Havlíčkův Brod – Žďár n/S 7:1 (kon.) | Písek – Tábor 4:2 (kon.) | Pelhřimov – David Servis 2:7 (kon.)
SHK Hodonín – Opava 5:3 (kon.) | Šumperk – Nový Jičín 5:4 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 1:5 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
HK Nový Jičín
Středa 06.02.2019, 18:00 • Zimní stadion, Šumperk • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Drtil – 2 min.).
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Zedník – 2 min., bitka).
    57:14 SEDLÁK - 5:4
     
    57:14
    Draci právě vstřelili branku!
    Góóól! Šumperk si bere své vedení zpět! Dmitryj Vorobjev vypálil ze své hole takovou ránu, že se jí lekli všichni obránci hostujícího celku a nechali v klidu dorazit kotouč do odkryté branky TOMÁŠE SEDLÁKA! Hattrick je na světě a kdyby nebyla taková zima, určitě bychom viděli nějaké čepice na ledě! Asistence: Dmitryj Vorobjev, Tomáš Drtil
     
    55:19
    Někdejší Drak Jakub Lehečka dává svému minulému klubu šanci dostat se zpět do vedení! Za hákování si totiž půjde na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
    51:11 KAFKA - 4:4
     
    51:11
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Tak tohle nevypadá dobře s domácím celkem, ani Jozefem Zavadilem na šumperské střídačce, který se oprávněně na své hráče rozčiluje. Patrik Polívka si nevybral zrovna nejvhodnější chvíli a DOMINIK KAFKA toho využil na výbornou! Asistence: Jakub Lehečka
     
    49:13
    Tomáš Sedlák střílel v poměrně složité pozici, jeho rána v pádu ale zamířila do horní tyče Hlaváčovy svatyně!
     
    48:17
    Šumperk sice lehce polevil v útočné snaze, nyní ale budou mít perfektní možnost vrátit vedení alespoň o dvě branky. Na dvě minuty za hákování si půjde sednout na trestnou lavici Michael Chvostek.
     
    46:25
    Přečíslení dva na jednoho v podání Jakuba Čuříka a Karla Pláška vyznělo pouze v další vynikající zákrok Jana Hlaváče! Karel Plášek nejprve hostující ho brankáře nepřekonal, což potvrdil i Jakub Čuřík, který pouze provětral jeho betony.
    45:40 TOMEČEK - 4:3
     
    45:40
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    A Nový Jičín je zpět ve hře! JAROSLAV TOMEČEK vybojoval kotouč po závaru za brankou Patrika Polívky, kterého poté překonal střelou do horního rohu branky. Následná oslava Jaroslava Tomečka ale rozhodně nebyla v mezích slušnosti. Bez asistence
     
    37:43
    Vladimír Antonov opět nabral rychlost rovnající se gepardovi, jeho předávka na Lukáše Králíka před branku Jana Hlaváče také měla hlavu, nakonec ale bez paty. Zakončení domácí útočník nezvládl!
     
    35:50
    Dmitryj Vorobjev měl obrovskou šanci, když se z pravé strany pokusil o ránu z první. Velevýborným zákrokem se ale prezentoval hostující brankář Jan Hlaváč!
     
    35:20
    Šumperk opět naskočí na přesilovou hru, jelikož si půjde na dvě minuty odpočinout kapitán hostů Jakub Hruška.
     
    35:09
    Michal Gago měl v nájezdu na branku soupeře na druhé straně v nabídce Filipa Kuťáka, tomu ale kotouč nepředal a rozhodl se zakončit akci sám. Branka ale trefena nebyla.
     
    32:15
    Dominik Pokorný nebyl daleko od navýšení vedení Šumperka už na tři branky. Jeho tvrdou ránu zápěstím ale zastavila horní tyč Hlaváčovy svatyně!
     
    27:48
    Trestné lavice jsou ve druhé třetině poměrně zahřáte, čehož chtěl využít také hostující Dominik Kafka, který si půjde odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    27:26
    Vladimír Antonov nyní dvakrát během pár vteřin unikl hostující obraně, v čelním souboji s Janem Hlaváčem ale ani jednou neuspěl!
    26:09 LEHEČKA - 4:2
     
    26:09
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    A hosté dvojnásobnou přesilovou hru využívá 6 vteřin před návratem Jakuba Řezáče! Jakub Hruška našel volného JAKUBA LEHEČKU, kterému se se štěstím podařilo propasírovat kotouč za záda domácího brankáře. Asistence: Jakub Hruška
     
    25:06
    A Šumperk půjde do tří! Jakub Čuřík, i když nechtěně, ale atakoval ze zadu hostujícího Metelku. Zákrok nevypadal sice zákeřně, Metelkovi ale chvíli trvalo, než se zvedl z ledu.
     
