Salzburg – HC Litvínov 9:7 (kon.) | Jihlava – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:2 (kon.)
Olomouc – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:2 (kon.) | Chomutov – Přerov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 5:9 (kon.) | Havířov – Mountfield HK 0:6 (kon.) | Liberec – Sparta 3:4 (kon.)
Vsetín – Vítkovice 5:6 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:9 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:1 (4:1, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 02.02.2019, 12:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké sobotní poledne, před únorovou reprezentační pauzou nás čeká ještě přeci jen další dávka mládežnického hokeje. DHL extraliga juniorů nabízí bohatý program, a to i ve skupině o 13. – 24. místo, kde se proti sobě utkají Olomouc a Havlíčkův Brod, tedy celky z dolních pater tabulky. Utkání startuje ve 12:00!
     
    HC Olomouc
    Olomoucká juniorka mívá vždy složitý úkol. Hanácký mančaft se sice díky své gloriole umístění v krajském městě by měl být logicky vůdčí postavení ve výchově mládeže pro celý region, momentálně tomu však zatím není. Absence druhé ledové plochy a napjatost programu na jediném stadionu pro stotisícové město razantně zasahuje i do možností mládežnických hokejistů. Juniorský tým tak v posledních sezónách spíše pravidelně končil na chvostu DHL extraligy, která nicméně byla na druhé straně uzavřenou soutěži a nebojovalo se o holé přežití. Po reformě nejvyšších soutěží je ale vše jinak, najedou už i závěr sezóny dostává nov náboj a boj o záchranu je všudypřítomný. V případě Olomouce ale nejstarší mládežnickou kategorii přebral velezkušený trenérský štáb, místo Petra Fialy přišel k týmu etablovaný stratég Karel Beran, jinak trenér české reprezentační sedmnáctky. Spolu se svým parťákem Jiřím Rechem mají navíc k dispozici velmi zajímavou generaci hráčů, která byla vždy výsledkově úspěšná.

    Už i první fáze ligového ročníku (konkrétně skupině C) se mladým kohoutům povedla, dokázali pravidelně vítězit, dvakrát dokonce zdolali i hvězdný Salcburk, z toho jednou na jeho půdě. S 35 body po dvaceti duelech nicméně nakonec na postup do lepší skupin pomýšlet nemohli, na třetí místo okupované Českými Budějovicemi ztratili osm bodů, a to zejména v nadstavbách, které častokrát nešťastné Olomoučané ztratili. V boji v nadstavbové skupině O pořadí na 13.-24. místě se ale prvotní drajv Hanáků postupně jakoby vytrácel, zatím si dokáží připisovat výhry jen nad celky na úplném konci tabulky, tedy Havlíčkovým Brodem, Přerovem nebo Žďárem nad Sázavou, cennějším skalpem je jen ten lednový mladoboleslavských Bruslařů. Logicky se dostavilo rapidnější propadnutí tabulkou. Beranovi svěřenci už sice nasbírali v této fázi extraligy dalších 21 bodů, i nadále by je ale tabulkové umístění odsoudilo k pouhé baráži a tedy lítému boji o záchranu, i když z devátého místa ztrácejí pouhé dva body na osmou Jihlavu.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně Michal Matiaško, novojičínský odchovanec, jenž ještě loni střílel v dresu Vsetína, zatím v juniorské soutěži zapsal 16 branek a 27 asistencí. Jeho parťák Josef Podlaha s bilancí 21+20 zatím na něj ztrácí 4 kanadské body. Oba už letos nastoupili i v Tipsport extralize, stejně jako obránci Matúš Hlaváč, Tomáš Dajčar a Ludvík Rutar nebo šestnáctiletý talent Tobiáš Handl. Z mužů v masce má prozatím lepší čísla Vojtěch Mokrý, kterému se povedlo úspěšnost zákroků dostat na 91,56 %. Marek Hasala se drží o pár procentních bodů níže (89,29 %).
     
