Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.02.2019, 15:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:13 Erik HRŇA - 1:3
     
    58:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Filip Novotný chtěl odpálit puk, po kterém se lapal. Rychlejší ale byl ERIK HRŇA, který zasadil puk do úplně prázdné brány. Bez asistence.
     
    57:07
    Přímo před branku dostal nabito Petr Stloukal, kterému se nepodařilo tváří tvář prostřelit Šimona Hrubce.
     
    56:23
    Martin Růžička trefil tyčku karlovarské brány.
     
    52:29
    Síly na ledě se ale vyrovnají. Na trestnou lavici zamířil kapitán Václav Skuhravý (KVA), který se provinil držením.
     
    52:10
    Na trestnou lavici na dlouho zamíří Marian Adámek (TRI), který poslal nedovoleně k zemi Adama Lapšanského. Ten se po krátké chvíli zvedá a odjíždí na střídačku za svými spoluhráči. Na Adámka čeká dvou minutový trest a deseti minutový trest za vražení na hrazení. Menší trest odpyká Ondřej Kovařčík.
     
    48:26
    Šenkeřík nabil na Lapšanského, která se pokoušel trefit za Hrubce. Puk se ale odrazil na hokejku Stanislava Balána, ten poslal střelu vysoko nad bránu hostů.
     
    45:04
    Dvě minuty na trestné lavici si odpyká Štěpán Novotný (TRI), který nedovoleným zákrokem poslal k ledu Dávida Grígera. Ten se po chvilce zvedá a těžko odjíždí na střídačku.
     
    44:45
    Další velká šance energetiků. Po nahrávce od Kohouta se ke střele dostal Šafář, jehož dělovka mířila mimo bránu hostů.
     
    43:39
    Ve vlastním oslabení ujel všem a všemu Adam Lapšanský. Chvilku mu na záda dýchal jeden z beků, ale Lapšanský se elegantně zbavil také jeho. Položil si Hrubce, ale nepodařilo se mu poslat puk na druhou stranu, která byla zcela nepokrytá.
     
    42:54
    Za sekání soupeře si vysloužil Petr Stloukal (KVA) dvě minuty odpočinku na trestné lavici.
     
    36:42
    Dvě minuty za podrážení si vysloužil Dávid Gríger (KVA) za podrážení svého soupeře.
     
    36:30
    Roth prověřil pozornost karlovarského brankáře střelou od modré čáry. Gólman energetiků předvedl zákrok lapačkou.
     
    34:56
    Novotnému poslal k zemi Dravecký. Karlovarský gólman ulehl na led a chvilku se nehýbal. Nakonec se zvedá a pokračuje mezi třemi tyčemi.
     
    33:00
    Lapšanský našel před brankou volnou hokejku Sebastiana Gorčíka, který mohl z těsné blízkosti zasadit puk za Šimuna Hrubce. Gorčík investoval do střely mnoho sil a puk přeletěl přes branku Třince.
    31:23 Štěpán NOVOTNÝ - 1:2
     
    31:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další souboj Novotného s Novotným. ŠTĚPÁN NOVOTNÝ si sjel kolem vlastní střídačky až před brankáře Energie a trefil se do pravého horního růžku. Asistence: Aron Chmielewski, Guntis Galvinš.
     
    29:16
    Dravecký se dostal sám až k Novotného brance, už to vypadalo, že se prosadí, jenže strážce brány Energie se vytáhl zákrokem lapačkou.
    28:45 Aron CHMIELEWSKI - 1:1
     
    28:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    ARON CHMIELEWSKI se sám ujal puku ve středním pásmu, obehrál oba karlovarské beky a z mezikruží prostřelil gólmana Karlových Varů. Asistence: Vladimír Svačina a Štěpán Novotný.
    23:50 Stanislav BALÁN - 1:0
     
    23:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V obranném pásmu Energie se prvně dostal do šance David Musil, který však nakonec uklouzl. Kotouč si bleskově vzali hokejisté Karlových Varů. Konkrétně Kohout začal s pukem ujížděl, přidal se ještě Stloukal, který si položil Hrubce na druhou stranu. Brankář hostů se nestačil přesunout, když kotouč přistál na holi STANISLAVA BALÁNA, který tak otevírá skóre zápasu. Asistence: Petr Stloukal, Martin Kohout.
     
    20:51
    Máme tu první vyloučení. Na trestnou lavici zamířil Martin Gernát (TRI) za podrážení.
     
    14:26
    Flek si připravil tvrdou střelu z mezikruží, která skončila v ochranné síti.
     
    12:06
    Štěpán Novotný byl blizoučko k úvodní brance zápasu. Totiž položil si karlovarského gólmana na led, Filip Novotný ležel souběžně s brankovou čarou. Třineckému útočníkovi se však nepodařilo puk zvednout. Souboj Novotný versus Novotný tedy vyhrál karlovarský Novotný. Komerční přestávka.
     
    05:50
    Dlouhou přihrávku Rachůnek nezachytil, k odraženému puku se ale dostal Petr Šenkeřík, jehož střelu stačil Hrubec vyrazit tělem.
    Marken.cz

    Kamila Stříteská Ströer

    Branky a nahrávky: 24. Balán (Stloukal, Kohout) – 29. Chmielewski (Svačina, Novotný), 32. Novotný (Chmielewski, Galvinš), 59. Hrňa


    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík (A), Sičák, M. Rohan, Kozák, Podlipnik, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Balán (A), Kohout.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Gernát, M. Adámek, Galvinš, D. Musil – Werek, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – M. Kovařčík, Polanský, O. Kovařčík – Chmielewski, Novotný, Svačina.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Klouček, Tošenovjan

    Diváci: 2884
    thejrc.org