Leganés – Real Betis 3:0 (kon.) | Valencia – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 2:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Barcelona 0:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:2 (0:1)
SD Eibar
Neděle 10.02.2019, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sevilla FC a SD Eibar.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly se v současné době nacházejí na čtvrté pozici, přičemž v jednu dobu okupovali vedoucí příčku celé soutěže. Seville se ale v posledních týdnech moc nedaří, vyhrála pouze jeden z posledních pěti ligových zápasů. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole nestačil na Celtu Vigo, která na své půdě zvítězila poměrem 1:0. Ačkoliv se Seville daří na domácí půdě, kde prohrála pouze jedinkrát, tak o něco horší je to na hřištích soupeřů, kde jí patří až osmá pozice. Sevilla v tuto chvíli ztrácí na vedoucí Barcelonu už čtrnáct bodů, stále se ale nachází na příčkách zajišťující skupinovou fázi Ligy mistrů.
     
    SD Eibar

    Na opačné straně stojí o něco hůře hrající Eibar, kterému v tuto chvíli patří přesný střed tabulky, tedy desátá pozice. Eibaru v tuto chvíli schází na pohárové pozice tři body, což není vůbec špatné. Hostující tým tohoto zápasu neprohrál ani jednou z posledních tří zápasů, naposledy tomu bylo v souboji proti Barceloně. V minulém kole přišla důležitá výhra proti sedmnácté Gironě, která si odvezla porážku 0:3. Eibaru se ale na hřištích soupeřů absolutně nedaří, v tabulce mu patří až předposlední pozice, hůř je na tom už jen Huesca. Eibar dokázal zvítězit pouze jedinkrát, dalších pět zápasů prohrál.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Vaclík – Carriço (C), Kjaer, Wöber – Promes, Banega, Mesa, Escudero – Sarabia, Ben Yedder – André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Gil, Amadou, Sergi Gómez, Navas, F. Vázquez, Munir.

    SD Eibar: Riesgo – Peña, Ramis (C), Arbilla, Ángel Valdés – Orellana, Papakouli Diop, Jordán, Cucurella – Charles, Enrich.
    Náhradníci: Areitio – S. Álvarez, De Blasis, Bigas, Escalante, Kike García, P. Oliveira.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Escuela.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal český brankář Vaclík, který se rozhodl na jistotu rozehrát k autové lajně, kde číhal zcela osamocený obránce Escudero.
     
    4
    Kjaer vypustil ze své kopačky dalekonosný pas, který měl směřovat na Silvu. Druhý jmenovaný měl k němu daleko, soupeř tak bude vhazovat.
     
    5
    Úvodní střelecký pokus tohoto zápasu obstaral domácí Sarabia, který si potáhl míč na levou nohu, avšak následnou ránu poslal kousek vedle branky.
     
    6
    Na druhé straně to po levém křídle zkoušel Cucurella, který se ale daleko s míčem nedostal. Včas se k němu totiž vrátil Promes, jenž ale nevybojoval aut.
     
    7
    Přes střed hrací plochy to zkoušel Mesa, který se ale nedostal kolem dobře bránícího Diopa. Následná akce Eibaru skončila na pozorném Wöberovi.
     
    8
    Vaclík nyní chyboval při zachycení padajícího míče, což pro jeho celek nakonec nemělo fatální následky. Český brankář posléze své zaváhání napravil.
     
    9
    Zpětná přihrávka v podání Orellany směřovala pouze na kopačku protihráče, nicméně v souboji o hrací předmět nakonec fauloval Banega.
     
    10
    Cucurellovi se podařilo adresným centrem najít nohu Enricha, který se pokoušel vypálit levou nohou, avšak do dráhy letu míče se postavil Kjaer.
     
    11
    Eibar se tak postaral o úvodní rohový kop tohoto zápasu. Domácí dokázali vyhlavičkovat míč ze šestnáctky, následně Diop zakončil nad břevno.
     
    12
    Eibar je v posledních minutách aktivnější. Enrich měl na pravé straně celkem dost času na centr, avšak trefil pouze jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    13
    Následně to dalším centrem zkoušel hostující Diop, který vzdušnou nabídku poslal na hlavu protihráče, jenž jí vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    14
    Ángel si dával s provedením autu celkem dost načas. Nakonec si pro spolupráci vybral Orellanu, který ale rychle přišel o kulatý nesmysl.
     
    15
    Další útočnou akci táhl talentovaný Cucurella, který posílal do vápna střílenou nabídku na teč, kterou ale za cenu rohového kopu odklízel Carrico.
     
    16
    Orellana zakroutil míč ven z pokutového území, kde číhal křídelník Orellana. Ten pro změnu přenášel hru na Peňu, pro jehož centr si vyběhl Vaclík.
     