    BK Havlíčkův Brod
    Po reorganizaci mládežnických soutěží se juniorská extraliga vracela do Havlíčkova Brodu po dlouhých sedmi letech. Právě v roce 2011 tehdy bojovali hráči z Vysočiny o udržení i s Olomoucí, tehdejší sestup o patro níže ale poslal na několik let juniorský hokej v Kotlině mimo českou smetánku. Nyní je však tradiční líheň talentů zpět. V základní části DHL extraligy se však svěřencům kouče Richarda Cachnína (v průběhu sezóny se přesunul k A-týmu Brodu, opačnou cestou k juniorce přešel zkušený Jiří Čelanský) se příliš nedařilo, začali sice těžkou skupinu fantastickými výhrami nad těžkými Pardubicemi i Hradcem Králové, postupně ale upadali Havlíčkobrodští k průměru. 14 proher v řadě je pak spíše determinovalo k boji o záchranu, což se jen potvrdilo, když do skupiny O 13.-24. místo šli z poslední pozice. V ní se jim ovšem zatím daří nad poměry, zdolali silné soupeře a zapsali už velmi solidních 25 bodů. Rázem se tak posunuli směrem vpřed, na poslední Žďár už mají momentálně náskok šesti bodů. Boj o udržení je však už asi nemine.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je stále útočník Richard Cachnín, který si už zapsal 11 branek a 29 asistencí, čímž patří mezi dvacítku nejčastěji bodujících hráčů celé soutěže. Marek Tecl s bilancí 12+12 už na něj má výraznější deficit. V brance dostává zatím největší prostor Martin Nedvěd, jenž si za 18 duelů zapsal bilanci 90,03 % úspěšných zákroků. Daniel Král má nicméně lehce lepší čísla (91,37 %)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    01.02.2019 Olomouc x Mountfield 0:3
    26.01.2019 Přerov x Olomouc 1:4
    25.01.2019 Zlín x Olomouc 4:2

    BK Havlíčkův Brod
    01.02.2019 Havířov x Havlíčkův Brod
    29.01.2019 Havlíčkův Brod x Mountfield 2:5
    26.01.2019 Havlíčkův Brod x Jihlava 0:6
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    22.12.2018 Havl. Brod x Olomouc 4:5 náj. (ELJ 2018/19)
    26.02.2011 Olomouc x Havl. Brod 5:1 (ELJ 2010/11)
    27.01.2011 Havl. Brod x Olomouc 2:3 (ELJ 2010/11)
     
    Hlavním rozhodčím tohoto duelu je Tomáš Cabák, jako čároví sudí jsou pak delegováni Jaromír Bryška a Jakub Kučera.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Píre, L. Rutar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Ministr

    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Dvořák, D. Vacík, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, P. Vacík, Kudrna, Tecl, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl

    Rozhodčí: Cabák – Bryška, Kučera.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, startujeme za malinký okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Havlíčkovu Brodu se hned na začátku nepovedlo akurátně rozehrát, což má za následek brzké zakázané uvolnění. Olomouc se hned velmi brzy v utkání dostane do útočné třetiny, esa jako Podlaha a Matiaško jsou hodně nažhavení po včerejší porážce.
     
    00:49
    Olomouc čeká první oslabení v tomto utkání, Podlaha neustál souboj jednoho jednoho a ztratil kotouč. Jeho parťák Michal Matiaško (OLO) tak zatáhl za záchrannou brzdu, sudí mu pískají hákování.
     
    01:36
    Tecl s Dominikem Vacíkem se hned nadvakrát snažili o rychlou palbu z větší vzdálenosti, ale Mokrý zatím nemá větší problémy v brankovišti. Moc střel na něj nelétá.
     
    02:41
    Dudycha a Tecl měli obrovské tutovky, Mokrý ale předvádí fantastické zákroky! Hned nadvakrát se postaral o ukázkový rozštěp, Olomouc měla velkou dávku štěstí.
     
    03:38
    Havlíčkův Brod je zatím z velké části hry mnohem aktivnějším celkem, tentokrát se kupříkladu do brejku valil Pártl. Hanáci zatím nepůsob dominantním dojmem, navíc kupí hodně individuálních chyb.
     
    04:32
    Cachnín se dostával do úniku, nicméně Bahounek byl dostatečně rychle na svém místě. Posléze se k palbě dostával Vaňouse, tentokrát ale nahrávka od jeho kolegy nevyšla. Z jasné pozice pouze promáchl.
     
