Ústí n/L – Slavia 5:4 (kon.) | Kladno – Motor ČB 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:3 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 6:2 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:7 (kon.) | Třebíč – Jihlava 3:6 (kon.)
Havířov – Přerov 1:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 02.02.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance liga • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u šlágru 53. kola, ve kterém se utká domácí Kladno a hostující České Budějovice. Utkání se odehraje na kladenském ČEZ stadionu a bude začínat nezvykl již v 16:00!
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Motoru se v poslední době celkem daří, což se po posledním zápase ukázalo i v tabulkovém postavení. České Budějovice se totiž posunuly na třetí místo. Celkově tedy získaly osmdesát devět bodů, ale boje ještě budou hodně napínavé. Na svého dnešního soupeře má totiž náskok jen jednoho bodu, ale Středočeši odehráli o jeden zápas více. Na druhý Vsetín je to ztráta už jen tří bodů, navíc tyto dva týmy se střetnou v posledním kole Chance ligy. Dá se říct, že Motor zdobí obrana, jelikož inkasoval 114 branek, což je druhý nejnižší počet v lize. Nasázel jich 153, což ho řadí na dělené šesté místo.

    Využívání přesilových her je dlouhodobější problém Jihočechů. V posledním zápase jich měli k dispozici spoustu, avšak využili jen jednu. Jejich celková úspěšnost je tedy jen 14,35%. To je páté nejhorší číslo v lize, jenže jedním ze čtyř horších týmů je právě Kladno. To oslabení většinou patřilo mezi dominantu týmu z jihočeské metropole, což se ukazuje i v této sezóně. Celkem jich České Budějovice ubránily 88,09% a lepší je jen Přerov. Zároveň jsou Jihočeši čtvrtým nejtrestanějším týmem.

    Jak již bylo výše zmíněno, Motoru se v poslední době výsledkově daří. Na Slavii sice padl 2:3, jenže následovaly už jen samé výhry. První byla celkem pohodová, kdy Jihočeši vyhráli na vlastním ledě Litoměřice, které nepustili téměř k ničemu. Ta druhá přišla v těžkém zápase proti Přerovu, kde vyhráli Budějovičtí 2:1 po prodloužení. Následovalo další těžké utkání v Prostějově, kde zvítězil Motor po samostatných nájezdech. V posledním zápase si Budějovice poradily s Kadaní. Tento zápas sice nebyl pro oko diváka moc pohledný, ale Jihočeši si připsali povinnou výhru 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Novák – 38 bodů (13+25)
    David Gilbert – 37 bodů (15+22)
    Lukáš Endál – 34 bodů (17+17)

    Brankáři:
    Jan Strmeň – 35 zápasů, 22 výher, úspěšnost – 91,34%, průměr inkasovaných branek – 2,14.
    Petr Kváča – 14 zápasů, 9 výher, úspěšnost – 93,04%, průměr inkasovaných branek – 1,58.
     
    Rytíři Kladno

    Středočechům se v poslední době vůbec nedaří, díky čemuž ztratili třetí místo v tabulce na úkor svého dnešního soupeře. V současné době jsou Rytíři na čtvrtém místě, jelikož dosud získali osmaosmdesát bodů. Jejich menší nevýhodou ovšem je, že mají odehráno o zápas více než zbývající týmy z první čtyřky. Na pátý Havířov už však mají pohodlný náskok šesti bodů a Havířovští mají odehráno stejně zápasu jako Kladno. Obrana dostala celkem 123 gólů, což je čtvrtý nejnižší počet. Útok vstřelil 153 branek, tedy stejně jako ofenziva Českých Budějovic.

    Využívání přesilových her není doménou ani jednoho z týmů. Středočeši jsou na tom o trochu hůře než jeho soupeř. Využili jich jen 13,92%, takže ve stejném počtu početních výhod jako měli Jihočeši, vstřelili o jednu branku méně. Hra v oslabení je v podání Rytířů o něco lepší. Celkem ubránili 86,01% přesilových her soupeře a v tomto ohledu jim patří páté místo. Středočeši ovšem hrají oslabení nejčastěji, jelikož jsou nejtrestanějším týmem v lize.

    V posledních zápasech se Kladnu rozhodně nedařilo. Nejprve totiž padl vysoko na ledě Vsetína 1:6, což byla jedna z nejvyšších porážek v letošní sezóně. Poté sice přišla výhra nad Benátkami 5:1, jenže následovaly už jen porážky. První přišla na ledě Jihlavy, kde Středočeši padli 4:5 po samostatných nájezdech, načež padli i doma. Slavia vyhrála na jejich ledě 4:3 po prodloužení. V posledním zápase se Rytíři střetli S Přerovem na jeho ledě a padli zde vysoko 2:6.

