Třinec – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:5 (po s.n.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Berani Zlín
Pátek 15.02.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemný večer, což pro vás, pokud fandíte Zlínu, bude jistě samozřejmost. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:38:01)
     
    Berani senzačním obratem v závěrečných minutách vítězí v Liberci, čímž zapisují veledůležité tři body!

    Poslední dvacetiminutovka patřila jasně Zlínu, jenž ji ovládl na střely poměrem 14:8. Přesto se po dorážce Radana Lence dostali do vedení Severočeši. Hosté ovšem odmítli jakékoliv skládání zbraní. Roman Will se dlouho překonával, avšak na ránu Jakuba Hermana mohl dosáhnout jen těžko. V 55. minutě tak bylo vyrovnáno, a o chvíli později Moravané dokonce završili obrat! Ve skrumáži před brankářem uspěl při hře pěti proti čtyřem Pavel Kubiš. Ševci tedy Liberci oplatili poslední vzájemný zápas pod Ještědem, kdy velice slibně rozehraný duel ztratili pro změnu oni.

    Střely na branku:
    Liberec 23:25 Zlín.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Jiří Ondráček, poté, co Zlínští uspěli na vhazování ve svém obranném pásmu, vyhodil touš přesně, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Je hotovo!
     
    59:40
    Libor Hudáček posílá kotouč pouze za branku, ze strany šelem je to pořádně křečovité. Do konce třetí periody zbývá pouze dvacet sekund!
     
    59:06
    Tygři už hrají v šesti! Nyní ale přišli o útočné pásmo a Michal Birner měl co dělat, aby zabránil jednomu z hostů v šanci na střelu do prázdné klece.
     
    58:45
    Liberec se dopustil postavení mimo hru, možnost pro odvolání gólmana se tím pádem odkládá...
    58:26 Pavel KUBIŠ - 2:3
     
    58:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je to tady, Berani otáčejí zápas! Jiří Ondráček nahrnul puk do brankoviště, kde byl nejdůraznější PAVEL KUBIŠ. Kotouč se sotva došoural za čáru, ale cestu si pod Willovými betony našel! Asistence: Jiří Ondráček.
     
    58:07
    Obrovská šance pro Moravany! Lukáš Derner (LIB) totiž míří pykat v době, kdy se to domácím hodí asi nejméně. Důvodem bylo podrážení.
     
    57:38
    Jiří Ondráček prováhal vhodný okamžik k přihrávce a Zlín tak přišel o pobyt v ofenzivní zóně. Hra se znovu stěhuje směrem ke středu ledové plochy.
     
    56:58
    Dominik Lakatoš nahodil kotouč za Kašíkovu branku. Berani se vydali do rychlého brejku a Roman Will musel spolehlivě zasáhnout před dojíždějícím Pavlem Sedláčkem.
     
    56:18
    A opět tradiční pohled. Dlouho se bojovalo ve vřavě u hrazení, a také teď uzmuli puk domácí. Ti by jistě rádi ještě stihli udeřit.
     
    55:50
    Radan Lenc dlouho držel puk u mantinelu před napadajícími soupeři. Zlínu se povedlo vyhodit, Taylor Doherty rychle rozjíždí novou útočnou akci.
    54:59 Jakub HERMAN - 2:2
     
    54:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    To, co viselo ve vzduchu, se zaslouženě stává skutečností! Antonín Honejsek prokázal velký přehled, když z levé strany našel mezi kruhy JAKUBA HERMANA. Zlínský útočník na nic nečekal a pověsil puk ke vzdálenější štangli! Hrajeme tedy od začátku... Asistence: Antonín Honejsek, Jakub Šlahař.
     
    54:35
    Libor Hudáček přenechal kotouč do tandemu Michalu Birnerovi, jehož poměrně svižná střela skončila na plexiskle za pokladnicí Zlína.
     
    Střely na branku – 23:21.
     
    54:16
    To byla obrovská šance! Jeden z Tygrů předvedl hrubici v rozehrávce. Michal Popelka stál úplně sám před Romanem Willem. Zdálo se, že mu touš malinko poskočil na čepeli, jelikož zlínský forvard zamířil až do ochranné sítě.
     
