Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Česko
Sobota 09.02.2019, 12:00 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    48:00 Niklas FRIMAN - 1:3
     
    48:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ville Leskinen nejprve uspěl na levé straně útočné modré hezkou kličkou, poté na kruhu změnil směr a po otočce našel mezi kruhy VILLEHO POKKU. Ten tak dává dnes "druhý gól", protože si puk vedoucí k první brance českého týmu srazil do vlastní klece. Nyní se tak trefuje do správné svatyně. Asistence: Ville Leskinen.
    45:12 Jiří SEKÁČ - 0:3
     
    45:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mikael Ruohomaa se vrátil z trestné lavice o 15 sekund dříve, než by chtěl. Český tým si vyměnil puk z levého kruhu na pravý, aby vzápětí dostal přihrávku na modrou Tomáš Kundrátek. Bek z Davosu vypálil od modré a JIŘÍ SEKÁČ si našel puk přesně tak, jak chtěl. Forvard z Kazaně totiž usměrnil kus černé gumy nad pravé rameno gólmana a Češi tak dávají gól i v přesilové hře. Asistence: Tomáš Kundrátek.
    34:00 Hynek ZOHORNA - 0:2
     
    34:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    A právě z trestné lavice si nyní Roman Horák v klidu mohl prohlédnout, jak jeho spoluhráči dávají druhou branku – v oslabení. Finové po buly v útočném pásmu propadli a naopak český tým podnikl rychlý protiútok. Tomáš Zohorna poslal z levé strany puk před branku a HYNEK ZOHORNA zakončil tak, jak se sluší a patří. Prostě já na bráchu, brácha na mě, a na jejich rodném Havlíčkobrodsku je nyní asi velká radost. Asistence: Tomáš Zohorna
    29:56 Jiří SEKÁČ - 0:1
     
    29:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skupinky českých fanoušků v hezké hale Hovet se radují. Tato akce mi připomínala situaci z první třetiny, kde se Finové řítili na Romana Willa, ale neúspěšně. Češi naopak naložili s podobnou akcí jinak a lépe. David Musil vystihl finskou rozehrávku a rychle si všiml najetého PETRA HOLÍKA, který si dvakrát vyměnil puk s Jiřím Sekáčem. Při druhé přihrávce se puk odrazil od hokejky obránce Ville Pokky a zapadl do sítě. Ke koupačce Vehviläinena tak dopomohl i jeho spoluhráč. Asistence: Petr Holík
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 48. Pokka (V. Leskinen) – 30. P. Holík (Sekáč), 34. H. Zohorna (T. Zohorna), 46. Sekáč (Kundrátek)


    Finsko: Vehviläinen (Tirronen) – Lehtonen (A), Kaski, Lehtivuori, Eronen, O. Leskinen, Pokka, Friman, Laaksonen – Pesonen (C), Ruohomaa, V. Leskinen – Junttila, Mustonen, Ojamäki – Hakulinen, Tyrväinen, Jo. Nättinen – Sallinen (A), Björninen, Luostarinen – Kalapudas.
    Česko: Will (Hrubec) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, Hrbas, D. Musil – Gulaš (C), Jan Kovář, Sekáč – Zaťovič (A), Horák, M. Kvapil – Koblížek, T. Zohorna, H. Zohorna – Lenc, P. Holík, Stránský – Červený.

    Rozhodčí: Christoffer Holm, Mikael Nord – David Laksola, Ludvig Lundgren

    Diváci: 1891
    thejrc.org