Buffalo – Chicago 3:7 (kon.) | NY Islanders – Tampa 0:1 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 5:3 (kon.)
Washington – Calgary 4:3 (kon.) | Florida – Nashville 1:4 (kon.) | Detroit – Toronto 3:2 (po pr.)
Carolina – Vegas 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 3:1 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 5:4 (po pr.)
Montreal – New Jersey 2:3 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
New Jersey Devils
Sobota 02.02.2019, 20:10 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (22:53:05)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:15
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:01
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mackenzie Blackwood (NJD) 37 zák., 2 góly, 94,9%
    2. Nico Hischier (NJD) 2+0
    3. Jesperi Kotkaniemi (MTL) 1+0
     
    Utkání mezi Montrealem a Devils je u konce. Šťastnějším celkem jsou dnes hosté, které k vítězství dotáhl skvělý Mackenzie Blackwood a také střelec branek Nico Hischier. Canadiens oslabené Devils přehráli i přestříleli, ale hraje se na branky a těch dali více hosté. New Jersey tak vyhrává druhé venkovní utkání v řadě.

    Střely na branku: 39:27
    Diváci: 21 302
     
    Konec zápasu.
    61:56 Nico HISCHIER - 2:3
     
    61:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Hrdinou dnešního utkání je mimo hostujícího brankáře také mladičký Švýcar NICO HISCHIER. Ten dostal přihrávku od krajánka Müllera, najel si do pásma, kde si počkal na pohyb Niemiho a u levé tyčky jej propálil. Devils tak vítězí! Asistence: Mirco Müller.
     
    61:17
    Do protiakce se dostával po levé straně obránce Petry, ale ten se ke střeleckému pokusu nakonec nedostal. Následně byla hra přerušena.
     
    61:00
    Will Butcher byl před brankou, ale místo střeleckého pokusu zvolil přihrávku k pravé tyčce. Pavel Zacha to úplně nečekal a jeho zakončení nepřišlo.
     
    60:17
    Max Domi se hned na startu prodloužení dostal do velké šance! Domácí forvard poslal na branku svižný pokus, který se od spojnice břevna a tyčky odrazil do ochranné sítě!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nabídla jedinou branku, New Jersey se zásluhou mladého Nica Hischiera povedlo srovnat na 2:2. Hosté tak poslali utkání do prodloužení, a to hlavně také díky výkonu Mackenzieho Blackwooda, jenž si dnes připsal již 36 zákroků. Povede se mu dovést Devils až k výhře?

    Střely na branku: 38:24
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Devils si přihrávají ve vlastní třetině a nikam se moc neženou. Minimálně jeden získaný bod z dnešního utkání bude mít cenu zlata.
     
    58:20
    Překvapit Blackwooda se pokoušel od modré čáry Petry. Jeho rána byla ovšem Colemanem zblokovaná a Devils jsou u kotouče. Čekají nás poslední dvě minutky.
     
    57:49
    New Jersey se následně nepovedlo ideálně rozehrát a rozehrávka dopředu skončila na icingu. Vhazovat se tak bude před brankou Mackenzieho Blackwooda, dost možná hvězdy utkání.
     
    57:20
    Mackenzie Blackwood si připsal důležitý zákrok po střele z pravé strany. Následně se hra přerušila, Jegor Jakovlev vypadá zraněn. To by se hostům moc nelíbilo, už nyní mají na marodce asi osm hráčů.
     
    56:24
    Hosty do trháku mohl poslat švýcarský útočník Nico Hischier, který dostal přihrávku před branku. Brankou ale neskončila jeho teč ani bekhendová dorážka. Antti Niemi skvěle zasáhl!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 6. Kotkaniemi (Lehkonen, Jo. Benn), 37. Danault (Petry, Domi) – 20. Butcher (Palmieri, Ma. Johansson), 52. Hischier (Rooney), 62. Hischier (Müller)


    Montreal Canadiens: Niemi (McNiven) – Mete, S. Weber, Reilly, Petry, Kulak, Jo. Benn – Drouin, Danault, Gallagher – Tatar, Domi, Byron – Lehkonen, Kotkaniemi, Armia – Hudon, Peca, Deslauriers.
    New Jersey Devils: Blackwood (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Müller, Butcher, J. Jakovlev, Santini – Ma. Johansson, Hischier, Palmieri – Wood, Coleman, Bratt – Seney, Zacha, Stafford – Boyle, Rooney, Gabriel.

    Rozhodčí: Lambert, Peel – Racicot, Nansen
    thejrc.org