Alavés – Levante 2:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:0 (1:0)
Levante UD
Pondělí 11.02.2019, 21:00 • Estadio de Mendizorroza • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo Alavés a Levante UD.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Alavésu se v letošním ročníku prezentují celkem dobrou formou, která stačí na dosavadní sedmou pozici, přičemž se Deportivo v jednu dobu nacházelo také na příčkách zaručující pohárovou účast. Alavés má na svém kontě dvaatřicet bodů, od šestého Betisu ho dělí pouze horší skóre. Deportivo má ale své utkání k dobru, nicméně v posledních týdnech se nepotýká s úplně dobrou formou. Poslední čtyři ligové zápasy nabídly zisk jediného bodu, navíc se Alavésu podařilo vstřelit pouze jedinou branku, a sice v utkání proti Gironě. Deportivo tak má co napravovat, prostor bude mít už dnes.
     
    Levante UD

    Na opačné straně stojí trápící se Levante, kterému pro změnu patří až čtrnáctá pozice, přičemž na sestupové pásmo má náskok pouze čtyř bodů. Levante se rovněž nenachází v dobré formě, z posledních pěti zápasů zvítězilo pouze jedinkrát, a sice v souboji proti Valladolidu, který dokázalo porazit poměrem 2:0. Levante se na hřištích soupeřů daří hodně kolísavě. Dohromady zde odehrálo jedenáct zápasů, přičemž se mu podařilo zvítězit tři z nich. Posledních pět venkovních zápasů ale přineslo pouze zisk dvou bodů, což je rozhodně málo. Také Levante bude mít prostor na zlepšení v tomto klání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Brašanac, Pina, Wakaso – Inuj, Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Bastón, A. Blanco, García, Guidetti, Rolán, Vigaray.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Doukouré, N. Vukčević, Luna – Martí, Morales (C) – Simon.
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, E. Bardhi, Manzanara, Pedro López, B. Mayoral, Suárez Pier.

    Rozhodčí: Undiano – Alonso, Matías.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát směrem zprava doleva.
     
    3
    U postranní čáry se snažil udržet míč na hrací ploše hostující Jason, který se posléze pokoušel vysunout Rogera, před kterým zasáhl brankář Pacheco.
     
    4
    K autovém vhazování se dostal hostující zadák Luna, který si vybral vedle stojícího Simona, jehož první kontakt s hracím předmětem nebyl ideální.
     
    5
    Následně se Navarrovi nepodařilo udržet balón na hřišti, Levante si tak vyzkoušelo další autové vhazování, po kterém prodlužoval balón Roger.
     
    6
    K míči se dostal domácí brankář Pacheco, který zkoušel poslat dalekonosný nákop na druhou stranu, kde se k němu dostal forvard Calleri.
     
    7
    Alavés to zkouší velice poklidnou kombinací, po které přišel nedovolený zákrok na Inuiho. Hlavní sudí vše viděl, domácí se rozhodli rozehrát nakrátko.
     
    8
    U středového kruhu skončila na zemi dvojice protihráčů. Nakonec je pískáno ve prospěch Levante, do souboje šel hodně agresivně domácí Pina.
     
    9
    Následně hlavní rozhodčí Undiano nechal pokračovat ve hře, pád na zem v podání Jonyho faul nepřinesl. Deportivo to i tak zkouší směrem kupředu.
     
    10
    Brankář Fernández si vyzkoušel první rozehrávku od své branky. Jeho odkop směřoval na Jasona, kterému se podařilo prodloužit za sebe na Rogera.
     
    11
    Inui dokázal nasadit jesličky Lunovi, za ním si do pokutového území sbíhal kolega Jony, kterému ale uskočil míč pouze ven z hrací plochy.
     
    12
    Do pokutového území domácích přiletěl nadýchaný centr, se kterým si ale poradil pozorný Maripán. Levante se i přesto dostane k dalšímu autovému vhazování.
     
    13
    Coke byl donucen ke zpětné přihrávce na Fernándeze, který si několikrát vyměnil balón s Vukčevićem, načež se rozhodl vykopnout na levou stranu.
     
    14
    Laguardia z jedničky sklepl lépe postavenému Maripánovi, který okamžitě přenášel hru k postranní lajně, kde ale Duarte přišel o hrací předmět.
     
