Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Mountfield HK
3:4 (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Berani Zlín
Neděle 03.02.2019, 17:30 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Michal POPELKA - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Autorem vítězné branky je MICHAL POPELKA.
     
    64:32
    Hradec si vzal oddechový čas. Po buly se před Kašíkem strhla velká mela, která ale gólem neskončila.
     
    64:28
    Tomáš Valenta jde na trestnou lavici za podrážení a může být hodně rád, že není nařízeno trestné střílení.
     
    64:28
    Radovan Pavlík obral posledního hráče o puk a i když byl faulován, tak provedl skvělý blafák do forhendu. Libor Kašík však vytáhl zákrok zápasu, když vleže zastavil kotouč hokejkou!
     
    60:32
    Jakub Šlahař měl na hokejce rozhodnutí, ale v jasné gólovce minul Maxwellovu bránu.
    57:53 Tomáš VALENTA - 3:3
     
    57:53
    Zlín právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Zlín využil toho, že Hradec zaspal prostředek zápasu a srovnává z 0:3 na 3:3. Po dlouhém souboji u mantinelu vypadl puk ven až na levou stranu k TOMÁŠI VALENTOVI, který naprosto neomylně trefil horní růžek brány. Asistence: Tomáš Fořt, Lukáš Anděl.
     
    50:15
    A opět výborný Libor Kašík. Tentokrát výtečně vyrazil dělovku Filipa Pavlíka, mimochodem hráče s nejtvrdší střelou v extralize.
     
    49:54
    Lucas Lessio obral obránce o puk a šel do bekhendového blafáku, který Kašík skvěle zlikvidoval!
     
    46:58
    Tomáš Fořt nabízel do jasné šance, ale hradecký bek tam stihl dojet a odpálit kotouč!
     
    45:14
    Mislav Rosandič podle sudích podrazil svého soupeře ve středním pásmu a putuje na trestnou lavici. Velká šance pro PSG srovnat skóre.
     
    44:38
    Roman Kukumberg nádherně našel Daniela Rákose, jehož rána skončila o kousek vedle!
     
    41:09
    Graňákova rozehrávka se hrubě nepovedla, přesto ale doputovala až k Patriku Miškářovi před bránu. Hradecký útočník byl faulován Jakubem Ferencem, ten pyká za hákování.
     
    40:17
    Radek Smoleňák ihned po startu třetí dvacetiminutovky najel do pásma a vyzval Petra Zámorského k ráně. Ta zůstala zablokovaná před bránou a ke Kašíkovi nedoputovala.
     
    39:22
    Naopak z toho byl brejk dvou na jednoho, který se Lukáš Cingel rozhodl vyřešit střelou na lapačku. Libor Kašík ale tuto variantu očekával.
     
    37:50
    Matěj Chalupa měl proti sobě ležícího Kašíka, ale nepřekonal jeho beton! Obrovská šance Hradce na uklidnění se.
     
    37:14
    Petr Zámorský trefil pouze hráče před sebou, který se chtěl hrnout do brejku. Hradecký bek jej zastavil nedovoleným bráněním a síly na ledě se vyrovnají.
     
    36:49
    Koukal nabil Filipu Pavlíkovi, jehož dynamit skončil vedle brány.
     
    36:31
    Je tu další přesilovka pro domácí tým. Jiří Ondráček v panice vyhodil puk mimo hřiště a jde na trestnou lavici za zdržování hry.
    34:41 Zdeněk OKÁL - 3:2
     
    34:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hradec už sice byl kompletní, ale Zlín i tak snižuje na rozdíl jediné branky! Dvakrát střílel od modré čáry Tomáš Žižka a jeho druhý pokus vyrazil Maxwell pouze před sebe. Tam byl nejrychlejší ZDENĚK OKÁL a doklepl jej do prázdné brány. Asistence: Tomáš Žižka, Jakub Šlahař.
     
    32:37
    Až ve 33. minutě přichází první vyloučení na straně domácích. Patrik Miškář putuje na lavici hanby za hákování.
    27:47 Pavel SEDLÁČEK - 3:1
     
    27:47
    Zlín právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je sníženo na 3:1. Hradec provedl chybu v rozehrávce, konkrétně Dominik Graňák namazal PAVLU SEDLÁČKOVI, který otřel střelu o hůl Matěje Chalupy a ta skončila přesně v šibenici. Bez asistence.
     
