Jekatěrinburg – Kazaň 0:3 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan 4:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Soči 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Jokerit 5:2 (kon.) | Riga – Minsk 3:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Jokerit Helsinky
Pátek 15.02.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Petrohrad i ve čtvrtém vzájemném zápase letošní sezóny dokázal porazit finský celek. Jokerit dostal v první třetině dvě rychlé branky. Následně se mu podařilo ještě do konce první třetiny snížit na rozdíl jedné branky. Druhá třetina se nesla ve vyrovnaném duchu. Třetí třetina však patřila petrohradským, který trestal chyby v obraně Jokeritu a pohodlně si kráčel za svým dalším vítězstvím. Jokerit už jen v závěru zápasu, z přesilové hry, kosmeticky upravil skóre na konečných 5:2 pro domácí celek! (20:16:13)
     
    Konec zápasu.
    58:08 Steve MOSES - 5:2
     
    58:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Autorem branky je STEVE MOSES, který ještě dokázal snížit na 2:5 z pohledu Jokeritu. Jokerit tedy využívá tuto přesilovku, ale o vítězi dnešního utkání je již rozhodnuto. Asistence: Alex Grant a Pekka Jormakka.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Kuzmenko – 2 min., podrážení).
     
    56:30
    Hráč Petrohradu se dostal do dalšího samostatného úniku, ale tentokrát jej dokázal obránce dobrusli a z úhlu již hráč Petrohradu nedokázal ideálně zamířit.
     
    55:49
    Kalninš opět v permanenci a před jeho brankoviště se strhla menší strkanice, kterou rozhodčí rázem přerušili.
    54:49 Patrik HERSLEY - 5:1
     
    54:49
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přesilovka Petrohradu je nakonec využitá a je tu další hřebík do pomyslné rakve týmu Jokerit. PATRIK HERSLEY dostal přihrávku do prostoru kruhu pro vhazování a tvrdou ranou z první prostřeluje Kalninše. Asistence: Anton Bělov a Pavel Dacjuk.
     
    54:26
    Petrohrad svírá svého soupeře před jeho brankou. Na branku se jim povedlo vyslat tři střely, ale každá šla mimo branku.
     
    53:23
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Pekka Jormakka – 2 min., podrážení).
     
    52:27
    Nyní se jim však podařilo dostat puk více pod kontrolou, ale nakonec o něj přichází u mantinelu a soupeř se chystá k útočné akci.
     
    51:35
    Hráči Jokeritu jen zaváží puky do obranného pásma a to je z jejich strany vše.
     
    51:00
    Navíc hráči Jokeritu již nejsou zrovna v nejlepší herní pohodě a jejich soupeř v poklidu kontroluje své tří brankové vedení.
     
    50:00
    Jokerit má sice ještě dostatek času, ale proti soupeři jako je Petrohrad se již nedá očekávat, že by výrazněji dramatizoval koncovku tohoto utkání.
    48:22 Nail JAKUPOV - 4:1
     
    48:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle už pro hosty vypadá velmi, ale velmi zle. Jokerit nyní opět propadl v obraně a do samostatného úniku se dostal NAIL JAKUPOV, který si kličkou položil brankáře a pohodlně zavěsil puk pod horní tyčku. Asistence: Andrej Zubarev a Viktor Tichonov.
     
    46:53
    Domácí jsou nyní hnáni svým publikem, které si přeje další branku a hráči se snaží vyhovět jejich přáním.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 9. Jakupov (A. Bělov, N. Gusev), 9. Karpov, 45. N. Gusev (Barabanov, M. Malcev), 49. Jakupov (Zubarev, V. Tichonov), 55. Hersley (A. Bělov, Dacjuk) – 17. Jensen Aabo (Platt, Anttila), 59. Moses (A. Grant, Jormakka)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Gavrikov, A. Bělov, Zub, Zubarev, Rukavišnikov, Hersley, Sjomin – Dacjuk, S. Plotnikov, Kuzmenko – Koskiranta, Barabanov, N. Gusev – V. Tichonov, Jakupov, Karpov – M. Malcev, Ivan Morozov, Kručinin – O. Li.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Stollery, E. Räsänen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, A. Grant, Kivistö, Lööv, Lepistö – Anttila, Platt, Pihlström – Regin, Jormakka, Joensuu – Nicklas Jensen, Manninen, Moses – Vesalainen, Norman, O'Neill.
    ocianews.com