    53:44
    Petr Kolmann pronikl až za branku, kde byl zdvojen. Štěpán Fryšara tedy vede kontr Beranů, který ovšem končí pouze ztrátou kotouče.
     
    53:18
    Jaroslav Vlach se nerozpakoval a po úspěšném vhazování vyprášil Kašíkovy betony. Pohotový zákrok!
     
    52:53
    Lukáš Krenželok přemýšlel o založení akce, ovšem všichni spoluhráči byli na cestě střídat. Nahodil tedy puk vysokým obloučkem do pásma, načež jej hosté zbytečně odeslali na zakázané uvolnění.
     
    52:08
    Marek Kvapil zavezl touš před Libora Kašíka. Posléze si na pravý kruh vyjel Jan Ordoš, kterého brankář Beranů eliminoval pomocí vyrážečky.
     
    51:30
    Po hromadném souboji v rohu kluziště patří kotouč Tygrům. Ti ho ale pouze odevzdali, Zlín tedy podniká rychlý protiútok.
     
    50:38
    Tyler Redenbach dobře napadal hostující rozehrávku. Šelmy se tedy uchytily v pásmu a Taylor Doherty pořádnou dělovkou poškádlil Kašíka. Následuje icing Ševců.
     
    50:14
    Moravané pořádně utahují šroubky! David Nosek hned po vhazování vyslal kotouč po ledě na branku. Jelikož se poměrně dobrá teč vydařila Tomáši Fořtovi, měl Roman Will znovu plné ruce práce! Pryž za svá záda nicméně proplout nenechal.
     
    50:09
    Liberec si vyžádal oddechový čas!
     
    49:49
    Pavel Sedláček zvedl za brankou hlavu a dobře našel před Willem Edgarse Kuldu. Ten měl na holi vyrovnání, ovšem maskovaný muž znovu podržel modrobílé barvy!
     
    49:27
    Petr Kolmann rozehrával přes Zachara, jenž byl odzbrojen ve středním pásmu. Berani se tak rychle vracejí do ofenzivy.
     
    48:36
    Dalekonosná střela Jaroslava Vlacha byla sražena na zadní mantinel. Stejný hráč o chvíli později nedosáhl na přihrávku Kvapila, jenž dnes není ve hře tolik vidět.
     
    47:58
    David Nosek křápl do puku za kruhy. Roman Will jeho střelu dobře vyrazil. O dorážku se ještě snažil Pavel Sedláček, leč neposedný puk nedokázal pořádně zasáhnout!
     
    47:26
    Hosté se usadili před Willem. Poté, co puk skákal přes brankoviště, přihrál Antonín Honejsek na modrou lajnu Daliboru Řezníčkovi, jehož nahození skončilo mimo. Následuje liberecký icing.
     
    Střely na branku – 20:16.
    46:40 Radan LENC - 2:1
     
    46:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trest za nevyužitou přesilovku pěti proti třem na sebe nenechal dlouho čekat! Ladislav Šmíd nahodil kotouč od prostoru před střídačkami na Libora Kašíka. Ten nedokázal střelu udržet, a RADAN LENC, jenž se před ním rychle zorientoval, zametl pryž po ledě za čáru. 2:1! Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    46:07
    Libor Hudáček z nulového úhlu otiskl puk na Kašíkovy betony. Moravané se na chvíli osvobodili, teď už se však musejí znovu ohánět.
     
    45:43
    Tygři kritické oslabení přežili a jsou kompletní, což oceňují také fanoušci. Radan Lenc zavezl puk do útočného pásma, kde domácí vybojovali buly.
     
    45:22
    Jiří Ondráček poslal kotouč z pravé strany do brankoviště. Tam operoval Ralfs Freibergs, avšak ani na několik dorážek nedokázal procpat touš za Willa!
     
    44:53
    Liberečtí už jsou ve čtyřech. David Nosek to znovu zkoušel od modré čáry, do rány vložil své tělo obětavý Jaroslav Vlach.
     
    44:30
    Tygři dostali puk až ke Kašíkovi, jenž pochopitelně neotálí a rychle rozehrává.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 989 diváků.
     
    44:23
    PSG zatím hraje dvojnásobnou přesilovku bez většího nápadu. Ralfs Freibergs posílal kotouč před bránu, Taylor Doherty jej tečoval do ochranné sítě.
     