    05:20
    Hraje se zatím velmi svižný a dynamický hokej, což jen před chvílí potvrdil Mader na ose, kam dostal zpětnou nahrávku. Brankář hostí však bez větších potíží tento pokus domácího beka hasí. Puk skončil v rohu kluziště.
     
    06:21
    Olomouc dostává k dispozici první přesilovku v utkání. Za hrubost v útočné třetině totiž vyfasoval menší trest Patrik Vacík (HBR).
     
    06:38
    Hlaváč se dostal na pravé straně k parádní šanci, jenže jeho pokus Král vychytal. Stejně skončila i parádní dělovka Adam Rutara. Havlíčkobrodský brankář jeho pokus ukryl do vyrážečky. Hanáci jsou opravdu v početní výhodě nebezpeční.
     
    07:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovku přeci jen využívají! Král sice ještě dokázal uklidnit střídačku, když vychytal taženou ránu Kořenka, před brankou se však zorientoval DAVID ŠTEFKA a svou dorážku stačil dostat nad ležícího brankáře. Kotouč letěl přesně k horní tyči. Asistence: Matěj Kořenek, Josef Podlaha.
     
    08:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je trhák! Olomouc se nečekaně dostává do výraznějšího zákroku, když do rozhozené obrany hokejistů z Vysočiny vtrhlo ofenzivní eso typu MICHALA MATIAŠKA, který se nijak nerozpakoval a poslal po brejku puk z kruhů pod šibenici. Asistence: David Štefka, Josef Podlaha.
     
    09:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají už do tříbrankového náskoku! Po rychlé spolupráci na pravém křídle se rozhodl k palbě z kruhu VÍTĚZSLAV KLESLA a jeho bomba nadskočila nad rameno Daniela Krále. Havlíčkův Brod se znovu nestihl ani rozkoukat. Asistence: Tobiáš Handl, Matěj Kořenek.
     
    09:28
    Kouč Jiří Čelanský se rozhodl ke střídání brankářů. Po třetí inkasované brance tak bránu Havlíčkova Brodu opouští Daniel Král, místo něj jde na led Martin Nedvěd.
     
    10:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je brankostroj! Čtyři branky během necelých tří minut znamenají pořádný psychický šok pro hosty. Ani změna golmana tak nepomohla k vzedmutí vysočinské síly, tentokrát se postaral o krásnou střelu MICHAL MATIAŠKO. Asistence: Josef Podlaha, Ludvík Rutar.
     
    11:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté získávají důležitý impuls! Po velké hrubce v olomoucké rozehrávce se dostal k úniku JAKUB PETRŽILKA, jehož kličku nedokázal Mokrý vykrýt. Kotouč mu prošel přesně mezi betony. Bez asistence.
     
    11:38
    Hanáky čeká další přesilová hra. Libor Švec (HBR) totiž nezvládl vybojovat puk u střídaček čistě a ze skrumáže se dostal jen s pomocí faulu. Podle sudích použil krosček.
     
    12:06
    Holenda se dostal obrovské minele Hanáků na modré čáře k parádnímu úniku, jenomže pod tlakem vracejícího se obránce se dostal mimo střelecký úhel. Mokrý navíc předvedl skvělý zákrok a kotouč ukryl pod výstroj.
     
    13:38
    Švec se vrací zpátky na hrací plochu, Havlíčkův Brod i přes několik šancí dua Podlaha-Matiaško své oslabení ustál a může dále věřit v lepší korekci skóre.
     
    14:19
    Tentokrát se valil do úniku obrovskou rychlostí Petržilka, jenomže Mokrý znovu ukázal své parádní dovednosti, když zatarasil brankoviště betonem. O dorážku se ještě pokoušel Vaňous, tu už ovšem zastavil Klesla.
     
    15:35
    Hlaváč se valil úplně sám na soupeřovu bránu, nicméně dvojitá hradba beků hráčů z Vysočiny zastavila hrozící nebezpečí. Slovenský bek byl sevřen do kleští, kotouč skončil v rohu.
     
    16:27
    Pártl se dostával přes modrou čáru, avšak příliš daleko nedošel. Hanáci jej velmi brzy stačili zastavit a úplně dostat od puku. Olomouc se ovšem v této chvíli raději dostává ke střídání, rozehrávku začne zpoza brány.
     
