Slovensko – Bělorusko 2:1 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Slovensko
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Bělorusko
sk Čtvrtek 07.02.2019, 18:00 • Aréna Ondreja Nepelu • Kaufland Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Slovenska a Bieloruska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    MS v hokeji, ktoré sa uskutočnia na Slovensku sa pomaličky blížia a tak opäť pokračuje príprava reprezentačných výberov. Ďalšou reprezentačnou akciou pre Slovensko bude domáci Kaufland Cup, ktorého sa ešte zúčastnia Bielorusko a béčko Ruska.

    Program Kaufland Cupu:
    štvrtok 7. februára o 18.00 h SLOVENSKO – Bielorusko
    piatok 8. februára o 18.00 h Rusko – Bielorusko
    sobota 9. februára o 16.00 h SLOVENSKO – Olympijský tím Rusko

    Naposledy sa naša reprezentácia predstavila na Arosa Challenge vo Švajčiarsku ešte v minulom kalendárnom roku. Najprv sme podľahli béčku Ruska 1:2, ale následne sme zdolali vysokým rozdielom Rakúsko 6:1. V domácom prostredí nás tak čaká ďalšia previerka, v tomto zápase s Bieloruskom by sme mali byť favoritom. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Nominácia Slovenska na na Kaufland Cup:
    Brankári: Andrej KOŠARIŠŤAN (HC Nové Zámky, štarty v reprezentácii/góly: 2/0), Branislav KONRÁD (HC Olomouc, ČR, 20/0)

    Obrancovia: Michal ČAJKOVSKÝ (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 46/5), Peter ČEREŠŇÁK (HC Škoda Plzeň, ČR, 71/8), , Martin FEHÉRVÁRY (HV 71, Švéd., 16/1), Martin CHOVAN (HC 07 Detva, 5/1), Martin ŠTAJNOCH (EC Red Bull Salzburg, Rak., 20/0), Mislav ROSANDIČ (Mountfield HK, ČR, 9/0), Michal SERSEN (Slovan Bratislava, KHL, 112/9), Patrik KOCH (HC Košice, 2/0)

    Útočníci: Samuel BUČEK (HK Nitra, 2/1), Libor HUDÁČEK (Bílí Tygři Liberec, ČR, 92/20), Michal CHOVAN (HKM Zvolen, 6/1), Milan KYTNÁR (HKM Zvolen, 11/0), Patrik LAMPER (Slovan Bratislava, KHL, 10/2), Róbert LANTOŠI (HK Nitra, 5/0), Adam LIŠKA (Slovan Bratislava, KHL, 0/0), Matej PAULOVIČ (Mountfield HK, ČR) 16/2, Radovan PULIŠ (HC 07 Detva, 8/2), Matúš SUKEĽ (Slovan Bratislava, KHL, 12/0), Rastislav ŠPIRKO (HKM Zvolen, 40/4), Dávid BONDRA (HK Poprad, 19/4)
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Košarišťan (Konrád) – Sersen, Ma. Chovan, Čerešňák, Fehérváry, Rosandič, Koch, Štajnoch, Čajkovský – D. Bondra, Špirko, Lantoši – Mi. Chovan, Sukeľ, Paulovič – Liška, Kytnár, Lamper – Puliš, L. Hudáček, Buček

    Bielorusko: Milchakov (Karnaukhov) – Antonov, Vorobei, Khoromando, Kryskin, Yevenko, Korobov, Bokun, Znakharenko – Parfeyevets, Drozd, Stefanovich – Demkov, Remezov, Kisly – A. Malyavko, Belevich, S. Malyavko – Litvinov, Karaban, Kogalev

    Rozhodca: Peter Stano, Miroslav Štefik – Jozef Tvrdoň, Lukáš Kacej – Martin Chudaba
     
    Prajem príjemný hokejový podvečer! Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká posledný prípravný turnaj pred domácim svetovým šampionátom, po ňom budú už nasledovať prípravné stretnutia. Od štvrtka do soboty sa v Aréne Ondreja Nepelu uskutoční Kaufland Cup, ktorého súčasťou budú okrem našej reprezentácie aj Bielorusko a béčko Ruska. Otváracie stretnutie tohto podujatia sa uskutoční medzi Slovenskom a Bieloruskom. Favoritom by mala byť naša reprezentácia, ale rozhodovať sa samozrejme bude na ľadovej ploche. Zostavy oboch celkov sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Peter Stano, Miroslav Štefik – Jozef Tvrdoň, Lukáš Kacej – Martin Chudaba. O pár desiatok minút už bude vhodené úvodné buly, tesne pred začiatkom stretnutia sa opäť prihlásime.
     
