Slovensko – Bělorusko 2:1 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Slovensko
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Bělorusko
sk Čtvrtek 07.02.2019, 18:00 • Aréna Ondreja Nepelu • Kaufland Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
    Autorom víťazného gólu je LIBOR HUDÁČEK.
     
    62:38
    Kisly sa dostal do veľkej šance, ale opäť nás zachránila konštrukcia bránky! Obrovské šťastie na našej strane, Bielorusko už mohlo dvakrát toto predĺženie rozhodnúť.
     
    62:13
    Konštrukcia bránky teraz zachránila Slovensko po rýchlom protiútoku súpera!
     
    61:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Hudáček – 2 min., držanie hokejky).
     
    60:49
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Malyavko – 2 min., sekanie).
     
    60:49
    Špirko bol veľmi nepríjemne faulovaný a ostáva ležať na ľadovej ploche. Snáď to nebude nič vážne a Rasťo sa dá čo najskôr do poriadku. Do šatne mu však museli pomáhať a to nevyzerá veru najlepšie.
     
    60:10
    A mohlo byť hneď rozhodnuté! Lantoši našiel presnou prihrávkou Sukeľa, ktorý sa následne ocitol sám pred brankárom súpera, ale prekonať sa mu ho nepodarilo.
     
    59:49
    Milan Kytnár sa úspešne presunul pred bieloruského brankára, ale po prihrávke nedokázal presne zakončiť vo veľkej šanci!
     
    57:51
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Tak konečne nám to tam padlo a zrejme tento zápas poputuje do predĺženia. Výbornú robotu urobil Martin Chovan, ktorý posunul puk na Libora Hudáčka, ktorý oklamal obranu súpera, presnou prihrávkou našiel RADOVANA PULIŠA a ten presne umiestnenou strelou prekonáva bieloruského brankára – 1:1!
    Asistencia: Libor Hudáček, Michal Chovan.
     
    49:46
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Bokun – 2 min., držanie).
     
    43:55
    Nádejná pozícia pre Pauloviča! Pekná kombinácia našich pred bránkou súpera, puk sa dostal na spomínaného Pauloviča, ale Milchakov sa stihol včas presunúť a tak aj zasiahnuť.
     
    42:53
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Kryskin – 2 min., držanie).
     
    39:23
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Koch – 2 min., držanie).
     
    36:54
    Bielorusko dalo gól!
    Nedokázali sme využiť svoje veľké príležitosti a tak prichádza trest! Bielorusi sa dostali do prečíslenia, pred našou bránkou si prebral presnú prihrávku MIKHAIL STEFANOVICH, ktorý na dvakrát presne zakončil a dostáva tak svoj tím do vedenia o jeden gól – 0:1!
     
    35:09
    Ani teraz to tam nepadlo! Prečíslene štyria na dvoch sme nedokázali zakončiť presne, keď Lantoši našiel presnou prihrávkou Špirka, ale tomu nešťastne skĺzol puk po čepeli a tak nezakončil najlepšie!
     
    33:41
    Rýchly prechod Slovenska do útočného pásma, následne vzniklo prečíslenie a otvorený priestor pred bránkou súpera! Snažil sa toho využiť Puliš, ale v rozhodujúcej chvíli nemieril presne.
     
    31:33
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment! Lamper ukázal veľkú bojovnosť pred bránkou súpera, ale súperom bol zrazený a padol veľmi nebezpečne tvárou do konštrukcie bránky. Slovenský reprezentant odchádza do šatne a verme, že to nič vážne nebude.
     
    24:48
    Opäť veľký závar pred bieloruskou bránkou! Ešte sme dokázali vyťažiť z toho presilovkového tlaku, ale ani v tomto prípade sa puk do siete nedostal. Bielorusi sú však teraz v jednom ohni.
     
    23:57
    Veľká šanca pre Slovensko! Michal Chovan pálil z prvej v dobrej pozícii, ale puk len tesne míňa priestor troch žrdí! Bielorusko malo teraz aj poriadny kus šťastia.
     
    22:36
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Belevich – 2 min., podrazenie).
     
    18:22
    Zmeniť sa to snažil Špirko! Výbornú robotu odviedol útočník Zvolena, ktorý oklamal obrancov súpera a následne pred bránkou aj zakončoval, škoda len, že to nebolo presnejšie.
     
    13:06
    Ale pozor si teraz musel dať aj brankár Slovenska! Prečíslenie vzniklo aj na druhej strane, presnú prihrávku na hokejku dostal Parfeyevets, ale jeho pokus z prvej Košarišťan úspešne vyráža do bezpečia!
     
    12:27
    Sukeľ krásne oklamal obrancov súpera, následne už zakončoval na bránku súpera, ale puk sa medzi tri žrde nevošiel, Bielorusi mal aj kus šťastia, bol by to veľmi pekný gól!
     
    06:48
    Nebezpečenstvo pred našou bránkou! Obrana opäť rozohrala puk veľmi zle a jeden z Bielorusov sa natlačil pred Košarišťana, nepodarilo sa mu však našťastie presne zakončiť!
     
    01:10
    Prvá väčšia šanca tohto stretnutia a mala ju naša reprezentácia! Čerešňák získal puk a vzniklo prečíslenia troch proti dvom, k strele sa následne dostal Paulovič, ale pred bránkou súpera nedokázal zakončiť presne!

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 58. Puliš (L. Hudáček, Mi. Chovan), rozh. náj. Hudáček – 37. Stefanovich

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Remezov (BLR)
    0:0   Kytnár (SVK)
    2. série:
    0:0   Karaban (BLR)
    1:0   Mi. Chovan (SVK)
    3. série:
    1:0   Vorobei (BLR)
    1:0   Puliš (SVK)
    4. série:
    1:0   Belevich (BLR)
    2:0   L. Hudáček (SVK)


    Slovensko: Košarišťan (Konrád) – Sersen, Ma. Chovan, Čerešňák, Fehérváry, Rosandič, Koch, Štajnoch, Čajkovský – D. Bondra, Špirko, Lantoši – Mi. Chovan, Sukeľ, Paulovič – Liška, Kytnár, Lamper – Puliš, L. Hudáček, Buček
    Bělorusko: Milchakov (Karnaukhov) – Antonov, Vorobei, Khoromando, Kryskin, Yevenko, Korobov, Bokun, Znakharenko – Parfeyevets, Drozd, Stefanovich – Demkov, Remezov, Kisly – A. Malyavko, Belevich, S. Malyavko – Litvinov, Karaban, Kogalev

    Rozhodčí: Peter Stano, Miroslav Štefik – Jozef Tvrdoň, Lukáš Kacej – Martin Chudaba
    ocianews.com