Jihlava – Litoměřice 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Frýdek-M. 1:5 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 2:5 (kon.)
Prostějov – Kladno 2:3 (kon.) | Slavia – Třebíč 6:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Rytíři Kladno
Pondělí 11.02.2019, 18:00Chance liga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely celkem: 45 – 32. (20:21:34)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kladna, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Rytíři zaznamenali výborný vstup do poslední periody, díky čemuž si vzali dvoubrankové vedení zpět. Prostějov ale necelých deset minut před koncem zápasu zkorigoval výsledek, což pro soupeře znamenalo velké starosti. Kladenští se dostali do velkých problémů v koncovce utkání, na čtyři minuty byl totiž vyloučen Plekanec, domácí to navíc zkusili bez brankáře. Prostějov si vypracoval několik slušných šancí, avšak o vyrovnávací branku se postarat nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Krejčího rána od modré čáry nebyla nebezpečná, Kladno dnes zvítězí!
     
    59:11
    Ani třetí pokus přes celou osu hrací plochy neskončil v síti, domácí rozjíždějí jednu z posledních akci.
     
    58:34
    Prostějov málem srovnal! Jeden z domácích se zjevil sám před brankářem, avšak trestuhodně minul branku. Jestřábí stupňují svůj nápor!
     
    58:05
    Přes celou hrací plochu to zkoušel Strnad, který ale o vlásek minul branku. Na druhé straně vracel před branku Hanták, hosté se ale dokázali ubránit.
     
    57:14
    Prostějov se sice dostal až do svého pásma, tam si ale zkušeně počínal Luňák, jenž obkroužil protihráče a poté zavezl touš na druhou stranu, kde v šanci selhal domácí Nouza.
     
    56:52
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    56:52
    Velká šance pro domácí, do konce zápasu totiž budou hrát v početní výhodě. Plekanec totiž neuhlídal hokejku, která se svezla do obličeje Nouzovi.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    56:05
    Do konce zápasu nezbývá moc času, Prostějovu se nedaří dostat k tlaku. Živějším dojmem se jeví hostující mužstvo, jenž se zároveň snaží neudělat žádnou fatální chybu.
     
    55:06
    Vampolova formace se dostala do slušného náporu, načež si mezi kruhy sjel aktivní Zikmund, jehož rána švihem směřovala vedle branky. Prostějov se tak dostává kupředu.
     
    53:05
    Na druhé straně se k odraženému kotouči dostal Svedlund, který ale trefil pouze prostředek branky, což bylo pro Neužila snadné soustu. Jestřábi nyní zaspali při bránění.
     
    52:11
    Rytíři sice vyhodili přes všechny čáry, o icing se dle sudího nejednalo. Jako první se k puku dostal Plekanec, kterého u zadního hrazení celkem důrazně atakoval domácí Račuk.
     
    51:46
    Na vhazování se dokázal prosadit domácí Divíšek, avšak krátce poté se puk dostal na střídačku. Bule se tak bude opakovat, Cikánek najednou zpozorněl.
     
    50:21
    Domácí se hráči se při snaze o vyrovnávací branku dopustili ofsajdu, hra je tak opět přerušena. Hra se přestěhuje do středního pásma.
    49:51 Lukáš ŽÁLČÍK - 2:3
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Prokeš (V. Meidl, Venkrbec), 50. Žálčík – 7. Zikmund (Plekanec, Vampola), 31. Redlich (Vildumetz), 42. J. Říha (J. Strnad, Vampola)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Mikliš, Havlík, Čáp, D. Kolář, Husa, P. Krejčí, Žovinec – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Kehar, Lakos, P. Hořava, Zelingr – Melka, Plekanec, Svedlund – J. Strnad, Vampola, Kubík – Zikmund, Machač, Hajný – Redlich, T. Kaut, Vildumetz.

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Gančarčík, Konvička

    Diváci: 2654
    thejrc.org