    Oba reprezentačné výbery sú už nastúpené na ľadovej ploche, vypočujeme si štátne hymny a stretnutie sa už môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech nášho súpera.
     
    00:25
    Bielorusi sa okamžite nasťahovali do nášho obranného pásma, ale boli sme svedkami len nepresného zakončenia, ktoré skončilo na zadnom mantinely.
     
    01:10
    Prvá väčšia šanca tohto stretnutia a mala ju naša reprezentácia! Čerešňák získal puk a vzniklo prečíslenia troch proti dvom, k strele sa následne dostal Paulovič, ale pred bránkou súpera nedokázal zakončiť presne!
     
    01:49
    Aktivita Slovenska pokračuje ďalej, k ďalšiemu zakončeniu sa dostal Líška, ale jeho pokus kryje bieloruský brankár. Získavame tak ešte buly v útočnom pásme.
     
    02:28
    Momentálne má hra veľmi rýchly spád, striedajú sa útočné výpady na oboch stranách, ale zatiaľ sa ani jednému celku nedarí v presnej koncovke.
     
    03:19
    Pri puku je momentálne naša reprezentácia, ktorá sa snaží o prechod do útočného pásma. Okamžite však čelíme vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    04:10
    Je tu zakázané uvoľnenie z našej strany, keď sa o rýchlu rozohrávku smerom dopredu snažil Dávid Bondra, ale nevyšlo mu to a tak sa hra sťahuje pred brankára Košarišťana.
     
    04:44
    Ďalšie zakázané uvoľnenie. Nedarí sa nám teraz v prechode do útočného pásma, aj keď aktivita stále pretrváva na našej strane.
     
    05:21
    Konečne sa nám podarilo usadiť v útočnom pásme, ale súper dobre bráni priestor pred bránkou a tak sme už dlhšiu dobu nevideli žiadne zakončenie.
     
    05:46
    Čerešňák teraz chyboval v obrane, keď riskantne rozohral puk a ten skončil na hokejke Demkova. Jeho strela z prvej však nenarobila Košarišťanovi žiadne problémy, Bielorusko však získava buly v útočnom pásme.
     
    06:10
    Slovenský brankár teraz musel v krátkom slede zasahovať hneď dvakrát. Bielorusi nás teraz zavreli v našom pásme a tak čelíme náporu súpera.
     
    06:48
    Nebezpečenstvo pred našou bránkou! Obrana opäť rozohrala puk veľmi zle a jeden z Bielorusov sa natlačil pred Košarišťana, nepodarilo sa mu však našťastie presne zakončiť!
     
    07:14
    Hra sa nám vyrovnáva na oboch stranách, začínajú pribúdať aj zaujímavejšie momenty. Milchakov v bránke Bieloruska však dlhšie zasahovať nemusel, súper dobre blokuje všetky naše strelecké pokusy.
     
    08:10
    Sersen pekne nahazdoval puk na bieloruskú bránku, tečovať sa ho snažil Lantoši, ale nepodarilo sa mu to a Milchakov úspešným zákrokom hru prerušuje. Slovensko ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    08:26
    Chybujú teraz v rozohrávke aj Bielorusi, ktorí sa previnili zakázaným uvoľnením a tak sa opäť dostávame do útočného pásma.
     
    08:43
    Pekný rýchly útočný výpad Slovenska. Martin Chovan potiahol puk až do súperovho pásma, následne našiel presnou prihrávkou Dávida Bondru, ktorého zakončenie úspešne kryje Milchakov.
     
    09:18
    Momentálne je väčšia aktivita na našej strane, ale stále čelíme pevnej defenzíve súpera. Chcelo by to už po dlhšej dobe opäť nejakú zaujímavú príležitosť.
     
    09:48
    Teraz sme Bielorusov zavreli v ich obrannom pásme, ale nepodarilo sa nám už presne zakončiť. Stále však ostávame pri puku, ale musíme sa vrátiť späť do útočného pásma.
     
    10:10
    Vzniklo však prečíslenie Bieloruska, po ktorom zakončoval veľmi dobre Litvinov, ale Košarišťan predviedol ďalší istý zákrok a hra je tak prerušená. Buly v našom obrannom pásme.
     
