Opět se opakovala spolupráce brněnských útočníků z vyrovnávací branky. Kadlic zpoza branky poslal kotouč na vrcholek kruhu MICHALU KUNCOVI a ten svižnou střelou zápěstím otáčí stav utkání ve prospěch brněnské Komety. Asistence: Vojtěch Kadlic, Jakub Malý.
     
    24:01
    Až nyní byl Chrástecký nucen přerušit hru, když ve své výstroji ukryl nahození brněnského hráče.
     
    23:40
    Nyní jsme svědky svižného hokeje, útočné akce se střídají v rychlém sledu na obou stranách, brankáři jsou však bez práce.
     
    22:20
    Hned vzápětí mohla Kometa otočit skóre na Chrásteckého se řítil Plášek, ale nedokázal vsetínského brankáře prostřelit!
     
    22:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí dokázali Valachy sevřít ve vlastním obranném pásmu a z náporu těží vyrovnávací trefu. Nejprve se do slibné střelecké pozice dostal Kadlic, ale trefil pouze boční síť. Kadlic si však odražený kotouč dobruslil a poslal jej před branku, kde byl připraven přesně zakončovat MICHAL KUNC a obnovuje vyrovnaný stav utkání. Asistence: Vojtěch Kadlic.
     
    21:07
    Od mantinelu nyní vypálil vsetínský Jenáček, jeho střela však k Mickovi vůbec nedoputovala.
     
    20:37
    Kometa nadále aktivní v útočném pásmu, jakoby její přesilová hra vůbec neskončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině mohou být spokojenějším týmem hosté z Valašska. Druhá třetina však vinou dlouhé opravy plexiskla odstartuje záhy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Minárikovi se nyní podařilo dostat za obranný val Valachů, ovšem přihrát do vyložené pozice svému spoluhráči již brněnský borec nedokázal.
     
    19:01
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    18:46
    Valaši zaútočili ve vlastním oslabení, Jindra si narazil kotouč s Frydrychem, prvně jmenovaný pak sprintem dobruslil před brněnskou branku, kde mu Frydrych kotouč zpětně předložil, ve vyložené pozici však nedokázal vsetínský útočník zakončit.
     
    18:33
    Kometa doráží na vyrovnávací branku, nyní se snažil kotouč za Chrásteckého propasírovat Kunc, vsetínský brankář však zatím drží.
     
    18:12
    Po přihrávce Kunce se do puku opřel Plášek, vsetínskou branku však přestřelil.
     
    17:38
    Kometa se zatím nemůže zformovat v útočném pásmu.
     
    17:01
    Valaši se nyní budou muset bránit, menší trest za hákování míří odsedět Tadeáš Pospíšil.
     
    16:33
    Po nahození Kowalczyka, které Chrástecký ukryl ve své lapačce, získává Kometa vhazování v útočném pásmu.
     
    15:58
    Kometa přidává na tempu, zpoza branky přihrával Krejčí Minárikovi, jenž pálil z bezprostřední blízkosti vsetínské branky, Chrástecký však byl připraven včas zasáhnout.
     
    15:37
    Svozil nyní nahodil kotouč od modré čáry, hostující brankář Chrástecký však nemusel zasahovat, protože puk minul branku.
     
    15:21
    Další pokus brněnského mužstva končí ofsajdem.
     
    14:38
    Kometa stále marně hledá úspěšnou cestu přes střední pásmo.
     
    14:09
    Vsetínská obrana nyní nepustila Kometa do útočné kombinace, Valachům se daří držet hru ve středním pásmu.
     
    13:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a berou si zpět jednobrankový náskok! Frydrych dokázal přihrávkou přes šíři pásma najíte dobře postaveného ŠIMONA JENÁČKA, jenž si ještě vylepšil svou střeleckou pozici a zavěsil kotouč pod víko brněnské branky. Asistence: Lukáš Frydrych, Tomáš Ondračka.
     
    12:41
    Přesilovou hru si vyzkouší poprvé v utkání Vsetín. Menším trestem za faul kolenem je potrestán Dominik Kowalczyk.
     
    11:47
    Kometa svádí se vsetínskými obránci souboje o mantinelu, Valaši nechtějí domácí pustit ke kombinaci.
     
    11:07
    Hra byla opět zahájena, hostující brankář Chrástecký ji však znovu přerušil, když raději podržel kotouč ve své rukavici.
     
    Úprava ledové plochy byla dokončena, hráči Vsetína už jsou připraveni ke hře, čeká se na nástup domácí Komety.
     
    Nyní dostáváme informaci od pořadatelů, že po opravě plexiskla bude následovat také úprava ledu. Následně se dohraje první třetina a vzápětí odstartuje i druhá část hry.
     
    11:06
    Po dohodě kapitánů s rozhodčími odcházejí oba celky do kabin. Ledová plocha však nebude upravována, takže by pauza neměla snad trvat déle než deset minut.
     
    11:06
    Nyní se hra na chvíli přeruší, po souboji v obranném pásmu Vsetína došlo k vysklení plexiskla, bude nejspíš trvat několik minut než se podaří sklo zacelit.
     
    11:00
    Mlčák se odhodlal k prudké střele ze středního pásma, Chrástecký ji lapil ve své lapačce a hru přerušil, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    10:30
    Vsetín se nyní odhodlal k útočné akci, Ondračka posílal kotouč před branku, kde jej však nikdo nedokázal zpracovat, a tak se puk dostal až k modré čáře, odkud vypálil Kunst, branku Komety však netrefil.
     