    44:13
    David Nosek pálil znovu, nyní mu nabil Ralfs Freibergs. Rána bez přípravy nebyla trefena ideálně, tribuny tleskají úspěšně zasahující lapačce Romana Willa.
     
    43:50
    Úvodní rána Davida Noska od modré čáry projela po ledě mimo prostor branky Romana Willa. Skoro vycestovala až do středního pásma.
     
    43:37
    A domácí jdou do tří! Radan Lenc (LIB) ve středním pásmu sekl soupeře.
     
    42:55
    Dominik Lakatoš převedl krásný sprint za kotoučem. Mezi dvěma soupeři šťouchl do puku, jenž prosvištěl kolem hostující klece k mantinelu.
     
    42:51
    Ale pozor, další přesilovka pro Zlínské! Tentokrát si trestnou lavičku zkusí Lukáš Krenželok (LIB), provinil se totiž sekáním.
     
    42:28
    Ralfs Freibergs odebral puk v rohu hřiště Janu Ordošovi, jenž se marně snažil vyjet blíže k bráně. Následuje boj ve středním pásmu, třetí část je zatím velmi úporná.
     
    41:41
    Jakub Valský hbitě objel Kašíkovu pokladnici a nahrnul mu puk do betonů. Severočeši budou už za chvíli kompletní, brání se skvěle.
     
    41:18
    Moravanům se v této početní výhodě zatím vůbec nedaří. Nyní dokonce vyprodukovali úmyslný ofsajd, Liberec tedy získává buly v útočném pásmu.
     
    40:46
    Michal Birner zastavil nepříliš povedenou přihrávku Ralfse Freibergse, domácí hokejisté se tedy osvobozují.
     
    40:15
    Jsme zpátky. Zlínu se díky obětavému Vlachovi, jenž doslova po hlavě skočil po kotouči už na vhazování, zatím nedaří dostat do ofenzivní zóny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47. Zlínští budou mít k dispozici bez jedné sekundy celou přesilovku.
     
    Kdo čekal, že dnes půjde Liberec přes houževnatého soupeře jasně za třemi body, byl na omylu. Skvělý výkon předvádí Libor Kašík, jenž chytil několik velkých šancí, aby povedenou kombinaci zakončil přesnou tečí Tomáš Fořt! Oba gólmani si navíc dobře postavili své branky. Zejména pak Roman Will, jehož už třikrát zachránilo břevno! Nevídaná situace se odehrála ve 31. minutě, když na konstrukci zazvonil hned dvěma pokusy za sebou Antonín Honejsek. Platí tedy stav 1:1!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 15:11 Zlín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Nakonec v Noskově obličeji žádná krev nebyla. Marek Kvapil (LIB) tedy navštíví trestnou lavici za vysokou hůl pouze na dvě minuty, pokud se jeho spoluhráčům vydaří bránění.
     
    39:44
    Berani mohou třetinu dohrát s pukem na holích, David Nosek byl totiž faulován. Navíc to vypadá, že by se mohlo jednat o krvavý šrám v obličeji, což by bylo pro start třetí části velice interesantní.
     
    39:21
    V poslední minutě aktuální periody se o kousek černé gumy bojovalo u mantinelu. Jelikož se ztratil sudímu z dohledu poměrně na dlouho, rozhodl se vřavu rozpustit hvizdem.
     
    38:29
    Lakatoš ještě zůstal před brankou, kde díky němu bylo poměrně rušno. Radan Lenc posléze z nulového úhlu netrefil dobře bekhend, touš je na zadním hrazení.
     
    38:10
    Dominik Lakatoš se pro sprintu ocitl až na levém kruhu, Libor Kašík si díky vyrážečce připisuje do statistik další úspěšný zásah.
     
    37:37
    PSG založilo rychlý protiútok. Jakub Herman si k jeho smůle nepohlídal přechod modré čáry, byl tedy objeven v postavení mimo hru.
     
    37:16
    Nyní Roman Will lapil nahození ze středního pásma, načež rychle vytřepal puk z lapačky pro Taylora Dohertyho. Tygři se vydávají kupředu.
     
    36:56
    Pavel Kubiš připomněl také Berany. V dobré rychlosti vjel na vrcholky kruhů, odkud zápěstím ohrozil Romana Willa. Tomu se daří přerušit hru.
     
