Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 6:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:1 (1:0)
Leicester City
Neděle 10.02.2019, 14:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost. (16:36:29)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 11:3.
     
    Atraktivní utkání končí lépe pro fotbalisty Tottenhamu, kteří zapisují čtvrté vítězství v řadě, a stále se tak drží v kontaktu s čelem tabulky. Leicester byl dnes favorizovaným Spurs více než vyrovnaným soupeřem, za předvedený výkon se rozhodně nemusí stydět. Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, první poločas ale prohráli 0:1, když se ve třiatřicáté mnutě hlavou prosadil Davinson Sánchez. Po přestávce se začaly dít velké věci. Nejprve Vardy krátce po svém příchodu na plac neproměnil penaltu, nedlouho nato navýšil vedení domácích Christian Eriksen. Foxes se ale stále nechtěli vzdát a zásluhou Jamieho Vardyho přeci jen dokázali snížit. Jenže poslední slovo měl celek z Londýna, jehož tříbodový zisk v nastaveném času pečetil Son Heung-min.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Znovu se hosté po standardní situaci dostali k zakončení. Do vzduchu se, stejně jako před pár okamžiky, pověsil Ben Chilwell, jenže znovu nechal pouze vyniknout pohotového Llorise.
     
    90+2
    Iheanacho hledal na hranici ofsajdu čekajícího Okazakiho, tomu ale v souboji o balon se Sissokem scházela rychlost. Uvidíme další rohový kop Foxes.
    90+1. Son HUNG-MIN - 3:1
     
    90+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Do konce dnešního utkání sice zbývají ještě čtyři minuty, o vítězi je ovšem už nyní rozhodnuto! Hosté vrhli veškeré zbylé síly do ofenzivy, na polovině hřiště navíc míč nezachytil Ndidi. Na to konto se do samostatného úniku vydal SON HEUNG-MIN, který se tváří v tvář brankáři Schmeichelovi nezmýlil a rozjásal domácí fanoušky.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři mnuty.
     
    89
    Okazaki krátce po svém příchodu získal pro Leicester další roh. Maddison dopravil balon na hlavu Bena Chilwella, spolehlivý zákrok ale předvedl Hugo Lloris.
     
    88
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Danny Rose, přichází Kyle Walker-Peters.
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Harvey Barnes, přichází Šindži Okazaki.
     
    87
    Maddison si všiml za obranu si nabíhajícího Iheanacha. Jeho dlouhý pas se povedl, jenže podobně úspěšně si počínal také ve vzduchu excelující Alderweireld.
     
    86
    Standardní situaci rozehráli Spurs dle očekávání na krátko. Hodně zběsilý úprk až do vápna poté podnikl Danny Rose, který se poroučel k zemi po souboji s Maguirem. Penalta se nepíská.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Youri Tielemans (Leicester City).
     
    84
    Maddisonův centr z pravé strany nepustil do pokutového území blokující Wanyama. Následně byl ve snaze založit protiakci Spurs faulován Rose, domácí mají výhodu.
     
    83
    Hosté si jdou za vyrovnáním. Evansův dlouhatánský náběh zastihl Kelechi Iheanacho, jenž s kolem Vertonghena přehodil míč na levačku, svou ranou ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    82
    Tohle klidně mohlo skončit gólem. Pereira opět potvrdil své ofenzivní kvality, když překvapivým centrem oslovil Vardyho, který z dobré pozice pálil pouze nad horní tyč Llorisovy branky.
     
    81
    Právě nám začíná poslední desetiminutovka druhé půle. Od konce utkání se dá očekávat tlak hostujícího celku a pevná defenziva v podání Spurs. Jak to dnes nakonec dopadne?
     
    80
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Victor Wanyama.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 33. D. Sánchez (Eriksen), 63. Eriksen (F. Llorente), 90+1. Son Hung-min (Moussa Sissoko) – 76. Vardy (R. Pereira)

    Karty:   16. Son Hung-min (TOT), 20. Rose (TOT), 28. Vertonghen (TOT) – 85. Tielemans (LEC)

    Neproměněná penalta: 60. Vardy (LEC), brankář Lloris zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 11:3.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Vertonghen, D. Sánchez, Rose (88. Walker-Peters) – Winks, Skipp (71. Alderweireld) – Moussa Sissoko, Eriksen, Son Hung-min – F. Llorente (80. Wanyama).
    Náhradníci: Gazzaniga – Alderweireld, Walker-Peters, Foyth, Wanyama, Aurier, Lucas Moura.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Maguire, J. Evans, Chilwell – Ndidi, Tielemans – R. Ghezzal (72. Iheanacho), Maddison, Barnes (88. Okazaki) – Gray (59. Vardy).
    Náhradníci: D. Ward – Simpson, Morgan, Choudhury, Vardy, Okazaki, Iheanacho.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Simon Bennett, Stuart Burt

    Diváci: 44 154
    bahis siteleri