    17:45
    Mácha a Kořenek se dostávali ke střelbě a následné dorážce, avšak Nedvěd stačil hned dvakrát krásně zasáhnout. Tlak Olomouc postupem času začíná růst geometrickou řadou.
     
    18:28
    Holenda se opřel do puku na modré čáře, ale Mokrý i tentokrát dokázal kotouč dostat mimo brankoviště. Havlíčkův Brod je v posledních chvílích mimořádně aktivní a lační po gólu.
     
    19:43
    Ludvík Rutar se nijak nerozpakoval a raději dostal kotouč mimo střední pásmo, domácí mančaft je nyní lehce rozhozený. Hosté totiž měli v posledních chvílích velký tlak.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla pořádnou gólovou divočinu. Hanáci se nejprve dokázali dostat k veledůležité přesilovkové trefě, které jim dodala herní sebevědomí. Zprvu totiž na hřišti spíše dominovala ofenzíva Havlíčkova Brodu. Ta se sice ještě jednou probudila, nicméně už jen při korekci na skóre na 1:4. V kontextu vývoj této periody však ještě nic nemusí být jasné, můžeme klidně čekat pořádně zapeklitou koncovku. Druhá tetina startuje v cca 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Petržilka už měl na holi zřejmě jistou branku, když se dostali hosté do přečíslení tří proti jednomu, jenomže přesun Mokrého na brankové čáře všemu zabránil. Olomouc si může pořádně oddechnout.
     
    21:17
    Dominik Vacík se probojoval na pravém křídle z větší vzdálenosti, jenomže Mokrý byl na svém místě. Kotouč po jeho zákroku letí do ochranné sítě. Hra je tak pro tuto chvíli přerušena.
     
    21:39
    Havlíčkův Brod začíná zvyšovat otáčky, Olomouc se v těchto chvílích nedokáže osvobodit ze sevření ve vlastním pásmu.
     
    22:32
    Podlaha se vehnal po levém křídle na havlíčkobrodskou branku, avšak jeho rána byla pro Nedvěda pohodovou záležitostí. Ránu z úhlu stačil pokrýt, když se natlačil přímo k tyči.
     
    22:37
    Hanáky čeká další přesilová hra. Tentokrát je trestán za neúmyslné vyhození kotouče mimo led Štěpán Kudrna (HBR). Hráč hostí nebyl vůbec pod tlakem.
     
    23:52
    Matiaško mohl pálit z osy hřiště, avšak nestačil zpracovat bleskovou přihrávku na z křídla. Olomouc i nadále ovšem zůstává ve velkém tlaku a nechce pusti Bruslaře k puku.
     
    24:15
    Hra je pro tuto chvíli na okamžik přerušena. Štefka zůstal ležet u mantinelu po tvrdém souboji, nicméně podle všeho bude moci dále pokračovat. Po oklepání už odjíždí na střídačku.
     
    24:37
    Hosté jsou kompletní, další oslabení stačili se štěstím v defenzívě ubránit bez zaváhání.
     
    25:19
    Štědrý se hnal sám na branku soupeře, jenomže svůj brejk nedokázal dotáhnout do konce. Pod tlakem bránícího beka napálil kotouč do vyjetého Nedvěda, hra je pro tuto chvíli přerušena.
     
    26:43
    Holenda se hnal do přečíslení, avšak dlouhou nahrávku z obrany nestačil zachytit. Puk tak skončil na zadním mantinelu, Olomouc bude rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    27:53
    Tecl vyslal do úniku Petržilku, nicméně první byl u puku Mokrý, který si stačil vyjet za vlastní branku. Domácí nyní své ofenzivní aktivity značně omezili, mají hodně problémů v obraně.
     
    28:36
    To byla šance! Kořenek ujížděl naprosto sám na brodskou branku, ale branky se přeci jen nedočkal. Dokázal sice rychle zamíchat s pukem, jenomže Nedvěda z brankařského postoje nevyhodil. Následná rána pak po teči ramena brankáře skočila od spojnice do ochranné sítě.
     
