AS Řím – Porto 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – PSG 0:2 (kon.)
konec
Manchester United
0:2 (0:0)
Paris Saint-Germain
Úterý 12.02.2019, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:7. (23:08:25)
     
    Čtyři nastavené minuty druhého poločasu jsou minulostí a úvodní duel osmifinále Ligy mistrů končí. Paris Saint-Germain si odváží z trávníku Manchesteru United cenné vítězství 2:0!

    Fotbalisté United nastoupili do utkání velmi aktivně, v první desetiminutovce napadala agresivně celá útočná trojice domácího celku. Jako první zahrozil z pravé strany Paul Pogba, který ale už nedokázal zaskočit Buffona v hostující brance. To PSG se dostalo ke slovu až téměř po půlhodině hry. Julian Draxler našel krátkou přihrávkou Mbappého v pokutovém území. Zcela osamocený mladík v útoku Paříže zakončoval mimo tři tyče. Také Ángel Di María se ocitl za obranou United, ale Argentinci byl pískán ofsajd, navíc De Gea šanci dokázal zlikvidovat.

    Po změně stran byli domácí fotbalisté až překvapivě pasivní a byli potrestáni. V 53. minutě nacentroval Ángel Di María od rohového praporku do šestnáctky a Presnel Kimpembe mohl z voleje napálit míč do odkryté branky. Druhý zásah přidal po hodině hry Kylian Mbappé, který dostal neskutečně přesnou Di Maríovu přihrávku a z blízkosti překonal De Geu. PSG bylo aktivní i po dvou brankách, třetí zásah měl na noze znovu Mbappé, ale ze samostatného úniku španělského brankáře v dresu United nepřekonal. Rudí ďáblové už se nezmohli ani na odpověď a tak si odvážení do Parku princů dvoubrankovou ztrátu. V závěru zápasu byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě Paul Pogba.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bernat ještě přihrával Draxlerovi, který ale do volného prostoru na levé straně nešel a raději podržel míč pro hosty přihrávkou ke středovému kruhu, kde byl zcela osamocený Silva.
     
    90+3
    Kimpembe přihrával kolem napadajícího Lukaka Marquinhosovi. Následně se zapojil do akce také Draxler s Alvesem. Hosté jistě drží míč ve své moci, naopak United dohrávají zápas v hluboké defenzivě.
     
    90+2
    PSG kontroluje závěr zápasu v kombinaci ve středu pole. Zcela zbytečnou žlutou kartu po dojetí do Alvese dostává také Shaw.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    89. Červená karta po 2. žluté
     
    89
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Dani Alves, ale z nadějné pozice trefil pouze obrannou zeď domácího týmu. Po zisku balonu se dral do útoku Paul Pogba, ale tělem odstavil příliš agresivně Alvese a je pískán faul. Pogba vidí druhou žlutou kartu a musí předčasně do sprch.
     
    87
    Dani Alves si v brazilské spolupráci pomohl s Marquinhosem. Následně utekl Herrerovi Mbappé a záložník United musel sáhnout k faulu za žlutou kartu.
     
    87
    Po dalším odkopu hostující celku se pokusil o rychlou přihrávku na Lukaka Pogba. Obrana PSG ale byla připravena a útočníka domácího týmu snadno odzbrojila.
     
    86
    Lukaku neměl šanci v rychlostním souboji s Marquinhosem, přece jen ale střídající útočník vybojoval pro United autové vhazování. Manchesteru už nezbývá na vylepšení pozice do odvety příliš času.
     
    85
    Po Draxlerovi podržel míč u postranní lajny Dani Alves. Hosté se už neženou do útoku tak aktivně jako v úvodu druhého poločasu.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Romelu Lukaku.
     
    83
    Domácí si posouvali míč kolem pokutového území. Pogbova přihrávka našla Herreru, který sice neměl moc prostoru, ale přece jen se odhodlal ke střele. Míč však skončil jen na tribuně nad brankou Buffona.
     
    82
    Od Baillyho putoval balon na levou stranu, kde ale nedokázal zpracovat pomalou přihrávku Shaw. PSG se však uchýlilo jen k dalekému odkopu daleko do vlastní branky.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Colin Dagba.
     
    80
    Manchester vytáhl napadání až téměř k vápnu soupeře, ale k balonu se dostal až po podklouznutí Alvese u postranní lajny. Domácí mohli vhazovat v blízkosti středové čáry.
     
    79
    Matova přihrávka kolem Kehrera našla Younga, který z prvního doteku posílal míč do pokutového území. Nejenom, že v šestnáctce míč nikdo nezasáhl, ale kapitán United byl také v ofsajdu.

    Vít Schück

    Branky: 53. Kimpembe (Di María), 60. Mbappé (Di María)

    Karty:   26. P. Pogba (MAN), 30. Young (MAN), 50. Lindelöf (MAN), 87. A. Herrera (MAN), 90+2. Shaw (MAN) – 11. Kimpembe (PSG), 19. Draxler (PSG), 34. Bernat (PSG), 62. Dani Alves (PSG)   89. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:7.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Bailly, Lindelöf, Shaw – A. Herrera, N. Matić, P. Pogba – Lingard (45+4. Alexis Sánchez), Rashford (84. R. Lukaku), Martial (46. Mata).
    Náhradníci: Romero – P. Jones, Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Fred, Dalot.

    Paris Saint-Germain: Buffon – Kehrer, Silva (C), Kimpembe, Bernat – Verratti (75. Paredes), Marquinhos – Dani Alves, Draxler, Di María (81. Dagba) – Mbappé.
    Náhradníci: Aréola – Paredes, Choupo-Moting, Kurzawa, Nkunku, Diaby, Dagba.

    Rozhodčí: Daniele Orsato – Fabiano Preti, Alessandro Costanzo (vš. ITA)
    Středa 06.03.2019
    PSG - Manchester Utd. 1:3

    Branky: 12. Bernat (Mbappé) – 2. R. Lukaku, 30. R. Lukaku, 90+4. Rashford (pen.)

    Karty:   34. Di María (PSG), 75. Paredes (PSG), 90+4. Marquinhos (PSG) – 90+9. Shaw (MAN)

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:15.
    thejrc.org