    36:38
    Petr Kolmann prokázal pevné nervy, nerozhodilo jej totiž napadání dvou soupeřů na útočné modré lajně. Akce Liberce začíná nanovo.
     
    36:17
    Následuje zakázané uvolnění Zlína, který se nachází převážně pod náporem šelem. Vhazovat se bude po levé ruce gólmana hostů.
     
    35:40
    Další velká šance! Petr Jelínek obdržel přihrávku před brankoviště. Zlínská klec mu ovšem byla malá a po zpracování pálil příliš vysoko!
     
    35:02
    Nyní už se Davidu Noskovi podařilo rozehrát. Navíc z toho byla bekhendová střela Antonína Honejska, jenž z pravého kruhu minul bližší tyč.
     
    34:25
    Lukáš Derner po výjezdu ze záporného úhlu posílal kotouč před branku, odkud jej odpálil pozorný Tomáš Žižka. Tlak domácích tím nekončí.
     
    Střely na branku – 14:10.
     
    33:52
    Dominik Lakatoš se z druhého křídla prohnal za beka. Už se tlačil do brankoviště, ovšem skvělým hitem jej o šanci připravil Daniel Gazda! Nyní má hra neskutečné tempo.
     
    33:42
    Obrovský tlak Liberce! Martin Ševc dostal od unavené obrany spoustu času k najetí z levé strany. Ševc to zkoušel lišácky po ledě, Libor Kašík znovu kryje betonem.
     
    32:53
    Tomáš Hanousek to zkoušel od modré čáry. Libor Kašík zasáhl malinko neortodoxně, avšak přesto úspěšně. Následně mu vypomohli obránci.
     
    32:20
    Nicolas Werbik se pěkně proháčkoval za obrannou modrou čáru. Nesetkal se ale s podporou od spoluhráčů, musel tedy černý předmět odevzdat.
     
    31:40
    Úroveň zápasu stoupá. Na druhé straně se za zakončením dral Jan Ordoš, jenže přes obránce nedokázal pořádně vystřelit, touš končí až v rohu.
     
    30:54
    Neskutečné! Antonín Honejsek dvakrát během malé chvíle trefil břevno! Nejprve stál sám před Willem, dobře mu trefil prostor nad ramenem, chyběly centimetry. Při následné akci se opřel do puku v mezikruží, avšak opět to zazvonilo!
     
    30:41
    Tomáš Valenta poslal od modré čáry pěkně svižný pokus. Roman Will neměl zrovna lehkou práci, na puk si ale zvládl vyhlédnout a zastavil ho.
     
    29:58
    Kotouč se ztratil pod ležícími těly v rohu ledové plochy. Vydolovali ho Berani, nicméně Šlahaře nepustil Šmíd až k zakončení.
     
    29:15
    Roman Will pomohl svému celku s rozehrávkou, kterou hosté dobrým napadáním trošku zkomplikovali. Pavel Sedláček následně obtěžuje za brankou Jelínka.
     
    Střely na branku – 11:8.
     
    28:43
    Tygři se snažili rychle zareagovat, Libor Kašík však nyní nic nebezpečného řešit nemusel. Domácí měli hru zdánlivě pod kontrolou, avšak rázem o vedení přišli! Po jejich ofsajdu následuje komerční přestávka.
    28:04 Tomáš FOŘT - 1:1
     
    28:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Moravané po ubráněném oslabení vyrovnávají! Udělali to moc pěkně. Jiří Ondráček poslal touš na levé křídlo k Ralfsu Freibergsovi. Ten viděl, že před Willa najíždí TOMÁŠ FOŘT. Adresoval mu tedy přihrávku, kterou Fořt nechytatelně tečoval! Asistence: Ralfs Freibergs, Jiří Ondráček.
     
    26:54
    Liberec má velký tlak. Ladislav Šmíd dobře pálil od modré lajny, po zákroku Kašíka se ještě neúspěšně pokoušel o dorážku ve formě hrající Lukáš Krenželok.
     
    26:27
    Jakub Valský našel zpoza klece mezi kruhy stojícího Petra Jelínka, jenž trefil podobnou část břevna, jako v první části hostující Freibergs! To bylo těsné.
     
