Sevastovová – Šramková 2:0 (kon.) | Plíšková – Halepová 1:2 (kon.)
Ostapenková – Schmiedlová 0:0 (zruš.) | Marcinkevičová, Ostapenková – Mihalíková, A. K. Schmiedlová 2:0 (kon.)
Siniaková – Buzarnescuová 2:0 (kon.) | Krejčíková, Siniaková – Beguová, Niculescuová 1:2 (kon.)
konec
Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková
Barbora Krejčíková
Kateřina Siniaková
1
7 4 4  
 
Irina-Camelia Beguová Monica Niculescuová
Irina-Camelia Beguová
Monica Niculescuová
2
62 6 6  
 
Neděle 10.02.2019, 18:32 • Ostravar Aréna, Ostrava (CZE) • Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch) • 1. kolo
    1:2; 4:6 - I. Beguová, M. Niculescuová
     
    4:6
    Rumunsko je v semifinále! První podání Beguové se těsně nevešlo do vymezeného prostoru. Druhý servis už byl od mladší z Rumunek přesný, Krejčíková returnovala jen do prostoru, kde byla Niculescová a ta zakončila výměnu i celý zápas.
    1:1; 4:5; 15-40 - I. Beguová, M. Niculescuová
     
    15-40
    Dva mečboly! Return Siniakové končí daleko za koncovou lajnou a Rumunkám chybí poslední míček.
     
    4:5
    Rumunky jsou jediný gem od postupu do semifinále. Siniaková sice přispěchala za Krejčíkovou k síti, ale proti byla Niculescuová, která přehrála u pásky obě české reprezentantky.
     
    0-40
    Kateřina Siniaková umístila první podání jen do pásky. Po druhém servisu returnovala Beguová lehce do zadní části kurtu a Siniaková následně vyhodila míček mimo hrací plochu. Tři brejkboly.
    1:1; 4:4 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    4:4
    Beguová zvládla odvrátit return na tělo od Krejčíkové. Následně Siniaková ještě vylovila míček daleko za koncovou lajnou. Tvrdý forhend rodačky z Hradce Králové přistál milimetrově na boční lajně a brejk je na světě.
     
    40-15
    Monica Niculescuová zatlačila Siniakovou prvním servisem, poté byly obě Rumunky blízko sítě, ale Krejčíkové předvedla fantastický prohoz středem kurtu. Dva brejkboly.
     
    3:4
    Barbora Krejčíková ustála situaci na servisu při nepříjemném skóre. I tentokrát umístila první podání ke středové čáře a nepříliš povedený return Niculescuové už nedělal Siniakové na síti potíže.
     
    2:4
    Rumunská dvojice opět odskakuje do vedení o dva gemy. Se servisem do středu kurtu si Siniaková returnem neporadila a míček skončil pod páskou.
     
    2:3
    Češky snižují ztrátu ve třetím setu. K returnu Niculescuové se přesunula podél sítě Krejčíková a nechytatelným úderem nedala Beguové za základní lajnou šanci.
     
    1:3
    Brejk je potvrzen! Češky sice šly agresivně k síti, ale jako první byly u pásky rumunské tenistky. Krejčíková se snažila prohazovat po lajně, ale opět neuspěla.
     
    1:2
    Druhý brejkbol už ale Rumunky proměňují. Krejčíková hrála chytře po lajně, ale Niculescuová se dokázala otočit u sítě a ještě zahrál parádní volej do protipohybu Krejčíkové.
     
    15-40
    Krejčíková bude čelit dvěma brejkbolům. Krátký return za pásku ještě Krejčíková dostihla, ale poté se dostala do hry také Siniaková a ta zahrála bekhendem pouze do sítě.
     
    1:1
    Po Siniakové ztrácí své podání ve třetím setu také Beguová. Siniaková se hnala podobně jako před malou chvíli k síti, tentokrát ale zakončila nahranou pozici přesně do kurtu a zvedla ze sedaček publikem v Ostravar Aréně.
     
