Martin – Dubnica 2:4 (kon.) | Michalovce – Topoľčany 3:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:4 (1:4, 1:0, 0:0) Stav série: 1:1
TSS GROUP Dubnica
sk Úterý 12.02.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Rovnako ako včera, i dnes sme videli zaujímavý, kvalitný a bojovný hokej. Myslím si, že sme do zápasu vstúpili lepšie ako súper. Možno sme i lepšie korčuľovali a lepšie nám fungovala hra ako včera. Dokázali sme sa dostávať do kontier. V úvodnej tretine sme strelili štyri góly a dokázali tak položiť základy našej výhry. Ďalším faktorom úspechu bola ubránená presilová hra o dvoch hráčov v úvodnej tretine. Táto nepremenená dvojminútová presilová hra domácich naklonila misky váh na našu stranu. Ak to zhrniem, najdôležitejšia z nášho pohľadu bola práve táto prvá tretina."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Z našej strany to bol presný opak výkonu súpera. Úvodná tretina rozhodla o výsledku. Za čo môžem hráčov pochváliť, tak to bola druhá a tretia tretina kde sme si vytvorili tlak. Začali sme hrať svoju hru, dnes sme však nemali potrebné šťastie v zakončení. Tlak tu bol, gól padol v závere druhého dejstva pred odchodom do kabín, čo nás povzbudilo. Do tretej tretiny sme vyšli s tým, že sa budeme snažiť zvýšiť tempo. Dnes nám to ale nebolo súdené. Základ víťazstva položila Dubnica v prvej tretine, kedy nemôžeme mať z našej strany takýto výpadok, ak chceme byť v sérii úspešní. Sú tu dve vyrovnané mužstvá. Vedeli sme, že to nebude jednoduchý boj. Stav je 1:1, musíme sa dobre pripraviť, ak chceme uspieť v Dubnici."

    Miroslav Kristín (útočník MHK Dubnica nad Váhom): "Tak včera, ako i dnes to boli vyrovnané zápasy. V koncovke sme sa v prvom zápase neskutočne trápili, rozhodla až chybička v predĺžení. Na keby sa nehrá, ak by som ale premenil včera nariadené trestné strieľanie a únik v oslabení, zápas by sa asi vyvíjal inak. Domáci mali takisto šance, prvé stretnutie dopadlo tak ako dopadlo. Dnes sme si povedali, že urobíme všetko preto, aby sme si tu jeden bod urvali. Našťastie nám vyšla úvodná tretina, od nej sa ďalej všetko odvíjalo. Hovorí sa, že kto strelí úvodný gól, bude sa mu ľahšie hrať. Dnes sme to ale videli, že to tak nemusí byť. Rovnako ako včera, i dnes sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Prvý strelený gól teda nemusí byť výhodou. Ukazuje sa byť dôležité až odskočenie na rozdiel dvoch gólov. Musím však zaklopať pri výkone brankára, ktorý sa do bránky vrátil po dlhšej prestávke. Včera i dnes sa ukázalo, aké dôležité je mať dvoch kvalitných gólmanov. U nás je známe, že máme menšie klzisko, čo nám vyhovuje. Hrá sa nám lepšie doma, veríme, že príde veľa ľudí, ktorí nás poženú vpred. Dúfam, že to zúročíme na ďalšie dva body v sérii. Nesmieme sa však až tak veľmi pozerať dopredu, v piatok musíme urobiť všetko pre to, aby sme uspeli."