    Nejproduktivnější hráči:
    Petr Vampola – 44 bodů (11+33)
    Ladislav Zikmund – 40 bodů (25+15)
    Patrik Machač – 34 bodů (8+26)

    Brankáři:
    Lukáš Cikánek – 24 zápasů, 15 výher, úspěšnost – 91,52%, průměr inkasovaných branek – 2,44.
    Adam Brízgala – 26 zápasů, 14 výher, úspěšnost – 90,97%, průměr inkasovaných branek – 2,81.
     
    Poslední vzájemné utkání – 38. kolo (22.12.)

    České Budějovice – Kladno 7:3

    Branky a nahrávky: 5. Karabáček (Bradley, Vydarený), 15. Karabáček (Čermák), 18. Heřman (Pavlin, Doktor), 29. Doktor (M. Novák), 34. Karabáček (Bradley), 36. Pýcha (Karabáček, Čermák), 39. Bradley (Karabáček, Vydarený) – 23. Vildumetz (Veber, Vampola), 25. Kubík (Vampola, Vildumetz), 51. Machač (Volráb).

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Dunn – Čermák, Bradley, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Doktor – Beránek, Šimánek, Babka – Dančišin.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Svedlund, T. Kaut, Veber, Machač, Volráb – J. Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, Zikmund, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    Jelikož je před námi posledních pár utkání, tak je jasné, že tyto dva týmy se spolu utkaly již celkem třikrát. V prvním utkání vyhráli domácí Jihočeši 3:0, čistým kontem se blýskl Petr Kváča. Další zápas sice také vyhrály České Budějovice, jenže ze tří bodů se neradovaly ani den. V jejich sestavě totiž naskočil jeden starší hráč, než dovolují pravidla, a tak byl zápas zkontumován ve prospěch Kladna, které tedy vyhrálo 5:0. Poslední vzájemný zápas se hrál v prosinci v Budvar aréně. Středočeši přijeli v okleštěné sestavě a v utkání byli horším týmem, nakonec padli 3:7.
     
    Slavnostní ceremoniál

    Domácí tým si pro dnešní utkání připravil zvláštní ceremoniál. Tím budou poctěny legendy týmu, který vybojoval první titul v sezóně 1958/1959. Legendy se projdou po červeném koberci a následovat bude ocenění od klubu. Mezi potvrzenými jsou třeba: Jiří Kulíček, Václav Fröhlich, Zdeněk Landa, Vladimír Kopecký a František Šebek. Ceremoniál s prvními mistry bude začínat již v 15:45, díky čemuž bude posunuto i rozbruslení obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zich, Nash, Kehar, Zelingr, Lakos, Zajíc, Veber – J. Strnad, Vampola, Melka – Zikmund, Machač, Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Kubík, Hajný.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Heřman, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Votrubec, Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Šlágr dnešního kola je již zahájen! S prvním útokem spěchali dopředu domácí hráči, ale ti byli zastaveni již na útočné modré.
     
    00:48
    Díky tomu se do rychlého protiútoku dostal David Gilbert. Ten se s ničím nepáral, najel si na vrcholek kruhu a vypálil. Brízgala si připsal první úspěšný zákrok.
     
    01:24
    Tahle přihrávka Codyho Bradleyho měla oči! Posílal křižnou přihrávku na Zdeňka Doležala, jenže pas byl o něco delší, než by hostující hráč potřeboval.
     
    01:43
    René Vydarený byl pod tlakem, ale svou situaci celkem zvládl, když posunul puk po mantinelu. Jeho spoluhráč ho však poslal jen na zakázané uvolnění.
     
    02:03
    Josef Zajíc se trochu bál soupeře. který proti němu vystartoval. Proto nahodil kotouč jen podél mantinelu, kde ho získaly České Budějovice.
     
    02:37
    TY se sice puku rychle zbavily, aby mohly vystřídat, ježe znovu získaly puk v útočné třetině. Ke střele se dostal Fillman, ovšem tomu rána ani trochu nesedla.
     
    03:13
    Poté se ještě Jihočeši dostali ke dvěma střelám. První si připsal kapitán Zdeněk Kutlák, ale jeho projektil neprošel až před branku. Následně pálil Pavel Novák, ale domácí gólman puk dobře viděl.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Zich – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:00
    Středočeši začali své oslabení na výbornou. Vyhráli vhazování a bez větších potíží vyhodili přes všechny čáry. Navíc rovnou dvakrát.
     