    A-40
    Třetí brejkbol! Krejčíková našla returnem místo pod nohama podávající Beguové a ta odpověděla úderem jen mimo dvorec.
     
    A-40
    Ještě jedna šance pro české tenistky. Niculescuová znovu přebíhala při úderu křížem, ale volejem umístila míček do milimetrového autu.
     
    40-30
    Beguová se opřela do prvního podání. Krejčíková tak tak, že udržela míček ve hře, ale poté jí pomohla na síti Siniaková a její vítězný volej do Niculescuové.
     
    0:1
    Mizerný začátek rozhodujícího setu. Češky ztrácejí servis čistou hrou. Také Niculescuová předvedla vynikající return, následně měla před sebou odkrytý kurt Krejčíková, ale míček vylétl do autu.
     
    0-40
    Siniaková se nemohla spolehnout na první podání. Po tom druhém returnovala Beguové křížem, Češky byly v defenzivní pozici a Siniaková hrála pouze do sítě. Tři brejkboly v úvodu třetího setu.
    1:1; 4:6 - I. Begu, M. Niculescu
     
    4:6
    Teď už se ale Rumunky radují ze zisku druhé sady! Return Siniakové šel jen do rakety připravené a dnes téměř neomylné Niculescuové a ta volejem zakončila druhé dějství.
    1:0; 4:5; 15-40 - I. Begu, M. Niculescu
     
    15-40
    První servis opět rumunské hráčce nevyšel podle představ. Beguová dlouho vyměňovala údery se Siniakovou. Na to už se nemohla dívat Niculescuová, která dalším povedeným přeběhem zajistila Rumunkám dva setboly.
     
    4:5
    První část záchranné mise Češky úspěšně zvládly. Po prvním podání byla Siniaková natlačená k síti, Rumunky se musely bránit a právě Siniaková dokázala ukončit výměnu volejem mezi soupeřky.
     
    3:5
    Rumunky jsou velmi blízko zisku druhé sady. Siniaková našla prudkým returnem jen připravenou Beguovou, která trochu se štěstím ukončila výměnu.
     
    3:4
    Čistá hra pro světové jedničky! Return Niculescuové nebyl prudký ani umístěný a tak mohla Krejčíková snadným volejem mezi obě soupeřky ukončit gem.
     
    2:4
    Rumunské reprezentantky se drží ve vedení o dva gemy. Siniaková zkoušela na síti přeběhnout, ale Beguová vystihla záměr české tenistky a zahrála po lajně do otevřeného dvorce.
     
    40-30
    Krejčíková přehodila returnem Niculescuovou u sítě. Následně se Siniaková vyšroubovala do vzduchu a z velké výšky poslala míček mimo dosah soupeřek.
     
    2:3
    Češky ztrácejí ve druhém setu znovu pouze jediný gem. Niculescuová volejem u sítě na první pokus neuspěla, následně hrála Beguová po lajně, ale její bekhend byl příliš nízký.
     
    1:3
    Rumunky opět odskakují na rozdíl dvou gemů. Siniaková tak tak, že ještě udržela míček ve výměně, následně se Beguová i s Niculescuovou přesunuly k síti, kde měla poslední slovo právě druhá jmenovaná.
     
    1:2
    Kateřina Siniaková přibližuje českou dvojici soupeřkám na jediný gem. Siniaková hrála tvrdě za základní lajnou, to Niculescuová byla natlačená k síti, ale volejem neuspěla.
     
    0:2
    Brzký brejk je jednoznačně potvrzen. Krejčíková riskovala na returnu, ale našla jen připravenou Niculescuovou u sítě.
     
    0:1
    Brzký brejk pro rumunské tenistky. Siniaková ještě dokázala dvakrát zachránit míček ve výměně, ale Krejčíková už proti úderu pod nohy nedokázala odpovědět.
     
