Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Česko
Sobota 09.02.2019, 12:00 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:48
    Páté vyloučení v utkání pro český tým. Jan Kovář přišpendlil na mantinel jednoho z finských hráčů, pro což neměl pochopení hlavní rozhodčí a posílá centra první české lajny rovnou do sprch – pět minut a do konce zápasu za krosček.
     
    46:02
    Po komerční pauze budou hrát přesilovku Finové. Roman Horák si opět potyká s trestnou lavicí, i když opět nerad. Tentokrát za jemný háček. Zřejmě poslední šance pro Suomi, jak s výsledkem něco udělat.
     
    43:27
    Nejprve to vypadalo, že byl spíše podražen útočník Nižněkamsku Mikael Ruohomaa, ale finský hráč vzápětí podrazil soupeře a protože jeho faul byl více viditelný, posílají ho sudí ven.
     
    37:21
    Síly na ledě se po minutě finské přesilovky srovnají. Niko Ojamäki totiž jde na dvě minuty ven za sekání. Minutu se bude hrát čtyři na čtyři, poté budou mít Češi minutu přesilovku. Finská dvacítka jde odsedět podrážení.
     
    36:21
    A bránit se bude opět, v pěti se dlouho nehrálo. Roman Horák navštíví znovu trestnou lavici, z čehož nemá vůbec radost. Opět je to za držení.
     
    33:50
    Češi se budou bránit, jelikož Roman Horák dostává za držení dvě minuty.
     
    25:47
    Dvě přesilovky nevyužity, první finská, poté česká. Nyní budou mít Češi další možnost, jelikož podržel soupeři základní hrací nástroj a bude snažení svých spoluhráčů sledovat z trestné lavice. Jistě by byl rád, kdyby tak bylo po celých 120 sekund.
     
    10:53
    Přesilovka pro český tým. Marek Hrbas byl v prostoru před brankou faulován Hannesem Björninenem a finský útočník z Lahti jde na dvě minuty ven za hru vysokou holí.
     
    01:26
    Stejně jako proti Švédsku, i nyní bude hrát český národní tým oslabení jako první. Hynek Zohorna totiž nedovoleně bránil ve středním pásmu soupeře.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 48. Pokka (V. Leskinen) – 30. P. Holík (Sekáč), 34. H. Zohorna (T. Zohorna), 46. Sekáč (Kundrátek)


    Finsko: Vehviläinen (Tirronen) – Lehtonen (A), Kaski, Lehtivuori, Eronen, O. Leskinen, Pokka, Friman, Laaksonen – Pesonen (C), Ruohomaa, V. Leskinen – Junttila, Mustonen, Ojamäki – Hakulinen, Tyrväinen, Jo. Nättinen – Sallinen (A), Björninen, Luostarinen – Kalapudas.
    Česko: Will (Hrubec) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, Hrbas, D. Musil – Gulaš (C), Jan Kovář, Sekáč – Zaťovič (A), Horák, M. Kvapil – Koblížek, T. Zohorna, H. Zohorna – Lenc, P. Holík, Stránský – Červený.

    Rozhodčí: Christoffer Holm, Mikael Nord – David Laksola, Ludvig Lundgren

    Diváci: 1891
    bahis siteleri