    29:43
    I nadále má Havlíčkův Brod velmi nepříjemnou forčekující řadu, která prakticky nedovoluje Olomouci rozehrát. Fiala tak tentokrát kupříkladu hned potřetí sebral kotouč a kontroluje jej za brankou.
     
    30:33
    Ludvík Rutar se vydal do útoku a ukázal Nedvědovi jak pálí už stabilní bek Tipsport extraligy. Brankář Havlíčkova Brodu ale obstál, neboť vychytal i následnou dorážku Madera. Olomouc prováhala velkou šanci.
     
    31:36
    Domácím se nepodařilo dostatečně přesně rozehrát, celá hra se tak úplně obrací. V těchto chvílích se bude znovu vhazovat před Mokrého klecí. Olomoučtí hokejisté budou na ledě ještě asi hodně dlouho.
     
    32:12
    Mácha se nijak nerozpakoval a po rychlé spurtu pro puk se dostal k zajímavé palbě z kruhů. Nedvěd předvádí jistý zákrok, kotouč ukrývá velmi rychle v lapačce.
     
    33:22
    Adam Rutar se velmi rychle probojoval do útočného pásma, kde měl hned několik variant jak zakončovat. Jeho oblouček z mezikruží nakonec Nedvěd pohlídal, skočil mu přímo do lapačky.
     
    34:34
    Bahounek se nečekaně dostal k dělovce od modré, s čímž zřejmě Nedvěd nepočítal. Havlíčkobrodský brankář tak musel na poslední chvíli ještě přesunovat své betony, rozklekem ale posléze puk stačil zastavit.
     
    35:18
    Matiaško se vřítil do pásma, odkud se ještě dostal do střelecké pozice. Nedvěd mu ale skočil pod nohy a dostal puk pod výstroj. Olomoucký kanonýr už ale dorážet nestihl, brodský brankář měl kotouč pod kontrolou.
     
    36:01
    Matiaško se hnal do samostatného úniku, ale o zakončení už se nepostaral. Sudí mu velmi rychle zapískali ofsajd, což byl zřejmě oprávněný verdikt. Hanáci byli na modré až moc horliví.
     
    37:32
    Havlíčkův Brod postupně zpomalil svou ofenzivní eskadru, která dělala dlouhodobě Olomouci problémy. Hra se tak v těchto chvílích znovu vyrovnává, nikdo nezískává větší převahu.
     
    38:10
    Fiala se hned na několikrát snažil dostat přes modrou čáru, ta jakoby ale byla pro něj v této chvíli zakletá. Hanáci vytvořili ve středním pásmu účelnou obrannou hradbu, která nechybuje.
     
    39:32
    Petržilka se vřítil před brankoviště a moc k dalšími snížení olomouckého náskoku nescházelo. Broďácký útočník ovšem nestihl zakončit, puk se mu ve finální moment svezl z hole.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nakonec nedokázala překvapivě navázat na vývoj té předchozí, když nepřinesla tolik šancí a ani jede gólový moment. Havlíčkův Brod si nicméně dokázal vytvořit menší převahu a snažil se olomouckou obranu zaměstnávat svou aktivitou. Ke kýženému sníženi to nicméně ani tak nevedlo, stále má tříbrankové manko. Třetí periody startuje v cca 13:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Dudycha se prodral na levé straně k palbě z první, nicméně puk letěl mimo branku. Olomouc dostává možnost ke konsolidaci obrany a zformování rozehrávky.
     
    41:49
    Domácí hokejisté nastoupili do útočné třetiny velmi sebevědomým dojmem a nechtějí nechat nic Brodu zadarmo. Matiaško nicméně ke střelbě nakonec nedokázal dojít.
     
    42:42
    Pokorný se zjevil ve středním pásmu, ale puk k němu nakonec nedokráčel. Do brejku se tak bleskově dostal olomoucký Klesla, synovec známého bombera se zkušenostmi z NHL však Nedvěda neprostřelil. Puk skončil v jeho výstroji.
     
    43:52
    Dudycha se dral ke střelbě, ale cesta vpřed byla zatarasena dvěma Hanáky. Olomoucká obrana nyní dostatečně rychle reagovala, stejně tak rychle navíc přepíná do útoku.
     
