Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 03.02.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:53 Tomáš SVOBODA - 7:2
     
    52:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se zaslouženě dočkal také gólu! Vladimír Růžička našel před brankou volného Petra Koblasu, jenž se neunáhlil a nabídl zakončení do prázdné svatyně TOMÁŠI SVOBODOVI. Krásná akce! Asistence: Petr Koblasa, Vladimír Růžička.
    33:28 Tomáš FILIPPI - 7:1
     
    33:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí upravují už na 7:1! Ladislav Šmíd přenesl hru křížem na Michala Birnera. Tomu rána z pravého kruhu nesedla zcela podle představ, nicméně touš se otřel o hůl TOMÁŠE FILIPPIHO, která ho tečovala do protipohybu Pavláta. Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
    27:05 Tomáš FILIPPI - 6:1
     
    27:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vraždění neviňátek pokračuje dál. Marek Kvapil si z levé strany najel mezi kruhy, kde ještě tradičně zvedl hlavu a podíval se, kde stojí spoluhráči. Vybral si TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž už pálil z velice ostrého úhlu, ale přesto našel volné místečko v hostující pokladnici. 6:1! Asistence: Marek Kvapil, Jakub Valský.
    24:40 Radan LENC - 5:1
     
    24:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pro Chomutov to už začíná smrdět velkou ostudou. Přesilovka je bleskově využita! Michal Birner nabídl kotouč z úrovně brankové čáry mezi kruhy RADANU LENCOVI, který snadno zvyšuje na 5:1. Asistence: Michal Birner, Tomáš Filippi.
    21:08 Jakub VALSKÝ - 4:1
     
    21:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Marek Kvapil se snažil prosadit ze záporného úhlu odrazem o Petersův beton, avšak neuspěl. Rychle se tedy otočil okolo brány, a ačkoliv za ležícího gólmana nedostal puk ani napodruhé, dílo dokončil JAKUB VALSKÝ! Asistence: Marek Kvapil, Ladislav Šmíd.
    18:51 Jan ORDOŠ - 3:1
     
    18:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gólově bohaté utkání nabízí další trefu! Hosté se nyní provinili velkou hrubkou při rozehrávce ve vlastní obranné třetině, čehož využil JAN ORDOŠ. Ten si z levého křídla navedl kotouč rovnou před branku, udržel napadajícího Ronalda Knota za zády, položil si Peterse a jednoduše zasunul touš za čáru! Pěkná individuální akce, 3:1! Bez asistence.
    12:42 Marek KVAPIL - 2:1
     
    12:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav neplatil dlouho! MAREK KVAPIL dlouho manipuloval s pukem na modré čáře, až se jej rozhodl poslat na bránu. Justin Peters neviděl skoro nic a Tygři znovu vedou! Asistence: Jakub Valský.
    11:00 Lukáš KOVÁŘ - 1:1
     
    11:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází vyrovnání! A nutno říct, že si za to Tygři mohou prakticky sami. Tomáš Hanousek totiž na útočné modré čáře slabou přihrávkou nabídl touš přímo na hůl LUKÁŠE KOVÁŘE. Ten se po levém křídle dostal až před Willa, a ačkoliv mohl zkusit ještě přihrávat, chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyčce! Na obránce skvělé řešení. Bez asistence.
    05:46 Jan ORDOŠ - 1:0
     
    05:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se ujímají rychlého vedení. Neskutečně to udělal Petr Jelínek, jenž vyvezl kotouč zpoza klece do kladného úhlu a nezištně jej poslal z otočky před Peterse. Tam už byl dobře postavený JAN ORDOŠ, který snadno zacílil! Asistence: Petr Jelínek, Lukáš Krenželok.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil (Valský), 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) – 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
    Piráti Chomutov: Peters (22. Pavlát) – Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný – Gut, V. Růžička (A), Sklenář – Duda, Huml (C), Marjamäki – T. Svoboda, Raška, Koblasa – J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Lučan

    Diváci: 6 478
    ocianews.com