Chabarovsk – Kunlun 3:2 (po pr.) | Novosibirsk – Jokerit 3:4 (po pr.) | Barys – Petrohrad 2:3 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 5:4 (kon.) | Minsk – Vladivostok 2:3 (0:2 po s.n.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Riga – Spartak Moskva 2:1 (po pr.) | HC Slovan – Soči 3:2 (po pr.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 31.01.2019, 14:30 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:04:25)
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 9-3
    Střely na branku celkem: 34-20
     
    Hosté v úplném závěru dokázali trefit odkrytou branku, kotouč se ale za čáru dostal až vteřinu po klaksonu. Hokejisty Petrohradu to nemusí mrzet, body totiž putují na jejich konto. Ve třetí dvacetiminutovce hry jsme žádnou branku neviděli, hosté velmi dobře bránili modrou čáru a Astana to měla nesmírně těžké. Domácí se v závěru i přesto dostali do šancí, ale Akolzin trefil tři minuty před koncem tyčku, Hellberg poté vychytal Peterssona.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Frattin nahodil na Hellberga, který už rozehrát nedokázal. Do konce zbývá deset vteřin, vhazovat se bude po pravé ruce švédského gólmana!
     
    59:06
    Puk se dostal na střídačku, vhazovat se bude ve středním kruhu. Brankář Karlsson se po rozhodnutí domácího kouče vrací na led.
     
    58:55
    Někteří hráči Astany už zvedali ruce! Petersson získal kotouč za brankou, tu obkroužil a vypadalo to, že puk zasune za záda Hellberga. Švédský gólman předvedl parádní přesun, následně důležitý zákrok!
     
    58:16
    Po špatné přihrávce se puku zmocnil Tichonov. Ten se pokoušel trefit odkrytou branku, jeho střela ale těsně minula pravou tyčku!
     
    58:00
    Barys už nemá na co čekat. Brankář Karlsson zůstává na střídačce, kazašský celek to zkouší v šesti!
     
    58:00
    Zakázané uvolnění Petrohradu, domácí lavička si vyžádala čas na poradu!
     
    57:08
    Tak to byla obrovská příležitost na srovnání skóre! Z levé strany zakončoval Akolzin, Hellberg puk neudržel a vyrazil ho před sebe. K dorážce se dostal opět Akolzin, který ze složitého úhlu trefil tyčku!
     
    56:48
    O malou chvíli později to zkoušel další obránce Makljukov. Ani jeho střela ale problémy Hellbergovi nenadělala.
     
    56:12
    Rozběhly se závěrečné čtyři minuty třetí části, nahození Svedberga od modré čáry bylo nepřesné, mezi tři tyče se nevešlo!
     
    55:23
    Ani Dacjuk si zbytečně nekomplikoval situaci a kotouč po mantinelu nahodil do útočného pásma, následně se vydal na střídačku.
     
    54:49
    Po více než čtyřech minutách hry je tady přerušení. Vhazovat se bude ve středním pásmu, ještě předtím je tu reklamní přestávka.
     
    54:01
    V posledních minutách ožili především domácí příznivci, které je hodně slyšet. Další akce Astany teď začíná znovu až od Karlssona.
     
    53:13
    Domácí hokejisté to mají proti pozorně bránícímu soupeři nesmírně těžké. Už téměř tři minuty se hraje bez přerušení.
     
    52:29
    A zase jen žabička, která se zastavila ve středním pásmu. Hostům se podařilo vystřídat, na ledě je Tichonov a spol.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 2. A. Petersson (R. Starčenko, Cormier), 32. Dietz (Frattin) – 12. Jakupov (Rundblad, Koskiranta), 17. Dacjuk (Barabanov, N. Gusev), 24. Jakupov (N. Gusev, Dacjuk)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Malgin) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz (A), M. Semjonov, Blacker, Polochov, Lipin – Michajlis, Frattin, Bochenski (C) – R. Starčenko, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Boyd, Akolzin – Petuchov, Sagadejev, Asetov.
    SKA Petrohrad: Hellberg (Davydjuk) – Rundblad, Gavrikov (A), A. Bělov, Chafizullin, Zub, Zubarev, Sjomin – S. Plotnikov (A), Dacjuk, Kručinin – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko – Jakupov, Koskiranta, N. Gusev – Ketov (C), V. Tichonov, Kablukov – Ivan Morozov.

    Rozhodčí: Gusev, Olenin – Biljugin, Golovjov
    ocianews.com