    10:27
    Je tu menší nápor súpera, ktorý sme vyriešili len zakázaným uvoľnením. Budeme sa tak musieť ešte brániť v našom obrannom pásme.
     
    11:10
    Pekne teraz zapracovala naša štvrtá formácia pred bránkou súpera. Libor Hudáček našiel presnou prihrávkou Bučeka, ale druhý menovaný už nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    11:27
    Ešte trval menší nápor slovenskej reprezentácie, ale ani v tomto prípade sme nič zaujímavého vyprodukovať nedokázali. Aktivita je však čoraz viac na našich hokejkách.
     
    12:05
    Ďalšie prečíslenie našej reprezentácie, dobrú prácu ukázal pri napádaní súpera Lantoši, ale pred bránkou súpera sme znova presne zakončiť nedokázali.
     
    12:27
    Sukeľ krásne oklamal obrancov súpera, následne už zakončoval na bránku súpera, ale puk sa medzi tri žrde nevošiel, Bielorusi mal aj kus šťastia, bol by to veľmi pekný gól!
     
    13:06
    Ale pozor si teraz musel dať aj brankár Slovenska! Prečíslenie vzniklo aj na druhej strane, presnú prihrávku na hokejku dostal Parfeyevets, ale jeho pokus z prvej Košarišťan úspešne vyráža do bezpečia!
     
    13:36
    Demkov zľahka nahadzoval puk na našu bránku, ale Košarišťan radšej hru prerušil. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    14:06
    Bielorusko nás teraz zavrelo v našom obrannom pásme a opäť sa musel mať na pozore brankár Košarišťan. Ten sa veru na nedostatok práce teraz sťažovať nemôže.
     
    14:49
    Po dlhšej dobe sme aj my dokázali zavrieť súpera v jeho pásme, ale k strele sme sa už nedostali. Opäť sa začína hra prelievať z jednej strany na druhú, bez častého prerušovania.
     
    15:08
    Výborná robota od Sersena, ktorý sa z pozície obrancu natlačil až pred bieloruskú bránku, ale tiesnený už presnejšie zakončiť nedokázal. Získavame však ešte buly v útočnom pásme.
     
    15:48
    Krátku dobu sme kombinovali v útočnej tretine, ale koncovka nám stále nevychádza podľa predstáv. Budeme musieť na nej ešte poriadne popracovať.
     
    16:28
    Ani súper však teraz nič zaujímavého vymyslieť nedokázal, opäť sa tak snažíme o prechod do útočného pásma. Súper nám to však znova poriadne znepríjemňuje.
     
    16:49
    Aj naďalej je pri puku Slovensko, dostávame súpera pod tlak, ale nedarí sa nám presne zakončiť. Pomaly sa blíži záver prvej tretiny.
     
    17:10
    Trocha nepresností na oboch stranách. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa presného zásahu v prvom dejstve nedočkáme, ale nechajme sa teda ešte prekvapiť.
     
    18:22
    Zmeniť sa to snažil Špirko! Výbornú robotu odviedol útočník Zvolena, ktorý oklamal obrancov súpera a následne pred bránkou aj zakončoval, škoda len, že to nebolo presnejšie.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme presný zásah napokon nevideli. Pár zaujímavých momentov bolo na oboch stranách, ale našej reprezentácii sa nedarilo presnejšie zakončiť a Bielorusi si zas vylámali zuby na brankárovi Košarišťanovi. Na úvodný zásah toho stretnutia si tak budeme musieť počkať do druhej tretiny, ktorá sa začne približne o 18:46.
     
    Oba reprezentačné výbery sú späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina tohto prípravného zápasu sa už naplno rozbehla, buly v prospech slovenského tímu.
     
    20:29
    Začíname prostrednú tretinu veľmi aktívne, okamžite sme sa usadili v útočnom pásme a snažíme sa zamestnávať brankára Bieloruska.
     
    21:10
    Teraz však vzniklo prečíslenie na druhej strane, po ktorom zakončoval Kisly, ale tiesnený Rosandičom zakončoval len do brankára Košarišťana.
     
    21:39
    V krátkom slede musel slovenský brankár znova zasahovať. Budeme sa tak musieť ešte brániť v našom pásme, buly po ľavici Košarišťana.
     