    15
    V hlavičkovém souboji sice neuspěl domácí Navarro, avšak to nemuselo vůbec vadit. Míč doskákal ven z hrací plochy, Deportivo tak bude vhazovat.
     
    16
    Po pravém křídle to zkoušel křídelník Jony, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté našel pouze Veza, který odkopl balón do bezpečí.
     
    17
    Úvodní šance tohoto zápasu! Jonymu se v pokutovém území podařilo najít Calleriho, jehož hlavička skončila na horní konstrukci.
    17. Calleri hlavičkoval do břevna.
     
    18
    Posléze se ještě o dorážku pokoušel Inui, jenž ale nedokázal zamést míč do odkryté části brány. Naopak obrannou povinnost si splnil hostující Vezo.
     
    19
    Krátce poté skončil na zemi středopolař Pina, kterého zezadu poslal na zelený pažit napadající Doukouré. Deportivo to zkusí nákopem na druhou stranu.
     
    20
    Na druhé straně hrací plochy to Calleri zkoušel centrem do pokutového území, avšak míč se jako poslední odrazil od něj, následovat bude odkop.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme bojovnou podívanou, jedinou šanci si připravilo Deportivo.
     
    22
    V domácí šestnáctce zasahoval obránce Maripán, který odklidil míč na jistotu do zámezí. Soupeř se staví k autu, konkrétněji se o něj stará Cabaco.
     
    23
    Sled nedovolených zákroků pokračuje, v tomto případě se provinil hostující Morales, jenž povalil na zem Laguardiu. Rozehrávky se ujal obránce Maripán.
     
    23
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Deportivo se chopilo rozehrávky rohového kopu z pravé strany, nejvýše do vzduchu se dostal domácí obránce VÍCTOR LAGUARDIA, který hlavičkou o zem překonal brankáře Fernándeze.
    23. Víctor LAGUARDIA - 1:0
     
    24
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut, nyní jsou na tahu hosté, kteří mají na vyrovnání branku ještě dostatek času.
     
    29
    Momentálně zůstal na zemi ležet hostující Morales, který si vyžádal lékařské ošetření. Na hrací plochu přispěchal lékařský personál hostujícího celku.
     
    30
    Morales nakonec odkulhal ven z hrací plochy, jeho celek bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Za postranní čárou se začal připravovat jeden z náhradníků.
     
    31
    Morales je zpět na hrací ploše, střídat by se tak nemělo. Mezitím se k centru dostával Navarro, který trefil Lunu do nepříjemné části lidského těla.
     
    32
    Deportivo se tak chopilo rozehrávky dalšího rohu, který ale nebyl ničím nebezpečný. Nejvýše do vzduchu vyšplhal Vezo, jenž odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    33
    Do kombinace se dostal také znuděný brankář Pacheco, který si raději počkal na podporu spoluhráčů. Jeho přihrávka směřovala k postranní lajně.
     
    34
    Tam ale došlo k nedovolenému zákroku, Inui byl totiž pozdě v souboji o balón. Levante se bude moci dostat na útočnou polovinu, k volnému kopu se staví Cabaco.
     
    35
    Z přehuštěného prostoru se chtěl dostat Pina, který nakonec rozehrál na jistotu k Maripánovi, jehož přenesení hry našlo na levém křídle volného Jonyho.
     
    36
    Morales se na malý moment dostal k neposednému míči, se kterým si moc nepotykal. Laguardia byl v souboji včas, následně situaci řešil odkopem.
     
    37
    Následně to s agresivitou přehnal obránce Luna, který u postranní čáry poslal na zem Navarra. Budeme sledovat standardní situaci pro Deportivo.
     
    38
    K oné rozehrávce se postavil Jony, který centr stáčel do náruče Fernándeze. Hostující brankář ale nepředvedl jistý zákrok, naopak mu míč vypadl, avšak Calleri nedokázal zamést balón do odkryté branky.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Levante si vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu z pravé strany, na přední tyč si sbíhal Coke, před kterým odehrál balón za cenu dalšího rohu pozorný Pina.
     
    43
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde se nacházel nenápadný Jason. Míč letěl jiným směrem, což hrálo do karet domácímu Duartemu.
     