    21:52
    A Hradec jede dál. Filip Pavlík využil zaváhání Kašíka při rozehrávce a z nulového úhlu nahodil do brankoviště. Puk ležel snad tři vteřiny absolutně volný na brankové čáře, ale nikdo jej do brány nedotlačil.
    21:13 Tomáš VINCOUR - 3:0
     
    21:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí mají perfektní start do druhé třetiny a odskakují do vedení 3:0! Zpoza brány nikým nehlídán vyjel TOMÁŠ VINCOUR a bekhendem převalil puk přes Kašíkovu ruku až za brankovou čáru. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    18:14
    Na druhé straně opět ujel Matěj Chalupa, ale zamířil těsně mimo! V první chvíli už hradecký útočník zvedal hokejku nad hlavu a radoval se z gólu.
     
    17:42
    Zdeněk Okál už měl střílet! Byl ve velmi dobré pozici na levém kruhu, ale ještě chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou.
     
    15:15
    Zlín si při bránění špatně přebral hráče a díky tomu Mountfield v pohodě zavezl puk do útočné třetiny. Od mantinelu nahazoval Rosandič a tečovat se podařilo Smoleňákovi. Tentokrát ale skvěle zasáhl Kašík lapačkou.
     
    13:58
    Petr Koukal krásně vyslal do úniku Radovana Pavlíka, který si položil Kašíka, ale ten i tak vyrazil puk nad. Poté se před zlínským gólmanem ještě strhla velká mela, ale ten tentokrát odolal.
     
    11:40
    Obrovskou chybu vyrobil na útočné modré čáře Tomáš Vincour, který se snažil o kličku. Tu vystihl Pavel Sedláček a jel sám na Maxwella, kterého sice rozhýbal, ale nepřekonal. Dobrý zákrok zatím studeného amerického brankáře.
     
    11:22
    Přihrávku zpoza brány dostal na hranu brankoviště Lucas Lessio, který i přes dobré bránění zakončil. Kašík měl ale betony na ledě, takže puk chytil.
    09:21 Roman KUKUMBERG - 2:0
     
    09:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    ROMAN KUKUMBERG si hlasitě říká o pravidelné nasazování do zápasů! Ve středním pásmu se totiž chopil puku, udělal dlouhý oblouk a našlápl do parádní rychlosti. Z velkého úhlu poté dokázal procedit puk za Libora Kašíka pod jeho rukou. Asistence: Mislav Rosandič.
     
    06:38
    Druhé vyloučení a opět na straně Beranů. Tomáš Fořt se provinil podrážením proti Lukáši Cingelovi.
    03:03 Tomáš LINHART - 1:0
     
    03:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ofenzivní zápas na svého prvního střelce nemusel čekat příliš dlouho. Hradec rozjel protiútok po pravé straně a Roman Kukumberg přihrál přesně na osu, kam si z obrany sjel TOMÁŠ LINHART a přesně k tyči zakončil. Asistence: Roman Kukumberg.
     
    00:48
    A přesilovku zatím hraje Mountfield perfektně. Radek Smoleňák tečoval puk těsně před bránou a Libor Kašík měl velké problémy.
     
    00:09
    Tak to je hodně rychlý start. David Nosek udělal chybu jako poslední hráč a uhasil ji pouze za cenu podrážení. I tak měl ale Petr Koukal velkou šanci.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 4. Linhart (Kukumberg), 10. Kukumberg (Rosandić), 22. Vincour (Cibulskis) – 28. P. Sedláček, 35. Okál (Žižka, Šlahař), 58. Valenta (Fořt, Anděl), rozh. náj. Popelka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Lucas Lessio (HKM)
    1:1   Jakub Herman (ZLN)
    2. série:
    1:1   Filip Pavlík (HKM)
    1:2   Antonín Honejsek (ZLN)
    3. série:
    2:2   Petr Koukal (HKM)
    2:3   Michal Popelka (ZLN)
    4. série:
    2:3   Tomáš Vincour (HKM)
    2:3   Lukáš Anděl (ZLN)
    5. série:
    2:3   Radek Smoleňák (HKM)


    Mountfield HK: Maxwell (4. náj. J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Lessio, Kukumberg, Rákos (A).
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Valenta, Ferenc – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) – Okál, Honejsek, Herman – Šlahař, Fryšara, Popelka – E. Kulda, Fořt, Anděl.

    Rozhodčí: Hejduk, Bejček – Pešek, Špringl

    Diváci: 4524
    thejrc.org