Arizona – Dallas 3:2 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Washington – Florida 4:5 (po pr.)
Montreal – Toronto 3:4 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:5 (kon.) | Vegas – Columbus 3:4 (kon.)
Vancouver – Calgary 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 4:5 (po pr.) | New Jersey – Carolina 3:2 (kon.)
NY Islanders – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Detroit 5:2 (kon.) | Boston – Colorado 2:1 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 1:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 10.02.2019, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:22 Tanner PEARSON - 5:4
     
    55:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo! Sidney Crosby skvěle napadal liknavou rozehrávku Tampy. Odměnou mu byl zisk kotouče za brankou, načež jej poslal mezi kruhy, odkud TANNER PEARSON dělovkou bez přípravy rozvlnil síť! Asistence: Sidney Crosby.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Adam Erne – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
    54:03 J. T. Miller - 5:3
     
    54:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo se významně přibližuje k zisku dvou bodů! Alex Killorn posunul touš od hrazení na J. T. MILLERA, který si připravil střelu, jež mu sedla parádně. Z levé strany švihem vyhnal pavouky z bližšího horního rohu soupeřovy svatyně, 5:3! Asistence: Alex Killorn.
     
    51:56
    Blesky hodně zariskovaly v kombinaci uvnitř ofenzivní zóny, za což mohly být potrestány! Odpálený puk si totiž krásně zpracoval Sidney Crosby, s jehož ranou švihem z levého kruhu měl Andrej Vasilevskij plnou lapačku práce.
     
    49:47
    Tampa mohla udělat velký krok k vítězství, leč nepovedlo se! Anthony Cirelli předvedl krásné protažení se po pravé straně. U brankoviště poslal kotouč mezi kruhy, kde jej na DeSmithe namířil bez přípravy Alex Killorn. Na maskovaného muže si ovšem nepřišel!
     
    48:13
    Bryan Rust měl na holi vyrovnávací trefu! V přečíslení ho výborně našel Sidney Crosby, jenže Rust zakončil pouze mimo prostor branky přesouvajícího se Andreje Vasilevskiho.
    44:56 Tyler JOHNSON - 4:3
     
    44:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pěkná akce posílá Blesky do vedení! Steven Stamkos našel z pravé strany mezi kruhy Ondřeje Paláta, který vyřešil situaci posunutím puku doleva. Tam si ho zpracoval TYLER JOHNSON, který si s ním pohrál na čepeli a překonal DeSmithe pěknou střelou zápěstím na vzdálenější tyčku! Asistence: Ondřej Palát, Steven Stamkos.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 5 min., bitka).
     
    37:41
    A pozor! Nakonec z toho byl ostrý pěstní souboj mezi Alexem Killornem a Jackem Johnsonem. Znovu uspěl hostující hráč, jenž svého soupeře v tomto případě doslova seřezal.
    35:03 Bryan RUST - 3:3
     
    35:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned poté je ale vyrovnáno! Jake Guentzel za bránou skvěle zapracoval tělem. Po zmatení soupeře vyjel k brankovišti a poslal přes něj puk přímo na BRYANA RUSTA, jenž snadno zakončil. 3:3! Asistence: Jake Guentzel.
     
    34:44
    Tak to je neskutečné! Phil Kessel si až trošku exhibičně vyměnil touš s Krisem Letangem. Defenziva Tampy byla absolutně rozhozena, Andrej Vasilevskij pouze ležel na ledě, ovšem ve spolupráci s McDonaghem dokázal zázračně Kesselovu střelu zastavit!
     
    33:18
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Tyler Johnson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., hrubost).
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Adam Erne – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., bitka).
     
    31:16
    Bitka! Rukavice shodili Adam Erne a Teddy Blueger. V pohledném souboji uspěl bijec z Pittsburghu, jenž svého soka dokázal položit na lopatky.
    28:31 Jared MCCANN - 3:2
     
    28:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, v premiérové početní nevýhodě skórují také Penguins! Andrej Vasilevskij si tuto situaci rozhodně za rámeček nedá, přes lapačku mu totiž propadla spíše zkušební střela JAREDA MCCANNA zpoza levého kruhu. Asistence: Bryan Rust.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., vysoká hůl).
    27:42 Anthony CIRELLI - 3:1
     
    27:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning zvládají první oslabení v zápase nad plán dobře, zvyšují totiž na 3:1! Alex Killorn při rychlém protiútoku našel z pravého křídla ANTHONYHO CIRELLIHO, jenž uháněl sám na branku a prosadil se krásným blafákem do bekhendu. Asistence: Alex Killorn, Ryan McDonagh.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., hákování).
     
