Leganés – Real Betis 3:0 (kon.) | Valencia – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 2:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Barcelona 0:0 (kon.)
konec
Valencia CF
0:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 10.02.2019, 16:15 • Estadio de Mestalla • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. I ve druhém poločase jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž postupem času začala mít herně navrch Valencia, který si vypracovala několik nadějných šancí, avšak ke kýžené brance se nedostala. Real Sociedad se začal spíše starat o defenzivní činnost, která byla v tomto utkání velice zodpovědná, naopak Neto nebyl donucen k žádnému ostrému zákroku. (18:05:21)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Illarramendi musel být odnesen na nosítkách, hosté tak budou dohrávat v desíti.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, zatím to vypadá, že toto utkání nenabídne žádnou branku.
     
    90+2
    A ten nebyl vůbec špatný. Guedes zkoušel odcentrovat do pokutového území, kde jeho centrovaná nabídka pouze proletěla kolem Rodriga.
     
    90+1
    Real Sociedad se opět dostal na druhou stranu hrací plochy, kde ale nic kloudného nevymyslel. Domácí to zkouší rychlým protiútokem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli stále svítí dvě nuly, ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    87
    Dalekonosným přenesením hry to zkoušel Garay, kterému se ale nepovedlo najít Guedese. Mezitím se na hrací plochu vrátil hostující Zaldúa.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    86
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Zaldúa, který si vyžádal lékařské ošetření. Nutno připomenout, že Real Sociedad už nemůže střídat.
     
    85
    Na opačné straně se Soler dostával do šestnáctky, kde si přehodil míč na levou nohu, což ale nepřineslo přesný centr. Domácí budou ještě vhazovat.
     
    84
    U postranní lajny to s důrazem přehnal Soler, který zezadu poslal k zemi Ramíreze. Real Sociedad rozehrál narychlo, což ale nepřineslo vůbec nic.
     
    79
    K rozehrávce standardní situace postavil domácí kapitán. Parejo to zkoušel přímo na bránu, avšak jeho technický pokus zastavila dobře postavená zeď.
     
    78
    Ramírez na hrací ploše nebyl moc dlouho, hned totiž vyfasoval žlutou kartu. Hlavní sudí ho důrazně napomenul, v opačném případě mohla přijít druhá karta.
     
    77
    Domácí se opět nastěhovali s míčem na útočnou polovinu, avšak blok protihráčů zatím odolává. Obrannou povinnost si navíc splnil pozorný Llorente.
     
    76
    Je tu další žlutá karta, tentokráte jí za nevybíravý zákrok vyfasoval hostující Illarramendi.
     
    75
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Gonçalo Guedes.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Sandro Ramírez.
     
    74
    Následně se hostující hráči dostali z obležení, rukou totiž zahrál napadající Soler. Rulli si dává s rozehrávkou od své svatyně celkem dost načas.
     
    73
    Hostující obránci si tak dlouho prohrávali s míčem, až o něj přišli. Na pořadu dne bylo další Rodrigovo zakončení, se kterým si Rulli poradil na jedničku.
    72. Rodrigo mířil kousek vedle.
     
    72
    Tady moc nescházelo! Čeryšev vyprodukoval nadýchaný centr, na který si na hranici malého vápna naskočil Rodrigo, který těsně minul vzdálenější tyč.
     
    71
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Gayá, což znamená, že se jednalo o nedovolený zákrok. Netopýři jsou nyní aktivnější, volný kop rozehráli urychleně.
     
    70
    Na rohový kop si na přední tyči naskakoval Roncaglia, který ale hlavičkoval kousek vedle branky. Rullimu se ani tentokráte příliš nepovedl výběh.
     
    69
    Neto se zmocnil další rozehrávky od své branky, kterou tentokráte posílal na střídajícího Rodriga, kterému nedaroval téměř žádný prostor obránce Llorente.
    68. Rulli podcenil svůj výběh.
     
    68
    Parejo ho stáčel směrem do malého vápna, kam si pro něj chtěl dojít brankář Rulli, avšak ještě před ním hlavičkoval jeden z domácích nad branku.
     
    67
    Zaldúovi se podařilo zablokovat pokus o centr, míč tak doskákal za brankovou čáru. Valencia tak bude zahrávat další rohový kop z levé strany.
     