    17
    Domácí mohli podniknou rychlý protiútok, který ale skončil na nepřesné přihrávce na levou stranu. Obrannou povinnost si totiž splnil Arbilla.
     
    18
    Následně na jistotu zahrál Orellana, který odpálil míč daleko ven z hrací plochy. Také domácí si vyzkouší rohový kop, který zanedlouho obstará Escudero.
     
    19
    Jeho prudký centr se snášel na přední tyč, kde ale zasahoval pohotový Ramis. Posléze se Sevilla dožadovala dalšího rohu, sudí je ale opačného názoru.
     
    20
    Carricova dalekonosná nabídka se snášela na Sarabiu, který byl u míče pozdě. Naopak Ángel dokázal přihrát přímo do náruče brankáře Riesga.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím je překvapivě aktivnější Eibar, jenž v tuto chvíli drží míč na druhé straně.
     
    22
    Momentálně se nám hra trochu uklidnila, Sevilla stále vyčkává na to, s čím přijde soupeř. Hostující hráči se ale nacházejí na vlastní polovině.
     
    22
    Eibar právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do zaslouženého vedení! Jeden z domácích nedokázal odkopnout míč, k němu se dostal FABIÁN ORELLANA, který se protáhl až před českého brankáře, kterého překonal střelou v pádu pod horní konstrukci.
    22. Fabián ORELLANA - 0:1
     
    23
    V tuto chvíli to budou mít domácí hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    24
    Ihned po rozehrávce se málem k balónu dostal nenápadný Ben Yedder, který na něj nakonec nedosáhl. Riesgo bude moci odkopávat od branky.
     
    29
    Banega se chopil rozehrávky dalšího rohového kopu. Domácí záložník tentokráte našel pouze hlavu Ramise, Eibar tak může podniknout protiakci.
     
    30
    Avšak ten se vůbec nepovedl, vzorně se totiž na vlastní polovinu vrátil domácí Mesa, který posléze ještě přihrál na levou stranu hrací plochy.
     
    31
    Silva našel na levém křídle volného Mesu, který cpal míč do pokutového území, kde na něj nedosáhl Ben Yedder. Sevilla kombinuje na pravé straně.
     
    32
    Odraženého míče se za pokutovým územím chopil domácí obránce Escudero, jehož pohotová rána levým nártem doplachtila vedle branky.
     
    33
    Ne zemi sice skončil hostující Charles, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Mezitím se Wöberovi podařilo trefit protihráče, čímž vybojoval aut.
     
    34
    Jenomže jeho celek se neprokousal středem hrací plochy, kde číhala smečka protihráčů. Eibaru se rovněž nepodařilo proniknout na druhou stranu.
     
    35
    Ben Yedder neuspěl v hlavičkovém souboji proti Ramisovi, posléze se domácí hráči dožadovali žlutého kartónku pro soupeře, hlavní sudí ale kartu neudělil.
     
    36
    Riesgo vyboxoval míč daleko ze své šestnáctky, avšak jeho celek se nedostal ani za půlící čáru. Sevilla se začíná rozehrávat, avšak stále prohrává o branku.
     
    37
    Sarabia si na pravé straně přehodil míč na svojí silnější nohu, což centru moc nepomohlo. I tak se do vzduchu vyškrábal hostující kapitán Ramis.
     
    38
    Po delší době se Eibar dostal k souvislejší práci s míčem. Enrichovi ale uskočil balón od kopačky, avšak jeho celek se dokázal včas vrátit za balón.
     
    39
    Přichází úvodní žlutá karta tohoto zápasu, vyfasoval jí domácí Escudero, který přerušil nadějnou protiakci soupeře.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Sevilla opět semkla svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce. Sarabia se na pravém křídle dostal k centru, který stačil kopačkou odklidit brankář Riesgo.
     
    44
    Sledovali jsme rohový kop v podání domácích. Do vzduchu se dostával obránce Carrico, který se dostal přes Ramise, následně ale zamířil vedle branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem překvapivou podívanou. Aktivněji do zápasu vstoupili hráči Eibaru, kteří se nakonec dočkali kýženého vedení, o které se postaral Orellana. Postupem času se začala projevovat také Sevilla, avšak k žádnému vážnějšímu ohrožení branky se nedostala. Hra domácího celku je plná nepřesností, ty posléze postihly také soupeře, který se po vstřelené brance soustředil na zodpovědnou defenzívu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu to po pravém křídle zkoušel Silva, který s míčem dokráčel až k pokutovému území, kde se mu ale nepovedla předávka na Sarabiu.
     