    26:00
    Libor Hudáček se nadechl k pěknému sólu. Trpělivost už došla Daliboru Řezníčkovi (ZLN), který ho podrazil a už míří na trestnou lavici.
     
    25:30
    Nyní se Zlínu odpískal další icing, přestože Taylor Doherty zastavil touš dobrý metr před brankovou čarou. Rozhodčí uznávají chybu, vhazovat se tedy bude ve středovém kruhu.
     
    25:19
    Berani se nyní nemohou úplně dostat do hry, což vycítili také liberečtí fanoušci, kteří svůj tým ženou vpřed. Mezitím vyhazuje Ralfs Freibergs na zakázané uvolnění.
     
    24:44
    Radan Lenc možná trošku překvapivě vystřelil z ostrého úhlu. Libor Kašík reagoval včas a lapačkou vyrazil puk mimo.
     
    24:11
    Nyní si ovšem Libor Kašík vybral slabší chvilku. Po puku chtěl skočit několik metrů mimo brankoviště, leč nechal jej za sebou. Jakub Ferenc na poslední chvíli zablokoval Valskému hokejku, aby nemohl dorážet!
     
    23:51
    Marek Zachar v situaci tří proti dvěma velmi pěkně nabil Jaroslavu Vlachovi, proti jehož okamžité ráně skvěle máchl lapačkou Libor Kašík! Další důležitý zákrok v jeho podání.
     
    23:24
    Moravané obléhali Willovu klec, jenže přes pozornou defenzivu nevedla cesta k žádné šanci. Situaci uklidnil Matěj Stříteský, aby poté Dalibor Řezníček vyslal touš na icing.
     
    22:40
    Severočechům trvá návrat do útočné třetiny. Nakonec se tam vydává Petr Jelínek, jenže nevytvořil nic vážného. Zlín bude zanedlouho v plném počtu.
     
    22:03
    Martin Ševc se dobře položil do rány od modré čáry. Kotouč prosvištěl poměrně nedaleko kolem tyčky, načež se hosté osvobozují.
     
    21:33
    Právě Lukáš Krenželok zaměstnal Libora Kašíka, když si od levého hrazení udělal pár kroků ke středu. Gólman schytal pokus přímo do břicha, následuje buly.
     
    21:08
    Berani se rychle osvobodili. Lukáš Krenželok zaváží puk zpátky do jejich obranného pásma, kde se šelmy snaží usadit...
     
    20:51
    Tygři se mohou zpátky do provozní teploty dostat vzápětí. Pavel Kubiš (ZLN) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    20:07
    Jdeme znovu na to. Také nyní si puk přivlastnili Zlínští, a neskutečně rychle z toho byla tutovka! Tomáš Fořt jel přes zaskočenou defenzivu domácích prakticky sám na branku, leč její horní roh těsně minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Úvodní perioda přinesla poměrně zajímavou podívanou s několika příležitostmi na obou stranách. Více si jich vypracovali Tygři, a byli za to také odměněni gólem. Přesilovku využil z prostoru mezi kruhy Petr Jelínek! Poté, co Libor Kašík předvedl několik solidních zákroků, bylo při početní převaze Zlína skoro vyrovnáno. Škoda pro hosty, že Ralfs Freibergs napálil břevno.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 8:6 Zlín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Už ve hře pěti proti pěti se snažil zaměstnat Romana Willa z nepříliš atraktivní pozice David Nosek. Od mantinelu však trefil pouze blízko stojícího Tylera Redenbacha.
     
    19:20
    Moravanům se závěr početní převahy vůbec nedaří podle představ. Nedaří se jim ani navštívit ofenzivní zónu. Tygři mohou být v klidu.
     
    18:53
    Michal Birner zahrozil při vlastním oslabení. Po pravé straně si najel do palebné pozice, leč betony Libora Kašíka znovu ukázaly, že jsou na dnešek dobře připraveny.
     
    18:37
    Po domácím vyhození se Berani znovu dostali do pásma. U hrazení se bojovalo o kotouč, až se jej chopily šelmy a opět jej dostaly do bezpečných vod.
     
    17:54
    To mohlo být rychlé využití! Ralfs Freibergs napřáhl na modré čáře a parádní dělovka skončila skoro pod břevnem! Nakonec ho orazítkovala a odrazila se pryč.
     