    44
    Deportivo se už delší dobu drží s míčem na útočné polovině, kde se neděje nic nebezpečného. Před malým momentem se Navarro postaral o další aut.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Erick Cabaco (Levante UD).
     
    45
    Jonyho standardka se snesla vysoko nad branku, Fernández tak nemusel zasahovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, oba celky se dopouštějí celé řady nedovolených zákroků. Směrem dopředu je přeci jenom nebezpečnější Deportivo, jenž se dočkalo jediné branky tohoto zápasu. Alavés mohl své vedení navýšit, avšak včas zakročila obrana soupeře. Levante se v ofenzivní činnosti zatím hodně trápí, Pacheco nebyl donucen k žádnému složitějšímu zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Přichází druhá žlutá karta tohoto zápasu. Za záchrannou brzdu totiž zatáhl domácí středopolař Pina, jenž rukama za sebe nepustil Jasona.
     
    49
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Vukčević, Deportivo bude mít k dispozici další standardku.
     
    50
    Míč se stáčel do pokutového území, odkud ho dokázal vyhlavičkovat pozorný obránce Cabaco. Levante se poprvé ve druhém poločase dostalo na druhou stranu.
     
    51
    Před malým momentem se do šestnáctky tlačil Morales, který si potáhl míč k brankové čáře, kde jeho zpětnou nabídku dokázal zastavit Maripán.
     
    52
    Logicky tak následoval rohový kop pro Levante. K rozehrávce se postavil Jason, jehož nadýchaný bochánek padal do malého vápna, kde zasahoval Wakaso.
     
    53
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí obránce Laguardia, jehož bezmyšlenkovitý odkop plachtil na druhou stranu, kde se ho ujal záložník Doukouré.
     
    54
    Přetahovanou o míč nakonec lépe zvládl hostující Coke, který na jistotu přihrával na vlastní obrannou polovinu, kde se nacházel volný Vukčević.
     
    55
    Levante si vybojovalo další autové vhazování, o které se postaral obránce Coke. Po jeho nabídce to Jason zkoušel kolmicí na Rogera, včas zakročil Maripán.
     
    56
    Wakasovi se v pokutovém území podařilo najít Brašanace, který sklepával pod sebe na Inuiho, jehož okamžitá rána vyletěla vysoko na branku.
     
    57
    Alavés se i přesto zdržel na útočné polovině, přičemž se Duarte rozhodl vyběhnout z útočné zóny. Následná přihrávka skončila za postranní čárou.
     
    58
    Hodně rychle z branky musel brankář Pacheco, který dokázal odkopnout balón před napadajícím Rogerem. Míč se snesl daleko do hlediště stadionu.
     
    59
    Následně si hosté vybojovali rohový kop, na který si na hranici malého vápna naskakoval zadák Vezo. Jeho hlavičku ale ještě přizvedl jeden z protihráčů vedle.
     
    60
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Enis Bardhi.
     
    61
    Na druhé straně hrací plochy skončil na zemi Coke, loktem si totiž pomohl jeden z napadajících protihráčů. Levante je v posledních minutách aktivnější.
     
    62
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Fernández, který si počkal na podporu svých spoluhráčů, načež si jako adresáta přihrávky vybral Cabaca.
     
    63
    Přeci jenom se domácí dostali do slušné příležitosti, s trochou štěstí se Inuimu podařilo proniknout až před brankáře, který ho ale dokázal vychytat.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Alavés stále drží jednobrankový náskok. V posledních minutách se ale hra hodně vyrovnala.
     
    65
    Po delší době tu máme další žlutou kartu, tentokráte jí obdržel domácí záložník Brašanac, jenž rukama poslal k zemi křídelníka Jasona.
     
    66
    Levante mělo k dispozici další standardku, tentokráte zhruba ze třiceti metrů od branky. K míči se postavil Bardhi, jehož centr dokázal odvrátit Laguardia.
     
    67
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Borja Mayoral.
     
    68
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl domácí Wakaso, který u postranní čáry sestřelil Cokeho. Faul to překvapivě není, hosté budou alespoň vhazovat.
     
    69
    Levante se opět nastěhovalo k blízkosti pokutového území, kde kolmici za obranu musel odklízet pohotový obránce Duarte. Další aut pro hostující celek.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    74
    Z ostrého úhlu se snažil zakončit domácí Calleri, který to zkoušel ke vzdálenější tyči. Míč ale nabral opačnou faleš, navíc doskákal daleko do zámezí.
     