    04:20
    Obrovská šance domácího celku jít do vedení, navíc v oslabení! Strnad ujel s Vampolou do přečíslení dvou na jednoho. První jmenovaný poslal puk na nejproduktivnějšího hráče hostí, jenže toho skvěle vychytal Kváča!
     
    05:08
    České Budějovice jsou usazeny v pásmu, kde se snaží kombinovat. Zatím se však nedostaly do nějaké zajímavější pozice a Brízgala moc práce neměl.
     
    05:42
    Adam Zich je na ledě!
     
    06:02
    Kladno se dostalo do dalšího přečíslení, tentokrát tři na dva! Jakub Hajný ovšem nedostal ideální pas, přesto dokázal zakončit. Kváča byl u své bližší tyčky.
     
    06:49
    První lajna hostujícího celku se snažila napadat v útočném pásmu, jenže k ničemu to nevedlo. Rytíři si s tím bez větších problémů poradili a mohou zaútočit.
     
    07:05
    Což se jim také povedlo! Antonín Melka dostal dobrý pas do prostoru kruhu, ale po jeho střele se dostal kotouč z dohledu. Nejspíše byl sražen Endálem do ochranné sítě. Následovat bude první komerční přestávka.
     
    07:23
    Zápas se hraje zatím ve velmi solidním tempu. Oba týmy se snaží útočit, ale ani jeden z nich se nemůže dostat do většího tlaku nebo do větší šance.
     
    07:56
    Oba hráči, kteří nyní absolvovali buly byli napomenuti, a tak jsme viděli hodně opatrné vhazování z obou stran. To však nakonec vyhráli Rytíři.
     
    08:11
    Kladno se hnalo ihned do útoku! Tomáš Redlich vypálil zápěstím a Kváča jeho střelu neudržel. Přesto nikdo z domácích puk za záda hostujícího gólmana nedorazil, a ten nakonec puk schoval.
     
    08:31
    Lukáš Endál protečoval nahození Fillmana do útočného pásma, kde ho České Budějovice získaly. Jsou však napadány a ke střele se nemohou dostat.
     
    08:57
    Což platilo pro celou dobu. Rytíři se sice dostali ke kotouči, ovšem ten jen poslali na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Adama Brízgaly.
     
    09:14
    Zakázané uvolnění také na druhé straně. Pavel Pýcha chtěl poslat pas na spoluhráče, ale ten se mu nepovedl. Buly po levici Petra Kváči.
     
    09:20
    Středočeši vyhráli vhazování, po kterém se dostal ke střele Brendon Nash. Jeho dobrá rána jen prolétla nad horní tyčkou hostující branky.
     
    09:35
    Jihočeši se mohli dostat do vedení! Druhá lajna se dostala do přečíslení, kdy celou akci na sebe nakonec vzal Václav Karabáček. Jeho střelu vykopl Brízgala jen před sebe, kde nikdo z hostí kotouč do branky nedorazil.
     
    10:09
    Petr Vampola se snažil samostatnou akcí probít do šance. Hostující obránce si však jeho pohyb dobře pohlídal a domácí hráč s číslem dvacet jedna se k zakončení nedostal.
     
    10:46
    Zdeňkovi Kutlákovi se rozehrávka ani trochu nepovedla. Poslal kotouč jen na zakázané uvolnění a máme tady již několikáté přerušené během chvilky.
     
    11:02
    Jakub Babka ukázal, že je šikovným i rychlým hráčem. K tomu, aby se dostal před gólmana mu chyběl kousek. Poslední domácí obránce to zvládl.
     
    11:29
    Neskutečně, co nyní nedokázali Středočeši dát do branky! Brendon Nash vypálil a Kváča se dostal mimo své postavení. Stejný hráč Rytířů mohl ještě dvakrát dávat do prázdné, ale ani jednou nedal! Proti Nashově druhé střele skvěle zasáhl Kutlák!
     
    12:22
    Neskutečné, co nyní nedávají Kladenští! Tomáš Kaut trefil beton Kváči, ale jho následná dorážka byla někde za brankářem hostí. Poté se tam strhla hodně velká mela, ovšem puk zůstal před brankovou čárou! Jihočeši si tedy koledují.
     
    13:00
    Na druhou stranu se hnal do útoku také Motor, ovšem ten tam vůbec nic nepředvedl. Poté si musel připsat zákrok Kváča, ale tento byl jednoduchý.
     
