Liberec – Příbram 4:0 (kon.) | Karviná – Opava 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:1 (kon.)
Zlín – Slovácko 0:1 (kon.) | Slavia – Teplice 2:0 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
4:0 (3:0)
FK Příbram
Sobota 09.02.2019, 15:00 • Stadion U Nisy, Liberec • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (17:51:10)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:5.
     
    Liberec dominantním výkonem sestřelil Příbram, rozhodl už v prvním poločase!

    Druhá pětačtyřicetiminutovka už tolik vzruchu nepřinesla. Hosté trošku zlepšili svůj výkon, nicméně žádným dramatem to určitě nezavánělo. Slovan může těšit, že na konečných 4:0 upravila nová akvizice Libor Kozák!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Marek Kodr se po standardní situaci sice dostal k hlavičce, avšak v obležení protihráčů zakončil slabě, Filip Nguyen pouze sebral balon z trávníku.
     
    90+2
    Antonín Fantiš vybojoval na pravém křídle pro svůj celek ještě jeden rohový kop, tak uvidíme, zda se Příbrami vydaří alespoň čestná branka.
     
    90+1
    Milan Nitrianský se snažil Květův centr umístit směrem na branku zajímavou patičkou, jenže v těžké pozici zacílil mimo tři tyče. Mezitím už se rozbíhá nastavený čas.
     
    90
    Tomáš Malinský ve středu pole zklidnil situaci a vrátil balon nazpět dozadu. Tomáš Jablonský další akci Slovanu včas přerušil a Roman Květ vybojoval rohový kop.
     
    89
    Libor Kozák se tentokrát objevil netradičně v pozici centrujícího hráče. Nebylo mu ovšem přáno a trefil pouze dobře bránícího Marka Kodra.
     
    88
    Antonín Fantiš si v pokutovém území Liberce pomohl faulem proti Kačarabovi, kterého za dres stáhl k zemi. Domácí tedy mohou v klidu rozehrávat od vlastní klece.
     
    87
    Příbram se v závěru snaží alespoň trošku vylepšit celkový dojem. Nedaří se jí ale vytvoření žádných nadějných příležitostí, Severočeši ostražitě brání.
     
    86
    Antonín Fantiš se po kontaktu s Karafiátem ocitl ve střemhlavém letu vstříc zemi. Rozhazování rukama mu u rozhodčího nepomohlo, faul se pískat nebude.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 299 diváků.
     
    84
    Kamso Mara při odvážném průniku do trojice protihráčů vybojoval nedovolený zákrok. Po rozehrávce standardky nacentroval Aleš Nešický z otočky až za branku.
     
    83
    Ondřej Lehoczki vůbec nezvládl přihrávku na několik málo metrů. Míč skončil v autu, ovšem také teď se Příbram sama vyhnala až na obrannou polovinu.
     
    82
    Marek Kodr dobře zasáhl před Tomášem Malinským, který by se jinak mohl hnát do slušné šance. Liberec se následně dopouští dalšího faulu ve středovém kruhu.
     
    81
    Martin Nový k sobě u postranní čáry nechal přistoupit Ondřeje Karafiáta. poté na něm chtěl získat autové vhazování, jenže vše skončilo přesně naopak, hrát budou Severočeši.
     
    80
    Roman Květ se stal obětí lehkého zatažení za dres, po kterém Příbram rozehrávala. Vše skončilo centrem Milana Nitrianského, který v klidu zastavil Filip Nguyen.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 20. Hybš (Karafiát), 29. Pešek (Nešický), 43. Oscar, 62. Kozák (Oscar)

    Karty:   45. Breite (LIB), 67. Oscar (LIB), 74. Kozák (LIB) – 23. Mingazov (PRI)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:5.
    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oršula (63. Malinský), Breite (C) (77. Mara), Nešický, Oscar (69. Lehoczki), Pešek – Kozák.
    Náhradníci: Vliegen – Lehoczki, Mara, Malinský, Pázler, Musa, Micovčák.

    FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, T. Jablonský – Hlúpik (46. Květ), Mingazov, Keita (53. Nitrianský), Antwi – Fantiš (C), Jan Rezek (72. Průcha).
    Náhradníci: Švenger – Květ, Nitrianský, Kilián, Průcha, Katidis, Skácel.

    Rozhodčí: Marek – Antoníček, Vodrážka.

    Diváci: 3 299
    thejrc.org