Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Rusko
Sobota 09.02.2019, 15:30 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Fredrik HÄNDEMARK - 4:2
     
    59:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Do prázdné branky přidává čtvrtou branku Švédů FREDRIK HÄNDEMARK po krásně načasovaném pasu Larssona od mantinelu. Asistence: Emil Larsson.
    52:37 Isac LUNDESTRÖM - 3:2
     
    52:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je ale velká rána pro Rusko! Po skvěle nakročené cestě za obratem Švédům vrací vedení ISAC LUNDESTRÖM přesnou ranou z mezikruží, ze které zvládl poslat kotouč za záda Bobkova i v pokleku. Asistence: Jakob Lilja.
    50:02 Ilja MICHEJEV - 2:2
     
    50:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sám ILIJA MICHEJEV se odhodlal k samostatném nájezdu a naprosto jednoduchou střelou mezi betony srovnává stav zápasu! V Hovetu je tak zaděláno na pořádné drama do samostného konce. Bez asistence.
    40:25 Anatolij NIKONCEV - 2:1
     
    40:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se s ničím nepárali a poslali puk za záda Reideborna ani ne po půl minutě druhé periody! Důrazný ANATOLIJ NIKONCEV protlaičl puk mezi betony Reideborna, který dokázal zlikvidovat pouze pokus od modré čáry, na dorážku útočníka Sborné už byl ale krátký. Asistence: Vadim Šipačov a Alexej Vasilijevskij.
    31:38 Emil LARSSON - 2:0
     
    31:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Přesně tohle pravidlo se nyní vymstilo ruské Sborné, která neodkázala využit drtivého tlaku v přesilové hře a jejich zaváhání v předbrankovém prostoru trestá EMIL LARSSON, který přesnou ranou z mezikruží dostal puk až za záda Bobkova podruhé v zápase. Asistence: Emil Sylvegård a Philip Holm.
    22:42 Michael LINDQVIST - 1:0
     
    22:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ani ne o minutu později jdou ale domácí Tre Kronor do vedení! MICHAEL LINDQVIST tečoval kotouč po prudké ráně těsně před Bobkovem a i se štěstím jej dopravil za jeho záda. Hlavní rozhodčí si celou situace ještě nechal prověřit videem, nakonec však neshledal žádné provinění proti pravidlům a Švédové tak jdou do vedení. Asistence: Tom Nilsson a Isac Lundeström.
    Marken.cz

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 23. Lindqvist (Nilsson, Lundeström), 32. Larsson (Sylvegård, Holm), 53. Lundeström (Lilja), 60. Händemark (Larsson) – 41. Nikoncev (Šipačov, Alexej Vasilevskij), 51. I. Michejev (TS)


    Švédsko: Hellberg (Reideborn) – Sellgren, Persson, Dahlbeck (A), Lööv, Nilsson, Holm (C) – Lilja, Bemström, Rasmussen (A) – Lindqvist, Lundeström, Bromé – Davidsson, Kellman, Nygard – Larsson, Händemark, Sylvegård.
    Rusko: Bobkov (Konovalov) – Kulik, Mironov, Zub (A), Běreglazov, Alexej Vasilevskij, Arzamascev, Jelesin, Rafikov – Burdasov, Kadějkin, Kručinin – Okulov, Světlakov, Kuzmenko – Šipačov (C), Nikoncev (A), Kagarlickij – Šumakov, I. Michejev, Zernov – Slepec.

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Nordlander, Malmqvist.
    thejrc.org