Jihlava – Litoměřice 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Frýdek-M. 1:5 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 2:5 (kon.)
Prostějov – Kladno 2:3 (kon.) | Slavia – Třebíč 6:1 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
VHK ROBE Vsetín
Pondělí 11.02.2019, 17:30 • RT TORAX ARENA • Chance liga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    V pondělí jedenáctého února dojde v porubské RT TORAX ARENĚ k souboji týmů z opačných pólů chanceligové tabulky. V rámci padesátého čtvrtého kola se zde totiž střetnou celky HC RT TORAX Poruba 2011 a VHK ROBE Vsetín.
     
    Již dnes je téměř jisté, že se porubský TORAX do první osmičky zaručující play – off nepodívá.S dvaašedesáti nasbíranými body mu patří dvanáctá příčka. Na osmé Litoměřice už jejich ztráta činí rovných dvacet bodů. Přesto výběr Miloše Holaně a Marka Pavlačky určitě nic nevzdává a bude se snažit sezónu dohrát se ctí. A k tomu by jistě mohl pomoci dobrý výsledek proti druhému Vsetínu, nejúspěšnějšímu klubu samostatné české hokejové historie a zároveň jednomu z favoritů na postup do extraligy.

    Porubské hráče může navíc uklidňovat i fakt, že níž už v tabulce klesnout prakticky nemohou. Na třinácté Benátky mají náskok deseti, na čtrnácté Ústí dvaceti a na poslední Kadaň dokonce čtyřiřiatřiceti bodů. Všechna zmíněná mužstva mají navíc o jeden, respektive o dva, zápasy více.
     
    Lídrem Poruby je se čtyřiceti kanadskými body útočník Jan Káňa (14+26), nejlepším střelcem je útočník Petr Kanko (18+9). Nejproduktivnějším obráncem je potom šestnáctibodový Ctirad Ovčačík (8+8). Nejtrestanějším hráčem ostravského celku je se sedmašedesáti trestnými minutami útočník Michal Vymazal. Nejúspěšnějším a také nejčastěji chytajícím z trojice gólmanů je Daniel Dolejš, jehož průměr obdržených branek po dvaatřiceti odchytaných zápasech činí 3,08 a úspěšnost zásahů 91,86 %. Hynek Kůdela odchytal zápasů osmnáct s průměrem 3,16 a úspěšností 90,84%.
     
    To hosté ze Vsetína mají úplně jiné starosti. S dvaadevadesáti nasbíranými body jsou druzí a z osmičky by mohli vypadnout už opravdu jen nevídaným zázrakem. Valaši tak již jistě ladí formu na play – off, ve kterém budou chtít dojít co nejdál, nejlépe do vyšší soutěže. Svěřenci Jiřího Dopity a Luboše Jenáčka budou chtít navíc na porubském ledě zastavitnepříznivou zápasovou sérii čítající tři porážky v řadě. Valaši postupně padli v Třebíči poměrem 6:0, doma s Litoměřicemi 3:6 a znovu doma, tentokrát s Frýdkem – Místkem po výsledku 3:4.

    Jak již bývá zvykem, šestým hráčem vsetínského celku bývají jejich skvělí fanoušci, kteří za svým týmem vyrážejí pravidelně a ve velmi honém počtu.
     
    Lídrem Vsetína je s jednašedesáti kanadskými body útočník Luboš Rob (37+24), který je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Nejproduktivnějším obráncem je potom pětatřicetibodový Ondřej Slováček (10+25). Nejtrestanějším hráčem valašského celku je se stodvanácti trestnými minutami obránce Tomáš Frolo. Nejčastěji chytajícím ze čtveřice gólmanů je Jan Šelepněv, jehož průměr obdržených branek po devětadvaceti odchytaných zápasech činí 2,62 a úspěšnost zásahů 90,31%. David Gába odchytal zápasů dvacet tři s průměrem 2,52 a úspěšností 90,83%. Jakub Málek naskočil dvakrát a David Sachr jednou.
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně:

    9. kolo: Vsetín - Poruba 6:2
    24. kolo: Poruba – Vsetín 4:5
    39. kolo: Vsetín - Poruba 5:0
     
    Dokáží Porubští doma překvapit a uhrají s jedním z předních týmů soutěže nějaké body, anebo zvítězí hostující favorit a zlepší si tak po třech prohrách v řadě chuť? Na tyto a jistě i další otázky společně nalezneme odpovědi v pondělí 11. února od 17:30 hodin.