    František Poliaček (útočník HK Martin): "Určite rozhodla prvá tretina v ktorej sme mali síce dostatok príležitostí, premenili sme iba jedinú. Súper bol oveľa efektívnejší, dokázal streliť rýchle góly po ktorých to išlo samo. Tak ako včera, i dnes sme nedokázali streliť gól počas presilovej hry. V play-off rozhodujú hlavne presilové hry. Dnes sme nemali takisto na svojich hokejkách povestné šťastíčko ako tomu bolo včera. Súpera sme síce bili, trafili sme ale žŕdku, puk dokonca padol na čiaru odkiaľ ho protihráči vyhodili von. Dnes to jednoducho nešlo. Stav je 1:1, začíname od začiatku. U súpera sa nedívame na šírku klziska, musíme hlavne zabrať vzadu pretože sme dnes dovolili súperovi niekoľko prečíslení. V play-off sa nám to nemôže stávať. Nepozeráme sa teraz na posledné stretnutie, ktoré sme odohrali v Dubnici, rolu to určite nezohrá. Naposledy sme tu nehrali v plnej sile, čo sa odrazilo na inkasovaných góloch. Chceme zvíťaziť už v prvom stretnutí v piatok a pokúsiť sa zvíťaziť i v druhom, aby sme doma mali mečbal." (21:06:11)
     
    Martin dnes nestačil na Dubnicu, ktorej podľahol 2:4. Góly: 8. Dírer (Urbánek, Poliaček), 40. Poliaček – 4. Kristín (Krajči), 11. Veshutkin (Jarábek, Kanaet), 17. Dvonč (Kanaet, Mikolášek), 20. Kristín (Krajči)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Pokrivčák vyráža puk smerujúci do prázdnej bránky. Gól tak už neuvidíme.
     
    59:14
    Langhammer z ľavej strany tlačil puk do bránky. Následná strela Urbáneka už skončila na brankárovi.
     
    58:44
    Prázdna domáca bránke. Na ľad priskočil Paulíny.
     
    58:34
    Oddychový čas domácich.
     
    58:34
    Langhammer v postavení mimo hry po tom ako získaval prihrávku od Rusinu. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    58:25
    Mikolášek sa tlačil cez kruhy k bránke. Dvaja protihráči s ním mali veľké problémy.
     
    57:54
    Lantoš triafa vedľa bránky. Tabaček následne vysoko nahodil puk pričom trafil osvetlenie, z ktorého spadlo na ľad niekoľko železných pilín.
     
    57:04
    Jakubík trafený pukom na nechránené miesto. Hra je prerušená.
     
    56:45
    Kristín číhajúci pred bránkou. Puk mu preskočil hokejku.
     
    56:15
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    56:07
    Švec triafa bočnú sieť. Bude sa ale vylučovať na domácej strane.
     
    55:28
    Spolupráca Maceka s Lantošom, ktorý keby trafil puk, je to určite gól do prázdnej bránky. Hostia nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    54:46
    Barto s Rudzanom, ktorý sa v oslabení pokúsil prekonať brankára. Strela mu nevyšla a Pajpach okamžite rozohráva.
     
    54:14
    Matej Dírer (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:05
    Na Dírerov pokus stačila Pajpachova lapačka. Hostia sa oslobodzujú.
     
    53:42
    Dvořák od modrej. Puk získavajú hostia a Kútny to skúša priamou strelou.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Dírer (Urbánek, Poliaček), 40. Poliaček – 4. Kristín (Krajči), 11. Veshutkin (Jarábek, Kanaet), 17. Dvonč (Kanaet, Mikolášek), 20. Kristín (Krajči)


    HK VITAR Martin: Riečický (Bernát) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan
    TSS GROUP Dubnica: Pajpach (Gibl) – Jarábek, Švec – Rehák, Plavecký – Kozachuk, Hlaváček – Vladimirov, Prna – Kristín, Krajči, Veshutkin – Kútny, Lantoš, Mikolášek – Kanaet, Dvonč, Macek – Medek, Jakubík, Vakhrameev

    Rozhodčí: Štefik, Píšťanský – Konc D. ml., Konc J. ml., Konc J. st. (video)

    Diváci: 1590
    Martin 4 2 Dubnica
    #1 Pondělí 11.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:1 po prodl.
    #2 Úterý 12.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:4
    #3 Pátek 15.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:1
    #4 Sobota 16.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:8
    #5 Pondělí 18.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 7:0
    #6 Středa 20.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:5
    thejrc.org