    13:23
    Nyní jsou domácí hokejisté jasně lepším týmem na ledě! První lajna Kladna hrála proti té druhé a vypracovala si menší tlak. Každopádně bez efektu.
     
    13:59
    Mitch Fillman se bál vystřelit poté, co Jihočeši získali kotouč v útočném pásmu. Tak se do puku opřel Doležal, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    14:22
    Andre Lakos zachytil vyhozený puk na útočné modré. Neměl však potřebnou podporu spoluhráčů, a tak ho jen nahodil do rohu útočné třetiny.
     
    14:39
    Rozhodující úlohu mohou mát dnes vhazování, ve kterých jsou domácí jasně lepší. Matyáš Zelingr pálil od modré, ale Kváča jeho střelu dobře viděl a podržel.
     
    15:00
    České Budějovice nyní trochu přitlačily na pilu a absolvovaly několik osobních soubojů. Díky tomu se dostaly k puku v útočné třetině, ale bezvýsledně.
     
    15:41
    Štěpán Bláha dostal přihrávku od Adama Zicha. Domácí útočník pálil na vzdálenější tyč, ovšem hostující gólman zakročil svou lapačkou.
     
    15:48
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 2 min., hrubost).
     
    16:02
    Jakub Strnad ve velké šanci! Tento domácí útočník si udělal z hráčů hostí jen stojící figurky a dostal se k zakončení bekhendem. Jeho dobrou střelu našel Kváča v lapačce.
     
    16:22
    Kladenská čtveřice zatím kooperuje jen ve svém obranném pásmu. Jihočeši jen krouží okolo a nenapadají. Toto není dobrý přístup v podání Budějovic.
     
    16:58
    Václav Karabáček napadal za brankou soupeře a nechybělo moc, aby se hosté dostali k puku. Kladno to ovšem nakonec zvládlo a snaží se o útok.
     
    17:48
    Pavlin i Hajný jsou na ledě!
     
    18:07
    Lukáš Endál dobře vystihl rozehrávku domácího celku, díky čemuž se dostal k puku. Dlouho však musel hrát sám, jelikož se mu nikdo z týmu nenabídl.
     
    18:38
    René Vydarený v ojedinělé šanci Českých Budějovic! Tento obránce jel sám na Brízgalu, jenže ten si s jeho střelou bez větších problémů poradil.
     
    19:07
    Poslední minuta v první periodě!
     
    19:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši sice nejsou lepším týmem, ale jdou jako první v zápase do vedení! Jihočeši vybojovali puk v útočném pásmu. Karabáček poslal kotouč na Zdeňka Kutláka. Ten vypálil od modré a jeho rána byla tečována CODYM BRADLEYM mimo dosah Brízgaly! Asistence: Zdeněk Kutlák a Václav Karabáček.
    19:35 Cody BRADLEY - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání mezi domácím Kladnem a hostujícími Českými Budějovicemi, po které vedou Jihočeši o jednu branku! Rytíři sice byli většinu první části aktivnější, ale dvakrát nedokázali trefit prázdnou branku a jednou jejich snažení zastavila tyč. Tak se dvacet čtyři vteřin před koncem třetiny do puku opřel Kutlák, jehož střelu tečoval Cody Bradley, po čemž padla jediná branka v této třetině.

    Další třetina začne přibližně v 16:58.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 21 – 7
    Střely mimo: 6 – 1
    Zblokované střely: 4 – 7
    Vhazování: 13 – 12
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Je tu začátek druhé třetiny! Úvodní buly sice vyhráli domácí hráči, ale do prvního tlaku se ženou hosté.
     
    20:26
    Ti se dostali k zajímavému pokusu! Martin Novák objel branku a posílal puk před ní. Tam si najížděl Gilbert, jenže ten neposlal kotouč až do sítě.
     
    20:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., sekání).
     
    21:02
    Středočeši získali kotouč v souboji za brankou. Po krátké souhře se ke střele dostal Vampola, jehož rána šla mimo. Hosté poté vyhodili přes všechny čáry,
     
    21:37
    Jenže Kladno je nastěhované zpět v útočné třetině. České Budějovice každopádně celkem solidně brání. a nakonec vyhnali domácí tým mimo třetinu.
     
    22:07
    Jenže to bylo jen do středního pásma, takže Rytíři jsou zpět v útoku. Středočeši jsou sice v útočném pásmu, ale Kváča zatím nemusel zasahovat.
     
