Novosibirsk – Kunlun 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Jokerit 0:1 (kon.)
Ufa – Barys 2:3 (po pr.) | Čerepovec – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Omsk – Petrohrad 2:0 (kon.)
Minsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 0:4 (kon.) | HC Slovan – Riga 2:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Admiral Vladivostok
Pondělí 04.02.2019, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:58
    Michal Řepík (VTZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:07
    Vojtěch Polák (VLD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:37
    Karel Kubát (VLD) 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:51 (20:44:30)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:25.
    Zblokované střely – 10:10.
    Vyloučení – 2:1.
    Využití přesilovek 0/1 – 0/2.
    Vhazování – 26:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vladivostoku, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Ani třetí třetina nenabídla zrovna ofenzivní podívanou, Viťazu se nepodařilo dostat k tlaku, v dnešním utkání tak ani jednou neskóroval. Admiral dnes hrál velmi zodpovědně, defenzivní činnost byla odváděna na jedničku. Diváci se dočkali pouze třech přesilových her, přičemž ani jedna nebyla využita.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Viťazu se úvodní přesilová hra vůbec nedaří. Naopak se do zajímavé šance dostával Koňkov, jehož ránu přizvedl jeden z protihráčů do ochranné sítě.
     
    58:15
    Před branku si sjel hostující Zajcev, který měl na zakončení příliš málo času. Do konce zápasu nezbývá moc času, Admiral je stále v útočném pásmu.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Roman Tatalin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:07
    Sjomin se protáhl až k zadní tyči, kde se i přesto neodvážil zakončit. Místo střeleckého pokusu se pokoušel objet branku, což ale nepřineslo kýžený úspěch.
     
    55:14
    Krasotkin raději na jistotu přikryl kotouč pod sebe, domácí formace totiž zatápěla defenzívě Admiralu. Na řadu přijde další vhazování v hostujícím pásmu.
     
    54:04
    Viťazu se po více než minutě hry podařilo vyhodit na druhou stranu, postaral se o to Stoljarov. Soupeř se ale bleskovým způsobem dostává zpět.
     
    53:14
    Admiral rozjel klasický přesilovkový kolotoč, který málem skončil pátou brankou. Od modré čáry napřáhl Kubát, jehož ránu ale zastavila vzdálenější konstrukce.
     
    52:40
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikita Komarov – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:11
    Posléze to podobným pokusem zkoušel také obránce Miščenko, který mířil přímo do hrudníku brankáře. Samonov tentokráte projektil celou dobu viděl.
     
    51:04
    Strelcov ještě zkoušel vrátit puk zpět před branku, tam se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Aby toho nebylo málo, tak od modré čáry napřáhl Ugolnikov.
     
    50:08
    Přetahovanou ve střední třetině lépe zvládli domácí hráči, kteří zaměstnali brankáře Krasotkina. Ten byl i tentokráte úspěšný, puk schoval do své lapačky.
     
    49:05
    Mozík se pokoušel proháčkovat mezi smečku protihráčů, která ale slavila dílčí úspěch. Viťazu se ani posléze nepodařilo založit akci po pravé straně.
     
    48:08
    Domácí Komarov si nakonec rozmyslel manévr do pásma soupeře. Místo něj si vybral vedle stojícího Gončarova, jehož střelecký pokus nebyl přesný.
     
    47:21
    Tentokráte se vhazovalo před modrou čárou, na buly tentokráte neuspěl hostující Mereskin. Domácí hráči ale mají velké starosti s přechodem do útoku.
     
    46:09
    U zadního hrazení si patřičně důrazně počínal obránce Kožemjakin, který za sebe nepustil napadajícího Koňkovka. Následně si Samonov připsal další zákrok.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. Kubát (Zajcev, Koňkov), 21. J. Petrov (V. Butuzov), 35. Konnov (V. Strelcov, A. Strelcov), 38. Zajcev (V. Polák, Černikov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Samonov (Ortio) – Mozík, S. Romanov, Stasenko, Jevsejenkov (A), Šinkevič, Golovkov, Kožemjakin – M. Aaltonen (A), A. Sjomin, Stoljarov – A. Nikulin, Rendulić, Makejev – Řepík, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Gončarov, P. Černov, N. Komarov – Vyglazov.
    Admiral Vladivostok: Krasotkin (Serebrjakov) – Miščenko, Kozlovskij, Ugolnikov (A), Patrikejev, Tatalin, Kubát, Karmaškov, Ďjakov – Černikov, J. Petrov, V. Butuzov – A. Strelcov, V. Strelcov, Konnov – Koňkov (C), V. Polák, Zajcev – Glazačev (A), Mereskin, K. Voronin.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Sidorenko – Ponamarenko, Stroganov

    Diváci: 3059
    ocianews.com