    22:31
    Slovensko sa usadilo v útočnom pásme, ale zatiaľ sa nám nepodarilo presnou strelou ohroziť brankára súpera. Druhá tretina sa však rozbehla vo veľkom tempe.
     
    22:36
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Belevich – 2 min., podrazenie).
     
    22:46
    Máme tu prvú presilovku v tomto zápase, ktorú pre naše farby vybojoval Dávid Bondra. Ako prvý v nej zakončoval Špirko, ale nemieril presne.
     
    23:36
    Prvá polovica tejto presilovky je už minulosťou, zatiaľ sa držíme v útočnej tretine, ale nedarí sa nám presnejšie zakončiť.
     
    23:57
    Veľká šanca pre Slovensko! Michal Chovan pálil z prvej v dobrej pozícii, ale puk len tesne míňa priestor troch žrdí! Bielorusko malo teraz aj poriadny kus šťastia.
     
    24:36
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    24:48
    Opäť veľký závar pred bieloruskou bránkou! Ešte sme dokázali vyťažiť z toho presilovkového tlaku, ale ani v tomto prípade sa puk do siete nedostal. Bielorusi sú však teraz v jednom ohni.
     
    25:10
    Stále sa nám darí držať sa v útočnej tretine, ale vysoké napádanie súpera nám nedáva dostatok priestoru na manévrovanie s pukom.
     
    25:41
    Bielorusko pod veľkým tlakom, ale koncovka nášho výberu sa nezlepšuje. Vidíme však viacej zaujímavých príležitostí, strelený gól by nám určite dosť pomohol.
     
    26:34
    Súper sa teraz dokázal oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia. Svoj pobyt v útočnom pásme tak ešte budeme môcť predĺžiť, ale chce to z toho vyťažiť viacej.
     
    27:40
    Ale teraz sa Bielorusi už z tlaku dostali a okamžite sa pustili do útoku. Naša obrana nechala voľného Demkova, ale ten z prvej nezakončil presne. Musíme si však na podobné situácie dávať pozor.
     
    28:05
    Reklamná prestávka.
     
    28:43
    Momentálne je pri puku Bielorusko, ktoré sa snaží o prechod do útočného pásma, ale nedarí sa mu to. Okamžite tak napádame súperovu rozohrávku, aby sme znova mohli pokračovať v nedávnom tlaku.
     
    28:56
    Po dlhšej dobe teraz musel zasahovať aj brankár Košarišťan, ale s ľahkým zákrokom nemohol mať žiadne problémy. Bielorusi však ešte získavajú buly v našom pásme.
     
    29:10
    Rýchly prechod Slovenska do útočného pásma, ale Buček sa ocitol v ofsajde. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme, opäť sa prejavuje naša väčšia aktivita.
     
    29:48
    Znova však vidíme nepresnosti na oboch stranách. To určite kazí dojem z hry, pretože sledujeme hokej, ktorý má veľmi rýchly spád.
     
    30:21
    Veľký dôraz Špirka pred bránkou súpera, slovenský reprezentant aj stihol zakončiť, ale len do miest, kde stál pripravený bieloruský brankár.
     
    31:33
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment! Lamper ukázal veľkú bojovnosť pred bránkou súpera, ale súperom bol zrazený a padol veľmi nebezpečne tvárou do konštrukcie bránky. Slovenský reprezentant odchádza do šatne a verme, že to nič vážne nebude.
     
    31:54
    Už sa pokračuje v hre ďalej, Slovensko získava puk. Musíme sa však prebojovať do útočného pásma z našej tretiny.
     
    32:15
    Výborná robota od Feherváryho, ktorý išiel pred bránku súpera pri streleckom pokuse Pauloviča, ale presným zákrokom sa prezentuje brankára Bieloruska.
     
    33:41
    Rýchly prechod Slovenska do útočného pásma, následne vzniklo prečíslenie a otvorený priestor pred bránkou súpera! Snažil sa toho využiť Puliš, ale v rozhodujúcej chvíli nemieril presne.
     
    34:14
    O niečo neskôr sa vhadzovalo v našom pásme. Buly sa nám však podarilo vyhrať a tak opäť môžme vyraziť do útoku. Už by to naozaj chcelo gól v bieloruskej sieti.
     
    35:09
    Ani teraz to tam nepadlo! Prečíslene štyria na dvoch sme nedokázali zakončiť presne, keď Lantoši našiel presnou prihrávkou Špirka, ale tomu nešťastne skĺzol puk po čepeli a tak nezakončil najlepšie!
     