    44:40
    Olomouci se nepovedlo akurátně rozehrát, když Bahounek poslal až příliš tvrdou přihrávku. Handl tak byl v této situaci prakticky bezmocný cokoliv s kotoučem provést, sudí pískají icing.
     
    45:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc potvrzuje svou útočnou převahu! Po rychlém brejku nic velkého Matiaško nevymýšlel a okamžitě poslal kotouč na najetého JOSEFA PODLAHU. Syn olomoucké legendy pak poslal kotouč přesně k tyči, Nedvěd měl jen pramalou šanci na úspěšný zákrok. Asistence: Michal Matiaško.
     
    46:58
    Holenda měl obrovskou tutovku! Útočník hostí se vehnal na levém křídle k rychlé akci, jenže nakonec ztroskotal na jistém brankáři Mokrém. Vystřelený beton nakonec dostal puk jeho špičkou mimo bránu.
     
    47:36
    Olomouc momentálně už nic velkého nevymýšlí, spíše se snaží zápas dohrát po taktické stránce v poklidu. Pro tuto chvíli to vychází, kotouč skončil za soupeřovou bránou.
     
    48:24
    Pokorný se dostal znovu na levém křídle k zajímavé akci, avšak Mokrý zvládl natlačit výstroj na bližší tyč Kotouč tak vyrazil nad horní tyč, Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku.
     
    49:41
    Cachnín zvládl zadovkou najít na mezikruží najetého Vaňouse, ale tato vysočinská spolupráce nakonec k úspěchu nevedla. Mokrý dokázal na nečekanou ránu golfákem dostatečně rychle reagovat.
     
    50:13
    Kulhánek pálil těsně vedle tyče! Mokrý si musel pořádně oddechnout, tahle přízemní rána totiž měla bez diskuse velké gólové parametry, scházely jí jen milimetry.
     
    51:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí svůj náskok ještě více navyšují! Brodská obrana se až příliš stáhla k vlastní brance, čehož využil DAVID ŠTEFKA, který se dostal v předbrankovém prostoru k rychlé palbě. Kotouč skončil přesně v pravé šibenici. Asistence: Josef Podlaha.
     
    52:39
    Olomouc sice hraje v posledních chvílích na velké riziko, ale snaha o další překonání brodské obrany je zatím dost marná. Hráči z Vysočiny zvládají bez potíží jejich ataky neutralizovat.
     
    53:39
    Další olomoucký útok zastavuje ofsajdová past, hra se tak pro tuto chvíli přerušuje. Hanáci se musí vracet zpátky do středního pásma, kde také proběhne vhazování.
     
    54:38
    Podlaha s Matiaškem se pokusili vehnat do útočné třetiny, nicméně zde už pro ně nebylo místo. Havlíčkův Brod se zvládl zkonsolidovat a obě esa vyhnat zpátky do středního pásma. Nutno ale uznat, že domácí už hrají na půl plynu.
     
    55:35
    Klesla se dostal na modré čáře k otevřenější části pásma, jenomže svou střelu nevyšperkoval. Puk letěl přímo na Nedvěda, který si připsal bezproblémový zákrok lapačkou.
     
    56:08
    I Mokrý musel být tentokrát velmi rychle na ledě, neboť se k němu zčistajasna dostala střela Cachnína. Kotouč skončil v ochranné síti, Havlíčkův Brod tak zůstane natlačen v útočném pásmu.
     
    57:01
    Dudycha si připsal velkou tutovku! Jeho pokus letěl těsně nad horní tyčkou, Mokrý se po jeho bombě od modré čáry jen stačil bezmocně ohlédnout.
     
    57:26
    Kulhánek pálil z otočky, Mokrý byl ale připraven. Olomouc dostává prostor, aby se velmi rychle dostala do útočného brejku. Raději ale ještě pozorněji rozehrává.
     
    58:32
    Pokorný se dostal ke střelbě hned po překročení modré čáry, palba to však byla nepřesná. Hanáci se velmi rychle ujímají kotouče, domácí budou rozehrávat zpoza branky
     
    58:50
    Havlíčkův Brod čeká po dlouhé době oslabení, za hákování v obranném pásmu je totiž nyní sudími trestán Libor Švec (HBR).
     