    27:03
    Tyč zazvonila také za Vasilevskim! Kris Letang nahazoval od modré čáry a na první pohled neškodný pokus skončil k překvapení všech až na tyčce.
     
    22:48
    Příležitost také na straně Pens! Patric Hörnqvist z levé strany oslovil bekhendem Jareda McCanna, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti dokázal skvělý Andrej Vasilevskij vyrazit! Fanoušci jej tak znovu mohou oslavovat.
     
    21:34
    Jen to cinklo! Přihrávka Alexe Killorna z otočky měla oči a našla mezi kruhy najíždějícího Victora Hedmana. Ten si dělal zálusk na ránu do horního růžku, leč mířil příliš přesně a trefil brankovou konstrukci! To je velká škoda pro Blesky.
    15:59 Erik ČERNÁK - 2:1
     
    15:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je něco, Blesky rychle otáčejí skóre! Slovenský obránce ERIK ČERNÁK se na modré čáře vší silou opřel do kotouče, který tečoval nohou Patric Hörnqvist tak nešťastně, že jej nasměroval přímo k tyči vlastní klece. Asistence: Cédric Paquette, Braydon Coburn.
    15:02 Yanni GOURDE - 1:1
     
    15:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Při prozatímních gólech se musejí obrany obou celků červenat! Victor Hedman totiž ve vlastním defenzivním pásmu zachytil riskantní přihrávku Rusta, a poté už šli Brayden Point s YANNIM GOURDEM zcela sami na branku. Nikým neobtěžováni si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný jej zametl do sítě! Asistence: Brayden Point, Victor Hedman.
     
    14:08
    Poměrně záhy mohlo být vyrovnáno. Alex Killorn měl za kruhy spoustu času, po chvíli vyčkávání ale nedokázal prostřelit betony pozorného Caseyho DeSmitha!
    13:36 Garrett WILSON - 0:1
     
    13:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velký moment! Lightning propadli a Teddy Blueger rázem táhl po levém křídle akci dvou proti jednomu. Druhým do party byl GARRETT WILSON, jenž se do přihrávky lotyšského spoluhráče opřel bez přípravy a přesouvající se Andrej Vasilevskij neměl šanci! Pro Wilsona je to první trefa v NHL, Blueger zase zapisuje premiérový bod! Asistence: Teddy Blueger, Matt Cullen.
     
    05:49
    Neuvěřitelný Vasilevskij! Bryan Rust obdržel přihrávku přesně do mezikruží. Ačkoliv nezasáhl kotouč úplně ideálně, placatý nesmysl se snášel do klece. Ruský fantom ovšem na poslední chvíli vytyčil rukavici a zabránil pohromě!
     
    02:17
    Velká šance také na straně Pittsburghu! Po zaváhání v rozehrávce Blesků se ke kotouči dostal mezi kruhy Matt Cullen, jehož okamžitou dělovku bez přípravy reflexivně odrazil Andrej Vasilevskij!
     
    01:07
    Nikita Kučerov přenechal touš za sebe. Chopil se ho Ondřej Palát, jenž měl volnou cestu až mezi kruhy! Pokus o střelu k tyči zastavil Casey DeSmith skvěle vyrážečkou, načež českého forvarda včasnou prací betonem nepustil k dorážce.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 16. Gourde (B. Point, Hedman), 16. Černák (Paquette, Coburn), 28. Cirelli (Killorn, McDonagh), 45. T. Johnson (Palát, Stamkos), 55. J. T. Miller (Killorn) – 14. G. Wilson (Blueger, Cullen), 29. McCann (Rust), 36. Rust (Guentzel), 56. Pearson (Crosby)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), Palát – T. Johnson, B. Point, Gourde – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Joseph, Paquette, Erne.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), M. Pettersson, J. Johnson, Dumoulin, Riikola, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Bjugstad, Pearson – Hörnqvist, McCann, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Diváci: 19 092
    thejrc.org