    22:39
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    22:48
    Poté se ještě Jihočeši dostali pod tlak, a tak jen poslali kotouč na zakázané uvolnění. Čtyřka Motoru je tak hodně unavená, jelikož je dlouho na ledě.
     
    23:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Skvělá akce v podání hostí, kteří jdou do vedení o dvě branky! Lukáš Endál viděl volného ZDEŇKA KUTLÁKA, kterému poslal křižnou přihrávku. Hostující kapitán měl jednoduchou úlohu a jeho střela trefila odkrytou část branky. Asistence: Lukáš Endál a Martin Novák.
    23:30 Zdeněk KUTLÁK - 0:2
     
    23:56
    Pavel Pýcha v nouzi předával kotouč Pavlinovi, ježe přihrávka na něj nebyla přesná. Díky tomu se dostaly České Budějovice z útočného pásma a Rytíři útočí.
     
    24:12
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A z jejich útoku je navíc branka, takže je to znovu jen o jednu branku! Přišlo nahození od modré, které v průběhu letu tečoval DANIEL KRUŽÍK, který ho poslal do protipohybu Petra Kváči. Ten byl bez šance. Asistence: Martin Kehar a Tomáš Redlich.
    24:12 Daniel KRUŽÍK - 1:2
     
    25:00
    Kladno bojovalo v útočném pásmu o puk, ale Jihočeši si s tím poradili a míří do útoku. U puku je Jakub Babka, který ho zatím drží na své holi.
     
    25:33
    Z toho sice nic nebylo, jenže Kutlák poté dobrým pasem vybídl Pavla Nováka. Ten si najel do lepší pozice, ale jeho střela z kruhu byla Brízgalou zastavena.
     
    26:07
    České Budějovice vyhrály vhazování, díky čemuž se dostaly ke střele. Mitch Fillman vypálil, ovšem jeho střela byla sražena mimo tři tyče.
     
    26:44
    Petr Vampola chtěl vybojoval vhazování v útočném pásmu, jenže jeho střela byla sražena do rohu kluziště. Budějovice si však zahrají přesilovou hru.
     
    26:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Vampola – 2 min., krosček).
     
    27:09
    Budějovice sice vyhrály vhazování v útočném pásmu, jenže do protiútoku se hnal Ladislav Zikmund. Ten však byl na poslední chvíli zastaven.
     
    27:36
    Ladislav Zikmund je hodně aktivně ve svém oslabení! Znovu se hnal do zakončení. Tentokrát ho zastavil Plášil. Domácím fanouškům se zákrok nelíbil, ale vylučovat se nebude.
     
    28:13
    Konečně se ke střele dostali také Jihočeši. Lukáš Endál pálil od modré, ovšem jeho rána nebyla vůbec přesná. Motor je však dále v útočném pásmu.
     
    28:46
    První přechod, který byl bezproblémový v podání Českých Budějovic. Bradley nabil Fillmanovi, jehož rána ovšem šla vedle branky, kam dal Brízgala lapačku.
     
    28:52
    Petr Vampola je na ledě!
     
    29:17
    Už to vypadalo, že Kladno se dostane do přečíslení dva na jednoho. Nakonec z toho bylo tři na dva a celou akci a sebe vzal Vampola. Jeho střelu Petr Kváča vyrazil jen před sebe, tam však nikdo z domácích nebyl.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., držení).
     
    30:30
    Kladno vyhrálo vyhazování v útočném pásmu. Přišla střela, jenže ta nebyla vůbec přesná. Jihočeši navíc poté vyhodili přes všechny čáry za Brízgalu.
     
    30:55
    České Budějovice se snaží hrát oslabení hodně aktivně a Středočeši s tím mají menší problém. Přesto se nadále drží v útočném pásmu a tlačí soupeře.
     
    31:23
    Šimon Jelínek měl hned dvě dobré pozice, jenže ani jedna z jeho střel nebyla přesná. Následoval ještě pokus Kauta, ale ten byl zablokován Motorem.
     
    31:54
    Od té doby se Rytíři nemohou dostat do útočného pásma. České Budějovice hned dvakrát vyhodily a z oslabení již tolik času nezbývá.
     
    32:15
    David Gilbert je na ledě!
     
    32:24
    David Gilbert se rovnou zapojil do hry! Za brankou byl jako první, díky čemuž poslal kotouč na volného Jakuba Babku, ovšem jeho rána byla sražena mimo.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Novák – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:49
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:07
    Budějovice se hnaly do útoku, zatímco vidíme hru čtyři na čtyři. Daleko se však nedostali, jelikož o kotouč přišli již na útočné modré. Puk mají Rytíři.
     