    49
    S míčem se seznámil také Vaclík, který okamžitým výhozem oslovil u postranní čáry stojícího Promese, jenž peláší podél autové lajny směrem kupředu.
     
    50
    Na druhé straně se zrodil slibný protiútok. Orellanova stahovačka na levou nohu přinesla celkem nebezpečnou střelu, která doskákala vedle branky.
     
    51
    Ramis dokázal zakročit proti ostrému centru z levé strany, Eibar pak odpálil míč vysoko do hlediště. Domácí tak budou zahrávat další autové vhazování.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Joan Jordán (SD Eibar).
     
    53
    Silva se hodně kostrbatým způsobem dostával k šestnáctce, kde si snažil vymodlit standardku. Hlavní sudí mu ale pád na zem absolutně nezbaštil.
     
    54
    Z útočné poloviny rozehrával volný kop Ángel, který raději oslovil vedle stojícího Ramise, jehož nákop k šestnáctce dokázal sebrat pohotový Kjaer.
     
    55
    Arbillovi se podařilo zablokovat další centr z pravé strany, o který se postaral rychlonohý Promes, který tak svému mužstvu vybojoval další roh.
     
    56
    Samotný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté do šestnáctky přiletěl další centr, po kterém hlavičkoval doprostřed obránce Kjaer.
     
    57
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Ramis, přichází Paulo Oliveira.
     
    58
    Domácí se začínají rozehrávat. Sarabia se fantastickým způsobem prohnal kolem dvou spoluhráčů, načež po jeho přihrávce pálil do náruče brankáře Silva.
     
    59
    Přišel další nedovolený zákrok ze strany hostujícího celku, po kterém se Sevilla dožadovala další žluté karty, která ovšem z rukou sudího nepřichází.
     
    60
    Enrich prohrál přetahovanou o míč, mnohem důraznější totiž byl domácí zadák Carrico. Sevilla se snaží vylákat smečku protihráčů na útočnou polovinu.
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Jesús Navas.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Franco Vázquez.
     
    63
    Následně si o nedovolený zákrok řekl Charles, který posléze odmítl podání rukou s Carricem. Sevilla se tak pokouší vyvézt hrací předmět na druhou stranu.
     
    63
    Eibar právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka v domácí síti! Eibar zahrával ještě jeden rohový kop, ten se snesl ke vzdálenější tyči, odkud vracel míč do malého vápna Arbilla, kde číhal připravený útočník CHARLES, který prudkou hlavičkou nedal Vaclíkovi šanci.
    63. CHARLES - 0:2
     
    64
    Orellana se snažil vrátit míč před branku, kde ale vzorně zasáhl Kjaer, jenž málem přihrál jednomu z protihráčů. Eibar ale bude zahrávat pátý rohový kop.
     
    65
    Sevilla začíná být frustrována, tentokráte si hodně tvrdým zákrokem pomohl záložník Banega, který doslova zajel pod nohy Charlesovi.
     
    66
    Tlak domácích neustále sílí. Promes se snažil prohodit balón na Sarabiu, pro kterého byl příliš prudký. Hlavní sudí teč neviděl, bude se odkopváat od branky.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, s domácím celkem to nevypadá moc dobře. Sevilla dotahuje dvoubrankové manko, což bude složitý úkol.
     
    68
    Cucurella si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou také obdržel. Levý obránce ve službách Eibaru se uvolnil k centru, který ale skončil na hlavě Wöbera.
     
    69
    Po delší době se také domácí dostali k zakončení, Sarabia ale mířil vedle branky. Riesgo nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat od branky.
     
    72
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Gonzalo Escalante.
     
    74
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Daniel Carriço, přichází Bryan Gil.
     
    75
    Sevilla se už delší dobu nemůže dostat k opačnému pokutovému území, její výkon z dnešního zápasu určitě není příjemnou pozvánkou k zápasu s Laziem.
     
    75
    Navíc se vracející Promes prezentoval nedovoleným zákrokem, neboť kousek od středového kruhu přistrčil na zem Dopa. Eibar nikam nespěchá.
     
    76
    O pár vteřinek později bylo opět pískáno, tentokráte to s agresivitou přehnal Navas, který zajel do Orellany. Nakonec to možná bude další roh pro hosty.
     
    77
    Bylo tomu skutečně tak, o sedmý rohový kop se z levé strany postaral Orellana, který to zkoušel dalším centrem na Arbillu, jenž měl k míči daleko.
     
    78
    Nekompromisním způsobem odklízel balón na druhou stranu obránce Kjaer, kterému se ale nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze Ángela.
     
    79
    Peňa se dokázal proháčkovat až do pokutového území, kde ve finální fázi trefil pouze jednoho z protihráčů, který srazil míč mimo nebezpečné území.
     