    35:41
    Liška vybojoval puk za bránkou súpera, následne ho prihrával na Sukeľa, ale ten nedokázal strelou z prvej presne zakončiť.
     
    36:01
    Zakázané uvoľnenie Bieloruska. Súper sa pod tlakom dokázal oslobodiť len takto, pomaly sa blíži záver druhej tretiny a stále teda čakáme na otvárací zásah tohto stretnutia.
     
    36:54
    Bielorusko dalo gól!
    Nedokázali sme využiť svoje veľké príležitosti a tak prichádza trest! Bielorusi sa dostali do prečíslenia, pred našou bránkou si prebral presnú prihrávku MIKHAIL STEFANOVICH, ktorý na dvakrát presne zakončil a dostáva tak svoj tím do vedenia o jeden gól – 0:1!
     
    37:29
    Nepríjemný moment pre našu reprezentáciu, ktorá hrá jednoznačne aktívnejšie. Tie nevyužité situácie nás tak môžu mrzieť, ale stále je tu priestor vyrovnať ešte v druhej tretine.
     
    38:19
    Nedarí sa nám však získať puk na svoje hokejky. Zrejme tak Bielorusi pôjdu do tretej tretiny s tesným náskokom.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    39:23
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Koch – 2 min., držanie).
     
    39:33
    Bielorusi získavajú v závere druhej tretiny svoju prvú presilovku v tomto zápase. Budeme sa tak musieť ešte brániť, aby sa ten gólový rozdiel nenavýšil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina tohto stretnutia sa už skončila. Čo sa týka diania na ľadovej ploche, tak určite patrila nášmu tímu, ktorý hral veľmi aktívne a mali sme aj viacej príležitostí na strele gólu. Na šance sa však nehrá, ale na presné zásahy a ten dosiahlo práve Bielorusko krátko pred koncom druhej tretiny z hokejky Stefanovicha. Slovensko tak prehráva po dvoch tretinách s Bieloruskom 0:1, pred nami je však ešte celá tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:40.
     
    Oba reprezentačné výbery sú už späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly v prospech Bieloruska. Náš súper ešte bude dohrávať presilovku o jedného hráča.
     
    40:51
    Až teraz sa Bielorusko dostalo do nášho pásma, ale k strele to už nevidelo a slovensko vyváža puk do bezpečia.
     
    41:10
    A dokázali sme aj pohroziť pred bránkou súpera po jeho chybnej rozohrávke. Ani nám sa však nepodarilo zakončiť, ale nazbierali sme aspoň cenné sekundy v súperovom pásme.
     
    41:23
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    42:08
    Na malú chvíľu sme sa usadili v súperovom pásme, puk na bieloruskú bránku nahadzoval Špirko, ale nepodarilo sa nám nič zaujímavého z toho vyťažiť.
     
    42:40
    Útočné výpady sa teraz striedajú na oboch stranách. Bielorusko sa však nemá kam ponáhľať, stále vyhráva najtesnejším rozdielom.
     
    42:53
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Kryskin – 2 min., držanie).
     
    43:05
    Slovensko hrá svoju druhú presilovku v tomto zápase. Ideálna šanca na vyrovnanie, podarí sa nám to?
     
    43:28
    Bielorusko sa však dokázalo pomerne rýchlo oslobodiť a tak si musíme pre puk za svoju bránku.
     
    43:55
    Nádejná pozícia pre Pauloviča! Pekná kombinácia našich pred bránkou súpera, puk sa dostal na spomínaného Pauloviča, ale Milchakov sa stihol včas presunúť a tak aj zasiahnuť.
     
    44:53
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    45:10
    Dávid Bondra sa snažil vyviesť puk do útočného pásma, ale ihneď čelil bieloruskej defenzíve a tak puk končí na hokejkách súpera.
     
    45:49
    Práve prechod do útočného pásma je teraz z našej strany veľmi nevydarený. Už by to chcelo streliť vyrovnávajúci gól, aby sme boli čo najskôr späť v hre o víťazstvo v tomto zápase.
     
    46:12
    Kogalev sa z ničoho nič dostával do šance, ale nedokázal našťastie presne zakončiť. Získavame puk na svoje hokejky a už sa pokúšame o prechod do útočného pásma.
     
    46:40
    Reklamná prestávka.
     