    Cena vstupného na toto utkání činí 70 Kč, děti do 15 let mají dokonce vstup zdarma. Vstup zdarma je stanoven také pro osoby ZTP či ZTP/P i jejich doprovod.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Šnajnar, Pastor, Mamajev – J. Káňa (A), Kanko (A), Illéš – Guman, Hudeček, Dufek – Toman, T. Jáchym, Ollender – Ďurač, Václavek, Alexejev – Häring.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Černý – Theoret, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Fiala, Wagner – Měkýš, Otáhal.
     
    Hráči obou celků se již připravují. Zápas za několik okamžiků odstartuje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Jonák se hezky obtočil okolo Urbance a z velkého úhlu vypálil. Kůdela byl ale pozorný.
     
    02:02
    Domácí se snaží o tlak v útočném pásmu. Dobře fungující vsetínská obrana jim v tom ale úspěšně zabraňuje.
     
    02:36
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., sekání).
     
    03:07
    Vsetínská přesilovka se zatím odehrává mimo porubské obranné pásmo.
     
    03:38
    A Porubští se znovu osvobozují.
     
    04:36
    Domácí své první oslabení zvládli více než obstojně a už jsou na ledě v pěti lidech.
     
    04:36
    Domácí v plném počtu.
     
    05:40
    Hořanský si krásně najel do pásma a vypálil. Kůdela puk vyráží do ochranné sítě.
     
    06:37
    Po přihrávce Jáchyma pálil z velmi zajímavé pozice Toman. Gába chytá.
     
    07:45
    Štiplavou ránu vyslal z levého kruhu David Březina. Kůdela však prokázal dobrý postřeh a šanci pohotovým zákrokem zlikvidoval.
     
    08:40
    Icing hostů. Buly po Gábově pravici.
     
    09:02
    Ondřej Slováček doslova přesprintoval celou porubskou obranu a pokusil se o rychlý blafák na Kůdelu! Ten však zachoval chladnou hlavu a udržel i nadále bezbrankový stav.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Rác – 2 min., hákování).
     
    10:35
    Porubští si při své početní výhodě vedou o dost lépe než jejich soupeř. Do vyložené gólové šance se ale zatím nedostali.
     
    11:57
    Hosté v plném počtu.
     
    12:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Po rychlé a přesné Kucharczykově přihrávce napřáhl na pravém kruhu MITCHELL THEORET a svižnou střelou zápěstím nedal Hynku Kůdelovi šanci. Asistence: Radim Kucharczyk a Roman Rác.
    12:10 Mitchell THEORET - 0:1
     
    15:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši odskakují na rozdíl dvou branek! Slováček rozehrál akci od své modré čáry, puk převzal Hořanský, který ho chytře předal DAVIDU VÍTKOVI, který už se svou tvrdou ranou z mezikruží nemýlil – 0:2. Asistence: Adam Hořanský a Ondřej Slováček.
    15:13 David VÍTEK - 0:2
     
    17:45
    Kopta projel přes celé hřiště a snažil se v rychlosti zakončit. Byl však nedovoleně zastaven Ovčačíkem.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Ctirad Ovčačík – 2 min., sekání).
     
    19:01
    Hosté v přesilovce tlačí! Střela Jonáka z levého kruhu minula těsně levou tyč Kůdelovy svatyně!
     
    19:45
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám přinesla poměrně zajímavý hokej z obou stran. I když to dlouho vypadalo, že by domácí mohli s valašským favoritem hrát vyrovnaný hokej, rozhodla nakonec větší zkušenost s proměňováním šancí. Za hosty se nejprve prosadil Theoret a pak i Vítek. Na světelných tabulích tak po první části svítí stav 0:2.

