Washington – Los Angeles 6:4 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:7 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:4 (2:2, 3:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Úterý 12.02.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:42
    Hosté hrají powerplay.
    55:13 Jevgenij KUZNĚCOV - 6:4
     
    55:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Ovečkin našel bekhendem zprava JEVGENIJE KUZNĚCOVA, k tomu pozdě přistoupil Brown, Kuzněcov si položil brankáře a z levé strany zakončil přes lapačku do horní části prázdné branky. Fantenberg chtěl ještě všechno hasit za svého gólmana. Asistence: Alexandr Ovečkin.
     
    51:47
    Smith-Pelly skákavou nahrávkou zprava poslal Stephensona do samostatného úniku proti Quickovi. Stephenson zkusil bekhendový blafák, ale hostující brankář sklepl včas betony.
    50:25 Austin WAGNER - 5:4
     
    50:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Lewis nastřelil kotouč z levé strany na zadní tyčku a tam AUSTIN WAGNER před bránícím Kuzněcovem dorazil nadvakrát beton přes levou nohu Copleyho do sítě. Asistence: Trevor Lewis, Kyle Clifford.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Anže Kopitar – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:09
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Anže Kopitar – 2 min., držení).
    33:09 Jakub VRÁNA - 5:3
     
    33:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Zlaté a šikovné české ručičky! JAKUB VRÁNA si narazil s Kempným. Ten mu vrátil kotouč z pozice levého beka, načež se JAKUB VRÁNA z první na pravém kruhu položil do zakončení na přední tyči. Branka soupeře byla tou dobou poloodkrytá a Quick jen stihl máchnout lapačkou. Asistence: Michal Kempný, T. J. Oshie.
    30:31 Christian DJOOS - 4:3
     
    30:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď domácí vykoupali Quicka. Ovečkin si na středu vyměnil kotouč v rychlosti s CHRISTIANEM DJOOSEM, ke kterému se puk odrazil a obránce Caps nataženou bekhendovou stranou hokejky poslal hrací předmět přes protihráče na čáře do sítě. Ovečkin měl už předtím vyloženou šanci, ale hosté na poslední chvíli vložili do jeho zakončení své hole. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.
    26:39 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    26:39
    Washington právě vstřelil branku!
    Quick šel nejprve k pravé tyči ze svého pohledu proti ráně Orlova od modré čáry. Martinez poté neposlal kotouč do bezpečí. A po tlaku Wilsona dorazil JEVGENIJ KUZNĚCOV kotouč za záda brankáře okolo lapačky. Asistence: Tom Wilson.
    23:42 Oscar FANTENBERG - 2:3
     
    23:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    OSCAR FANTENBERG si na ose hřiště narazil s Martinezem na levé straně a střelou bez přípravy do dolních pater propálil Copleyho. Asistence: Alec Martinez, Adrian Kempe.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brett Connolly – 2 min., hákování).
    17:22 Tyler TOFFOLI - 2:2
     
    17:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Doughty nahrál od modré čáry na pravý kruh a Kopitar posunul kotouč mezi kruhy, kde TYLER TOFFOLI uklidil kotouč z jedničky mezi betony brankáře. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    15:38
    Orlov (WSH) hákoval zleva Hagelina a hosté budou hrát přesilovku.
    15:17 Brett CONNOLLY - 2:1
     
    15:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Niskanen zakončil z pravého kruhu přes beka, kotouč se odrazil a Burakovsky nahrál ze středu na levou stranu kolem Kopitara. BRETT CONNOLY vystřelil napoprvé do pravé nohy brankáře, ale měl dost času na dorážku pod víko. Asistence: André Burakovsky, Matt Niskanen.
     
    11:54
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., hákování).
     
    06:49
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Alec Martinez – 2 min., držení).
    04:50 Austin WAGNER - 1:1
     
    04:50
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Forbot poslal odražený kotouč od zadního mantinelu bekhendem na hranu brankoviště a tam AUGUSTIN WAGNER překonal Copleyho. Asistence: Derek Forbort, Kyle Clifford.
    03:07 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    03:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Oshie přihrál na pravou stranu, následoval pas na levý kruh, kde se do kotouče opřel ALEXANDR OVEČKIN a kotouč prošel přes padajícího Dougthyho kolem clonícího Bäckströma mezi pravou ruku a tělem brankáře. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, T. J. Oshie.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Michael Amadio – 2 min., hákování).

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 4. Ovečkin (Kuzněcov, Oshie), 16. Connolly (Burakovsky, Niskanen), 27. Kuzněcov (T. Wilson), 31. Djoos (Ovečkin, Kuzněcov), 34. J. Vrána (Kempný, Oshie), 56. Kuzněcov (Ovečkin) – 5. Wagner (Forbort, Clifford), 18. Toffoli (Kopitar, Doughty), 24. Fantenberg (Martinez, Kempe), 51. Wagner (Lewis, Clifford)


    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), Forbort, Fantenberg, Martinez, LaDue, Phaneuf – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Amadio, Leipsic – Kovalčuk, Kempe, Hagelin – Wagner, Lewis, Clifford.

    Rozhodčí: Watson, Meier – Racicot, Shewchyk

    Diváci: 18 506
    thejrc.org