Týmový závod, Åre Švýcarsko (kon.)
konec
Týmový závod, Åre

Švýcarsko

Úterý 12.02.2019, 16:00 • Åre (Švédsko) • MS v alpském lyžování
     
    Konečné pořadí

    1. Švýcarsko
    2. Rakousko
    3. Itálie
    4. Německo
    ...
    Slovensko – čtvrtfinále
    Česko – osmifinále
     
    Finále
    Rakousko – Švýcarsko 2:2

    Ramon Zenhäusern už dnes několikrát zachránil Švýcarsku krk a i nyní svou jízdu vyhrál. A nejen to, díky skvělému času vyhrává zlaté medaile Švýcarsko. Marco Schwarz dojel do cíle jako smutný poražený.
     
    Finále
    Rakousko – Švýcarsko 2:1

    Katharina Truppeová se po startu dostala do vedení, ale to rychle ztratila a musela dotahovat. To nakonec zvládla, vyhrál nad Aline Daniothovou o 21 setin a Rakousko vede 2:1 a je zlaté medaili blíž.
     
    Finále
    Rakousko – Švýcarsko 1:1

    I druhá jízda byla hodně vyrovnaná a máme po ní vyrovnáno, protože těsně před cílem se dostal Michael Matt do vedení a porazil Daniela Yuleho o 48 setin. Matt navíc předvedl skvělý čas, což může také hrát velkou roli.
     
    Itálie – Německo 3:1

    Italové berou bronz! V poslední jízdě mladík Alex Vinatzer nevydržel tlak a vyjel z trati, ale Linus Strasser je diskvalifikovaný, projel špatně jednou z branek!
     
    Bronz
    Itálie – Německo 2:1

    Po startu se do vedení dostala Lena Dürrová, ale bylo to velice vyrovnané. Dürrová nakonec těžkou úlohu zvládla, vyhrála o 29 setin a snížila na 1:2. Rozhodne poslední jízda.
     
    SF2
    Německo – Švýcarsko 2:2

    Linus Strasser neudržel nervy na uzdě, udělal chyby ve své jízdě a s Ramonem Zenhäusernem prohrál o 4 desetiny. Švýcarsko nakonec postupuje díky času lepšímu o dvě desetiny do finále!
     
    SF1
    Rakousko – Itálie 1:1

    Rakousko nic nedostane zadarmo, je vyrovnáno! Alex Vinatzer sice před cílem udělal drobnou chybu, ale dokázal nakonec Michaela Matta porazit o 6 setin.
     
    ČF4
    Švédsko – Švýcarsko 2:2

    Švýcarsko postupuje! André Myhrer nezvládl ani čtvrtfinálovou jízdu, znovu prohrál. Ramon Zenhäusern ho porazil o 28 setin a Švýcaři nakonec v součtu časů postupují o 33 setin.
     
    ČF3
    Francie – Německo 1:3

    Je to jasné, obhájce zlata Francie končí, Německo postupuje do semifinále. Clement Noël nepředvedl tak dobrou jízdu jako v osmifinále a s Linusem Strasserem prohrává o 29 setin.
     
    ČF3
    Francie – Německo 0:1

    V hodně vyrovnané jízdě se obě závodnice vystřídaly ve vedení a nakonec Christina Geigerová porazila Tessu Worleyovou o 6 setin. Francie je tedy jakožto obhájce zlata pod tlakem.
     
    ČF2
    Norsko – Itálie 1:3

    Bylo to hodně vyrovnané a dlouho to vypadalo, že Leif Kristian Nestvold-Haugen si udrží drobný náskok až do konce a vyhraje. Jenže nakonec se mu to nepovedlo, díky skvělému finiši o dvě setinky vyhrál Simon Maurberger. Itálie postupuje do čtvrtfinále, máme tu první překvapení dnešního závodu.
     
    ČF2
    Norsko – Itálie 1:2

    Lara Della Meaová se dostala v polovině trati do vedení, a to si udržela, vyhrála o 37 setin nad Kristin Lysdahlovou. Favorizované Norsko je pod tlakem, už nesmí prohrát!
     
    OF3
    Norsko – Česko 4:0

    Ondřej Berndt předvedl povedenou jízdu, přesto ani on norského favorita o bod neobral, prohrál s Leifem Kristianem Nestvoldem-Haugenem o 17 setin.
     
    OF3
    Norsko – Česko 3:0

    Také třetí jízda skončila podle předpokladů, ale byla nejvyrovnanější. Martina Dubovská prohrála s Kristin Lysdahlovou jen o 29 setin. Česko je vyřazeno, Norsko má jisté čtvrtfinále.
     
    OF3
    Norsko – Česko 1:0

    V první jízdě Norsko potvrdilo roli jasného favorita. Gabriela Capová neměla šanci, Thea Louise Stjernesundová ji skvělým časem s velkým náskokem překonala.
     
    OF2
    Slovinsko – Slovensko

    Hned po startu mladý Slovinec Jakob Špik upadl, takže Adam Žampa závodil už jen s časem. A zvládl to, díky součtu časů nakonec Slováci o 98 setin postupují do čtvrtfinále. Dál tak mohou snít o obhajobě stříbra.

    Petr Sumbal

    Konečné pořadí
    1. Švýcarsko
    2. Rakousko
    3. Itálie
    4. Německo
    ...
    Slovensko – čtvrtfinále
    Česko – osmifinále

    Výsledek týmového závodu na MS 2017
    1. Francie
    2. Slovensko
    3. Švédsko
    4. Švýcarsko
    ...
    Česko – osmifinále
    Průběžné pořadí ve Světovém poháru – ženy
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1 694 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 1 043
    3. Wendy Holdenerová (SUI) 747
    4. Nicole Schmidhoferová (AUT) 617
    5. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 589
    ...
    45. Ester Ledecká (CZE) 129
    100. Gabriela Capová (CZE) 17

    Průběžné pořadí ve Světovém poháru – muži
    1. Marcel Hirscher (AUT) 1 216 bodů
    2. Alexis Pinturault (FRA) 732
    3. Henrik Kristoffersen (NOR) 671
    4. Dominik Paris (ITA) 550
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) 515
    ...
    105. Adam Žampa (SVK) 24
    126. Andreas Žampa (SVK) 11
    143. Jan Zabystřan (CZE) 4
    thejrc.org