    80
    Na opačném pólu hrací plochy se domácím podařilo vybojovat další rohový kop. Banega ho kroutil na Vázqueze, před kterým ale vystoupal do vzduchu Arbilla.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Eibar si i nadále střeží nadějné dvoubrankové vedení, navíc soupeř není nikterak nebezpečný.
     
    82
    S míčem si pohrál také brankář Vaclík, který se tentokráte rozhodl poslat míč na útočnou polovinu, kde se Silvovi nepodařilo přehlavičkovat Arbillu.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Charles, přichází Kike García.
     
    83
    Diop se pokoušel vyvézt míč, nicméně zezadu ho atakoval talentovaný Gil, který ho zatáhl za dres. Nedovolený zákrok ale žlutou kartu nepřinesl.
     
    84
    Domácí budou dohrávat bez vyloučeného Banegy. Argentinský záložník totiž sestřelil jednoho z protihráčů, za což si vysloužil druhou žlutou kartu.
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Navas se dokázal uvolnit k dalšímu centru, který ale proletěl přes celé pokutové území. Na druhé straně se ale nacházel Promes, kterému aké nevyšel centr.
     
    86
    Hosté se dočkali další branky, regulérnost ale musí posoudit videorozhodčí.
     
    87
    Branka nakonec neplatí, zakončující Kike se totiž nacházel v hodně těsném ofsajdu. Také v tomto utkání byl použit systém VAR!
     
    88
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Na opačné straně se ale domácí dostali ke kontaktní brance! WISSAM BEN YEDDER si narazil míč s Vázquezem, načež prvně jmenovaný pronikl až před brankáře, kterého překonal střelou mezi ruku. V tomto případě se o ofsajd nejednalo!
    88. Wissam Ben Yedder - 1:2
     
    88
    Zvláštní situace se stala po této brance. Peňa totiž nechtěl odevzdat míč, načež se dostal do menší strkanice. Hlavní sudí udělil hned dvě žluté karty.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90+1
    Riesgo byl donucen k dalekonsému odkopu od své branky, který posílal daleko mimo dosah všech spoluhráčů. Sevilla se usadila na útočné polovině.
     
    90+2
    Avšak zatím k žádnému tlaku to nevede. Naopak si Kjaer musel pomoci s Vaclíkem, po jehož odkopu hlavičkoval do protihráče Vázquez.
     
    90+2
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali vyrovnání! Promes obstaral autové vhazování, které poslal vedle stojícímu Navasovi, jenž mu okamžitě vrátil. Nizozemský křídelník odcentroval do šestnáctky, kde do míče vložil kopačku PABLO SARABIA, nacož Riesgo nestačil reagovat.
    90+2. Pablo SARABIA - 2:2
     
    90+4
    Další centr se snášel na zcela volného Gila, který se okamžitě dostal k zakončení. Obětavým zákrokem se ale prezentoval zadák Arbilla.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Eibar zahrával standardní situaci z velké vzdálenosti, který vedl k zisku autového vhazování.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Dlouhou dobu to vypadalo, že si Eibar odveze všechny tři body, avšak domácí celek začal hrát až ke konci zápasu. Nejprve hostům nebyla uznána třetí branka, která padla z menšího ofsajdu, na druhé straně se soupeř dostal ke kontaktní brance. Aby toho nebylo málo, tak Sevilla vsítila vyrovnávací branku, o kterou se postaral Sarabia. Domácí se ještě snažili výsledek otočit, což se ale nepodařilo.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:7. (20:25:14)

    David Suchý

    Branky: 88. Ben Yedder, 90+2. Sarabia (Promes) – 22. Orellana, 63. Charles (Arbilla)

    Karty:   39. Escudero (SEV), 65. Banega (SEV), 88. Navas (SEV) – 52. Jordán (EIB), 88. Ángel Valdés (EIB)   84. Banega (SEV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:7.
    Sevilla FC: Vaclík – Carriço (C) (74. Gil), Kjaer, Wöber – Promes, Banega, Mesa (62. F. Vázquez), Escudero (61. Navas) – Sarabia, Ben Yedder – André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Gil, Amadou, Sergi Gómez, Navas, F. Vázquez, Munir.

    SD Eibar: Riesgo – Peña, Ramis (C) (57. P. Oliveira), Arbilla, Ángel Valdés – Orellana, Papakouli Diop, Jordán, Cucurella – Charles (82. Kike García), Enrich (72. Escalante).
    Náhradníci: Areitio – S. Álvarez, De Blasis, Bigas, Escalante, Kike García, P. Oliveira.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Escuela
    thejrc.org