Jekatěrinburg – Kazaň 0:3 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan 4:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Soči 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Jokerit 5:2 (kon.) | Riga – Minsk 3:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 15.02.2019, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 42:23.
    Zblokované střely – 7:12.
    Vyloučení – 5:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/5.
    Vhazování – 36:21. (19:24:12)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned sedm branek, avšak z vítězství se raduje Lokomotiv, jenž zvítězil poměrem 4:3. V poslední periodě jsme viděli pouze dvě branky, Jaroslavl se totiž dokázala dostat do dvoubrankového vedení, avšak soupeř zanedlouho zkorigoval na rozdíl jediné branky. Krušné chvíle přišly před koncem zápasu, 2+2 minuty obdržel domácí zadák Nakládal, Viťaz tak do konce utkání dohrával přesilovou hru, která ale kýžené vyrovnání nakonec nepřinesla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Až nyní se Ortio vydal na střídačku.
     
    59:10
    Viťaz stále neodvolal brankáře, domácí totiž podruhé během krátké chvíle vyhodili přes všechny čáry.
     
    58:06
    Lokomotiv čekají hodně krušné chvilky. Před malým momentem se před brankářem pokoušel tečovat puk Rendulić, Konovalov ale schoval touš do lapačky.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    57:08
    Hra musela být přerušena, na zemi totiž zůstal ležet hostující obránce Golovkov, ke kterému přispěchal lékařský personál. Zřejmě to vypadá na krev v obličeji.
     
    56:12
    Stoljarov se řítil do přečíslení dvou na jednoho, následná předávka na Aaltonena byla příliš prudká. Také domácí brankář Konovalov po delší době zakročil.
     
    55:11
    Poté se před branku vydával Korškov, který ještě hledal lépe postaveného Kartajeva, na kterého puk neproletěl. Naopak se tu rodí sympatický atak hostů.
     
    54:07
    Za vlastní brankou operoval domácí Sannikov, který sice měl problémy s rozehrávkou, avšak jeho celek se dostal až do středního pásma, kde se k přihrávce dostal Alexejev.
     
    53:23
    Lokomotiv si mohl vzít dvoubrankové vedení zpět, zakončující Sannikov ale zamířil do výstroje Ortia. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
    52:47 Pavel ČERNOV - 4:3
     
    52:47
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k pořádnému drama! Domácí obránce podcenil situaci za brankou, k puku se tedy dostal Kokarov, který před brankou našel naprosto volného PAVLA ČERNOVA, jenž nekompromisně zamířil mezi ruku brankáře Konovalova.
    Asistence: Denis Kokarev, Nikita Komarov.
     
    52:06
    Konovalov měl nyní výrazně větší problémy, nahození od modré čáry v podání Jepišina málem skončilo v síti, puk nakonec uvízl mezi nohama brankáře.
     
    51:06
    Rychlá protiakce Viťazu sice přinesla zakončení, avšak pro Konovalova se jednalo o rutinní zákrok. Ruský brankář zasáhl na jedničku, hru ale musel přerušit.
     
    50:08
    Hezkým způsobem se dokázal uvolnit s pukem hostující Gončarov, který ještě posléze hledal v tandemu najetého Vyglazova, na kterého touš nedoletěl.
     
    49:15
    Hra se rychle otočila do pásma Viťazu, kde se ale domácím nepodařilo dostat k puku. Hru raději uklidnil obránce Čerepanov, který oslovil vedle stojícího Osipova.
     
    48:10
    Na druhé straně se do vyložené šance dostal Řepík, který se po přihrávce od Stoljarova zjevil sám před brankou, avšak Konovalov proti němu včas vyjel.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Loktionov (Kozun), 27. Kartajev (M. Osipov, Kraskovskij), 35. M. Osipov (Kozun), 48. Kontiola (Nakládal, Kozun) – 27. Řepík, 39. P. Černov (Makejev), 53. P. Černov (Kokarev, N. Komarov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Afanasjev – Kozun, Kontiola, Loktionov (A) – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kraskovskij, Kartajev – Jurtajkin, J. Korotkov, J. Averin (A).
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Jepišin, Golovkov, Stasenko, Jevsejenkov (A), Mozík, Katičev, Kožemjakin, S. Romanov – N. Komarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Řepík, M. Aaltonen (A), Stoljarov – Gončarov, P. Černov, Vyglazov.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Zacharenkov, Šalagin
    thejrc.org