Saint-Étienne – Štrasburk 2:1 (kon.) | Caen – Nantes 0:1 (kon.)
konec
SM Caen
0:1 (0:0)
FC Nantes
Středa 13.02.2019, 19:30 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:11. (21:27:33)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Nantes si odváží z trávníku Caen vydřené tři body po vítězství 1:0!

    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nehnal do útoku. Oba brankáři neměli příliš práce. Až po půlhodině hry přišla klíčová situaci prvního poločasu. Andrei Girotto viděl v krátkém čase dvě žluté karty a musel předčasně opustit hrací plochu. Nantes tak dohrává více jak hodinu v deset hráčích. Caen ale početní přesilu do poločasové přestávky nevyužilo.

    Také po změně stran to dlouho vypadalo na zápas bez šancí. Caen vůbec nedokázalo využít početní převahu a přišel trest. Deset minut před koncem fauloval v pokutovém území Alexander Djiku Majeeda Warise a nařízenou penaltu s lehkostí proměnil Valentin Rongier.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Enock Kwateng, přichází Fábio.
     
    90+2
    Do otevřené obrany Caen se hnal za hosty René Krhin. Armougom se ale stačil jak jediný z domácích obránců vrátit a ještě zbrzdil útok soupeře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Bammou si dělal v pokutovém území místo tělem. Hned dva protihráče však při tom poslal k zemi a je pískán faul. Nantes se bude muset znovu snažit získat balon pro sebe.
     
    89
    Coulibaly chtěl našetřit další cenné sekundy, ale u rohového praporku s balonem příliš dlouho nevydržel. Míč se odrazil za postranní lajnu právě od útočníka Nantes.
     
    88
    Pallois si nekomplikoval situaci před vápnem a nekompromisně odpálil míč před Crivellim na tribunu. Než domácí vhodili míč zpět do hry, tak už se stačila obrana Nantes zformovat.
     
    87
    Proti prudkému centru do vápna se vydal sebevědomě Ciprian Tatarusanu. Hostující gólman ale míč jen vyrazil před pokutové území, z dohrávky akce ale domácí nevytěžili ani rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází René Krhin.
     
    85
    Caen najednou spěchá do útoku. Kombinace střídajících hráčů Crivelliho s Ningou nebyla přesná a Caen ztratilo balon na útočné polovině trávníku.
     
    84
    Kalifa Coulibaly byl sražen k zemi, ještě několik desítek sekund později se nechtěl zvednout a to se nelíbilo domácím hráčům. Po následné rozehrávce se k balonu dostal jen Samba.
     
    83
    Nantes je najednou velmi blízko zisku třech bodů, přestože téměř hodinu hraje bez vyloučeného Girotta.
    81. Valentin RONGIER - 0:1
     
    81
    Nantes právě vstřelili branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu VALENTIN RONGIER. Bez většího rozběhu se opřel do balonu, umístil ho k pravé tyči, Samba padal na opačnou stranu a neměl tak šanci zasáhnout.
    79. Penaltový zákrok
     
    79
    Pokutový kop pro Nantes! Djiku podrazil v pokutovém území Warise a hosté budou mít šanci rozhodnout zápas.
     
    78
    Casimir Ninga přenesl míč přes celou šířku trávníku na Diomandého, ten centroval z druhého doteku do šestnáctky, ale balon odlétl daleko za brankovou čáru.

    Vít Schück

    Branky: 81. Rongier (pen.)

    Karty:   58. Guilbert (CEN), 61. Diomandé (CEN), 73. Armougom (CEN), 79. Djiku (CEN) – 29. Girotto (NAT), 36. Pallois (NAT)   35. Girotto (NAT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:11.
    SM Caen: Samba – Djiku, Gradit, Guilbert, Armougom – Diomandé, Fajr, Oniangué (65. Chauí), Joseph (74. Ninga) – Beauvue (71. Crivelli), Bammou.
    Náhradníci: Zelazny – Mbengue, Baysse, Crivelli, Ninga, Sankoh, Chauí.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Pallois, Diego Carlos, Edgar Ié – Kwateng (90+3. Fábio), Rongier, Eysseric (46. A. Touré), Girotto, Ch. Traoré – Waris (86. Krhin), K. Coulibaly.
    Náhradníci: Dupé – A. Touré, Fábio, Limbombe, Moutoussamy, Boschilia, Krhin.
    thejrc.org