    33:51
    Každopádně hra ve čtyřech zatím moc vzrušení nepřinesla. Oba týmy se snaží založit útok, ale střelu na branku jsme v tomto počtu ještě neviděli.
     
    34:31
    Roman Přikryl dostal přihrávku před branku. Na první pokus se však prosadit nedokázal. Poté byl navíc sražen a po nějaké době bylo pískáno.
     
    34:38
    Pavel Novák je na ledě!
     
    34:49
    Brendon Nash je také na ledě!
     
    35:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši se dostali do rychlého protiútoku a srovnávají stav dnešního utkání! ŠIMON JELÍNEK se dostal za Vydareného. Poté to zkusil bekhendem na přední tyč, kde si to Kváča moc nepohlídal a kotouč mu propadl až do sítě. Asistence: Andre Lakos.
    35:26 Šimon JELÍNEK - 2:2
     
    36:01
    Lukáš Endál se dostal ke kotouči v neutrálním pásmu. Hned si zkoušel najet až do střely, jenže ta byla na poslední chvíli sražena do ochranné sítě.
     
    36:19
    České Budějovice byly vyhnány z útočného pásma poté, co ztratily kotouč u mantinelu. Musí tak znovu začínat ze svého obranného pásma.
     
    37:03
    Hezká akce na jeden dotyk v podání Kladna! Díky tomu se dostal k puku Jakub Strnad, kterému byla poslána přihrávka. Domácí útočník nedokázal usměrnit puk za záda gólmana Kváči.
     
    37:35
    Na druhé straně také vznikl závar. Václav Karabáček se dostal k zakončení, jenže jeho pokus byl vykopnut. Poté vznikla menší mela, ale puk skončil v rohu kluziště.
     
    38:15
    Patrik Machač se po krátké kombinaci odhodlal ke střele. Ta nakonec jen prolétla těsně nad horní tyčkou branky hostujícího gólmana.
     
    38:50
    Kladno vyhrálo vhazování v útočném pásmu, díky čemuž se dostalo do tlaku v útoku. Andre Lakos pálil od modré, ale trefil jen jednoho z hostujících hráčů.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., podrážení).
     
    39:24
    Jen kousek chyběl, aby se Martin Heřman dostal do samostatného úniku. Kubík ovšem dokázal svou velkou chybu na poslední chvíli napravit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny, po kterých je stav nerozhodný 2:2. Budějovice se sice dostaly do vedení o dvě branky zásluhou Zdeňka Kutláka, který měl celkem jednoduchou pozici. Neutekla ovšem ani jedna minuta a už to bylo zase jen o gól. Kehar nahodil od modré a Daniel Kružík jeho střelu tečoval šikovně. Necelých pět minut před koncem periody se s pukem rozjel Šimon Jelínek, který v pohodě přebruslil Vydareného. Poté to zkusil bekhendem na přední tyč, kde si to Kváča nepohlídal, a tak je stav nerozhodný.

    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 35 – 20
    Střely mimo: 10 – 1
    Zblokované střely: 7 – 11
    Vhazování: 24 – 26
    Trestné minuty: 8 – 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Poslední třetina je zahájena! V jejím počátku ještě budou hrát Budějovice nějakou dobu v oslabení. Kladno se však zatím do útočného pásma nedostalo.
     
    40:40
    Každopádně Středočeši mají kotouč v útočném pásmu na hokejkách. Přišla střela od modré, kterou zastavil Pavel Novák, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    40:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šimon Jelínek.
     
    41:08
    K Renému Vydarenému se příhodně odrazil kotouč a budějovický obránce měl spoustu času i prostoru. Jeho rána ovšem netrefila branku.
     
    41:19
    Žiga Pavlin je na ledě!
     
    41:55
    Jenže Jihočeši se nemohou dostat do útočného pásma. Kladno bez potíží vyhazuje a oba týmy dnes ukazují, že přesilovky nejsou jejich doménou.
     
    42:24
    Středočeši znovu vyhodili. Navíc hodně napadali a hokejisté Motoru s tím mají problém. Nakonec je z toho faul hostí. Zatím se v pěti tedy moc nehraje.
     
    42:48
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., faul loktem).
     
    42:58
    Šimon Jelínek je na ledě!
     