    17:35
    Hru proti čtyřem si zkusí také Zlín. Petr Jelínek (LIB) převedl nedovolené bránění a míří si tedy odpočinout.
     
    17:16
    Moravané se znovu podívali do útočného pásma, avšak byli z něj vyhnáni rozhodčím, který objevil přihrávku rukou. Bude se vhazovat v prostřední třetině.
     
    16:50
    Marek Kvapil se i přes menší náznaky faulů dostal do útočného pásma. Projel jím křížem až k pravému hrazení, následnou přihrávku už si ale Berani pohlídali.
     
    16:27
    Libor Hudáček si převzal puk od Birnera a vrhl se s ním vpřed. Z ostrého úhlu najel přímo do brankoviště, kde dobře zapracoval hokejkou Libor Kašík.
     
    15:46
    Petr Kolmann pořádně vystrašil hrstku zlínských příznivců zprvu nenápadným pokusem od modré. Kotouč se odrazil od jednoho z hráčů před brankou těsně vedle tyčky.
     
    Střely na branku – 5:5.
     
    15:35
    Skvěle to nyní udělal Petr Jelínek. Zkušený útočník na pravém kruhu počkal na najíždějícího Jana Ordoše, aby mu adresoval přihrávku přesně na čepel. Ordoš už stál víceméně sám před Kašíkem, který také v tomto případě nachází puk ve výstroji!
     
    14:49
    Tyler Redenbach nechal v rohu ledové plochy kotouč za sebou. Přebrali si jej tedy Zlínští, jenže ani jejich útok nepramenil v nic zajímavého.
     
    14:07
    Jakub Valský se dral do další zajímavé pozice, hosté mu nicméně na poslední chvíli černou gumu odebrali. Právě oni teď míří kupředu.
     
    13:20
    Antonín Honejsek nedůraznou přihrávkou daroval touš pouze Dominiku Lakatošovi. Ten okamžitě poslal do přečíslení Radana Lence s Michalem Birnerem. Po výměně puku zakončoval druhý jmenovaný, ovšem Libor Kašík skvěle zakročil betonem!
     
    12:36
    Ladislav Šmíd chytře nahazoval do slušného provozu před brankou. Libor Kašík mohl nyní zůstat v klidu, kotouč totiž putoval mimo prostor klece, kterou stráží.
     
    12:19
    Následně už se Beranům nevydařil postup vpřed. Píská se jim zakázané uvolnění, vše se chystá na buly před Liborem Kašíkem.
     
    11:57
    Zlín se dlouho držel ve Willově blízkosti. Vše se snažil z mezikruží zakončit Jan Václavek, jehož rychlou ránu tečoval jeden z obránců mimo nebezpečný prostor.
     
    11:16
    Moravané jsou kompletní. Puk se trošku šťastně dostal na vrcholek levého kruhu, kde si jej připravil Tomáš Žižka. Nedokázal ale propálit těla před sebou.
     
    10:40
    Ladislav Šmíd byl nyní v roli přihrávajícího hráče. Nabíjel na levý kruh Liboru Hudáčkovi, jehož dělovku bez přípravy spolehlivě zastavil Libor Kašík.
     
    10:18
    Domácí sehráli kombinaci na Ladislava Šmída, jehož vyražené nahození se snažil před Kašíkem dorazit Matěj Stříteský, leč měl kotouč pod bruslemi.
     
    09:53
    V první polovině liberecké přesilovky nebylo k vidění nic velkého. Lukáš Krenželok už se na to nemohl dívat a vzal to na sebe. Libor Kašík vyráží do ochranné sítě, bude se vhazovat.
     
    08:59
    Martin Ševc si zahrával na útočné modré čáře. Překvapil ho napadající Štěpán Fryšara, ovšem samostatný únik se nekonal, Ševc totiž puk parádně vypíchl hokejkou!
     
    08:49
    Další početní výhoda šelem! Tentokrát se provinil Tomáš Fořt (ZLN), který hákoval.
    08:15 Petr JELÍNEK - 1:0
     
    08:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovou hru a vedou! Libor Hudáček to udělal parádně. Po pravé straně vnikl do ofenzivní zóny, obkroužil zlínskou svatyni a poslal touš přímo mezi kruhy. Tam se do něj bez okolků opřel PETR JELÍNEK, jehož dělovka bez přípravy zaplula přesně do horního růžku! Kašík byl bez šance. Asistence: Libor Hudáček.
     
