Leganés – Real Betis 3:0 (kon.) | Valencia – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 2:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Barcelona 0:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:2 (0:1)
SD Eibar
Neděle 10.02.2019, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:7. (20:25:14)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Dlouhou dobu to vypadalo, že si Eibar odveze všechny tři body, avšak domácí celek začal hrát až ke konci zápasu. Nejprve hostům nebyla uznána třetí branka, která padla z menšího ofsajdu, na druhé straně se soupeř dostal ke kontaktní brance. Aby toho nebylo málo, tak Sevilla vsítila vyrovnávací branku, o kterou se postaral Sarabia. Domácí se ještě snažili výsledek otočit, což se ale nepodařilo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Eibar zahrával standardní situaci z velké vzdálenosti, který vedl k zisku autového vhazování.
     
    90+4
    Další centr se snášel na zcela volného Gila, který se okamžitě dostal k zakončení. Obětavým zákrokem se ale prezentoval zadák Arbilla.
    90+2. Pablo SARABIA - 2:2
     
    90+2
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali vyrovnání! Promes obstaral autové vhazování, které poslal vedle stojícímu Navasovi, jenž mu okamžitě vrátil. Nizozemský křídelník odcentroval do šestnáctky, kde do míče vložil kopačku PABLO SARABIA, nacož Riesgo nestačil reagovat.
     
    90+2
    Avšak zatím k žádnému tlaku to nevede. Naopak si Kjaer musel pomoci s Vaclíkem, po jehož odkopu hlavičkoval do protihráče Vázquez.
     
    90+1
    Riesgo byl donucen k dalekonsému odkopu od své branky, který posílal daleko mimo dosah všech spoluhráčů. Sevilla se usadila na útočné polovině.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    88
    Zvláštní situace se stala po této brance. Peňa totiž nechtěl odevzdat míč, načež se dostal do menší strkanice. Hlavní sudí udělil hned dvě žluté karty.
    88. Wissam Ben Yedder - 1:2
     
    88
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Na opačné straně se ale domácí dostali ke kontaktní brance! WISSAM BEN YEDDER si narazil míč s Vázquezem, načež prvně jmenovaný pronikl až před brankáře, kterého překonal střelou mezi ruku. V tomto případě se o ofsajd nejednalo!
     
    87
    Branka nakonec neplatí, zakončující Kike se totiž nacházel v hodně těsném ofsajdu. Také v tomto utkání byl použit systém VAR!
     
    86
    Hosté se dočkali další branky, regulérnost ale musí posoudit videorozhodčí.
     
    85
    Navas se dokázal uvolnit k dalšímu centru, který ale proletěl přes celé pokutové území. Na druhé straně se ale nacházel Promes, kterému aké nevyšel centr.
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    84
    Domácí budou dohrávat bez vyloučeného Banegy. Argentinský záložník totiž sestřelil jednoho z protihráčů, za což si vysloužil druhou žlutou kartu.
     
    83
    Diop se pokoušel vyvézt míč, nicméně zezadu ho atakoval talentovaný Gil, který ho zatáhl za dres. Nedovolený zákrok ale žlutou kartu nepřinesl.

    David Suchý

    Branky: 88. Ben Yedder, 90+2. Sarabia (Promes) – 22. Orellana, 63. Charles (Arbilla)

    Karty:   39. Escudero (SEV), 65. Banega (SEV), 88. Navas (SEV) – 52. Jordán (EIB), 88. Ángel Valdés (EIB)   84. Banega (SEV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:7.
    Sevilla FC: Vaclík – Carriço (C) (74. Gil), Kjaer, Wöber – Promes, Banega, Mesa (62. F. Vázquez), Escudero (61. Navas) – Sarabia, Ben Yedder – André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Gil, Amadou, Sergi Gómez, Navas, F. Vázquez, Munir.

    SD Eibar: Riesgo – Peña, Ramis (C) (57. P. Oliveira), Arbilla, Ángel Valdés – Orellana, Papakouli Diop, Jordán, Cucurella – Charles (82. Kike García), Enrich (72. Escalante).
    Náhradníci: Areitio – S. Álvarez, De Blasis, Bigas, Escalante, Kike García, P. Oliveira.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Escuela
    thejrc.org