    43:13
    Středočeši museli začínat svou početní výhodu až od svého gólmana. Nyní probíhal boj o puk, který nakonec vyhráli hostující hokejisté.
     
    43:42
    Beránek s Dančišinem se dokonce vydali do útoku. Hráč s číslem 56 hledal svého parťáka z útoku, ale domácí obránce jeho přihrávku zastavil.
     
    44:19
    Martin Beránek znovu v akci! Získali puk v útočném pásmu a vyhodil ho na Brízgalu. K tomu jako první dojel Babka, takže následuje buly o domácího gólmana.
     
    44:48
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    44:49
    Ve stejném momentě měli navíc Jihočeši velkou šanci! Jakub Babka objel všechny protihráče, jel za branku, odkud posílal puk před ní. Tam však nestihl dojet nikdo z hráčů Českých Budějovic.
     
    45:00
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    45:08
    Martin Heřman se ihned po buly vydal do útoku. Možná si mohl ještě trochu popojet, ale volil střelu mezi ruku a tělo Brízgaly, kde si to domácí brankář pohlídal.
     
    45:32
    Karel Plášil si ubránil své, když nepustil Strnada do žádného útoku. Následoval boj o puk na útočné modré Kladna, ale ten nakonec skonči na střídačce Motoru.
     
    46:02
    Obrovská šance Kladna! Patrik Machač našel křižným pasem úplně volného Jelínka, jenže jeho prudká rána z první jen zaduněla o zadní mantinel. To bylo štěstí pro hostující tým.
     
    46:29
    Petr Kváča pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Posunul puk na Mitche Fillmana, který poslal puk do středního pásma s pomocí plexiskla.
     
    47:00
    Zdeněk Doležal je na ledě!
     
    47:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Redlich – 2 min., zásah do nohou).
     
    48:10
    Dnešní utkání sleduje 4352 diváků.
     
    48:11
    Středočeši zatím hrají oslabení v dnešním zápase hodně dobře. Znovu se dostali bez větších potíží k puku a poslali kotouč přes všechny čáry.
     
    48:42
    Ke střele se dostal hostující Lukáš Endál, který to zkusil zápěstím. Jeho rána ovšem trefila jen oblouk domácí branky, od kterého se odrazil do rohu.
     
    49:09
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Mitchell Fillman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:24
    Vypadá to, že ani jeden z týmů nechce hrát v plném počtu ve třetí třetině. Martin Kehar nyní vypálil solidně od modré. Poté se ještě domácí hráč snažil dorážet, ale Žiga Pavlin ho dokázal spacifikovat.
     
    49:35
    Po rychlé přihrávce od modré se ke střele dostal Tomáš Kaut. Ten pálil zpoza hráče hostí, ale Kváča stihl sklapnout své betony včas.
     
    49:58
    Tomáš Redlich je na ledě!
     
    50:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši využívají první přesilovou hru v zápase a poprvé v zápase jdou do vedení! MATYÁŠ ZELINGR nahodil puk od modré a je otázkou, kolik toho Kváča viděl. Rána to totiž nebyla prudká, přesto skončila v síti. Asistence: Antonín Melka a Tomáš Kaut.
    50:06 Matyáš ZELINGR - 3:2
     
    50:39
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hra Českých Budějovic se naprosto sesypala a Středočeši vedou již o dvě branky! Šimon Jelínek posunul kotouč na LADISLAVA ZIKMUNDA, který jen lehce zamíchal s kotoučem a poslal puk pod zvednutý beton Petra Kváči. Asistence: Šimon Jelínek.
    50:39 Ladislav ZIKMUND - 4:2
     
    51:06
    Po buly v útočném pásmu Českých Budějovic zůstal kotouč mezi hráči, kteří zahrávali buly. Poté se do ně opřel jeden z kladenských hráčů, ale poslal ho až na zakázané uvolnění.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:34
    Karel Plášil posunul kotouč po modré na Romana Přikryla. Ten to zkusil z první, jenže jeho rána byla sražena jedním z domácích hokejistů.
     
    51:45
    Roman Přikryl to poté zkusil ještě jednou, jenže v tu chvíli se ozvala píšťalka sudích. Postavení útočícího hráče v brankovišti. Buly na obranné modré Kladna.
     
    52:11
    Cody Bradley dostal nabito přihrávkou přes šířku hřiště. Nevolil střelu z první, ještě si o kousek popojel. Brízgala se stihl přesunout a jeho střelu lapil.
     