    30-40
    Brejkbol pro Rumunky! Beguová vyměňovala údery s Krejčíkovou, která neudržela tempo a zahrála do sítě.
    1:0; 7:6 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    7:6
    První set jde na konto českého týmu! Beguová netrefila první podání, následně se Češky dostaly do výhodné pozice u sítě. Siniaková měla poslední slovo úderem podél postranní lajny kolem Niculescuové.
    0:0; 6:6; 6-2 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    6-2
    Čtyři setboly! Siniaková hrála returnem po lajně, Niculescuová ještě míček udržela ve hře, ale proti dvěma tvrdým úderům Krejčíkové se již neubránila.
     
    5-2
    Češky vedou v tiebreaku už o tři body! Beguová našla lehkým returnem jen připravenou Krejčíkovou u sítě.
     
    3-2
    Češky berou i druhý servis Niculescuová. Právě podávající tenistky mířila k síti, ale volej netrefila čistě a podle toho to také dopadlo, míček doplachtil do autu.
     
    6:6
    O prvním setu rozhodne až tiebreak! Siniaková trefila první podání, následně zakončila přesně mezi obě soupeřky umístěným volejem Krejčíková.
     
    5:6
    Krejčíková napálial bekhendem pásku, která přizvedla míček před Beguovou. Ta ale dokázala neskutečně zareagovat a výměnu ještě zachránila. Následně měla poslední slovo dalším parádním úderem od základní lajny Niculescuová.
     
    5:5
    Barbora Krejčíková nedoservírovala první sadu do vítězného konce. Po prvním podání byly Češky ihned o defenzivě, po úderu Niculescuové se bude pokračovat.
     
    30-40
    Brejkbol pro Rumunky! Beguová se udržela ve výměně lehkým returnem, následně vystartovala u sítě po míčku Niculescuová a jako již poněkolikáté zakončila volejem.
     
    5:4
    Irina-Camelia Beguová musela hrát proti brejkbolu přes druhý servis. Siniaková viděla přebíhající Niculescuovou a zahrála returnem po lajně do zcela odkrytého kurtu.
     
    A-40
    Beguová napálila první podání na tělo Krejčíkové. Tentokrát Niculescuová výměnu na síti neukončila a Rumunky se okamžitě dostaly do potíží. Češky přispěchaly k síti a poslední slovo měla Siniaková. Brejkbol.
     
    4:4
    Po Niculescuové ztrácí své podání také Siniaková. Krejčíková měla na síti nahraný míček, ale volejem ho odpálila daleko mimo hrací pole.
     
    40-A
    Kateřina Siniaková měla potíže s nadhozem prvního podání. Přestřelku s Beguovou opět rodačka z Hradce Králové nezvládla a je tady čtvrtá šance na srovnání stavu.
     
    0-40
    Kateřina Siniaková se musela obejít bez prvního podání. Delší výměnu od základní lajny zakončila překvapivým přeběhem k síti Niculescuová. Tři brejkboly pro rumunský tým.
     
    4:3
    Skvěle, skvěle! Siniaková sice netrefila return ideálně, ale Niculescuová byla u míčku pozdě. Následně už mohla rodačka z Hradce Králové udeřit do míčku o poznání tvrději a Niculescuová nedokázala zareagovat.
     
    40-30
    Monica Niculescuová byla opět bez svého prvního podání. Krejčíková se připravovala k returnu forhendem, ale nakonec je zahlášen aut i po druhém servisu. Brejkbol.
     
    3:3
    Čistá hra pro světové jedničky. Krejčíková měla sice potíže s nadhozem podání, ale nakonec přinutila Niculescuovou k přetaženému returnu až za koncovou lajnu.
     
    2:3
    V prvním setu se pokračuje i nadále bez brejku. Krejčíková dlouho vyměňovala údery s Beguovou od základní lajny, ale Niculescuová využila situace k přeběhu a přesným volejem zakončila výměnu.
     