    66
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Rodrigo.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Luca Sangalli.
     
    65
    O pár vteřinek později se Gayá dostal přes dvojici protihráčů, načež posílal do malého vápna nebezpečný centr, na který Gameiro o vlásek nedosáhl.
     
    64
    Neto obstaral dalekonosný odkop od své branky, který posílal do prostoru, ve kterém se nacházel Mina, jenž ale v hlavičkovém souboji prohrál.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Také ve druhém poločase sledujeme vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější jsou hosté.
     
    62
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Geoffrey Kondogbia, přichází Francis Coquelin.
     
    61
    Argentinský brankář se rozhodl rozehrát do strany na volného Zaldúu, který okamžitě přihrál na Oyarzabala, jehož zpětná nahrávka skončila v zámezí.
     
    60
    Valencia se opět nastěhovala k pokutovému území, kde si Kondogbia naváděl balón ke střele, až nakonec zamířil přímo do náruče brankáře Rulliho.
     
    59
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Raúl Navas, přichází Héctor Moreno.
     
    58
    Navas konečně vstal na své nohy, díky pomoci lékařského personálu se snaží dokráčet za postranní lajnu, kde již číhá jeden z náhradníků.
     
    57
    Na hrací plochu přispěchal také lékařský personál, který si vzal hostujícího hráče do péče. Vypadá to na nějaký problém se stehenním svalem.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Cristiano Piccini (Valencia CF).
     
    56
    Před malým momentem se na zemi ocitl Navas, se kterým to nevypadá moc dobře. Za postranní čárou se navíc připravuje jeden z náhradníků.
     
    55
    Netovi se podařilo odkopnout velice přesně na levou stranu, kam si pro míč seběhl Čeryšev. Domácí křídelník zalepil hrací předmět na vlastní hruď.
     
    54
    Další nedovolený zákrok přišel od domácího Gayi, který u pokutového území fauloval Merina. Real Sociedad tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    53
    Na malý moment se obrana San Sebastianu otevřela, čehož domácí mohli využít. Kondogbiovi se podařilo najít Gameira, jehož centr pod sebe nebyl ideální.
     
    52
    Posléze jsme sledovali celkem ostrý souboj, do kterého vletěl domácí Mina. Ani tentokráte to nepřineslo nedovolený zákrok, domácí budou vhazovat.
     
    51
    Krátce poté se na zemi ocitl hostující středopolař Illarramendi, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře, hosté tak spěchají po levém křídle.
     
    50
    Následně to podél autové čáry zkoušel Januzaj, kterému se podařilo udržet míč proti napadajícímu Gayovi, načež přenesl hru k opačné autové lajně.
     
    49
    Real Sociedad nikterak nepospíchá s vyvezením míče, naopak se dostal k další kombinaci u své šestnáctky, do které se zapojil také brankář Rulli.
     
    48
    Hned v úvodu se Valencia dostala k sympatické akci, která nakonec skončila až u brankáře Rulliho, který po chvilkovém váhání rozehrál do strany.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl z hlediska atraktivnosti hodně nezáživný. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak ani jeden z celků se nedostal k ničemu vážnějšímu. Nejprve v úvodu utkání měl navrch San Sebastian, avšak poté se začala projevovat také Valencia, která se v tomto utkání dopouští řady nepřesností. Doufejme, že druhý poločas bude o něco atraktivnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácím se podařilo vybojovat další aut, tentokráte z pravé strany hrací plochy.
     
    43
    Domluva to byla velice krátká, o penaltě tak nemůže být řeč. Naopak se domácí dostanou k autovému vhazování, které zanedlouho obastará Gayá.
     
    42
    Gayá se prohnal až k hranici pokutového území, kde ho ale dokázal zastavit Llorente, jenž dost možná zahrál rukou. Hlavní sudí se ještě poradí s videorozhodčím.
     
    40
    Januzaj si počkal na podporu svých spoluhráčů, načež se rozhodl rozehrát do strany na Zubeldiu, který na druhé straně hrací plochy našel Merina.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Soler měl kolem sebe hodně prostoru, což mu naopak uškodilo. Kolmice na Gameira postrádala větší přesnost, zachytit jí tak dokázal obránce Navas.
     