    07:53
    Šelmy kombinují převážně za Kašíkovou brankou, kde o puk byly také připraveny. Musejí se tak do útočného pásma vracet odzadu.
     
    07:26
    Radan Lenc tečoval přihrávku od Tylera Redenbacha příliš vysoko. Posléze se hosté konečně osvobodili a mohou na led poslat čerstvé síly.
     
    07:00
    Marek Kvapil našel křížem Redenbacha, jemuž se v dobré pozici vůbec nepodařilo zakončit. Puk neškodně projel několik metrů mimo prostor tří tyček.
     
    06:38
    Liberečtí v úvodu přesilovky pouze honili kotouč po mantinelu, na který byl také přimáčknut Tyler Redenbach. Nakonec pálil od modré čáry Ševc, jehož pokus vyrazil Libor Kašík do ochranné sítě.
     
    06:25
    Je tu první přesilovka, zahrají si ji Tygři. Jakub Herman (ZLN) totiž po komerční přestávce míří pykat z důvodu podrážení.
     
    Střely na branku – 0:4.
     
    06:05
    David Nosek vybruslil do středního pásma, poslal puk po hrazení za branku a odjel střídat. Zpoza klece tak mohou rozehrávat Liberečtí.
     
    05:33
    Nicolas Werbik se před Romanem Willem natahoval po střílené přihrávce. Bylo nicméně opravdu těžké kotouč zachytit, což se také negativně projevilo.
     
    04:55
    Rychlost Marka Zachara nyní prospěšná nebyla, domácí expres totiž vjel do útočné třetiny příliš brzy, píská se ofsajd libereckých hokejistů.
     
    04:27
    Pavel Sedláček se chopil puku a vydal se s ním mezi kruhy. V tísni dokázal také vystřelit, jenže pokus neměl patřičnou razanci. Navíc mířil mimo bránu.
     
    03:55
    Tomáš Žižka si najel na červenou lajnu a napálil touš směrem k Romanu Willovi. Trefil přitom nohu Petra Jelínka, jenž na tváři netají bolestivou grimasu.
     
    03:27
    Hra je premiérově přerušena, Bílí Tygři se totiž dopustili postavení mimo hru. Vhazovat se bude v neutrální zóně, blíže k obranné modré čáře Zlína.
     
    02:51
    Liberečtí pokračují v tlaku, leč otálejí se střelbou. Pálit mohl například Taylor Doherty, jenž raději zvolil přihrávku do záporného střeleckého úhlu.
     
    02:19
    Stále čekáme na první přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu. Nyní se hraje v obranném pásmu hostů, kde už se Tygři poměrně dlouho drží.
     
    01:36
    Štěpán Fryšara si z pravého křídla dobře vybruslil na osu hřiště. Už se nacházel v nadějné pozici za kruhy, avšak střela byla přizvednuta nad horní tyčku.
     
    01:09
    Zlínští se usadili za brankou Tygrů. Ti se zvládli ubránit a Marek Kvapil rozvinul brejk, ze kterého nic nebylo.
     
    00:34
    Radan Lenc unikl po pravé straně a posílal touš před bránu. Ve snaze mu dobře zabránil jeden z beků, načež Lenc nahazoval pouze do boční sítě.
     
    00:20
    Jdeme na to! Úvodní vhazování ovládli hostující hokejisté, kteří se také hned vydali kupředu. Pavel Kubiš zaměstnal Romana Willa z ostrého úhlu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu plnící se Home Credit Areny. Liberec oblékl tradiční bílé dresy, Berani se představí v modré barvě. Zápas za chvíli započne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brankovištích nás dnes žádné překvapení nečeká, obě svatyně budou hájit osvědčená jména. Tygry bude jistit Roman Will, zatímco Zlínští budou spoléhat na Libora Kašíka.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Kolmann – Lenc, Lakatoš, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Ferenc, Valenta, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – E. Kulda, P. Sedláček, Fryšara – Václavek, Popelka, Werbik.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Ondráček, Špůr.
    Roman Will se díky skvělým výkonům v extralize dostal i do národního týmu, kde si odbyl premiérový start.
     