    59:48
    Kořenek pálil z osy hřiště těsně vedle branky, Nedvěd si nyní musel pořádně oddechnout. Olomouc totiž měl notnou dávku sekund pořádný tlak na obrannou čtyřku.
     
    Konec zápasu.
     
    Na řadě je nadstavba, Olomouc v případě úspěchu může získat bod navíc. Havlíčkův Brod má ovšem stejné šance.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Matiaško se dostal zpoza klece k palbě bekhendem, ale Nedvěd úspěšně zasahuje. Na druhé straně pak uspěl proti Cachnínovi i olomoucký strážce branky .
     
    61:40
    A další tutovka! Adam Rutar jen těsně svůj brejk nezakončil, o milimetry pak netrefil branku z dorážky i Hlaváč. Olomouc měla hned dvě jasné gólovky.
     
    62:13
    Kulhánek parádně napadal olomouckého beka, ale k vytouženému zisku puku se nedostal. Havlíčkův Brod musí rychle přepnout do obrany.
     
    62:46
    Petržilka trefuje pravou tyč! Hráči z Vysočiny nebyli daleko od rozhodující trefy!
     
    63:12
    Michal Matiaško (OLO) na útočné modré dost okatě sestřelil k zemi protihráče, sudí mu tak vyměřují celkem logicky dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    63:12
    Kouč hostí Jiří Čelanský si vybírá oddechový čas!
     
    64:21
    Brodská čtyřka má obrovský tlak, který se snaží co nejrychleji dovršit i brankou. Hosté navíc odvolávají brankáře.
     
    Na řadě je nájezdová loterie, oba celky tak budou bojovat o bonusový bod s takřka shodnými šancemi na úspěch. Tipovat vítěze je v tomto případě velmi ošemetné.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Ministrovi dokázal Nedvěd vhodit beton k tyči, Olomouc neuspěla.
     
    1. série
    0:0
    Dudycha neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Ludvík Rutar mířil vedle.
     
    2. série
    0:0
    Petržilku Mokrý vychytal.
     
    3. série
    0:0
    Maderův pokus mířil těsně vedle.
     
    3. série
    0:0
    Vaňous neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Mácha neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Richard Cachnín mířil vedle brány, Mokrý tlak ustál.
     
    5. série
    1:0
    David Štefka zamířil puk přesně pod horní tyč a posílá Olomouc do vedení!
     
    5. série
    1:0
    Dominik Vacík napálil puk vedle brány, je rozhodnuto.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je DAVID ŠTEFKA.
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc nakonec dokázala v samostatných nájezdech k bonusovému body, když se prosadil ze všech deseti střelců pouze David Štefka v páté sérii. Hanáci tak zapisují oproti včerejšku mnohem úspěšnější zápas, když si připíšou na své konto všechny čtyři body. Havlíčkův Brod i přes velkou snahu o zvrat nakonec nedokázal ani v nadstavbě získat alespoň bod útěchy. Domácí mančaft se tak znovu o kousek dostane nad sestupové příčky, Havlíčkův Brod naopak musí ještě doufat v lepší zítřky. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek soboty. (14:20:41)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Štefka (Kořenek, Podlaha), 9. Matiaško (Štefka, Podlaha), 10. Klesla (Handl, Kořenek), 11. Matiaško (Podlaha, L. Rutar), 46. Podlaha (Matiaško), 52. Štefka (Podlaha), rozh. náj. Štefka – 12. Petržilka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Ministr (OLO)
    0:0   Dudycha (HBR)
    2. série:
    0:0   L. Rutar (OLO)
    0:0   Peržilka (HBR)
    3. série:
    0:0   Mader (OLO)
    0:0   Vaňous (HBR)
    4. série:
    0:0   Mácha (OLO)
    0:0   Cachnín (HBR)
    5. série:
    1:0   Štefka (OLO)
    1:0   D. Vacík (HBR)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, L. Rutar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Ministr
    BK Havlíčkův Brod: Král (10. Nedvěd) – Dvořák, D. Vacík, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, P. Vacík, Kudrna, Tecl, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl

    Rozhodčí: Cabák – Bryška, Kučera
    thejrc.org