Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
HC Kometa Brno
Pátek 01.02.2019, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:21 Petr HOLÍK - 5:2
     
    56:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno ještě koriguje skóre, Petr Holík dostával od Baranky přihrávku před branku, ale kotouče se nakonec vůbec nedotkl, puk do vlastní branky za Frodla dloubl Peter Čerešňák. Gól je tak připsán IVANU BARANKOVI! Bez asistence.
    54:56 Petr STRAKA - 5:1
     
    54:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fanoušci si přáli "bůra", hokejisté ihned splnili! PETR STRAKA se jako tank prořítil kolem brněnského Jana Štencela a ačkoliv byl hákován a sudí zvedl pravici, dokázal bekhendem v pádu prostrčil kotouč za Vejmelku. Asistence: Jan Eberle a Petr Kodýtek.
    53:40 Matyáš KANTNER - 4:1
     
    53:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rána z čistého nebe a Škodovka vede 4:1! Tohle bude mít Brno už hodně těžké. MATYÁŠ KANTNER dostal pas do jízdy na levou stranu, připravil si kotouč ke střele a přes Ondřeje Němce vypálil přesně. Pokus byl už však ze značného úhlu a Vejmelka nebude mít úplně čisté svědomí. Asistence: Miroslav Preisinger.
    19:47 Jakub POUR - 3:1
     
    19:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni využívají přesilovku a vedou 3:1! Gulaš dlouho míchal z pukem na levém kruhu, obtěžoval ho Mueller, ale plzeňský kapitán nakonec vykouzlil parádní pas před brankoviště na najíždějícího JAKUBA POURA, jenž vymetl pavučinky v pravém horním rohu Vejmelkovy klece. Asistence: Milan Gulaš a Jaroslav Kracík.
    11:09 Jan KOVÁŘ - 2:1
     
    11:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Kometa zaspala v defenzivě a Škoda se raduje z druhé trefy! JAN KOVÁŘ se dostal po parádním pasu Allena za hostující obranu, vymíchal Vejmelku a zakončil mezi jeho betony, trochu i se štěstím. Asistence: Conor Allen.
    07:58 Peter MUELLER - 1:1
     
    07:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ze sporné přesilovky dokázalo Brno srovnat! Ránu Němce z pravého kruhu Frodl betonem jen vyrazil a z první zamířil za přesunujícího se plzeňského gólmana PETER MUELLER! Dvaadvacátou trefou se americký útočník osamostatňuje na čele tabulky střelců. Asistence: Ondřej Němec.
    01:27 Conor ALLEN - 1:0
     
    01:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dočekal podklouzl za plzeňskou branou a v pádu ještě vracel kotouč před branku, čímž však založil akci Škody. CONOR ALLEN byl následně po Kindlově pasu v dobré palebné pozici na hranici levého kruhu a parádní ranou do levého horního rohu otevřel branku, Vejmelka na puk nedosáhl. Asistence: Denis Kindl a Jaroslav Kracík.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Allen (D. Kindl, Kracík), 12. Jan Kovář (Allen), 20. Pour (Gulaš, Kracík), 54. Kantner (Preisinger), 55. Straka (Eberle, Kodýtek) – 8. Mueller (O. Němec), 57. Baranka


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Preisinger, Indrák (A).
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Orsava – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler – Mallet, Kusko, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Klouček, Pešek

    Diváci: 7117
    thejrc.org