    Nic ale ještě není určitě rozhodnuto. Za chvíli začíná druhá třetina, která může vývoj zápasu otočit o sto osmdesát stupňů, proto zůstaňte připojeni i nadále!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:15
    Útoky se přelévají ze strany na stranu. Koncovka však zatím u obou týmů poněkud pokulhává.
     
    22:01
    Střela jednoho z hostů končí v ochranné síti. Buly po Kůdelově pravici.
     
    23:25
    Jan Káňa se rozjel sám na Gábu, svou dělovkou však pouze rozezvučel mantinel za vsetínskou brankou!
     
    24:29
    Jonák z pravého kruhu pálí pouze do Kůdelovy výstroje.
     
    25:01
    Luboš Rob se řítil sám na Kůdelu! Porubský gólman ale vytáhl brilantní zákrok betonem a jen díky němu je rozdíl ve skóre stále dvoubrankový!
     
    26:40
    Hraje se teď v obrovském tempu. Diváci se musí bavit. Více ze hry mají hosté ze Vsetína.
     
    27:55
    I přes značnou snahu se domácí hokejisté stále nemohou dostat do nějaké stoprocentní brankové příležitosti. Vsetínská defenziva zatím šlape jako hodinky.
     
    30:00
    V tuto chvíli se hraje snad už nějakých pět minut bez přerušení!
     
    30:51
    Hořanského postup k porubské brance na poslední chvíli zastavil jeden z obránců.
     
    31:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté utíkají na třígólový rozdíl! Po Pechancově nahození se puk odrazil od Kůdelova betonu na hůl nedaleko stojícího LUBOŠE ROBA, pro kterého už dorážka zblízka nebyla žádným neřešitelným problémem. Asistence: Antonín Pechanec a Vít Jonák.
    31:38 Luboš ROB - 0:3
     
    34:03
    Poruba mohla snížit! Skvěle chytajícího Gábu však ze skvělých pozic nepřekonal jak Illéš, tak ani Káňa!
     
    36:14
    Na porubských hráčích je vidět, že by s výsledkem moc rádi něco udělali. Na výborně šlapající vsetínský tým, který je navíc mohutně povzbuzován svými příznivci z tribun, to ale nestačí.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Alexej Alexejev – 2 min., držení).
     
    Hra se teď trochu zdrží. Rozhodčí se snaží něco udělat s nějakou nerovností na ledové ploše.
     
    Kvůli této nerovnosti bude nyní probíhat přestávka. Druhá třetina bude dohrána po ní a hned potom začne třetina třetí.
     
    Nedokončená druhá část nám přinesla ještě svižnější hokej než ta úvodní. Bohužel pro domácí to byli hosté, kteří tahali za delší konec. A dokázali to promítnout i do skóre. Ve dvaatřicáté minutě se trefil Luboš Rob a stanovil tak podobu skóre na 0:3. Druhá třetina se bude kvůli závadě na ledě dohrávat po přestávce a začne dvouminutovou přesilovkou hostujících hokejistů.
     
    Hráči obou týmů už jsou na ledě, druhá třetina může pokračovat.
     
    Buly v obranném pásmu Poruby proběhlo.
     
    37:12
    Rácovu střelu bez problémů chytá Kůdela.
     
    37:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku! Drtinovu bombu od modré ještě šikovně tečoval ROMAN RÁC a Hynek Kůdela byl bezmocný. Asistence: Jiří Drtina a Mitchell Theoret.
    37:29 Roman RÁC - 0:4
     
    38:35
    Ďuráčovu střelu z levého kruhu Gába viděl a bezpečně ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    39:32
    Zblokovaná střela jednoho z hostů Buly po Kůdelově levici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oba týmy si teď pouze vymění strany a zápas bude pokračovat poslední třetinou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Zakázané uvolnění porubského týmu Vhazovat se bude po Kůdelově levici.
     
    41:11
    Domácímu týmu byla odpískána přihrávka rukou. Buly před Kůdelou se bude opakovat.
     
    42:55
    Kucharczyk posílal dobrou přihrávku před odkrytou branku na osamoceného Theoreta. Tomu však puk poskočil na jedné z nerovností a zakončení nezvládl. Velké štěstí pro domácí tým!
     
