Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 03.02.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:43
    Jakub Valský vsedě vypíchl hostům puk při snaze o postup do protiútoku. Tyler Redenbach nabídl šanci Dominiku Lakatošovi, jehož okamžitou dělovku z pravého kruhu dobře vytěsnil přesouvající se Dominik Pavlát!
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Chrpa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Zápas se nám trošku protáhne, v Liberci jsou totiž problémy s časomírou.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patrik Maier – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    52:57
    Dočkali jsme se také boxerské vložky! V pěstním souboji pěkně bez rukavic změřili síly Patrik Maier a Bohumil Jank. O něco lépe to dopadlo pro hostujícího bijce, jenž položil Maiera na lopatky. Na rány nicméně vyhrál právě liberecký obránce.
    52:53 Tomáš SVOBODA - 7:2
     
    52:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se zaslouženě dočkal také gólu! Vladimír Růžička našel před brankou volného Petra Koblasu, jenž se neunáhlil a nabídl zakončení do prázdné svatyně TOMÁŠI SVOBODOVI. Krásná akce! Asistence: Petr Koblasa, Vladimír Růžička.
     
    52:30
    Ronald Knot si všiml špatného střídání Liberce a poslal do úniku Vladimíra Růžičku, jemuž se Romana Willa střelou na vyrážečku překonat nepovedlo!
     
    50:42
    Vladimír Růžička táhl akci dvou proti jednomu. Rozhodl se ji vzít na sebe, avšak prováhal správný moment k zakončení, jež nakonec mířilo po ledě mimo branku!
     
    46:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., držení hole).
     
    42:08
    Bohumil Jank (CHM) atakoval Jana Ordoše vysokou holí a jsou z toho čtyři minuty! Domácí si tedy zkusí dlouhou přesilovku.
     
    41:02
    Ivan Huml obdržel přihrávku do mezikruží a Roman Will proti ráně bez přípravy zasáhl skvěle betonem! Touš ještě skotačil před brankou, Radek Duda nicméně volil nepřesnou přihrávku vzad.
     
    39:51
    A ještě jedna tutovka! Tyler Redenbach se prohnal na levé straně a parádní přihrávkou napříč předbrankovým prostorem oslovil Jaroslava Vlacha. Ten už měl před sebou z části odkrytou bránu, ovšem Dominik Pavlát s vypětím všech sil zabránil další pohromě! Skvělý zákrok.
     
    38:42
    Lukáš Krenželok dostal přihrávku do jízdy. Z levého kruhu zakončil nepřesně, načež se dostal před Pavláta ještě jednou. Poté, co si ho položil, ale už nedokázal zasunout kotouč do sítě!
     
    36:59
    Libor Hudáček nastřelil z pravé strany Pavláta. Od něj putoval puk před bránu, kam se natlačil Jan Ordoš. Tomu se podařilo nacpat touš do brány, jenže před tím atakoval maskovaného muže a píská se postavení v brankovišti!
    33:28 Tomáš FILIPPI - 7:1
     
    33:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí upravují už na 7:1! Ladislav Šmíd přenesl hru křížem na Michala Birnera. Tomu rána z pravého kruhu nesedla zcela podle představ, nicméně touš se otřel o hůl TOMÁŠE FILIPPIHO, která ho tečovala do protipohybu Pavláta. Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., sekání).
     
    28:04
    Liberec si zkusí další přesilovku, Michal Gut (CHM) totiž míří sedět za hrubost.
    27:05 Tomáš FILIPPI - 6:1
     
    27:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vraždění neviňátek pokračuje dál. Marek Kvapil si z levé strany najel mezi kruhy, kde ještě tradičně zvedl hlavu a podíval se, kde stojí spoluhráči. Vybral si TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž už pálil z velice ostrého úhlu, ale přesto našel volné místečko v hostující pokladnici. 6:1! Asistence: Marek Kvapil, Jakub Valský.
    24:40 Radan LENC - 5:1
     
    24:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pro Chomutov to už začíná smrdět velkou ostudou. Přesilovka je bleskově využita! Michal Birner nabídl kotouč z úrovně brankové čáry mezi kruhy RADANU LENCOVI, který snadno zvyšuje na 5:1. Asistence: Michal Birner, Tomáš Filippi.
     