    09:46
    Kometa se nyní vlastní vinou posílá zpět do středního pásma, kde bude znovu hledat cestu skrz zabezpečenou obranu Valachů.
     
    09:18
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    08:27
    Vsetínu se rodila akce ve vlastním oslabení, Krupa poslal kotouč na Frimela, tomu však kotouč utekl a z možného samostatného úniku nic nebylo.
     
    07:49
    Kowalczyk poslal kotouč Škvrněti, jenž si najel hlouběji do útočného pásma, vsetínského brankáře však trefil pouze do hrudi.
     
    07:24
    Valaši se zásluhou Zemana osvobozují.
     
    07:01
    První vyloučení v dnešním utkání, na trestnou lavici putuje hráč Vsetína – Šimon Jenáček, dvě minuty za podrážení.
     
    06:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají stav utkání! Nyní si vsetínská obrana nedala pozor na zcela volného MICHALA KUNCE, jenž přijal přihrávku zpoza branky od Kadlice a přesnou střelou z voleje nedal brankáři Chrásteckému šanci. Asistence: Vojtěch Kadlic.
     
    05:52
    Vsetín mohl navýšit své vedení, do přečíslení dva na jednoho upaloval Jindra společně s Frydrychem, druhý jmenovaný úspěšně obdržel kotouč, ale nedokázal včas zakončit, neboť byl odzbrojen bránícím hráčem domácích.
     
    05:28
    Vsetín velmi pozorně brání, útočící hráči Komety mají těžké najít skulinu v zatím dobře organizované defenzívě Valachů.
     
    04:59
    Vsetínu se nyní daří držet kotouč daleko od vlastní branky, Kometa hledá cesty k úspěšné rozehrávce.
     
    04:17
    Kometa znovu usazena v útočné třetině, střela v podání Mlčáka však končí mimo.
     
    03:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dostávají z nenápadné akce do vedení! TOMÁŠ KRUPA se po pravém křídle dostal k zakončení, které brankář Micka nejprve dokázal vyrazit, tentýž hráč se ovšem dostal k dorážce a brněnský strážce svatyně si kotouč srazil do vlastní brány. Bez asistence.
     
    02:40
    Kometa se snadno dostává do útočného pásma, vsetínští jsou však zatím úspěšní v blokování přihrávek i pokusů o střelecké ohrožení své branky.
     
    01:49
    Ihned po buly se ke střele dostal domácí Plášek a zazvonila tyč vsetínské brány!
     
    01:44
    Také vsetínský brankář si připisuje první úspěšný zákrok, když lapačkou zastavil střelecký pokus od modré čáry v podání Mlčáka.
     
    01:33
    Rozehrávka v podání vsetínského Koženého vedla pouze na zakázané uvolnění, hra se stěhuje zpět před brankáře Chrásteckého.
     
    01:16
    Kometa je usazena v obranném pásmu Vsetína, nahození Kowalczyk ovšem dokázal zablokovat bránící Ondračka, kotouč je však stále na holích brněnských borců.
     
    00:36
    Micka si připisuje první úspěšný zákrok, když lapačkou vyrazil střelecký pokus Adámka.
     
    00:04
    Utkání mezi Brnem a Vsetína bylo zahájeno, na úvodním buly uspěl hostující Jindra proti Minárikovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vsetín dnes přicestoval do Brna v zajímavé situaci. Jelikož prvoligový A-tým trápí zranění obou brankářů, musel si vypomoci angažováním obou juniorských maskovaných mužů. Za Vsetín tak dnes brance nastoupí dorostenec Viktor Chrástecký a záda mu bude krýt Tomáš Krňa.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Micka (Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Plášek, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes.

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Krňa) – Kunst, Ondračka, Zeman, Janáček, Kožený, Houser – Jinra, Vrána, Pospíšil, Krupa, Adámek, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek, Půček.

    Rozhodčí: Maršálek – Bernard, Husák..
     
    Hezký den z Brna. Domácí Kometa dnes v rámci souboje dvou moravských týmů přivítá Vsetín. Oba soupeře dělí v tabulce rozdíl tří bodů, při čemž momentálně je na tom lépe brněnská Kometa, která drží 9. příčku se ziskem třiadvaceti bodů. Hosté ze Vsetína aktuálně zaujímají předposlední pozici, kde čítají rovných dvacet bodů. Oba soupeři jsou však v hratelných pozicích o co nejlepší umístění, Kometa může v případě vítězství pomýšlet na posun o dvě příčky nahoru, podobné uvažování mají také Valaši ze Vsetína, kteří v prvním vzájemném střetnutí udolali Kometu v prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 7. Kunc (Kadlic), 23. Kunc (Kadlic), 25. Kunc (Kadlic, Malý), 26. Krejčí (Minárik), 34. Plášek (Holemý, Škvrně), 38. Svozil (Meluzin, Krejčí), 40. Bartes (Holemý, Mlčák), 48. Kowalczyk (Malý, Kunc), 55. Kunc (Meluzin), 61. Plášek – 4. Krupa, 14. Jenáček (Frydrych, Ondračka)


    HC Kometa Brno: Micka (Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Plášek, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes.
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Krňa) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček, Kožený, Houser – Jindra, Vrána, Pospíšil, Krupa, Adámek, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek, Půček.

    Rozhodčí: Maršálek – Bernard, Husák.
    thejrc.org