Newport County AFC – Middlesbrough 2:0 (kon.)
konec
Newport County AFC
2:0 (0:0)
Middlesbrough FC
Úterý 05.02.2019, 20:45 • Rodney Parade (Newport) • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 3:5. (22:43:40)
     
    Newport byl v prvním duelu sekundy od vyřazení, ale ve třetí minutě nastavení si vynutil opakování zápasu vyrovnávací brankou Matthew Dolan. Tým až ze čtvrté nejvyšší soutěže dokázal na domácí půdě přehrát Middlesbrough a může se těšit na souboj s ještě o poznání zvučnějším soupeřem – Manchesterem City!
     
    Tři nastavené minuty ve druhém poločase uplynuly a hlavní rozhodčí ukončil zápas. Newport postupuje před Middlesbrough do osmifinále FA Cupu!

    Newport i Middlesbrough vstoupili do zápasu ve velkém tempu. Už v desáté minutě musel řešit zapeklitou situaci ve vlastním pokutovém území Dimitrios Kontantopoulos. Následně se hra vyrovnala a šancí ubylo. Až se závěrem první půle ohrozil hostující branku nebezpečnou hlavičkou Padraig Amond, ale znovu trefil jen řeckého gólmana v dresu hostů.

    Druhou polovinu utkání odstartoval parádním sólem od poloviny hřiště Robbie Willmott, který před sebou hrnul obránce až k vápnu a nakonec vystřelil k levé tyči. Postupovou pojistku vstřelil po hodině hry Padraig Amond, který vyběhl při rozehrávce rohového kopu z klubka hráčů a parádní ránou uklidil míč do pravého horního rohu. Middlesbrough se tlačilo do útoku, ale na větší ohrožení Dayovy se nezmohlo a v prestižním poháru končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střelou zpoza vápna neuspěl ani Jonathan Howson a tak se o osudu dnešního duelu nejspíše rozhodnuto. Middlesbrough ještě zkoušelo ránu Winga, ale míč skončil vysoko na tribuně.
     
    90+2
    Wing společně s Claytonem vedl akci hostujícího celku po pravé straně. Míč ale neměl šanci dostat se přes zhuštěnou hráz před pokutovým územím až k Dayovi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Dolanova přihrávka zamířila mimo dosah nabíhajícího Amonda. Balon skončil až za koncovou čárou a Konstantopoulos může rozehrát jednu z posledních akcí druhého poločasu.
     
    89
    Bennett si pomohl v souboji s Fletcherem tělem, útočník Middlesbrough se skácel k zemi, ale hlavní rozhodčí faul nepíská a tak mohou rozehrávat domácí.
     
    88
    Newportu se daří držet balon v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky. Butlerův centr sice neměl kdo v šestnáctce soupeře hlavičkovat, ale hostující obrana se nedomluvila a měla i tak potíže s odvrácením.
     
    87
    Domácím se podařilo odvrátit nebezpečí před brankou. Poté vyvážel míč ke středové čáře Bennett, ale dále než několik metrů než na polovinu soupeře se nedostal.
     
    86
    Střídání v týmu Newport County AFC: ze hřiště odchází Willmott, přichází Pipe.
     
    85
    Lewis Wing rozehrál rohový kop jen do kombinace s Claytonem. Přízemní centr následně tečoval ještě před přední tyčí Fletcher, ale zamířil jen přesně do rukavic Joea Daye.
     
    84
    S přibývajícím časem se přece jen tlak Middlesbrough zvyšuje. Van La Parra vhodil míč do hry zpoza postranní čáry, následné hosté obléhali vápno Newportu, ale ke střele se nedostali.
     
    83
    Těsně před vápnem Newportu si vyměnil míč Fletcher s Gestedem. Spolupráce střídajících útočníků skončila jen sraženou ránou na rohový kop. Centr od rohového praporku zpracoval na první tyči Butler.
     
    82
    Mizerný centr Fletchera dokázal zachytit na hranici vápna Bakinson. Domácí mohli jít do nebezpečného kontru, ale Bennett se rozhodl ušetřit jen několik sekund dlouhým odkopem.
     
    81
    Právě Regan Poole vhazoval na útočné polovině. Následně ale Willmott neustál tvrdý souboj s Ayalou a míč se od něj odrazil až za koncovou lajnu.
     
    80
    Domácí obrana vypadá i deset minut před koncem druhého poločasu pevně. Nyní se o tom přesvědčil Gestede, který si sbíhal pro balon na levou stranu, ale přes Poolea se k němu nedostal.

    Vít Schück

    Branky: 48. Willmott, 68. Amond


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 3:5.
    Newport County AFC: Day – Poole, O'Brien (C), Demetriou, Butler – Bakinson, Labadie (75. Dolan), Bennett – Willmott (86. Pipe), Matt, Amond
    Náhradníci: Townsend – Pipe, Forbes, Sheehan, Crofts, Dolan, Marsh-Brown

    Middlesbrough FC: Konstantopoulos – Ayala, Flint, Fry – McNair (46. Van La Parra), Wing, Clayton, Howson, Friend (C) – Hugill (58. Gestede), Assombalonga (62. Fletcher)
    Náhradníci: Lonergan – Bešić, Downing, Tavernier, Van La Parra, Fletcher, Gestede
    thejrc.org