Švýcarsko – Česko 0:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
Česko
Pátek 08.02.2019, 14:00 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Pokračujeme zítra od 14 hodin zápasem proti Rakušankám. Do té doby se mějte krásně a budu se s vámi těšit zase na počtenou. Příjemný zbytek pátečního dne ze Selbu! (15:59:47)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Lisa Polettiová a Barbora Bartáková.
     
    První výhru máme v kapse! České hokejistky do 16 let na úvod turnaje v Selbu porážejí Švýcarsko 6:0, velký krok k tomu udělaly už v první třetině, kterou vyhrály o čtyři branky. Naše hra nebyla dokonalá, trenéři budou mít hráčkám co říct, ale o vítězství nebylo pochyb.

    Julie Pejšová zároveň potvrdila svou skvělou sezónu. V šestnáctce odchytala třetí zápas, a má třetí čisté konto! Celý tým navíc připravil ideální dárek Adrianě Dubové k jejím dnešním patnáctým narozeninám, no a že v utkání slavila svou první reprezentační branku Karolína Veverková, to už jsem zmiňoval. V šatně už má připravený kotouč na památku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a nakonec to bude kanár! Skóre zápasu uzavírá 28 sekund před koncem krásnou střelou ANETA DÝCKOVÁ, která poslala puk o tyčku za záda bezmocně se natahující gólmanky – 0:6! Asistence: Anna Kalová.
     
    59:19
    Taky Viktorie Chladová se dostala až k brance, teď už ale kotouč letí do naší třetiny.
     
    58:57
    Přece jenom přišla šance, Haně Haasové ji výborným přesunutím sebrala gólmanka!
     
    58:44
    ...zapojila se do toho i Denisa Habartová, ale zatím se nám nevede.
     
    58:23
    Národní tým drží kotouč za švýcarskou bránou a plánuje střeleckou pozici...
     
    57:45
    Chvíli jsme se museli bránit, Švýcarky vyjely s kotoučem před branku, ale tam jejich snahy rázem utnul maják s dvanáctkou na zádech. Tedy Karolína Veverková.
     
    57:15
    Na modré čáře udělala Tereza Mašková asi to nejlepší možné v dané situaci, nahodila puk na branku a Stehrenbergerová ho musela podržet.
     
    57:02
    Finiš utkání se blíží a náš tým zatím vcelku pohodlně kontroluje hru. A taky nulu pro Julii Pejšovou.
     
    56:21
    Dominika Malická dokončila práci Adriany Dubové a sebrala Švýcarkám kotouč, jenže před branku se nám s ním teď nedaří dostat.
     
    55:46
    Plesk! Třetí útok výborně napadal a vyplynula z toho střelecká pozice pro Andreu Trnkovou. Ta zvedala kotouč pod břevno a zabrnkala gólmance na masku.
     
    55:15
    Lucie Gruntová teď chtěla brankářku překvapit a přízemní střelou se jí to podle mého povedlo. Nicméně Stehrenbergerová puk odrazila.
     
    54:25
    A druhý útok byl k šesté radosti ještě blíž. Kalová vybídla Gruntovou, jež přebruslila soupeřky, ale bekhendovou kličku nezakončila do prázdné brány! Nevím, zda na tom měla podíl gólmanka, nebo tyčka.
     
    53:50
    Moc pěknou nabídku na teč poslala Viktorie Chladová před bránu. Haasová puk zasekla, ale Bartáková se k němu o fous nedostala!
     
    52:51
    Sýkorová posunula k brankovišti Bartákové, která už měla zakončovat. Kotouč ještě nabízela Haně Haasové, ale ta byla před gólmankou hodně natěsno bráněná.
     
    51:59
    Od hrazení zkusila Karolína Veverková rychlou kličku na střed, kotouč jí bohužel utekl. Dobrým forčekingem ale dál přiděláváme Švýcarkám práci.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Haasová (Gruntová), 18. Bartáková (Haasová, Chladová), 20. Veverková (Malická), 20. Bartáková (Chladová), 44. Mazancová (Malická, Chladová), 60. Dýcková (Kalová)


    Švýcarsko: Stehrenbergerová (Streicherová) – Bachmannová, Baechlerová, Schmidtová, Aymonová, Polletiová, Martiová, Gaberellová, Büchiová – Lendiová, Kehlová, Thalmannová, Bachmannová, Aschwandenová, Peterová, Surdezová, Salzgeberová, Kozuhová, Schmidová, Weyová, Zoggová. Trenérka: Tatjana Dienerová.
    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Kalová (A), Sýkorová, Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Grech – P. Bösl, M. Bösl.
    bahis siteleri