    47:30
    Slovensko sa usadilo v útočnom pásme, Feherváry nebezpečne nahadzoval puk na súperovu bránku, ale nikto z jeho spoluhráčov ho nedokázal úspešne tečovať.
     
    48:10
    Puk je momentálne na našich hokejkách, ale máme čoraz väčšie problémy s prechodom do útočného pásma. Času je ešte pomerne dosť, ale chcelo by to čo najskôr vyrovnať.
     
    48:31
    Milchakov po dlhšej dobe musel zasahovať. Tlak Slovenska pomaly narastá, ale gól stále neprichádza.
     
    49:46
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Bokun – 2 min., držanie).
     
    49:56
    V ideálnom čase tu je presilovka pre naše farby. Slovensko sa ihneď usadilo v útočnom pásme, podarí sa nám aj skórovať?
     
    50:46
    Prvá polovica tejto presilovky však nič zaujímavého neponúkla, súper si stále drží svoj tesný náskok.
     
    51:10
    Čajkovský nahadzoval puk pred bránku súpera, ale opäť tam nikto nestál na úspešný teč. Táto naša presilovka sa už začína krátiť.
     
    51:46
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    52:09
    Paulovič to zobral na seba, keď skúsil individuálny prienik. Napokon sa dostal až k zakončeniu na bránku súpera, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Bieloruska.
     
    53:24
    Po buly v útočnom pásme okamžite pálil na bránku súpera Špirko, ale mieril tesne vedľa. Pomaly sa začína čas krátiť, Slovensko stále prehráva s Bieloruskom 0:1!
     
    53:46
    Ofsajd, v ktorom sa ocitol Sukeľ. Hra sa tak presúva do stredného pásma, čo Bielorusku vyhovuje.
     
    54:08
    Stále vie však hroziť aj náš dnešný súper a tak si musíme dávať pozor v zadných radoch. Prípadný druhý gól v našej sieti by už znamenal veľké problémy.
     
    54:48
    Čoraz viac sa už tlačíme pred bránku súpera. Dnes nám však zrejme nie je dopriate streliť gól.
     
    55:14
    K puku sa dostal Libor Hudáček, ale jeho zakončenie smerovalo len nad bránku Bieloruska. Čas na vyrovnanie pre našu reprezentáciu sa kráti.
     
    56:22
    Teraz sa nám však nedarí v prechode do útočného pásma. Uvidíme, či sa nám podarí ešte niečo vymyslieť, z čoho by sme mohli streliť vyrovnávajúci gól.
     
    57:05
    Paulovič rýchlo nakorčuloval pred bieloruskú bránku, ale jeho zakončenie nebolo tak dôrazné, ale aby Milchakov prekvapilo.
     
    57:51
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Tak konečne nám to tam padlo a zrejme tento zápas poputuje do predĺženia. Výbornú robotu urobil Martin Chovan, ktorý posunul puk na Libora Hudáčka, ktorý oklamal obranu súpera, presnou prihrávkou našiel RADOVANA PULIŠA a ten presne umiestnenou strelou prekonáva bieloruského brankára – 1:1!
    Asistencia: Libor Hudáček, Michal Chovan.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    58:49
    Po tom vyrovnávajúcom góle sme ešte vystupňovali našu aktivitu, snažíme sa toto stretnutie rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase.
     
    59:31
    Bielorusi majú v závere tretej tretiny veľké problémy s bránením. Neustále sa tlačíme do súperovho pásma a každá jedna strela je veľmi nebezpečná.
     
    59:49
    Milan Kytnár sa úspešne presunul pred bieloruského brankára, ale po prihrávke nedokázal presne zakončiť vo veľkej šanci!
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina patrila jednoznačne nášmu tímu, ale gólová smola sa na nás poriadne lepila. Napokon sme to celé zlomili až v závere tretej tretiny, keď sa o vyrovnávajúci gól postaral Puliš. Po tomto góle sme dostali súpera pod veľký tlak a verme, že naň v predĺžení nadviažeme.
     
    Predĺženie sa čoskoro začne, uvidíme formát traja proti trom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    A mohlo byť hneď rozhodnuté! Lantoši našiel presnou prihrávkou Sukeľa, ktorý sa následne ocitol sám pred brankárom súpera, ale prekonať sa mu ho nepodarilo.
     