    24:15
    První přesilovku budou mít nyní k dispozici také hosté z Nového Jičína. Na dvě minuty si půjde odpočinout Jakub Řezáč.
    23:40 TOMEČEK - 4:1
     
    23:40
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec dnes s prázdnou neodjedou, alespoň jednu branku budou mít na svém kontě! Miroslav Kuba našel výbornou přihrávkou JANA SONNKA, který neměl problém dostat kotouč za záda Patrika Polívky.
    22:41 SEDLÁK - 4:0
     
    22:41
    Draci právě vstřelili branku!
    Na to, že novojičínští na začátku sezóny atakovali první příčky tabulky, nyní na šumperském zimním stadionu potvrzují jednoznačnou roli outsidera! Čtvrtou branku utkání totiž střílí TOMÁŠ SEDLÁK, pro kterého je to dnes už druhá trefa! Asistence: Jakub Čuřík, Karel Plášek
    21:17 KUŤÁK - 3:0
     
    21:17
    Draci právě vstřelili branku!
    Po mírném tlaku hostujícího celku se ale prosazují opět hráči Šumperka! FILIP KUŤÁK vzal konec akce na sebe, i když měl na druhé straně volného spoluhráče a tato možnost se nakonec jevila jako nejlepší! Druhou asistenci v utkání si připsal Daniel Vachutka! Asistence: Daniel Vachutka
     
    18:19
    A Draci stále na ledě dominují! Ďáblové by se asi nejraději viděli v kabině o přestávce, místo toho ale musejí sledovat ránu Pavla Mojžíše do lapačky Hlaváče!
    17:10 SEDLÁK - 2:0
     
    17:10
    Draci právě vstřelili branku!
    A netrvalo to dlouho! Přesilová hra Šumperka sotva začala a už je u svého konce. Ten má na svědomí TOMÁŠ SEDLÁK, který dostal dobrou přihrávku na kraj brankového prostoru a vyšperkoval ho kličkou až za záda bezmocného Jana Hlaváče!
     
    16:44
    Vojtěch Adamík jasně fauloval domácího Dominika Pokorného, za což si posedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    16:13
    Kapitán v barvách Nového Jičína, Jakub Hruška, se dostal do bezprostřední blízkosti Patrika Polívky, ten si ale z jeho ránou mířenou nad rameno poradil. Knihu může brankář domácích na chvíli opět zavřít!
     
    14:37
    Nejistý zákrok Hlaváče po nahození z hokejky jednoho ze šumperských hráčů, dal prostor k dorážce pro Jakuba Čuříka. Ten ale z blízkosti minul branku!
    13:02 GAGO - 1:0
     
    13:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Vynikající útočná akce domácího celku končí první brankou utkání! Filip Kuťák v útočném pásmu předal výborně kotouč volnému MICHALU GAGOVI, který otevřel skóre utkání! Asistence: Filip Kuťák, Daniel Vachutka
     
    11:25
    Dvě šance si nyní vytvořili ruští kamarádi v barvách domácího týmu. Antonov a Vorobjev se pokusili překvapit Hlaváče rychlými ranami, které si ale ochránce novojičínské svatyně pohlídal!
     
    09:22
    V obrovské šanci se nyní vyskytl Dmitryj Vorobjev, který se dostal do prostoru brankoviště parádní kličkou přes dva obránce. Následně ale nedokázal výborně roztáhnutého Hlaváče překonat!
     
    04:14
    Daniel Vachutka se nyní nikým nebráněný dostal ke kotouči v prostoru mezikruží. Rozhodl se k ráně z první, kterou ale o kousek minul Hlaváčovu svatyni!

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 14. Gago (Kuťák, Vachutka), 18. Sedlák, 22. Kuťák (Vachutka), 23. Sedlák (Čuřík, Plášek), 58. Sedlák (Vorobjev, Drtil) – 24. Sonnek (Kuba), 27. Lehečka (Hruška), 46. Tomeček, 52. Kafka (Lehečka)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Polívka (Haloda) – Mojžíš, Gewiese (C), Drtil, Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Gago, Pokorný, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek (A), Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský.
    HK Nový Jičín: Hlaváč (Sonnek V.) – Adamík, Már, Hruška (C), Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, Pecha, Kafka, Lehečka, Chvostek (A), Zedník (A), Vaňo, Sonnek J., Slovák, Irgl.

    Rozhodčí: Dufka – Novotný, Šimčík – Kalvoda, Krejčí
    thejrc.org