Boavista – Santa Clara 1:0 (kon.) | Braga – Chaves 2:1 (kon.) | Benfica – Nacional 10:0 (kon.)
Feirense – Sporting 1:3 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (0:0)
CD Santa Clara
Neděle 10.02.2019, 16:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto • Portugalská Primeira Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u fotbalových přenosů na počtěnou. (18:01:49)
     
    Utkání nám nabídlo jedinou branku, kterou dal z penalty Rafael Costa. Jinak jsme sledovali vyrovnané bojovné utkání plné faulů. Oba celky se dostaly do nějakých šancí, nakonec byli ovšem úspěšnější domácí, kteří berou tři body.

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fascinující závěr! Helton Leite nyní jeden pokus vyrazil na roh a následně si poradil i s dalekonosnou ránou. Boavista je blízko třem bodům a nejspíše je dnes i získá.
     
    90+2
    Hosté se dostali do slušné akce, kterou ovšem trestuhodně nevyužili! Jeden z hráčů si naběhl do vápna a byl u levé tyče, nakonec zvolil centr. Nikdo se ale do zakončení nedostal.
     
    90+1
    Rozehrává se tak z hloubi obranné poloviny domácího celku. Nad rámec utkání se budou hrát celkem čtyři minuty, což je čas, který mají hosté na srovnání nynějšího stavu.
     
    90
    Během poslední minuty jsme viděli asi pět faulů, hraje se fakt tvrdě. Všechny navíc byly na domácí hráče, pískl se ovšem až ten poslední.
     
    89
    Odehrávají se poslední minutky základní hrací doby a nejspíše i utkání. Hosté se dostali do vápna, kde se jim ale zakončit nepovedlo. Domácí hráči všechny pokusy zablokovali.
     
    88
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Alberto Bueno, přichází Nwankwo Obiora.
     
    87
    Mateus na hranici ofsajdu dostával přihrávku a byl zastaven sudím. Následně se lehce rozčiloval a nejspíše i něco k sudím utrousil, dostává žlutou kartu.
     
    86
    Následně se hosté dostali k rohovému kopu, ale centr z levé strany nikdo netečoval a Helton Leite si míč schoval ve svých rukavicích. Pokračuje se jeho odkopem.
     
    85
    Francisco Ramos přihrávanou svého celku nevydržel a před vápnem se do míče pořádně opřel. Domácí brankář ale míč schoval v rukavicích a neměl jediný problém zasáhnout.
     
    84
    Hosté se pokoušeli dostat do vápna, ale přihrávka do pokutového území nikoho nenašla. Adresát přihrávky naboural do bránícího hráče, pokračuje se odkopem.
     
    82
    V posledních chvilkách se oba celky střídají v útočných akcí. Střelecké pokusy ovšem nepřicházejí a akce bývají často ukončeny nepřesnou přihrávkou.
     
    80
    Utkání se dostává do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Domácí jsou nadále na míči a pokouší se směrem do útoku hrát, Santa Clara už moc času na zvrácení nemá.
     
    79
    Na konci devětasedmdesáté minuty se pokoušel přes bránící hráče dostat domácí Perdigao. Tomu se ale nakonec obránce obhodit nepovedlo a pokračuje se autem.
     
    77
    Po centru z levé strany se ve vápně pokoušel prosadit hostující Malick Evouna, ale ten místo letícího míče poslal k zemi letícího brankáře. Ten se zvedá pomalu, ale je to asi spíše součást taktiky.
     
    76
    Domácí celek je nadále aktivní a je na něm vidět snaha o vstřelení druhé branky. Nyní to jeden z hráčů zkoušel před vápnem, ale jeho rána byla zablokovaná.

    David Panuška

    Branky: 59. Ra. Costa (pen.)

    Karty:   87. Mateus (BOA) – 72. Vieira (SCL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
    Boavista FC: Leite – E. Machado, Neris, R. Silva, Talocha – Matheus Indio (53. Perdigao), Mandiang, Ra. Costa, Mateus – R. Lopes (54. Falcone), Bueno (88. Obiora).
    Náhradníci: Bracalli – Obiora, Perdigao, Falcone, Cardoso, Carraça, Gustavo.

    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, César, Cardoso, Candé – Pantaleão, Marques (73. D. Pineda), Rašíd (31. Ramos), Zé Manuel – Lamas, Schettine (63. Evouna).
    Náhradníci: Serginho – D. Pineda, Pablo, Ukra, Lucas, Ramos, Evouna.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Jesus
    thejrc.org