    52:27
    David Gilbert se z ničeho nic objevil v hodně zajímavé pozici! Sice byl mezi dvěma hráči, ale dostal se ke střele. Brízgala si ovšem prostor mezi lapačkou a betonem pohlídal. Další úspěšný zákrok.
     
    52:38
    Jihočeši začali hrát až teď a je otázkou, jestli to není pozdě. Ke střele se dostal Lukáš Endál, ale jeho rána se jen odrazila od zadního mantinelu.
     
    53:21
    Brendon Nash je na ledě!
     
    53:41
    René Vydarený ještě zastavil kotouč v útočném pásmu, ovšem Kladno nakonec dostalo puk až do středního pásma. Středočeši jsou blízko výhře.
     
    53:53
    Václav Karabáček se dostával ke střele, jenže zastavil ho hvizd sudího. Ofsajd byl navíc pouzený jako úmyslný a vhazovat se bude před Petrem Kváčou.
     
    54:13
    Dva českobudějovičtí hráči se srazili ve středním pásmu, což ukazuje bezmoc, kterou vidíme na hokejkách hostí.
     
    54:52
    Zdeněk Kutlák nahrál Danielu Kružíkovi, který se díky tomu hnal na Kváču. Vše zachránil Mitch Fillman, který stihl domácího hráče dobruslit a vytlačit z pozice.
     
    55:34
    Zdeněk Doležal si udělal kličku, kterou se zbavil protihráče. Dostal se díky tomu ke střele, ale Adam Brízgala stihl zaklapnout sv betony včas.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Cody Bradley.
     
    56:15
    Martin Heřman získal puk v útočném pásmu a šikovně hledal Karla Plášila, který si najel z druhé vlny. Tomu však kotouč nakonec utekl.
     
    56:48
    Nyní jsou již Rytíři nastěhovaní v útočném pásmu, kde kombinují. Kváča se sice musí ohlížet, ale žádný zákrok si ještě připsat nemusel.
     
    57:14
    Jenže toto byla již velká šance Kladna! Ladislav Zikmund dorážel na brankovišti, ale byla na poslední chvíli sražen. Poté se pískalo, jelikož Kváča zůstal ležet na ledě. Hostující gólman však bude schopen pokračovat ve hře.
     
    57:41
    České Budějovice sice zachytily kotouč a vyhodily přes všechny čáry. Jenže hostující tým potřebuje útočit, jelikož i nadále prohrává o dvě branky.
     
    57:57
    Cody Bradley je na ledě!
     
    58:29
    Jihočeši to navíc zkoušejí se šesti muži v poli! Už to vypadalo, že Kladno trefí prázdnou branku, ale puk skončil těsně vedle tyčky. Díky tomu se píská zakázané uvolnění.
     
    58:39
    Skvělý zásah v podání Mitche Fillmana! Adam Kubík již mohl pálit do prázdné, když obránce hostí mu puk vypíchl naprosto čistým způsobem.
     
    59:09
    Jenže České Budějovice se nemohou dostat do útočného pásma. Navíc, když už se tam náhodou dostanou, velmi rychle o puk přijdou.
     
    59:34
    Ne, tohle Kladno již nepustí! Karel Plášil musel začínat další útok od své obranné modré. Středočeši si tedy připíšou tři body a vrátí se na třetí místo v tabulce.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., sekání).
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči v utkání:

    Kladno – Šimon Jelínek
    České Budějovice – Zdeněk Kutlák
     
    Je konec! Kladno nakonec obrátilo stav z nepříznivých 0:2 na 4:2 a slaví naprosto zaslouženou výhru. České Budějovice dnes byly horším týmem. Byly všude pozdě a bojovnost Středočechů dnes byla také větší. Bylo vidět, že chtějí překonat nepříznivou sérii tří porážek v řadě. Rytíři tedy získali tři body a v tabulce se posunou na třetí místo před České Budějovice.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 44 – 28
    Střely mimo: 16 – 8
    Zblokované střely: 11 – 14
    Vhazování: 38 – 38
    Trestné minuty: 14 – 30
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:40:17)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 25. Kružík (Kehar, Redlich), 36. Jelínek (Lakos), 51. Zelingr (Melka, T. Kaut), 51. Zikmund (Jelínek) – 20. Bradley (Kutlák, Karabáček), 24. Kutlák (Endál, M. Novák)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zich, Nash, Kehar, Zelingr, Lakos, Zajíc, Veber – J. Strnad, Vampola, Melka – Zikmund, Machač, Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Kubík, Hajný.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Heřman, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Votrubec, Ševic

    Diváci: 4352
    thejrc.org