    37
    Do otevřené obrany se dostával José, kterého náramně čistým skluzem zastavil Roncaglia, kterému se navíc podařilo konstruktivně rozehrát.
     
    36
    Januzaj to zkoušel patičkou na svého kolegu Oyarzabala, s čím počítal také Piccini, který si vymodlil nedovolený zákrok. Volný kop pro Valencii.
     
    35
    Nakonec se podařilo vybojovat další rohový kop. Parejo si vyměnil míč s Piccinim, avšak druhý jmenovaný nedokázal najít domácího kapitána.
     
    34
    Domácí se i nadále drží s míčem na vlastní polovině, soupeř totiž velmi dobře zahušťuje prostor kolem středového kruhu, což nutí k dalším přihrávkám.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Theo Hernández (Real Sociedad San Sebastian).
     
    32
    Gameiro se musel stáhnout hluboko na vlastní polovinu, kde raději přiťukl vedle stojícímu Kondogbiovi, který pro změnu našel naprosto volného Gayu.
     
    31
    Valencii se podařilo dostat z přehuštěného prostoru, avšak poté si Čeryšev neporozuměl s Minou, přičemž velmi dobře vystoupil z obrany Llorente.
     
    30
    San Sebastian to tedy zkoušel přes levou stranku, kde si Hernández nevěřil na průnik kolem Picciniho. Prvně jmenovaný přihrával na vlastní polovinu.
     
    29
    Stále sledujeme celkem nezáživnou podívanou. Centrem z pravé strany to zkoušel hostující Zaldúa, kterému se povedlo míč poslat do zad protihráče.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Santiago Mina (Valencia CF).
     
    24
    V tuto chvíli se nám hra celkem uklidnila, hosté pracují s míčem daleko od branky soupeře. Valencia spíše čeká, s čímž protivník přijde.
     
    23
    Netopýři se opět daleko s míčem nedostali, u postranní čáry si totiž čistým způsobem počínal obránce Hernández, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    22
    Na pořadu dne byla standardka pro San Sebastian. U míče se sešla dvojice hráčů, načež Januzaj pálil přímo na branku, avšak pouze doprostřed svatyně.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nenabídla žádnou branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, bez větších příležitostí.
     
    20
    Real Sociedad se rozhodl rozehrát nakrátko, brankář Rulli si hned několikrát vyzkoušel práci s míčem, načež ho posílal k levé autové lajně.
     
    19
    Aby toho nebylo málo, tak se Gayovi celkem povedl centr z levé strany, na který si naskakoval Mina. Hlavička druhého jmenovaného skončila nad.
     
    18
    Také domácí si vybojovali úvodní rohový kop, vybojoval ho nevýrazný Soler. Parejo ho rozehrál cvičeným signálem, přičemž doprostřed branky hlavičkoval Kondogbia.
     
    17
    Logicky tak následoval čtvrtý roh, který rovněž nebyl povedený. Valencia je stále bez míče, Zubeldia s ním dokráčel do bezpečí na vlastní polovinu.
     
    16
    Avšak kostrbatá akce ještě pokračovala, hrací předmět se odrazil přesně na nohu Januzaje, jehož ránu srazil do boční sítě jeden z bránících protihráčů.
     
    15
    Real Sociedad měl k dispozici už třetí rohový kop. I tentokráte si ho vzal na starost technicky dobře vybavený Januzaj, jehož rozehrávka nakrátko nepřinesla nic vážnějšího.
     
    14
    Hosté to pro změnu zkoušeli přes pravý pól hrací plochy, kde se Zaldúa dostal k centrovanému balónu, který na hranici malého vápna odklízel Piccini.
     
    13
    Kondogbia se snažil vyvézt míč na druhou stranu, kde se k centrovanému pokusu dostal kolega Čeryšev, avšak v šestnáctce zasahoval Navas.
     
    12
    K němu se i tentokráte postavil aktivní Januzaj, který to pro změnu zkoušel na přední tyč, kde zasahoval Garay. San Sebastian se ale i nadále drží u míče.
     