    45:09
    Šilhavý to zkoušel svižnou ranou zblízka. Kůdelův beton byl však na správném místě.
     
    46:37
    Kanko poslal hezkou přihrávku zpoza branky na volného Illéše. Toho však ve stoprocentní tutovce vychytal skvělý David Gába.
     
    46:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vít Jonák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:09
    Hosté se osvobozují výhozem přes celé kluziště.
     
    47:32
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Peter Mikuš – 2 min., podrážení).
     
    47:40
    I ve třech se hosté celkem v poklidu osvobozují.
     
    48:27
    Slavíkovu bombu z mezikruží zastavuje dobrým zákrokem Gába.
     
    48:32
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou přesilovku! Dufek nabil v mezikruží Šnajnarovi, jeho dělovku Gába neudržel a puk do prázdné branky pohodlně doklepl JAN HUDEČEK – 1:4. Asistence: Rostislav Šnajnar a Jan Dufek.
    48:32 Jan HUDEČEK - 1:4
     
    49:32
    Hosté v plném počtu.
     
    50:45
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Alexej Alexejev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:25
    Domácí se osvobozují. puk letí přes celé kluziště až k Davidu Gábovi.
     
    52:45
    Domácí v plném počtu.
     
    53:13
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba snižuje na rozdíl dvou gólů! Jáchym si s pukem najel za Gábovu branku a poslal zpoza ní přesnou přihrávku na hůl RADIMA TOMANA, který se střelou z první nemýlil – 2:4! Asistence: Tomáš Jáchym.
    53:13 Radim TOMAN - 2:4
     
    54:34
    Domácí najednou na ledě působí, jakoby je někdo pokropil živou vodou. Koncovka zápasu může být ještě zajímavá!
     
    54:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hostům stačila jedna dobrá šance k tomu, aby si vzali třígólové vedení zpět. Rychlý protiútok vedl Theoret, který puk poslal dopředu na ROMANA RÁCE, který v souboji jeden proti jednomu proti Kůdelovi vyšel jako vítěz a vsítil pátou branku svého týmu. 2:5. Asistence: Mitchell Theoret.
    54:59 Roman RÁC - 2:5
     
    Toto utkání sleduje 810 diváků.
     
    56:50
    Porubští se ještě snaží o zdramatizování duelu, ale vypadá to, že marně.
     
    57:41
    Dufek propadl na modré a byla z toho šance Vsetína, kterou střelou nad branku zakončoval Antonín Pechanec.
     
    58:55
    Puk na vsetínské střídačce. Buly po Gábově levici.
     
    59:19
    Urbanec při pokusu o kličku upadl. Porubské šance jsou tak definitivně pohřbeny.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Zápas vypadal dlouho jako jasná záležitost pro favorizovaný celek z Valašska. V poslední části se však Porubané lehce zvedli a góly Hudečka s Tomanem snížili na 2:4. Všechny jejich naděje však o něco později zhatil svým gólem Roman Rác.
     
    RT TORAX ARENOU nyní zní "Vysoký jalovec" na znamení oslav zaslouženého vítězství hostujícího celku.
     
    To už je ode mě pro dnešek vše. Prozatím se s Vámi loučím a těšit se na Vás budu při jednom z dalších online přenosů. Na počtenou. (19:44:03)
    Marken.cz

    David Kubatík

    Branky a nahrávky: 49. Hudeček (Šnajnar, Dufek), 54. Toman (T. Jáchym) – 13. Theoret (Kucharczyk, Rác), 16. Vítek (Hořanský, Slováček), 32. Rob (Pechanec, Jonák), 38. Rác (J. Drtina, Theoret), 55. Rác (Theoret)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Šnajnar, Pastor, Mamajev – J. Káňa (A), Kanko (A), Illéš – Guman, Hudeček, Dufek – Toman, T. Jáchym, Ollender – Ďurač, Václavek, Alexejev – Häring.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Černý – Theoret, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Fiala, Wagner – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 810
    thejrc.org