    75
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Manuel García.
     
    76
    Mayoral se dokázal obtočit kolem svého strážce, který ho ale nedovoleným zákrokem stačil poslat na zelený pažit. Levante i tentokráte rozehrálo narychlo.
     
    77
    Luna se podíval k pokutovému území soupeře, kam se pokoušel protlačit kolmici na Moralese, což se mu podařilo. Deportivo se ale v hojném počtu vrátilo.
     
    78
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Jason, který ignoroval své spoluhráče, místo toho vypálil hodně vysoko nad bránu, což Pacheca nemohlo ohrozit.
     
    79
    Wakaso nyní uspěchal nadějnou protiakci, jeho přihrávku na na Jonyho dokázal zastavit Coke. Také Fernández se zapojil do krátké kombinace.
     
    80
    Nejprve se na zemi ocitl Inui, posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Luna, který doslova sestřelil jednoho z protihráčů.
     
    81
    Průniková přihrávka konečně našla na levé straně naběhnuvšího Jonyho, který dokráčel až do malého vápna, kde jeho střelu dokázal zablokovat Cabaco.
     
    82
    Hosté jsou sice v posledních minutách častěji na míči, avšak stále to k ničemu nebezpečnému nevede. Alavés si totiž svědomitě plní obranné povinnosti.
     
    83
    Na pořadu dne byla standardka pro domácí tábor. K oné rozehrávce se postavil Wakaso, jehož rána levačkou skončila na dobře postavené zdi.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Levante se nepovedlo přenést hru na pravou stranu, domácí s rozehrávkou autového vhazování nespěchají.
     
    85
    Domácím se podařilo vybojovat další rohový kop, který nebyl dvakrát nebezpečný. Posléze ještě situaci dohrál jeden z hráčů Levante, je poskytnuta výhoda.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Antonio Luna, přichází Raphael Dwamena.
     
    88
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Diego Rolán.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Alavés si stále drží hubené vedení. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Borja Bastón.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Pacheco si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, u sudího mu to nakonec prošlo. Krátce poté byla k vidění menší strkanice, do které se zapojil také Dwamena.
     
    90+2
    Nakonec to byl hostující Doukouré, který se na něco zlobil. Už je to ale minulostí, domácí budou zahrávat standardní situaci z vlastní poloviny.
     
    90+3
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Je to rozhodující branka tohoto zápasu! Byl to právě frustrovaný Doukouré, kdo chyboval v rozehrávce. Jeho slaboučká malá domu hrála do karet JONYMU, který bez váhání propálil brankáře Fernándeze.
    90+3. JONY - 2:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Druhý poločas nakonec nepřinesl žádnou branku, což znamená, že si Alavés připisuje vítězství 2-0. I ve druhém poločase jsme sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž aktivnější byl hostující celek, jenž se ale za celou dobu nedostal k ničemu nebezpečnějšímu. Deportivo se snažilo vycházet ze zajištěné defenzívy, což se dařilo natolik, že domácí v samotném závěru utkání přidali rozhodující branku. Alavés tak potvrdil roli favorita tohoto zápasu, díky tomuto vítězství se dostal na šestou pozici, která v konečném důsledku znamená kvalifikaci Evropské ligy. (22:52:17)

    David Suchý

    Branky: 23. Laguardia (Jony), 90+3. Jony

    Karty:   48. Pina (DAL), 65. Brašanac (DAL), 70. Laguardia (DAL) – 44. Cabaco (LVN), 80. Luna (LVN)


    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Brašanac (75. García), Pina, Wakaso – Inuj (88. Rolán), Calleri (90. Bastón), Jony.
    Náhradníci: Sivera – Bastón, A. Blanco, García, Guidetti, Rolán, Vigaray.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Doukouré, N. Vukčević (60. E. Bardhi), Luna (86. Dwamena) – Martí, Morales (C) – Simon (67. B. Mayoral).
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, E. Bardhi, Manzanara, Pedro López, B. Mayoral, Suárez Pier.

    Rozhodčí: Undiano – Alonso, Matías
    thejrc.org