    PSG BERANI ZLÍN

    Moravané víceméně naplňují předsezónní očekávaní a pohybují se na hraně postupu do vyřazovacích bojů. Před pátečním kolem jim náleží jedenáctá příčka se ztrátou dvou bodů na Litvínov a čtyř na Spartu. Jejich forma se dá označit za slušnou. Poté, co padli čtyřikrát v řadě, to na ledě hradeckého Mountfieldu vypadalo na nezdar s pořadovým číslem pět. Soupeř vedl už 3:0, ovšem Berani nesložili zbraně, a ačkoliv vyslali na branku jen 18 střel, stačilo jim to k senzačnímu obratu a k zisku dvou bodů. Naposledy přetlačili doma Karlovy Vary výsledkem 5:3.

    Zápas bude pikantní pro Dominika Lakatoše, který ve Zlíně právě z Liberce hostoval. Nyní už je znovu součástí tygří smečky, a to s pocitem, že v dresu Beranů zanechal velmi dobou stopu. Přestože zde působil Lakatoš poměrně krátce, dostal se na pozici devátého nejproduktivnějšího hráče klubu. Na prvním místě se vyhřívá Jiří Ondráček, nejlepšími střelci PSG jsou Tomáš Fořt a Pavel Kubiš. Ševci si budou muset dávat pozor, faulovat by se jim totiž nemuselo zrovna dvakrát vyplatit... Šelmy disponují nejsilnější přesilovkou v soutěži, zatímco na zlínské straně to v oslabení není žádná sláva, ale spíše podprůměr. Ačkoliv při posledním výletu do Liberce Moravané neměli daleko k úspěchu, celkově tam rozhodně nejezdí rádi. Už dlouhou řádku let totiž pod Ještědem nevyhráli.

    Podaří se jim nelichotivou statistiku prolomit právě dnes, nebo domácí hokejisté jejich snahu odrazí? Berani si nemohou moc vybírat, potřebují každý bod!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřencům Filipa Pešána patří vršek tabulky zcela právem, zvítězili totiž už pětkrát v řadě! Naposledy uspěli ve středu na ledě Třince, který se jim v souboji druhého s prvním mohl přiblížit. Místo toho ovšem Severočeši odskočili, po (téměř) bezchybném výkonu totiž vyhráli poměrně jasně 5:2. Nejvíce zářil Lukáš Krenželok, který zaznamenal skvělou bilanci 1+3. Pozadu nezůstal ani probuzený Jan Ordoš, z jehož hokejky putovaly do sítě hned dva puky.

    Tygři se v rozhovorech povídání o Prezidentském poháru spíše vyhýbají, nicméně je jasné, že toto lákadlo působí jakožto velká motivace. Momentálně mají před nejbližším pronásledovatelem již pětibodový náskok. S tímto rozestupem je pronásleduje Plzeň, která hraje taktéž skvěle a už se dostala před Oceláře. Kdykoliv hrají Liberečtí doma, mohou do utkání vstupovat s maximálním sebevědomím. Před zraky svých příznivců jsou totiž zatím taktéž bezchybní a z Home Credit Areny si alespoň bod přibalili soupeři na cestu pouze čtyřikrát! Mimochodem, blízko k tomu měli při poslední cestě pod Ještěd také Berani. Po druhé části vedli 3:1, ovšem domácí dokázali velkolepou otočkou skóre vyhrát poměrem 5:3.

    Budou se šelmy se Zlínem přetahovat do posledních chvil také dnes, nebo před očekávanou vysokou návštěvou uchopí souboj pevně do svých tlap?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má v pátek na programu už své 44. kolo, a my se společně zaměříme na souboj, jenž bude důležitý jak vhledem k boji o Prezidentský pohár, tak o místo v desítce. Střetnou se týmy Bílí Tygři Liberec a PSG Berani Zlín!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. P. Jelínek (L. Hudáček), 47. Lenc (Šmíd, Birner) – 29. Fořt (Freibergs, J. Ondráček), 55. Herman (Honejsek, Šlahař), 59. Kubiš (J. Ondráček)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Kolmann – Lenc, Lakatoš, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Ferenc, Valenta, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – E. Kulda, P. Sedláček, Fryšara – Václavek, Popelka, Werbik.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 989
    thejrc.org