    11
    Gayá měl velké starosti s rychlonohým Januzajem, který se dostal kolem prvně jmenovaného, avšak poté ho dostoupil Roncaglia, jenž odpálil míč na roh.
     
    10
    Na druhé straně to nevyšlo Čeryševovi, jenž u postranní čáry přihrával ke středu hrací plochy, kde se včas podařilo vystoupit pozornému Illarramendimu.
     
    9
    Před malým momentem to po pravém křídle zkoušel Januzaj, který se ale nedokázal dostat kolem protihráče. Svému celku alespoň vybojoval aut.
     
    8
    Nakonec si také Hernández vyzkoušel autové vhazování, které odehrál na jistotu na vlastní obrannou polovinu, kde se pokoušel přenést hru Oyarzabal.
     
    7
    Valencia se vůbec poprvé dostala k opačné šestnáctce, načež to Gayá zkoušel kolmicí na naběhnuvšího Minu, před kterým zasáhl zadák Llorente.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Rulli, který se rozhodl rozehrát nakrátko na Navase. Real Sociedad zkouší vylákat útočníky k hracímu předmětu.
     
    5
    Následně se obránce Zaldúa ujal autového vhazování z pravé strany. Pro spolupráci si vybral volného Llorenteho, jenž přenášel hru na druhý pól.
     
    4
    Gayá se na malý moment dostal k míči, který okamžitě posílal ke středovému kruhu, kde se ale dokázal zorientovat hostující Illarramendi.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto utkání jsme sledovali rohový kop pro Real Sociedad. K rozehrávce se postavil Januzaj, jehož centr pouze proletěl šestnáctkou.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Roncaglia, Gayá – Soler, Parejo, Kondogbia, Čeryšev – Gameiro, S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Wass, Guedes, Torres, Rodrigo.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente, Navas, Hernández – Illarramendi, Zubeldia – Januzaj, Merino, Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Moyà – H. Moreno, Juanmi, Pardo, Sandro Ramírez, Sangalli, Muñoz.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Fotbalisté Realu Sociedad se v posledních kolech zvedají tabulkou, v tuto chvíli se nachází na deváté pozici, přičemž se jim podařilo získat třicet bodů. San Sebastian nyní ztrácí na pohárové pozice pouze dva body, kam by se mohl dostat po tomto utkání. Hostující tým dnešního utkání neprohrál už v pěti ligových zápasech v řadě, naposledy na domácím trávníku zvládl derby proti Athleticu Bilbao, přičemž se mu podařilo zvítězit 2:1. San Sebastianu se ale na domácí půdě zrovna moc nedaří, v tabulce domácích celků mu patří až patnáctá pozice, což není zrovna dobré.
     
    Valencia CF

    Na opačné straně stojí ve formě hrající Valencia, které se rovněž nepovedl začátek této sezóny. Netopýři se totiž dlouho dobu nacházeli ve spodní polovině tabulky, v tuto chvíli se ale dokázali vyškrábat na osmou pozici. Valencia se navíc může pyšnit čtyřzápasovou sérií bez porážky, přičemž v minulém kole obrala o body také Barcelonu, která sice prohrála o dvě branky, avšak nakonec se jí podařilo srovnat na konečných 2:2. Netopýrům se celkem daří také v domácím poháru, ve kterém dokráčeli do semifinále. Tam v týdnu změřili síly se sevillským Betisem, který sice vedl o dvě branky, utkání ale skončilo nerozhodně.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Valencia CF a Real Sociedad San Sebastian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   25. S. Mina (VAL), 57. Piccini (VAL) – 33. Hernández (RSC), 76. Illarramendi (RSC), 78. Sandro Ramírez (RSC), 86. Zaldúa (RSC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:18.
    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Roncaglia, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia (62. Coquelin), Čeryšev (75. Guedes) – Gameiro, S. Mina (66. Rodrigo).
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Wass, Guedes, Torres, Rodrigo, Sobrino.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente, Navas (59. H. Moreno), Hernández – Illarramendi (C), Zubeldia – Januzaj (75. Sandro Ramírez), Merino (66. Sangalli), Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Moyà – H. Moreno, Juanmi, Pardo, Sandro Ramírez, Sangalli, Muñoz.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    ocianews.com