Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Sparta Praha
4:5 (1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 03.02.2019, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Peter ČEREŠŇÁK - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné trefy z je obránce PETER ČEREŠŇÁK, který svou povedenou ranou zajistil plzeňskému týmu cenné dva body do tabulky.
     
    60:48
    Obrovská možnost pro domácí! Bukarts jel sám na brankáře Frodla, svou střelou ale přestřelil!
     
    56:08
    Kovář v přečíslení dva na jednoho hledal na druhé straně najetého Eberleho, který ale přihrávku už přejel a neměl šanci zakončit.
     
    52:57
    A plzeňští hokejisté budou mít další šanci na skórování. Miroslav Forman (SPA) na poslední chvíli zahákoval svého soupeře a vysloužil si dvě minuty na trestné.
     
    49:53
    Bude se znovu vylučovat a tentokrát na straně domácích. Jan Buchtele (SPA) vyfasoval od hlavního rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:04
    Teď se ale bude znovu vylučovat, tentokrát diváci uvidí hru ve čtyřech. Obránce Tomáš Dvořák (SPA) a útočník Jakub Pour (PLZ) dostali dvě minuty za hrubost.
    45:40 Petr KALINA - 4:4
     
    45:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    A tady ve vysočanské aréně máme chvíli po začátku třetí třetiny opět vyrovnáno! Obránce PETR KALINA napřáhl na modré čáře a prostřelil opravdu všechno, co mu stálo v cestě. Začínáme tedy znovu od začátku. Asistence: Lukáš Pech.
     
    45:15
    Sparťané jsou za svou aktivitu odměněni přesilovou hru. Lukáš Pulpán (PLZ) vyfasoval od rozhodčích menší trest za hákování a posedí si dvě minuty na trestné.
     
    37:46
    Na ledě se strhla menší potyčka. Jan Buchtele (SPA) složil na ledovou plochu plzeňského Petra Straku (PLZ). Oba dva borci dostanou dvě minuty za hrubost.
     
    36:33
    A souběžně se sparťanským třetím gólem si plzeňští trenéři vyžádali oddechový čas, aby uklidnili divokou hru v posledních minutách.
    36:33 Lukáš ROUSEK - 3:4
     
    36:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor!! Přesto se sparťanům daří tuto přesilovou hru zužitkovat a celý kotel skanduje jméno LUKÁŠ ROUSEK! Sparťanský mladík dostal přihrávku od Blaina na brankoviště a pohodlně zasunul puk do odkryté plzeňské branky. Asistence: Jeremie Blain, Jan Košťálek.
     
    34:55
    V témže čase je navíc vyloučený obránce Lukáš Pulpán (PLZ), který dostal od rozhodčích dvě minuty za sekání. Je to další dobrá možnost pro domácí Spartu.
    34:55 Lukáš ROUSEK - 2:4
     
    34:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přece se to sparťanům podařilo! LUKÁŠ ROUSEK dostal krásnou přihrávku od obránce Jana Košťálka a svůj samostatný nájezd s přehledem zakončil střelou mezi Frodlovými betony. Asistence: Jan Košťálek, Jeremie Blain.
     
    33:07
    Šance pro domácí celek alespoň snížit. Hostující útočník Petr Kodýtek (PLZ) vyfasoval dvě minuty za sekání. Sparťané se mohou teď trochu herně zvednout.
    31:48 Matyáš KANTNER - 1:4
     
    31:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nepřehledná situace před brankářem Jakubem Sedláčkem vyústila v další plzeňský gól! Opět se dlouho zkoumalo video a i v tomto případě je branka v rámci regulí. MATYÁŠ KANTNER vybruslil s pukem až před Sedláčka, kterého i se štěstím dokázal překonat. Bez asistence.
     
    29:48
    Velká šance domácích! Plzeňská defenziva zapomněla na Jiřího Smejkala, který sám před Frodlem potáhl kotouč na levou stranu, ale nedokázal přehodit beton plzeňského brankáře!
    28:30 Jakub POUR - 1:3
     
    28:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už to ale plzeňské sedmasedmdesátce vyšlo na jedničku. Gulaš si pohrál s kotoučem ve svém oblíbeném místě a poslal ho napříč na JAKUBA POURA, který střelou z první rozvlnil domácí síť. Asistence: Milan Gulaš, Roman Vráblík.
     
    26:54
    Teď se nám roztrhl pytel s vyloučeními. Dalším hříšníkem je sparťan Kevin Klíma (SPA), který v útočném pásmu podrazil soupeře a jde na trestnou.
     
    25:48
    Forman se ve vlastním oslabení dostal do úniku a byl faulován. Roman Vráblík (PLZ) už putuje na trestnou lavici, když vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    24:46
    Další vyloučení na straně domácích teď trochu hatí plány na další vyrovnání. Matěj Beran (SPA) totiž v obranném pásmu sekl svého soupeře a půjde ven.
    21:19 Jaroslav KRACÍK - 1:2
     
    21:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Západočeši tento prohřešek okamžitě trestají! Hosté se dokázali udržet v útočném pásmu a rozestavit svoji kombinaci, což byl stavební kámen úspěchu. Gulaš přihrál na připraveného JAROSLAVA KRACÍKA, který poslal kotouč do branky. Asistence: Milan Gulaš, Roman Vráblík.
     
    20:46
    První minuta prostředního dějství a sparťané budou pykat na trestné lavici. Steven Delisle (SPA) fauloval unikajícího Gulaše a posedí si tak dvě minuty na trestné.
    18:48 Jan PISKÁČEK - 1:1
     
    18:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané udrželi kotouč v útočném pásmu a teď už je z toho vyrovnání! Rozhodčí dlouho zkoumali záznam, nakonec branka i po poradě u videa platí. JAN PISKÁČEK nahodil puk na Frodla, ten zřejmě neviděl přes skrumáž před sebou a puk zaplachtil až do branky. Asistence: Jiří Smejkal.
     
    14:50
    Plzeňský obránce Roman Vráblík (PLZ) si v obranném pásmu u mantinelu počínal nedovoleně, když zahákoval jednoho ze sparťanských hráčů. Dvě trestné minuty.
    11:34 Petr KODÝTEK - 0:1
     
    11:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu zasloužená branka pro hostující celek. Eberle našel hokejku PETRA KODÝTKA, který si s pukem najel na levou stranu a chladnokrevně překonává dosud bezchybného Sedláčka poprvé v zápase. Asistence: Jan Eberle, Petr Straka.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 19. Piskáček (Smejkal), 35. Rousek (Košťálek, Blain), 37. Rousek (Blain, Košťálek), 46. Kalina (Roberts Bukarts) – 12. Kodýtek (Eberle, Straka), 22. Kracík (Gulaš, Vráblík), 29. Pour (Gulaš, Vráblík), 32. Kantner, rozh. náj. Čerešňák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Denis Kindl (PLZ)
    0:0   Roberts Bukarts (SPA)
    2. série:
    0:0   Petr Kodýtek (PLZ)
    0:0   Andrej Kudrna (SPA)
    3. série:
    0:0   Jan Kovář (PLZ)
    0:0   Lukáš Rousek (SPA)
    4. série:
    0:0   Milan Gulaš (PLZ)
    0:0   Lukáš Pech (SPA)
    5. série:
    0:1   Peter Čerešňák (PLZ)
    0:1   Jiří Smejkal (SPA)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Kudrna – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Klíma, Smejkal, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Kracík, D. Kindl, Kantner – Preisinger, Indrák.

    Rozhodčí: Pražák, Pešina – Zíka, Lhotský
    thejrc.org