    60:28
    Slovensko pokračuje vo svojej aktivite. Bielorusko sa zatiaľ v predĺžení len bráni, gól v jeho sieti už visí na vlásku.
     
    60:39
    Ďalšie zakončenie smerom na bieloruskú bránku, ale puk končí len na zadnom mantinely. Opäť sa však snažíme o ďalší prechod do útočného pásma.
     
    60:49
    Špirko bol veľmi nepríjemne faulovaný a ostáva ležať na ľadovej ploche. Snáď to nebude nič vážne a Rasťo sa dá čo najskôr do poriadku. Do šatne mu však museli pomáhať a to nevyzerá veru najlepšie.
     
    60:49
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Malyavko – 2 min., sekanie).
     
    61:00
    Slovensko hrá presilovku! Je tu teda formát štyria na troch, uvidíme, či sa nám ju podarí využiť a tak rozhodnúť toto celé stretnutie.
     
    61:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Hudáček – 2 min., držanie hokejky).
     
    61:47
    Sily na ľadovej ploche sa však vyrovnali. Opäť tak sledujeme hru tri na tri, potom by mala nasledovať skrátená presilovka Bieloruska.
     
    62:13
    Konštrukcia bránky teraz zachránila Slovensko po rýchlom protiútoku súpera!
     
    62:38
    Kisly sa dostal do veľkej šance, ale opäť nás zachránila konštrukcia bránky! Obrovské šťastie na našej strane, Bielorusko už mohlo dvakrát toto predĺženie rozhodnúť.
     
    62:49
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    63:10
    Košarišťan mal teraz plné ruky a nohy práce. Tieto chvíle predĺženia jednoznačne patria nášmu súperovi, ktorý hrá skrátenú presilovku.
     
    63:47
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    64:01
    Minúta do konca predĺženia.
     
    64:32
    Libor Hudáček sa po návrate na ľadovú plochu ihneď zapája do útoku. Jeho tvrdú strelu však bieloruský brankár vyráža do bezpečia.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie ponúklo veľa zaujímavých momentov. Najbližšie k víťazstvu malo Bielorusko, ale dvakrát nás zachránila konštrukcia bránky. O osude tohto stretnutia tak budú musieť rozhodnúť samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Remezov nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Kytnár nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Karaban nepremieňa.
     
    2. série
    1:0
    Mi. CHOVAN premieňa.
     
    3. série
    1:0
    Vorobei nepremieňa.
     
    3. série
    1:0
    Puliš nepremieňa.
     
    4. série
    1:0
    Belevich nepremieňa.
     
    4. série
    2:0
    L. HUDÁČEK premieňa.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
    Autorom víťazného gólu je LIBOR HUDÁČEK.
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch sa lepšie darilo Slovensku, keď sa dokázali gólovo presadiť Michal Chovan a Libor Hudáček. Bielorusi Košarišťana neprekonali a tak Slovensko vyhráva nad Bieloruskom 2:1 po samostatných nájazdoch. Najbližšie sa predstaví naša reprezentácia v sobotu, keď o 16:00 vyzve ruské béčko.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:39:56)

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 58. Puliš (L. Hudáček, Mi. Chovan), rozh. náj. Hudáček – 37. Stefanovich

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Remezov (BLR)
    0:0   Kytnár (SVK)
    2. série:
    0:0   Karaban (BLR)
    1:0   Mi. Chovan (SVK)
    3. série:
    1:0   Vorobei (BLR)
    1:0   Puliš (SVK)
    4. série:
    1:0   Belevich (BLR)
    2:0   L. Hudáček (SVK)


    Slovensko: Košarišťan (Konrád) – Sersen, Ma. Chovan, Čerešňák, Fehérváry, Rosandič, Koch, Štajnoch, Čajkovský – D. Bondra, Špirko, Lantoši – Mi. Chovan, Sukeľ, Paulovič – Liška, Kytnár, Lamper – Puliš, L. Hudáček, Buček
    Bělorusko: Milchakov (Karnaukhov) – Antonov, Vorobei, Khoromando, Kryskin, Yevenko, Korobov, Bokun, Znakharenko – Parfeyevets, Drozd, Stefanovich – Demkov, Remezov, Kisly – A. Malyavko, Belevich, S. Malyavko – Litvinov, Karaban, Kogalev

    Rozhodčí: Peter Stano, Miroslav Štefik – Jozef Tvrdoň, Lukáš Kacej – Martin Chudaba
    bahis siteleri