    24:22
    První vyloučení v zápase! Na lavici hanby míří Tomáš Svoboda (CHM), jehož za faul nikdo kárat nebude, hákováním totiž zabránil Redenbachovi ve střele do prázdné.
     
    23:59
    Dominik Pavlát se uvedl skvělým zákrokem! Defenziva Chomutova je ostudná. Libor Hudáček měl na pravé straně moře času, aby před brankovištěm našel Michala Birnera, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti Pavlát vykopl!
     
    21:57
    Chomutovští se drželi v útočném pásmu. Jakub Chrpa se nakonec dostal ke střele z mezikruží, po rychlé otočce ovšem úspěch neslavil! Romanu Willovi zřejmě pomohla tyč.
     
    21:08
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Justin Peters, přichází Dominik Pavlát.
    21:08 Jakub VALSKÝ - 4:1
     
    21:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Marek Kvapil se snažil prosadit ze záporného úhlu odrazem o Petersův beton, avšak neuspěl. Rychle se tedy otočil okolo brány, a ačkoliv za ležícího gólmana nedostal puk ani napodruhé, dílo dokončil JAKUB VALSKÝ! Asistence: Marek Kvapil, Ladislav Šmíd.
     
    20:46
    Ondřej Buchtela překvapil Tygry a z pravého kruhu mohl snížit! Roman Will ovšem skvěle zasáhl vyrážečkou.
    18:51 Jan ORDOŠ - 3:1
     
    18:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gólově bohaté utkání nabízí další trefu! Hosté se nyní provinili velkou hrubkou při rozehrávce ve vlastní obranné třetině, čehož využil JAN ORDOŠ. Ten si z levého křídla navedl kotouč rovnou před branku, udržel napadajícího Ronalda Knota za zády, položil si Peterse a jednoduše zasunul touš za čáru! Pěkná individuální akce, 3:1! Bez asistence.
     
    12:55
    A mohlo být v Home Credit Areně ještě veseleji! Lukáš Krenželok ujel do přečíslení. Přesně nahrál Janu Ordošovi, který už přes sebou měl poloprázdnou svatyni, nicméně trefit ji nedokázal. Piráti měli velké štěstí!
    12:42 Marek KVAPIL - 2:1
     
    12:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav neplatil dlouho! MAREK KVAPIL dlouho manipuloval s pukem na modré čáře, až se jej rozhodl poslat na bránu. Justin Peters neviděl skoro nic a Tygři znovu vedou! Asistence: Jakub Valský.
    11:00 Lukáš KOVÁŘ - 1:1
     
    11:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází vyrovnání! A nutno říct, že si za to Tygři mohou prakticky sami. Tomáš Hanousek totiž na útočné modré čáře slabou přihrávkou nabídl touš přímo na hůl LUKÁŠE KOVÁŘE. Ten se po levém křídle dostal až před Willa, a ačkoliv mohl zkusit ještě přihrávat, chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyčce! Na obránce skvělé řešení. Bez asistence.
    05:46 Jan ORDOŠ - 1:0
     
    05:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se ujímají rychlého vedení. Neskutečně to udělal Petr Jelínek, jenž vyvezl kotouč zpoza klece do kladného úhlu a nezištně jej poslal z otočky před Peterse. Tam už byl dobře postavený JAN ORDOŠ, který snadno zacílil! Asistence: Petr Jelínek, Lukáš Krenželok.
     
    02:31
    Chomutov vstupuje do utkání vskutku nebojácně, avšak paradoxně na to mohl doplatit! Přihrávku si totiž za zády všech zpracoval Radan Lenc. Ten nikým neobtěžován chvátal proti Petersovi, kterého si položil, nicméně přes beton zakončit nedokázal!
     
    00:58
    Pozor, hosté mohli jít do vedení! Ivan Huml se snažil dostrkat černou gumu za ležícího Romana Willa. Ten odolal a betonem si poradil také s následnou dělovkou Radka Dudy z pravého kruhu!
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil (Valský), 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) – 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
    Piráti Chomutov: Peters (22. Pavlát) – Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný – Gut, V. Růžička (A), Sklenář – Duda, Huml (C), Marjamäki – T. Svoboda, Raška, Koblasa – J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Lučan

    Diváci: 6 478
    thejrc.org