    2:2
    I Kateřina Siniaková zvládla své první vystoupení na servisu. Pomohla jí výraznou měrou na síti Krejčíková, která zakončila výměnu pohotovým volejem proti úderu Niculescuové.
     
    40-A
    Třetí brejkbol! Siniaková vyměňovala údery s Beguovou, ale finální úder poslala rámem rakety jen vedle sítě.
     
    15-40
    Niculescuová se udržela ve výměně lehkým returnem, poté se ale Rumunky dostaly do ofenzivní pozice. Siniaková musela couvat za lobem Beguové a poslední slovo měla na síti přesným volejem Niculescuová.
     
    1:2
    Siniaková čelila na returnu pouze druhému servisu Niculescuové. Rodačka z Hradce Králové práskla do returnu, zatlačila soupeřku, ale druhým úderem poslala míček do těsného autu a tak i Niculescuová si drží gem na servisu.
     
    40-30
    Brejkbol pro Češky! Niculescuová zamířila po prvním servisu k síti, míček si nechala ještě spadnout, ale forhendem po lajně minula kurt.
     
    1:1
    Také Barbora Krejčíková si drží své podání. Beguová našla pomalým returnem po lajně pouze připravenou raketu Siniakové.
     
    0:1
    Irina-Camelia Beguová si drží na úvod zápasu svůj servis. Siniaková se sice ještě natáhla pro return do středu kurtu, ale míček se odrazil pouze metr za postranní lajnu.
     
    O postupujících do semifinále rozhodne až závěrečná čtyřhra! Karolína Plíšková sice v prvním dnešním duelu nestačila v dramatickém souboji na Simonu Halepovou ve třech setech. Na 2:2 však před malou chvílí dokázala srovnat Kateřina Siniaková, která přehrála Mihaelu Buzarnescuovou 6:4 a 6:2.

    Vít Schück

    Čas utkání: 2:43

    3. set: 0:46

    Krejčíková, Siniaková Beguová, Niculescuová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    27 107 109 34
    Nejdelší série získaných bodů
    5 7 6 6
    Setboly
    0 1 3 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    44 41
    Nevynucené chyby *
    52 39
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:15 0:55 1:05 0:19
    Esa **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    0 3 6 1
    Udržená podání
    2 / 5
    40 %
    10 / 16
    63 %
    11 / 15
    73 %
    2 / 4
    50 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 4
    25 %
    7 / 13
    54 %
    4 / 8
    50 %
    2 / 4
    50 %
    Body při vlastním podání
    10 / 26
    38 %
    57 / 102
    56 %
    64 / 114
    56 %
    18 / 35
    51 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 4
    50 %
    4 / 8
    50 %
    6 / 13
    46 %
    3 / 4
    75 %
    Body při soupeřově podání
    17 / 35
    49 %
    50 / 114
    44 %
    45 / 102
    44 %
    16 / 26
    62 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Barbora Krejčíková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 18.12.1995
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm

    Kateřina Siniaková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.05.1996
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 69 kg

    Irina-Camelia Beguová
    Stát: Rumunsko
    Datum narození: 26.08.1990
    Věk: 33 let
    Držení: pravák
    Výška: 181 cm
    Váha: 67 kg

    Monica Niculescuová
    Stát: Rumunsko
    Datum narození: 25.09.1987
    Věk: 36 let
    Držení: pravák
    Výška: 168 cm
    Váha: 63 kg
    Marijana Veljovićová (SRB)
    CZE 2 3 ROU
    #1 Sobota 09.02.2019 • 13:08
    Plíšková - Buzarnescuová 2:0
    #2 Sobota 09.02.2019 • 15:05
    Siniaková - Halepová 0:2
    #3 Neděle 10.02.2019 • 13:10
    Plíšková - Halepová 1:2
    #4 Neděle 10.02.2019 • 16:21
    Siniaková - Buzarnescuová 2:0
    #5 Neděle 10.02.2019 • 18:32
    Krejčíková, Siniaková - Beguová, Niculescuová 1:2
    thejrc.org